Karşımızdaki ve yanımızdaki binaya yeni insanlar taşındı ve gerçekten sıkmaya başladılar. Bulunduğumuz sokak dar bir sokak. Ve bunların çocukları maksimum 9-10 yaşında, çok küçükler belki 7-8 bile olabilir. Öğlen başlıyorlar gece 12'ye kadar sokakta terör estiriyorlar. Çığlık çığlığa sesler, pencerelere top vurmalar, arabalara şut çekmeler.. susmuyorlar. Sınav sürecimde psikolojimi bozdular. Bakın gece 12 diyorum, anaları sokakta bina girişinde oturup dedikodu yapıyor çocukları sokakta terör estiriyor, çığlıklar atıyorlar. Hiç "dur, sus yapma bak saat geç oldu" demek yok.En son 2 gün önce saat gece 12 civarı belki geçiyor olabilir, alt kattaki teyzem çıktı yeter oynamayın artık, bu nedir bıktım dedi. Annesı koşa koşa geldi verdiği cevap: "onlar çocuk ama oynayabilir."
Yahu,
1- 8-9 yaşındaki çocuğun gece 12'de dışarda ne işi var?
2- Beni rahatsız etmeye ne hakkı var? Gidin parkta oynayın, dedikodunuzu da orda yapın.
Ne yapayım arkadaşlar? Bunlarla diyalogta kurulmuyor. Bakın saat 12 rahatsız oluyoruz artık oynamayın desek verecekleri cevap: "rahatsız oluyorsan camını kapa ne boş yapıyorsun" diyip saldırmak olacak. Bu kadıbnın bir oğlu var, daha önce koskoca dolmuşlarını binanın girişine çekmişti, binadan çıkabilmek için minibüs engelini aşmak gerekiyordu. Uyardık, insan gibi rica ettik ama karşımızda insan yok ki, tartışma çıkardılar. O günden sonra bir daha çekmediler ama o günde inip minibüsünü evin önünden çekmedi. Bıktık ya. Ne yapmalıyız arkadaşlar?
Edit: düzenledim yanlış anlaşılmasın diye. Sitem etmeye de hakkımız yok lakin başkaları bizi rahatsız edebilir özgürlük var.
Yahu,
1- 8-9 yaşındaki çocuğun gece 12'de dışarda ne işi var?
2- Beni rahatsız etmeye ne hakkı var? Gidin parkta oynayın, dedikodunuzu da orda yapın.
Ne yapayım arkadaşlar? Bunlarla diyalogta kurulmuyor. Bakın saat 12 rahatsız oluyoruz artık oynamayın desek verecekleri cevap: "rahatsız oluyorsan camını kapa ne boş yapıyorsun" diyip saldırmak olacak. Bu kadıbnın bir oğlu var, daha önce koskoca dolmuşlarını binanın girişine çekmişti, binadan çıkabilmek için minibüs engelini aşmak gerekiyordu. Uyardık, insan gibi rica ettik ama karşımızda insan yok ki, tartışma çıkardılar. O günden sonra bir daha çekmediler ama o günde inip minibüsünü evin önünden çekmedi. Bıktık ya. Ne yapmalıyız arkadaşlar?
Edit: düzenledim yanlış anlaşılmasın diye. Sitem etmeye de hakkımız yok lakin başkaları bizi rahatsız edebilir özgürlük var.
Son düzenleme: