ARCANDY
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 2,696
Neyse artık hayırlısı olsun ne diyeyim@Overclocked 'a katılıyorum
Neyse artık hayırlısı olsun ne diyeyim@Overclocked 'a katılıyorum
Keşke alıntı yapsaydın daha erken haberim olurdu.Öncelikle derslerim gayet iyi, derslerime çalışıyorum.
Sınavın tehlikeli olacağı gayet açık. LGS'de olduğu gibi insanlar dipdibe sınava girecekler. Güya sosyal mesafe olacak dediler LGS'de, sosyal mesafe neredeyse yoktu. Zaten çıkışta izdiham oldu, kenarda bekledim öyle çıktım.
Şu an LGS sınavından çok daha tehlikeli bence. Zaten derse giremeyen çok fazla öğrenci var. Batıda imkan olabilir fakat doğu illerimizde imkan az. Sosyal mesafe olmayacak. 40 dakika aynı sınıfta duracağız.
Normalde dışarı çıkıyorsunuz diyenler oluyor, son bir aydır hiç dışarıya çıkmadım. Ondan önce de en fazla markete gitmişimdir virus başladığından beri. Zaten çocuklara dışarı çıkmak YASAK. İstesede çıkamazlar.
Bu gündem yapanların çoğu sınava çalışmıyor ve bu bir gerçek maalesef ama haklılar.
Son olarak, 400 soru az diyenler olmuşGünde 400 soru çok fazla. Gerçekten bu kadar soru çözmenize gerek yok. Sadece konuları anlayın yeter. Yeni nesil sorulardan günde 40 tane matematik çözerseniz fazlasıyla yeter. Diğer derslerden daha fazla çözebilirsiniz, size kalmış.
evet yorumunuzun bazı yerlerindde haklısınız. her öğrenci 400 soru çözmemeli. ama bi alt sınır mutlaka olmalı ve bu sayı en az 200 225 olmalı.Affedersiniz ama hiç ciddi düşündüğünüzü düşünmüyorum. Ayrıca 400 sorunun hiç bir yeri yan yatmak değil.
Her öğrenciye 500 puan alacakmış gibi soru çözdürmenin neresi normal? Ayrıca soru sayısı da kişisel üst sınıra göre belirlenir, her öğrenciye 400 sorunun normal olduğunu söylemenin de hiç bir yeri doğru değil. Siz belki günde 400 soru ile yapabilirsiniz bazısı 100 ile. Soru sayısı genelleme yapılıp alt sınır belirlenecek bir şey değil.
Çözmezse sonra LGS den sonra ağlanır yok biz okula gidemedik online ders mi olur internet kötüydü anlamadım dersi hoca kötüydü dersler zordu hocanın interneti kötü.evet yorumunuzun bazı yerlerindde haklısınız. her öğrenci 400 soru çözmemeli. ama bi alt sınır mutlaka olmalı ve bu sayı en az 200 225 olmalı.
Çözmezse sonra LGS den sonra ağlanır yok biz okula gidemedik online ders mi olur internet kötüydü anlamadım dersi hoca kötüydü dersler zordu hocanın interneti kötü.
Sonra da MEB suçlu diyorsunuz.
Öğrenci yan gelip yatsın sonra da LGS den 1 ay önce iptal edin sınavı MEB kötü yok bize virüs bulaşıcak biz gitmeyiz tweet atalım 500000 imza toplayalım.
Herkesin yan gelip yattığını nerden biliyorsun ?Çözmezse sonra LGS den sonra ağlanır yok biz okula gidemedik online ders mi olur internet kötüydü anlamadım dersi hoca kötüydü dersler zordu hocanın interneti kötü.
Öğrenci yan gelip yatsın sonra da LGS den 1 ay önce iptal edin sınavı MEB kötü yok bize virüs bulaşıcak biz gitmeyiz tweet atalım 500000 imza toplayalım.
Tamam herkesin çalışma sistemi kendine ama yüksek hedefi olan için minimum olmalı.Vallaha bütün yorumları okudum ve kendi görüşümü de belirtmek istiyorum. İki sene önce LGS'de 1% dilime girmiş biriyim. Liseye kadar !şişirme olmayan notlarla! 98'in altında ortalama tutturmadım. Ortaokuldan 3. olarak mezun oldum (Birinci arkadaşın ortalama 100'dü her dersten özel ders alıyordu). 9. Sınıf itibari ile notları çok kıt olan bir okulda birinciyim.
Bunları anlatmamım sebebi yukarıda bazı arkadaşların yorum yaptığımızda yok çalışmamışsın diyerek ön yargılı bir yaklaşımda bulunmaları. Yukarıda çizdiğim öğrenci profilinin pek de çalışmayan bir tip olacağını düşüneceğinizi düşünmüyorum. Bu açıklamayı yaptıktan sonra konuya geçebilirim.
Bana göre online eğitim gerçekten verimli olmayan bir sisteme sahip. Kesinlikle yüz yüze olan eğitimin yerini tutamaz. Her evde sağlam bir internet olmaması (Eba destek noktalarına her sabahın köründe gitmek gerçekten bir çözüm değil) (Türkiye'deki internet altyapısı da çok sağlam değil bilinen bir şey bu), dahası evinde televizyon ya da bilgisayar olmayan kişiler olması "eğitimdeki fırsat eşitliğini" ortadan kaldırıyor. Ki dediğim gibi online eğitim kesinlikle verimli değil. Günde normal okul gibi ders görüyorum ve onun ardından pestilim çıkmış bir halde kendim çalışmaya çalışıyorum. Sayısal derslerde (kendi temelimin sağlam olması dolayısıyla) hiçbir sorunum yok. Fakat inanın bunu çoğu insanın anlaması çok zor. Sözel dersler ise tam bir facia.
Okuldaki öğretmenlerim çok iyi olmasına rağmen bu eğitim kesinlikle uzaktan olamaz çünkü hiçbir bilgi tam olarak öğrenilmiyor. Bütün Dünya'yı etkisi altına alan bir salgın ve onun sonuçları yüzünden zaten zor bir online süreç geçiriyoruz. Bu sürecin psikolojik baskısı altında bulunmamızın yanında sınav fetişistliği yapmamız ne kadar doğru sizce?
Zaten konuların çok net anlaşılamadığı bir online sistemde, sabahtan akşama kadar ekran karşısında vakit geçirdiğimiz hareketsiz bir ortamda sizce ne kadar eğitim verimli olabilir?
Sınav yapmak için mi yoksa öğretmek için mi eğitim alıyoruz?
Not: Günde 400 soru olayına değinmek istiyorum bir de. Kim olduğunu hatırlamıyorum ama gayet haklı bir yorum yapmış. Her öğrenci özeldir ve kendi çalışma programı vardır. Nasıl her aracı aynı hızda süremiyorsanız öğrenciler de öyledir. Ben günde 400 soru çözüyordum ama arkadaşlarım bunu yapmayınca "bu çok normal o da neymiş" yapmıyordum. Herkesin çalışma stili kendine.
Nerede 300 soru? Her dersten özel ders alıp hep konu tekrarı yapıyorsa belki.Lgs 1.cisi günde 300 civarı soru çözüyormuış.Ben 470 küsür puan aldım abartmaya gerek yok 400 soru çok fazla günde en fazla 300 soru çözerek yusuf ziya fen lisesine girdim.
Bu işleri çıkaranlar genelde öyle.Herkesin yan gelip yattığını nerden biliyorsun ?
Kimse LGS'nin iptal edilmesini istemedi. Kendiniz hiç online derse girdiniz mi merak ettim. Girdiyseniz ve bunu diyorsanız çok şanslısınız çünkü her öğretmen aynı değil. Üstüne üstlük ben kimsenin 1 aylık yüz yüze eğitimden sonra (2. Dönemde mesela) (Eksiklerimizi telafi etmek için bir fırsat) sınav olmayı reddedeceğini düşünmüyorum.Çözmezse sonra LGS den sonra ağlanır yok biz okula gidemedik online ders mi olur internet kötüydü anlamadım dersi hoca kötüydü dersler zordu hocanın interneti kötü.
Katılıyorum.Kimse LGS'nin iptal edilmesini istemedi. Kendiniz hiç online derse girdiniz mi merak ettim. Girdiyseniz ve bunu diyorsanız çok şanslısınız çünkü her öğretmen aynı değil. Üstüne üstlük ben kimsenin 1 aylık yüz yüze eğitimden sonra (2. Dönemde mesela) (Eksiklerimizi telafi etmek için bir fırsat) sınav olmayı reddedeceğini düşünmüyorum.
Olabilir neden olmasın. Eğer bu başkalarını yan gelip yatmakla itham etmemizi engelleyecekse ben rahatsızlık duymam...Tamam herkesin çalışma sistemi kendine ama yüksek hedefi olan için minimum olmalı.
İsterseniz direkt karne yükleyelim kendimizi tanıtmak için.
Sadece Dershane okul-ev tonguç akedeminin youtube kanalında açıklamıştı.Nerede 300 soru? Her dersten özel ders alıp hep konu tekrarı yapıyorsa belki.
Özel bir okulda okumama rağmen bizim de kötü öğretmenlerimiz var.Kimse LGS'nin iptal edilmesini istemedi. Kendiniz hiç online derse girdiniz mi merak ettim. Girdiyseniz ve bunu diyorsanız çok şanslısınız çünkü her öğretmen aynı değil. Üstüne üstlük ben kimsenin 1 aylık yüz yüze eğitimden sonra (2. Dönemde mesela) (Eksiklerimizi telafi etmek için bir fırsat) sınav olmayı reddedeceğini düşünmüyorum.
Çözdüğünüz soruların kolaylığına bağlı. Matematikten yeni nesil sorulara anlayarak 5 dakika soru süresi versek, 3 saatten fazla süre yapar zaten. Diğer derslerin sorularını hesap edince, 5-6 saat soru çözme saati yapar. Derslere 8 saat verirsek, toplam 12-13 saat çalışma saati yapıyorKeşke alıntı yapsaydın daha erken haberim olurdu.
Yoo yasak değil 13-16 arası serbest.
Evet bu gündem yapanlar çalışmıyor çalışıp gündemi salsalar başarılı olacaklar.
Son olarak bana gelmişiz.
Neden 400 soru fazla?? Biz okul açıkken aralık ayında 450 çözüyorduk 400 az bile.
İyi bir hedefi olan 490 civarı puan isteyen biri en az 400 soru normal çözmeli veya 200 soru sadece yeni nesil.
Bence böyle bir toplumsal farkındalık oluşturulması güzel fakat keşke böyle şeylere gerek olmadan gençler düşünülse...ziyaselcukistifa 220kk oldu #mebartikduybizi 610k #İptal edilsin sınavlar 3.1k
Tahmindi iptal. Şuan diyenler var iptal edin diye.Kimse LGS'nin iptal edilmesini istemedi. Kendiniz hiç online derse girdiniz mi merak ettim. Girdiyseniz ve bunu diyorsanız çok şanslısınız çünkü her öğretmen aynı değil. Üstüne üstlük ben kimsenin 1 aylık yüz yüze eğitimden sonra (2. Dönemde mesela) (Eksiklerimizi telafi etmek için bir fırsat) sınav olmayı reddedeceğini düşünmüyorum.
Çok linçleneceğim ama bence online mantıklı ama arkadaşlarımızı görmüyoruz. Arkadaşlarla görüşme olmasa hep online olması herkeste iyi internet ve PC olması şartıyla olabilir.Özel bir okulda okumama rağmen bizim de kötü öğretmenlerimiz var.
Eğitim böyle online olarak devam edebiliyorsa o zaman bütün okulları yıkıp oradan gelen parayla bütün öğrencilere bilgisayar satın alalım?
Okul arazisine de ağaç dikeriz...
Gerçekten de online eğitimin bu kadar kolay anlaşılmasını hiç kafam almıyor.
Takmazlar bile.ziyaselcukistifa 220kk oldu #mebartikduybizi 610k #İptal edilsin sınavlar 3.1k
Aaa yeni nesil değil. Klasik tarzda ve yeni nesil karışık. Bir de şu tarz sorular var: Yeni nesil tarzda ama kolay ve daha kısa. Matematik 30 soru bile iyi yeni nesilden.Çözdüğünüz soruların kolaylığına bağlı. Matematikten yeni nesil sorulara anlayarak 5 dakika soru süresi versek, 3 saatten fazla süre yapar zaten. Diğer derslerin sorularını hesap edince, 5-6 saat soru çözme saati yapar. Derslere 8 saat verirsek, toplam 12-13 saat çalışma saati yapıyorNormal bir insan için çok fazla.
Zaten günde 40 tane yeni nesil Matematik sorusu en üst sınır. 10-15 bile yeter. Kişiye göre değişebilir bu durum. Klasik tarzda soruları 400 tane çözebilirsiniz fakat çok işinize yaramaz.
Geçen senelerde neden göresiniz ki? Bu sene pandemi var onu bahane edebilirler çalışmayanlar.Şu da var ki zaten yan gelip yatacak olan öğrenci her zaman yan gelip yatıyor. Siz hiç geçen senelerde sınavlar iptal olsun diyen gördünüz mü?
Sanki herkes bu sene çalışmayı bırakmış gibi...
Bu genel olarak zaten bir konunun nasıl çalışılacağı. Kimse zaten çalışmaktan kaçmıyor. Fakat ben normalde hiç çalışmadan bile konuları tam olarak anlayabilen biriyim.Tahmindi iptal. Şuan diyenler var iptal edin diye.
Online derse niye girmeyeyim tabii ki de giriyorum.
Her öğretmen aynı değil keşke olsa.
Ben de 5 ay boyunca internet sorunları çektim dersin içindeyken internetim gidiyordu.
Bu dönemde ders çalışma sistemi basit:
Eeee söylesem mi acaba bilemedim. Eeee neyse ya söyleyeyim. Bu taktiği benden başkası söylemez hadi bakalım:
--Önünüze A4 alın. Dersin kitabını alın. PC veya telefonu alın önünüze koyun. Çalışacağınız konunun konu anlatımını youtube dan açın. Ve aynı anda kitaptan. Önce kitaptan okuyun sonra hem kitaptan takip ederek hem de videodan dinleyerek önemli yerleri not alın. Sonra test kitabını açın çözmeye başla. Hemen çözemeyeceksin ilk 1-2 testte A4 den ve kitaptan yardım al. Sonra yavaş yavaş konuyu anlayacaksın.
Önemli değil hadi hayırlı olsun.
Evet işte bahanelerini buldular.Geçen senelerde neden göresiniz ki? Bu sene pandemi var onu bahane edebilirler çalışmayanlar.
Aynen hocam. Klasik soruları sadece konuları pekiştirmek için çözmek gerekiyor bence.Tahmindi iptal. Şuan diyenler var iptal edin diye.
Online derse niye girmeyeyim tabii ki de giriyorum.
Her öğretmen aynı değil keşke olsa.
Ben de 5 ay boyunca internet sorunları çektim dersin içindeyken internetim gidiyordu.
