Windows Soğutma Yazılımı

EmreK_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Başlıkta olduğu gibi bi sorum olacak.Yazılım bilgim daha yok işlerde öğrenmeye başlayacağım ama şöyle bişey aklıma geldi
Şimdi bi yazılım olacak .bat gibi bi tabana dökülebiliecek yani bu kodları not defterine yapıştırıp .bat olarak kullanabilecek.1.kod fan hızı artacak laptoplarda böyle bişi mümkün değil diyolar ama yazılım ile mümkün olabilirmi?
Aklıma gelen yazılım şu
1.fan hızı artacak (%30 la dönen fan- % 70 fln çıkacak)
2.çalışan uygulamaları azaltacak harcadığı cpu ram fln düşecek
3.ekran parlaklığı düşüp işlemci kullanımı düşecek
4.diyelim cpu 80° bu 20 yada istenilen önerilen sıcaklık kaçsa ona düşecek sonra gene aynı cpu kullanımı defualt olacak fan hızı gene aynı otomatik olacak ram kullanımı işlemci kullanımı fln gene aynı olacak ve bildirim gelecek sıcaklık düştü diye sonra program kendini kapatacak
Sizce böyle bişi yapmak mümkünmü benim aklıma takılan şey şu nette bazılarını buluruz kod bilgim yok dedikte iyice 10 yaşındaki çocouk kadar değil ama biraz bilgim var gene netten cpu azaltma kodu fln bulunur ama benim için önemli olan fan hızlandırıp sonra bi yere gelince aynı otomatiğe çekmek sizce nasıl bi kodla bunları yapabilirm?

---- Mesajlar birleştirildi ----

tamam fazla kod bilgim yok ama ilerde hedefim yazılım mühendisliği eğer olursa bu sene benim için biraz önemli seneğe kitaplar alarak başlamak istiyorum küçük kodlarla sizce nasıl olur merakım var istiyorum olabilirmiyim

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,484
Bide bu yanını düşün.
Masaüstünde çoğu kullanıcı hala 3Pin işlemci fanıyla çalıştırıyor PC`ni. Uygulama işlemiyor böyle 3pinli fana. :)
Böyle durumda Fan son hızla devreder Hızı yarıya indirmek için Sadece Kabloları kesip Molexe 7 Volt bağlayarak ulaşabilirler.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Her bilgisayarın fanı kontrol edilemiyor. Bazı bilgisayarların fanını BIOS'tan kontrol etmek mümkün. Ama bazılarını ne BIOS'tan ne de ek bir yazılımla kontrol edebilirsin.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,484
Her bilgisayarın fanı kontrol edilemiyor. Bazı bilgisayarların fanını BIOS'tan kontrol etmek mümkün. Ama bazılarını ne BIOS'tan ne de ek bir yazılımla kontrol edebilirsin.
Asus h81m-c anakart kullanırken kendinin yazlımı vardı. ASUS Aİ SUİTE 3 Varya program efsaneydi. 3 Pinli dandik fanımı bana değiştirten O program olmuştur boynuma alıyım. :D

Tek düğmeyle Fanı son hızdan en düşük hıza tarıyor ve işlemcinin sıcaklığına göre kendisi ayarlıyor. Program sadece Yeni Uefi Bios`lu Asus anakartlarda çalışıyor ;)

EmreK_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
35
tamam fazla kod bilgim yok ama ilerde hedefim yazılım mühendisliği eğer olursa bu sene benim için biraz önemli seneğe kitaplar alarak başlamak istiyorum küçük kodlarla sizce nasıl olur merakım
Asus h81m-c anakart kullanırken kendinin yazlımı vardı. ASUS Aİ SUİTE 3 Varya program efsaneydi. 3 Pinli dandik fanımı bana değiştirten O program olmuştur boynuma alıyım. :D

Tek düğmeyle Fanı son hızdan en düşük hıza tarıyor ve işlemcinin sıcaklığına göre kendisi ayarlıyor. Program sadece Yeni Uefi Bios`lu Asus anakartlarda çalışıyor ;)

Ben bunu kendi pcmde yapmak istiyorum laptoplarda fan hizi kontrolu fan speed fln ise yaramıyor Sadece kendi pc m icin yapacam sence nasil bisey yapabilirim hp probook 4540s

Bir de BIOS'u güncelledim beyaz siyah bir görünümü var, eski mavi BIOS gibi değil bi netten bakabilirsin sizce burda nasıl bir şey yapabilirim kodlarla

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=A8IyGCFmyjw&list=LLFxXyT7y_CfhVUmztTx6Bog&index=1

Sizce güvenilir bir program mıdır yani istediğim el ilede olsa olur mu?

GENÇLER SORUN ÇÖZÜLDÜ VİDEODA VERİLEN LİNKTEN DOSYAYI İNDİRİYONUZ KURUP AÇIYONUZ (Masaüstüne kısa yolu gelmiyor uygulama c diskinde program files x86 da'NoteBook FanControl' adında orda zaten uygulama dosyası var detaylarda yazar ordan açıyonuz ) ZATEN VİDEODA NASIL PROGRAMI KULLANICAĞINI BELİRTMİŞ PROGRAM GAYET İYİ ÖNERİRİM

Yardımınız için teşekkürler bi sorum olacak son kez bunun pc ye herhangi bir zararı olurmu?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,484
Uygulama bulduğuna sevindim. Görünüyor ki bir işe yarayan program.

