Sokaktaki gürültüden ve gürültüyü yapanlardan bıktım!

surfski2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Karşımızdaki ve yanımızdaki binaya yeni insanlar taşındı ve gerçekten sıkmaya başladılar. Bulunduğumuz sokak dar bir sokak. Ve bunların çocukları maksimum 9-10 yaşında, çok küçükler belki 7-8 bile olabilir. Öğlen başlıyorlar gece 12'ye kadar sokakta terör estiriyorlar. Çığlık çığlığa sesler, pencerelere top vurmalar, arabalara şut çekmeler.. susmuyorlar. Sınav sürecimde psikolojimi bozdular. Bakın gece 12 diyorum, anaları sokakta bina girişinde oturup dedikodu yapıyor çocukları sokakta terör estiriyor, çığlıklar atıyorlar. Hiç "dur, sus yapma bak saat geç oldu" demek yok.En son 2 gün önce saat gece 12 civarı belki geçiyor olabilir, alt kattaki teyzem çıktı yeter oynamayın artık, bu nedir bıktım dedi. Annesı koşa koşa geldi verdiği cevap: "onlar çocuk ama oynayabilir."
Yahu,
1- 8-9 yaşındaki çocuğun gece 12'de dışarda ne işi var?
2- Beni rahatsız etmeye ne hakkı var? Gidin parkta oynayın, dedikodunuzu da orda yapın.

Ne yapayım arkadaşlar? Bunlarla diyalogta kurulmuyor. Bakın saat 12 rahatsız oluyoruz artık oynamayın desek verecekleri cevap: "rahatsız oluyorsan camını kapa ne boş yapıyorsun" diyip saldırmak olacak. Bu kadıbnın bir oğlu var, daha önce koskoca dolmuşlarını binanın girişine çekmişti, binadan çıkabilmek için minibüs engelini aşmak gerekiyordu. Uyardık, insan gibi rica ettik ama karşımızda insan yok ki, tartışma çıkardılar. O günden sonra bir daha çekmediler ama o günde inip minibüsünü evin önünden çekmedi. Bıktık ya. Ne yapmalıyız arkadaşlar?

Edit: düzenledim yanlış anlaşılmasın diye. Sitem etmeye de hakkımız yok lakin başkaları bizi rahatsız edebilir özgürlük var.

Son düzenleme:

qqqqqqqqqqq

Doçent
Reaksiyon puanı
876
Peki saat gece 1 buçuk ve 9 çocukla parka gelip bağırarak oyun oynamaları. Kendim yaşadım bu olayı. Bunlar'dan kurtulamayız.

gamercat

Finest Сasual Dating - Genuine *******
Cezalı
Reaksiyon puanı
282
bu ülkede herkes özgür bela okumaya da hakkin yok sadece ailerine rahatsiz olduğunu dile getir

surfski2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
bu ülkede herkes özgür bela okumaya da hakkin yok sadece ailerine rahatsiz olduğunu dile getir
Özür diliyorum, editledim. Ama daha nasıl dile getirebiliriz pardon? Ayrıca rahatsız olduğumuzu söylememize gerek var mı? Koskoca insanların empati yapması gerekmez mi? Senin kapının önünde gece 12'de çığlık çığlığa top oynatır mıyım çocuğum olsa? Düşünürüm derim bu saatte olmaz, rahatsızlık veririm insanlara diye.

gamercat

Cezalı
Reaksiyon puanı
282
Özür diliyorum, editledim. Ama daha nasıl dile getirebiliriz pardon? Ayrıca rahatsız olduğumuzu söylememize gerek var mı? Koskoca insanların empati yapması gerekmez mi? Senin kapının önünde gece 12'de çığlık çığlığa top oynatır mıyım çocuğum olsa? Düşünürüm derim bu saatte olmaz, rahatsızlık veririm insanlara diye.
ben de de var öyle çocuklar ama onlar daha küçük

surfski2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
ben de de var öyle çocuklar ama onlar daha küçük
Mevzu çocuklar değil hocam bakın yanlış anladınız. Onlar daha çocuk aileleri dur demezse tabiki herşeyi yapar. Ailelerinin eğitmesi gerekmiyor mu? Dur evladım saat 12 bu saatte sokakta top mu oynanır demesi gerekmiyor mu? Kendilerini uyaran insanlara çemkirmeleri doğru mu? Onların özgürlüğü beni evimde rahatsız ediyor. Kusura bakmayın ama bu özgürlük değil.

Reaksiyon puanı
1,056
Mevzu çocuklar değil hocam bakın yanlış anladınız. Onlar daha çocuk aileleri dur demezse tabiki herşeyi yapar. Ailelerinin eğitmesi gerekmiyor mu? Dur evladım saat 12 bu saatte sokakta top mu oynanır demesi gerekmiyor mu? Kendilerini uyaran insanlara çemkirmeleri doğru mu? Onların özgürlüğü beni evimde rahatsız ediyor. Kusura bakmayın ama bu özgürlük değil.
Kardeşim uğraşma direk polise git şikayetçi ol

surfski2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Teşekkür ederim yorumlarınız için, karşılıklı yüz yüze bakmak zorunda olduğumuz için alttan almaya çalışıyoruz "şuan için". Zaten yakında okullar açılacak belki durum düzelir diye umut ediyoruz.

HarunBey

Asistan
Reaksiyon puanı
324
Teşekkür ederim yorumlarınız için, karşılıklı yüz yüze bakmak zorunda olduğumuz için alttan almaya çalışıyoruz "şuan için". Zaten yakında okullar açılacak belki durum düzelir diye umut ediyoruz.
Ben okulların açılacağını sanmıyorum

surfski2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Polisi felan ara çok ses yaparlarsa
Teşekkür ederim hocam desteğiniz için, hayırlı akşamlar. Yapacak başka birşey de yok zaten. Sabırlı olmak gerekiyor.

Söylenecek çok şey yok arkadaşlar. Yol gösterenlere çok teşekkür ediyorum. Konu kilitlenirse ya da silinirse sevinirim. Bundan sonrası muhabbet olur ancak, Herkese çok teşekkür ederim. Bir nebze de olsa içimi döktüm rahatladım. :)

Son düzenleme:

gamercat

Cezalı
Reaksiyon puanı
282
o da doğru

Zxcvbm

Asistan
Reaksiyon puanı
140
Kamera ile onların görüntü ve seslerini kayıt edin, kimse kimseyi rahatsız etmek gibi bir durumu olmaz, bu çocuk olsada durumu değiştirmez. Bizde çocuk olduk ama böyle şeyler yapmadık “çocuktur ne olacak” cümlesini kullanmak zaten yapılmayacak temel olaylardan biridir. Her çocuk sokağın ortasında yüksek sesle gürültü yapacak, arabaların camına top atıp çevreye rahatsızlık verecek, hatta yeri gelecek mahallenin ortasında torpil gibi patlayıcı maddeleri patlatıp eğlendiğini sanmış olacak bu “çocuktur ne olacak” cümlesinin karşılığı olmuyor. Kameraya çekin görüntülerini ve seslerini, saat 12’den önce ise belediyeye şikayet edin, 12’den sonra ise kolluk kuvvetlerini söylediğinizde gereken yapılır