Bu dönemde ders çalışma sistemi basit:
Eeee söylesem mi acaba bilemedim. Eeee neyse ya söyleyeyim. Bu taktiği benden başkası söylemez hadi bakalım:
--Önünüze A4 alın. Dersin kitabını alın. PC veya telefonu alın önünüze koyun. Çalışacağınız konunun konu anlatımını youtube dan açın. Ve aynı anda kitaptan. Önce kitaptan okuyun sonra hem kitaptan takip ederek hem de videodan dinleyerek önemli yerleri not alın. Sonra test kitabını açın çözmeye başla. Hemen çözemeyeceksin ilk 1-2 testte A4 den ve kitaptan yardım al. Sonra yavaş yavaş konuyu anlayacaksın.
Önemli değil hadi hayırlı olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Çok linçleneceğim ama bence online mantıklı ama arkadaşlarımızı görmüyoruz. Arkadaşlarla görüşme olmasa hep online olması herkeste iyi internet ve PC olması şartıyla olabilir.
Takmazlar bile.
Aaa yeni nesil değil. Klasik tarzda ve yeni nesil karışık. Bir de şu tarz sorular var: Yeni nesil tarzda ama kolay ve daha kısa. Matematik 30 soru bile iyi yeni nesilden.
Düzeltiyorum paşa paşa gidecekler sözüne katılıyorum.Neyse artık hayırlısı olsun ne diyeyim
Çalışmayanlar var bir de çalışamayanlar. Bir de gerçekten virüsten korkanlar. Bahane her zaman bulunur diye düşünüyorum.Geçen senelerde neden göresiniz ki? Bu sene pandemi var onu bahane edebilirler çalışmayanlar.
Çözmek kendi ellerinde. Ben iss değiştirdim çözdüm. Biraz da araştırma.Hiçbirimizin ülkedeki her okulun online dersleri hakkında bilgi sahibi olma y
Bu genel olarak zaten bir konunun nasıl çalışılacağı. Kimse zaten çalışmaktan kaçmıyor. Fakat ben normalde hiç çalışmadan bile konuları tam olarak anlayabilen biriyim.
Konu anlatımını niye Youtube'dan açayım ki? Gerçekten örgün eğitim bu mu yani? Okulun bana göre konuyu tam olarak etkili bir şekilde anlatma. Günlük tekrar başka bir şey. Siz direk konuyu baştan anlamaktan bahsediyorsunuz.
Online eğitimde ne yazık ki çeşitli problemlerden dolayı okullar konuları tam verimle anlatamadı. Bu gayet normal. Bu dönemde çok fazla mağduriyet yaşandı.
Siz de internet sıkıntısı çekmişsiniz. Bir de bu sıkıntıyı çözemeyen öğrencileri düşünün.
Klasik dediğim normal soru.Aynen hocam. Klasik soruları sadece konuları pekiştirmek için çözmek gerekiyor bence.
Evet işte okullar bu dönemde sadece konuların üzerinden geçiyor. Normalde en kötü okul bile konuyu tam olarak anlatırken bu dönemde sadece üzerinden geçiliyor.Çözmek kendi ellerinde. Ben iss değiştirdim çözdüm. Biraz da araştırma.
Ben de direkt derste anlıyordum sınavdan önceki gece tekrar edince ertesi gün 100 alıp geliyordum. Ama bu dönemde böyle. Neden youtube dan açmayasın ki? Evet tamamen baştan anlamak. Okullar bu dönemde konuların üzerinden geçiyor gibi.
?Evet işte bahanelerini buldular.
Peki bende şunu sormak istiyorum, 2-3 hafta önce 1. Sınavlara giren öğrenciler insan değil mi? O zaman vakalar riskler daha fazlaydı ama mecburen girdiler.Çalışmayanlar var bir de çalışamayanlar. Bir de gerçekten virüsten korkanlar. Bahane her zaman bulunur diye düşünüyorum.
Ben hem okulumun yoğunluğundan dolayı çalışamıyorum hem de virüsten korkuyorum. Herhangi birinin beni riske atma hakkı var mı bu durumda?