Aslında Notebook fanları 2 Pinli oluyordur Fanı nasıl kontrol edilebiliyor anlamıyorum. Bir ihtimal voltaj gerginliğini azaltılarak hızı ayarlanabiliyor diye düşünüyorum. Ama böyle yapılabiliyorsa neden masaüstü PC de 3 Pinli fanlar kontrol edilme özelliği koymamışlar?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
tamam fazla kod bilgim yok ama ilerde hedefim yazılım mühendisliği eğer olursa bu sene benim için biraz önemli seneğe kitaplar alarak başlamak istiyorum küçük kodlarla sizce nasıl olur merakım

Ben bunu kendi pcmde yapmak istiyorum laptoplarda fan hizi kontrolu fan speed fln ise yaramıyor Sadece kendi pc m icin yapacam sence nasil bisey yapabilirim hp probook 4540s

Bir de BIOS'u güncelledim beyaz siyah bir görünümü var, eski mavi BIOS gibi değil bi netten bakabilirsin sizce burda nasıl bir şey yapabilirim kodlarla

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=A8IyGCFmyjw&list=LLFxXyT7y_CfhVUmztTx6Bog&index=1

Sizce güvenilir bir program mıdır yani istediğim el ilede olsa olur mu?

GENÇLER SORUN ÇÖZÜLDÜ VİDEODA VERİLEN LİNKTEN DOSYAYI İNDİRİYONUZ KURUP AÇIYONUZ (Masaüstüne kısa yolu gelmiyor uygulama c diskinde program files x86 da'NoteBook FanControl' adında orda zaten uygulama dosyası var detaylarda yazar ordan açıyonuz ) ZATEN VİDEODA NASIL PROGRAMI KULLANICAĞINI BELİRTMİŞ PROGRAM GAYET İYİ ÖNERİRİM

Yardımınız için teşekkürler bi sorum olacak son kez bunun pc ye herhangi bir zararı olurmu?
Ben o programı önceden yüklemiştim. Ama programda benim laptopun marka ve modeli için bir seçenek yoktu.

EmreK_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Uygulama bulduğuna sevindim. Görünüyor ki bir işe yarayan program.

Aslında Notebook fanları 2 Pinli oluyordur Fanı nasıl kontrol edilebiliyor anlamıyorum. Bir ihtimal voltaj gerginliğini azaltılarak hızı ayarlanabiliyor diye düşünüyorum. Ama böyle yapılabiliyorsa neden masaüstü PC de 3 Pinli fanlar kontrol edilme özelliği koymamışlar?

Bence CoreTemp değerlerine göre baktım zaten pc önceden kendi fanını ısıya göre dndürme hızı ayarlıyor örnek %30 35-60 derece burda o değeri değiştirebiliyorsun ve zaten pc nin boşta çalışma fan hızı ile oyundaki fan hızı aynı değil bu aradaki fark aldığı akımla alakalı bence bu akımı kontrol edip fan hızını değiştiriyor ben memnunum sadece sorum bi zararı olrumu böyle diyelim ben %85 e çekiyom fan hızını hızlı soğusun diye önceden pc gta5 oynarken yada başka csgo fln 100 derece oluyordu fan hızı %60 %70 şimdi %90 yaparak yada daha değişik bir değer bunu 100 değilde 80 derece yapabiliyosun ama işte bu değerlerle oynamak pc ye bi zarar verirmi (programın çalışma mantığı bence bu coretemp ten voltaj değerlerine bakıyorum gene biraz fazla voltaj alıyor fan hızlı dönmesi için)

Ben o programı önceden yüklemiştim. Ama programda benim laptopun marka ve modeli için bir seçenek yoktu.

Bi yeni sürümlerine bakmanı öneririm belki gelimiştir yada videoda adam dedi ama nasıl yapılır bilmiyorum 2 yolu var 1. sitesinden indiriyormuşsun kendi modelini 2. yakın model seçiyorsun yakın modelleri seçip denemeni tavsiye ederim tabi laptoplar için kasalı pc lerde anakartın kendi web sitesinden (üretici firmanın (anakartın markası) ) ordan bakabilrisin

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,484
Bence zararı sadece iki kat hızlı fazlaca Laptop içine tozu toplamasından ötesine geçemez. Zaten fanlar durduk yere sorun çıkarmazlar. PC ye zararı olmaz diye bilirim :)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Benim laptobun işlemcisine yük bindiğinde yani işlemci kullanımı %90 civarı olduğunda laptobun fanının dönüş hızı artıyor. Ve buna bağlı olarak laptopun fanından çok ses çıkıyor.

EmreK_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Bence zararı sadece iki kat hızlı fazlaca Laptop içine tozu toplamasından ötesine geçemez. Zaten fanlar durduk yere sorun çıkarmazlar. PC ye zararı olmaz diye bilirim :)

Fan temizliğine özen gösterdim daha 2 3 ay önce termal macunu değiştirip fanı temizledim o konda sıkıntı olmaz zaten okul varken fazla pc kullanamıyorum temizlik yönünden bana sıkıntı olmaz bidaha haziran gibi temizleyip macun değişimi yapmayı düşünüyorum yazın baya çalışıyor

Benim laptobun işlemcisine yük bindiğinde yani işlemci kullanımı %90 civarı olduğunda laptobun fanının dönüş hızı artıyor. Ve buna bağlı olarak laptopun fanından çok ses çıkıyor.

Biraz ses var ama ben vidalarını tam sıkamadğığm için olabilir bi ara kontrol edecem o kadar rahatsız edici değil gene saol

Son düzenleme: