Not:Her Türlü Sorunuzu Bu Başlık Altında sorabilirsiniz.

LG Optimus G bugüne kadar en çok okunan incelemem oldu, öyle ki iyisimi.org üzerinden 4.500 civarı ve internette toplam 20.000e yakın okundu. Evet bu yayınladığım 3. İnceleme için oldukça iyi bir değerdi. Bana kalırsa ne kadar geç gelirse gelsin Optimus G her daim çok merak edilen ve ilgili çeken bir telefon oldu, hala daha 2GB RAM avantajı ile fiyat/performans konusuna oynuyor. O zamanlar 1.800Tl civarından ülkemize giriş yapan bu telefona biraz yüklenmişim farkındayım, fakat şuan için gayet uygun bir telefon halini almış.
Ve LG, Optimus Gnin ardından bombayı patlattı ve tamamen yeni bir anlayış ile telefon kavramını yeniden ele aldı. Neler değiştiğine bir göz atacak olursak isimlendirmenin, pazarlama ve dağıtımın, tasarım anlayışının, ergonominin ve vizyonun farklı bir noktaya taşındığını görebiliyoruz. Evet upuzun bir girizgahın ardından belirtmek istiyorum, bu sefer elimde LG G2 var ve onu inceliyorum. Yeniliklere, farklılıklara ve Optimus G ile arasındaki farklara birlikte göz atalım isterseniz.

Video İnceleme
LG G2nin şerefine ilk defa video inceleme gerçekleştiriyorum, muhtemelen bu çok nadir olacak çünkü hala ışık sistemimi toplayamadığım ve yeterli ışık-zaman-istek üçlemesini çok zor denk getirdiğim için video inceleme arada sırada olacak. Bu işe ilk defa girişmem ve tecrübesiz olmam dolayısıyla çekim-montaj-render-upload 10-11 saat sürdü. Evet tek başıma bu iş oldukça zor, tecrübe kazanıp otomatiğe bağlayana kadar G2 incelemesi ile idare edin
Not: Sayfada yoğunluk yaratmasın diye link olarak veriyorum, ayrıca Youtube üzerinden "Abone" olursanız sevinirim.
[video=youtube;7ugskc7EbgE]http://www.youtube.com/watch?v=7ugskc7EbgE&feature=youtu.be[/video]
Tasarım
Dediğim gibi LG tasarım anlayışını tamamen değiştirmiş, Optimus Gde tamamen köşeli bir yapı varken G2 baştan aşağı yuvarlatılmış hatlara sahip. Şöyle bir baktığımda ise bana Galaxy S4ü hatırlatıyor, ince kasa ve yuvarlak köşeler ile birbirlerine oldukça benziyorlar. Etrafa baktığımızda soyulmaya oldukça müsait olan kromaj çerçeveleri cihazın üstünden ortasına taşıyarak oldukça iyi yapmışlar, fakat parlak çerçeveden vazgeçmeyen LG çizilmeye dayanıklı camın altına parlak bir çerçeve eklemiş ve bu da aynı Optimus Gdeki havayı kazandırmış. Çerçeveler gerçekten çok ince, 2.65mmlik çerçeve kalınlığı gayet etkileyici ve başka bir telefona geçtiğinizde çerçeve kalınlığı rahatsız etmeye başlıyor.
Sağ tarafında her hangi bir girişin bulunmadığı G2nin ön yüzü nedeyse tamamen ekran hissiyatı veriyor. Ön taraf demişken bu yüzde her şey neredeyse üst tarafta, soldan sağa sırasıyla 2.1MP çözünürlüğünde kamera, ışık ve yakınlık sensörü, çeşitli renklerde yanan bildirim ledi ve ahize bulunuyor. Burada bildirim ledine bir parantez açmak istiyorum, LG ledin parlaklığını ve renklerini çok iyi ayarlamış. Şöyle söyleyeyim HTC One kullanırken bildirim ledini ışıkta fark edemiyordum, Xperia Z kullanırken de bildirim ışığı gece gözümü alıyordu. G2de mavi, turkuaz, kırmızı ve yeşil renginde yanan bu led görevini layığıyla yapıyor. Ön tarafın alt kısmında ise parlak bir şekilde LG logosu basılmış, açıkçası bu uzak doğu zevki ile tasarlanmış telefonda keşke o parlak kromaj görünümlü şeylerin tümü siyah olsa diye içimden geçirdim. Ön tarafta camın altındaki çerçeve, LG logosu ve ahizenin üstündeki parça siyah olsaymış bence çok daha havalı olurmuş.
Sol tarafta sadece microSIM bulunurken alt tarafta 3.5mm jak girişi, microUSB, mikrofon ve mono hoparlör bulunuyor. Jak girişinin alt tarafa konmasına sevindim çünkü kişisel alışkanlıklarım gereği telefonu cebime baş aşağı koyuyorum (böyle telefonu açmanın daha kısa sürdüğünü düşünüyorum) ve bu durumda jak girişi üste gelmiş oluyor, böylece ne ben alışkanlıklarımdan feragat ediyorum ne de kulaklığın kablosu bükülüyor. MicroUSByi de tam ortaya koyarak şarjda oyun oynarken (hayır siz bunu yapmayın) yada yatay kullanırken daha rahat bir tutuş sağlamışlar.
Üst tarafta gürültü engelleyici (noise canceling) mikrofon ve kızıl ötesi portu bulunuyor. Bu portu ile ilgili bir eklemem olacak, etki mesafesi HTC Onea göre daha düşük olsa da LG yazılım ile bu açığı kapatmış. Marka model fark etmeksizin istediğimiz gibi bir kumanda dizilimi yapıyoruz ve istediğimiz tuşları tanıtıyoruz, mis gibi de çalışıyor.
Nihayet LG G2nin sihirli kısmına yani arka tarafına geldik, bu tarafta kısaca özetlemek gerekirse, 13MP kamera ve yanında LED flaş, altta sırasıyla ses açma-güç-ses kısma ve en altta LG logosu ile çeşitli bilgiler bulunuyor. Yine sırasıyla bunlar hakkında yorum yapacak olursam, zaten safir kristal cam ile kaplı kameranın etrafı hafif çıkıntılı bir çerçeve ile desteklenmiş, bu çerçeve alt tarafta yanlışlıkla güç tuşuna basılmasını engelliyor. Sihirli tuşlar hakkında yorumum ise pek olumlu değil, telefonun büyük olması nedeniyle üste buton konulmamasını anlıyorum ama bence tuşların konumlandırılması gereken yer yanlar olmalıydı. Bu yerleşim konusunda en çok Samsung ve Nokiayı taktir etmek istiyorum çünkü telefonlarında tuşlar tam yerli yerinde. LG bu konuda farklılaşmayı denese de pek getirisi olmadığı düşüncesindeyim. Tabii ki alışma meselesi olmakla birlikte ses tuşlarının oyun oynarken ayarlama konusunda zorluk çıkarttığı kanısındayım. Diğer bir detay olarak ise ben telefonu kullanırken genelde açma sırasında KnockOn özelliğini kullandım, stabil çalışması tartışma konusu olsa da işe yaradığını söyleyebilirim. Bu arada güç tuşunun etrafı ışık veren bir çerçeve ile kaplanmış, bu detayın beni kesinlikle etkilediğini söyleyebilirim zira aynı zamanda bildirim ledi olarak da kullanılan bu çerçeve çok şık duruyor ve yanarken telefona bir hava katıyor. LED konuşunken devamlı yanıyor ve dikkat çekiyor, son olarak konuşma sırasında baş parmağınız tam olarak güç tuşuna geliyor ve ayarlardan bu tuşa konuşmayı bitirme özelliği atayabiliyorsunuz. Son olarak o güzelim desenli arka kapağa basılan CE belgesi gerçekten mide bulandırıcı. LG bu kısıma hiç özenmemiş, mesela HTC Oneda bu yazı belli belirsiz yazılmıştı ve kasaya güzel yedirilmişti ve belli olmuyordu. G2de bu yazılar gerçekten çok çirkin duruyor.
Malzeme Kalitesi
Bu konuda benim notum LGye kırık olacak, yekpare plastik kasanın sağlam durmasını beklerken elde çıtırdamalar oluyor. Telefonu sıktığınızda çıt-çıt sesleri geliyor ve arka taraf ile içerideki donanım arasında çok hafif bir boşluk var, bu da hissiyatı zayıflatıyor. Sonuç olarak o HTC Onedaki sağlamlık hissiyatı hiçbir telefonda yok.
Donanım
Ne diyeceğim biliyor musunuz? Ben bu uzak doğuluların anlayışına bayılıyorum, elinde ne varsa koymaya gayret ediyorlar. Örneğin bir Xiaomi bir Oppo verebileceği her şeyi vermeye çalışıyor, Apple taraftarları kızmasın ama Apple bir ürünü tasarlarken hep bir sonraki lansmanda söyleyeceği up to 2x power cümlesini düşünüyor. LG de donanım konusunda elinde ne varsa koymuş gibi, eksik olarak sadece Note 3teki 3GB ram göze çarpıyor fakat o da Samsungun yarıiletken üretim kozu olduğu için şuan sadece kendine özel. Snapdragon 800, Kızılötesi, 802.11 ac, 192kHz 24-bit ses kaydı, 13MP OIS destekli kamera, LTE-A gerçekten bu telefona fark katmış ve bunlardan bazıları sektöre yön veren atılımlar. Ayrıca CPU-Znin gösterdiğine göre G2de 24 tane sensör var, sensörleriyle övünen Galaxy S4 gibi bir sıcaklık sensörü bulunmasa da sizi her halükarda tatmin edeceğini söyleyebilirim. Ayrıca sensörler kısmında rastladığım temel mimik sensörü, adım sayacı ve yaya halde yaptığımız hareketleri algılayan sensör gelecek yaratıcı uygulamalara göz kırpar nitelikte.

Performans
Bir önceki incelemem olan MemoPad HD7de bu benchmark tablolarını yayınlamama kararı almıştım ama Snapdragon 800ün hatrını kıramıyorum ve şuraya iliştiriyorum. Performans ile ilgili söylemem gerekense birkaç şey var, Adreno 330 diye ortalığı yıktık ama şuan görüyorum ki her şey donanımla değil ve biraz optimizasyon gerekiyor. Mesela Antutuda on binlerce triangle bulunan sahnelerde 40kare/saniyenin altına düşmezken Real Racing 3de yarışa ilk başlarken hafiften kasıyor. Evet bu telefon için bunu duymak biraz hayal kırıklığı yaratabilir ama gerçekleri de saklayamayız, en azından yeni bir güncellemeye kadar bu yorumlarım geçerli. Fakat LGnin pazarlama ve reklam konusunda bu kadar özen gösterdiği bir üründe güncellemeyi keseceğine inanmıyorum ve kısa bir süre sonra cihazın daha optimize bir hal alacağını tahmin ediyorum. Genel performans olarak ise oldukça iyi diyebilirim, hatta Vineda videoların işlenme aşamasının çok hızlı geçildiğine şahit oldum. Snapdragon S4 Pro, Snapdragon 600 ve 800 yan yana koyulunca fark oldukça gözle görülür düzeyde. Bunun yanı sıra Snapdragon 800 ve nispeten ince bir kasa birleşince özellikle oyun oynarken telefondan bir sıcak hava dalgası yayılıyor. Özellikle kamera tarafından gelen bu sıcaklık elinizi yakmasa da ısınmanıza neden oluyor. Son olarak sadece üzerinde türlü hileler yapılan, günlük kullanım hakkında bilgi vermeyen ve artık sonuçları basamaklandırma konusunda köşeye sıkışmış bu benchmark uygulamalarına bakıp telefon almamanız hakkında uyarayım.
Antutu 4 | 30039 |
GLBenchmark 2.7 Off Screen | T-Rex HD: 22FPS Egypt HD: 55FPS Fill Rate:1.210 |
GLBenchmark 2.7 On Screen | T-Rex HD: 23FPS Egypt HD: 50FPS Fill Rate:1.402 |
3D Mark Ice Storm | Maxed Out! (İyi bir şey J) |
3D Mark Ice Storm Extreme | 9729 Fizik:7745 Grafik:54.9FPS |
3D Mark Ice Storm Unlimited | 15893 Fizik:12156 Grafik:17424 |
GeekBench 2 | 2011 |
GeekBench 3 | Tek Çekirdek:792 Çoklu Çekirdek:2050 |
NenaMark 2 | 57FPS |
Quadrand Standart | 20206 |
SunSpider 0.9.1 (Az olması iyi) | 728ms |
BrowserMark 2.0 | 2652 |
KFSBenchMark | Overall:34.343 |
Ekran
Kendisi bir panel yani ekran üreticisi olan LG zaten Optimus Gde de çok iyi iş çıkartmıştı, bu başarısını G2de de devam ettiriyor. Sanal tuşları çıkarttığımızda tam olarak 1080x1776px çözünürlüğünde ve 443ppi yoğunluğunda bir erkana sahip G2nin ekran tipi IPS. Bu ekran tipinin karakteristik bir özelliği olarak hangi açıdan bakarsanız bakın ekranda bir renk kaybı veya solma olmuyor ve kalitesini koruyor. İnternette bazı yorumlarda ekranın gereğinden fazla canlı olduğunu ve doygunluğun abartıldığını okudum, ben ise bunun normal olduğunu düşünüyorum. Evet ekran gerçekten normalden daha canlı fakat tüketici bunu istiyor ve ekran göze böyle daha hoş geliyor. Şahsen telefon ekranında profesyonel tasarım yapmadığım için oyunlarda renklerin daha canlı olmasının bir zararı olduğunu düşünmüyorum. Sadece bu konu fotoğraf çekimlerinde biraz yanılmanıza neden olabilir. Güneş altında ise LG G2 oldukça iyi bir performans sergiliyor, ben genelde ekran parlaklığını %70 seviyesinde kullansam da bir sorunla karşılaşmadım, G2 oldukça parlak bir ekrana sahip.
Hafıza
Geldik gene en sıkıntı konuya, neden bilmiyorum şu telefonları özgür bırakmıyorlar kafamıza göre oyun yükleyelim, şarkı dinleyelim, film izleyelim. G2 60FPS Full HD kayıt yapabiliyor ama onun yarattığı devasa boyut için sadece 16GB hafızaya sahip ve microSD girişi yok. Ah duyar gibiyim, sanki bunun 32GB modeli de var der gibisiniz fakat bana 32GBda yetmiyor. Psikolojik olarak kısıtlanmaktan hoşlanmıyorum. Ben özgürce film izlemek, doya doya fotoğraf-video çekmek, şarkı dinlemek istiyorum derseniz gidin kendinize bir Note 3 alın derim. 2-3GB favori şarkılarımı atarım, fotoğraflarımı yeri geldiğinde(6-7GB olduğunda) bilgisayara atarım, film izlesem 2 film atar izleyince hemen silerim ve son nesil oyunları da kafama göre yüklemek istiyorum diyorsanız direkt 32GB modelini alın. Fakat pek fazla para harcamak istemiyorum, oyun oynarım ama hepsini yüklememe gerek yok, 1-2GB şarkım var, telefondan çok film izlemeyi gereksiz buluyorum ayda yılda 1-2 tane atarım ve fotoğraflarımı düzenli olarak bilgisayara atarım diyorsanız 16GB modelini alabilirsiniz. Şöyle bir bilgi vereyim benim elimde G2nin 16GB modeli var hafıza durumum şöyle;
- 16GBın Kullanılabilir Kısmı 10.62GB
- Boş Hafıza: 3.55
- Uygulamalar 3.45GB
- Resim-video:60MB
- Müzik: 697MB
- İndirilen: 840MB
- Diğer: 189

Pil
Ne demiştik LG bir panel üreticisi, şimdi de diyorum ki LG kendi pillerini kendi geliştiriyor(Bu Kore şirketleri her şeyi kendi yapmaya çalışıyor, ne güzel). Öncelikle size şöyle bir teknik bilgi vereyim, piller ikiye ayrılır Li-Ion ve Li-Po. Telefonlarda genelde Li-Ion pil kullanılır, bunun nedeni biraz daha güvenli olmasıdır (Li-Ponun kalitesiz elden çıktığında ve kalitesiz şarj aleti kullanıldığında patlama riski daha çoktur ve bu patlamayı görmek istemezsiniz, fakat bunun sorumluluğunu LG gibi bir üretici alamayacağı için gayet kaliteli üretmiştir diye düşünüyorum) fakat metal bir kılıf ile kaplandıklarından düz bir kalıp olarak üretilmek zorundadırlar. iPhone ve LG G2 gibi telefonlar ise Li-Po kullanır ve bu pil tipinin özelliği metal kılıfı olmadığı için istenildiği gibi şekil verilebilmesi ve kimyasal yapısından mütevellit daha az yer kaplamasıdır, ayrıca modelcilikte de oldukça yaygın kullanılır çünkü deşarj değeri daha uygundur. Evet iPhoneun ince olmasının bir nedeni de bu. Her neyse konumuza gelecek olursak LG bu konuda oldukça başarılı bir çıkartmış ve neredeyse HTC One kadar bir kasaya 3.000mAh pil sıkıştırmayı başarmış, bunu yaparken de Li-Ponun gücünü kullanarak telefonun her yerine pil yığmışlar.
Günlük kullanıma gelirsek gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim, şöyle ki ben One X+da şarj aletinin uzağında oyun oynamaya korkardım çünkü 10 dakikada falan %9-10 şarj giderdi. Fakat G2 gayet başarılı bir grafik çiziyor ve bir günü tamamlamanıza yardımcı oluyor. Fakat o bir günü daha stressiz tamamlamanız için size bazı tavsiyelerim olarak,
KnockOn özelliğini kapatın,
Gözünüzü takip eden özelliği kapatın, ön kameranın sürekli açık olmasına neden oluyor,
Ekran parlaklığını otomatiğe alın,
Güç tasarrufunu açın, evet bunları yaptıktan sonra bir yenilmezsiniz!
##Pil Testini Görüntülemek İçin Tıklayın##
30DK Real Racing 3
5 Saat Ekran Açık
Güç Tasarrufu Açık
Ekran Parlaklığı %70
40 Dakika Kulaklık İle Müzik Dinleme
3.5 Saat Aktif İnternet Kullanımı
3G Kapalı
Wi-Fi Sürekli Açık
Ses
HTC ile birlikte daha da önemli bir yere gelen ses teknolojisi LG G2 ile birlikte yeni bir seviyeye ulaşıyor ve 192kHz 24bit kayıt teknolojisi ile LG Hi-Fi düzeyinde ses vaat ediyor. Ben de yaptığım testlerimde gerçekten de temiz ve berrak bir ses kaydettiğini deneyimledim. Hatta SoundClouda HTC One ile birlikte televizyondan kaydettiğim sesi yükledim ikisini de aşağıya ekleyeceğim. Bana kalırsa G2nin ses kayıt kalitesi oldukça başarılı, televizyondan kaydettiğim düşünülürse kristal kalitesinde kayıt yapıyor denilebilir.
Fakat bu kadar iyi şeyi hoparlörü için söyleyemeyeceğim, HTCnin BoomSound hoparlörü oyunlarda avazı çıktığı kadar ses verirken G2nin hoparlörüne parmağım geldiği için sesi dahi çıkmıyor. Ortalama bir ses yüksekliği sunsa da oyunlarda kesinlikle parmağınız burayı kapatıyor ve ses cihazın içerisinden gelmeye çalışıyor. Ha tabii Optimus Gdeki hoparlör ile karşılaştırdığımızda kesinlikle çok daha iyi o ayrı konu.
Kulaklık konusunda ise başarılı olduğunu söyleyebilirim, ne Galaxy S4ün, ne HTC Oneın ne de Optimus gnin kulaklığını denemedim ama aşağı yukarı kalitelerini tahmin edebiliyorum. Kulaklık çok yoğun bas veremese de tiz seslerde gayet başarılı ve dengeli bir profili var. Ben kulaklığı değiştireceğinizi pek sanmıyorum.
Evet kulaklığı değiştireceğinizi pek sanmıyorum çünkü o kadar müzik tutkunuysanız bu telefonu alacağınızı sanmıyorum, kulaklıktan ses çıkışını HTC One ile karşılaştırınca arada dağlar kadar fark olduğunu gördüm. Bunu kalite olarak söylemiyorum, ki zaten o kadar detayı fark edemem fakat iki telefonun ses yüksekliği arasında bariz fark var. HTC One Beats Audio desteği ile hem temiz hem de yüksek ses veriyor, hatta biraz fazla tiz ses içeren şarkılarda kulağınız çınlamaya başlıyor. G2den ise kesinlikle kısık bir ses çıkmıyor fakat HTC Onedan geçince biraz yadırgıyorsunuz. Ayrıca kimsenin de zaten kulaklık ile o kadar yüksek seviyede müzik dinleyeceğini sanmıyorum.

Kamera
Ve sonunda Optimus Gde yerden yere vurduğumuz G2ye geldik, evet LG bu konuda da kendini geliştirmiş. 13MP sensöre OIS desteği de koyarak oldukça başarılı bir iş çıkartan LG bunu 8.9mm kasaya sığdırmaya başarmış. Ne sensör boyutu ne de piksel boyutu hakkında bir bilgimiz olmasa da ikisinin de gayet ufak olduğunu tahmin ediyorum. Aksi taktirde bu ikisini 8.9mm kasaya sığdırmak oldukça güç. F/2.4 değeri ise artık geride kalmış bir değer, Apple bu değeri iPhone 5S ile terk etti, rakipleri ortalama F/2.0a inmişken Nokia Lumia 720 F/1.9da. Snapdragon 800ün de katkısıyla saniyede 60kare kayıt yapabiliyor. Normalde Snapdragon 800 4Kda destekliyor fakat bu noktada LGnin yazma hızı sınırına takıldığını düşünüyorum, Samsungun Note 3de 4K desteğinin de yine kendi flaşlarını üretmesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Her neyse, saniyede 60 kare oldukça iyi kesinlikle iş görüyor, OIS desteği ve 24bit kayıt teknolojisi ile ortaya gayet güzel şeyler çıkıyor. Gündüz kalitesi her kamera gibi iyiyken düşük ışık kalitesi de gayet tatminkar. HTC One gibi düşük ışık kalitesi ile övünen modellere göre bence daha iyi çekiyor.
5.5 Ay önce yayınladığım incelemede LG Optimus Gnin kamerası ile Lumia 920nin kamerasını karşılaştırmıştım. 5.5 ayda neler mi değişti dersiniz, bana göre tüm dengeler değişti. LG, o lanet Optimus G kamerasından kurtuldu ve OIS desteği ile birlikte çok daha iyi gece fotoğrafları çekmeye başladı. Nokia 925e terfi etti, LG ise G2yi duyurdu, güncellenmiş bu iki telefonu bir kez daha karşı karşıya getirelim.
Özel Karşılaştırmalar:

Yazılım
LG yazılım konusunda oldukça uğraşmış, hatta gereğinden fazla uğraşmış çünkü telefonu aldığımızda 16GBdan sadece 10GB kadarını kullanabiliyoruz. İşi yarar uygulamalara bir göz atacak olursak
QuickMemo
Ekran görüntüsü almamıza ve üzerine küçük notlar iliştirmemize yarayan bir uygulama.
QSlide Uygulamaları
Video, internet tarayıcı, hesap makinesi gibi uygulamaları pop-up olarak açmamızı sağlayan araç
Video Düzenleyici
Çektiğimiz videolar üzerinde ufak düzenlemeleri yapabileceğimiz uygulama.
QuickRemote
Infrared teknolojisinden yararlanarak uzaktan kumanda ile çalışan her türlü aracı kullanmanızı sağlayan ve gelişmiş bir yardımcı.
VoiceMate
Siri ve SVoice çakması fakat çok başarılı bulmadığım sesle kontrol aracı.
Dosya Yöneticisi
LG, G2ye aynı Optimus Gde olduğu gibi bir dosya yöneticisi koymuş.
QuickTranslator
Aynı Microsoftun Bing üzerinden çalışan Translator uygulaması gibi çalışan fakat başarısız olan bir uygulama. Türkçe-İngilizce tanımada sınıfta kalıyor.
Sözlük
LG bize Türkçe-İngilizce sözlüğü hediye etmiş fakat diğerleri ücretli. Markette çok sağlam sözlükler varken buna gerek olduğunu düşünmüyorum.
Ara yüz konusunda da LG güzel bir iş çıkartmış diyebilirim. Her ne kadar bir Sense 5 gibi tasarım bütünlüğü olmasa da göze hoş gelen bir görüntüsü var. Pek çok farklı markanın güzel özelliklerinden esinlenmişler gibi bence gayet de iyi olmuş, hepsinin harmanlandığı güzel bir ara yüz.Ayrıca reklamlarda kullanılan arka plan da iğrenç bence, ilk gördüğümde bende çok kötü bir his uyandırmıştı.
Ekran görüntüsü almamıza ve üzerine küçük notlar iliştirmemize yarayan bir uygulama.
QSlide Uygulamaları
Video, internet tarayıcı, hesap makinesi gibi uygulamaları pop-up olarak açmamızı sağlayan araç
Video Düzenleyici
Çektiğimiz videolar üzerinde ufak düzenlemeleri yapabileceğimiz uygulama.
QuickRemote
Infrared teknolojisinden yararlanarak uzaktan kumanda ile çalışan her türlü aracı kullanmanızı sağlayan ve gelişmiş bir yardımcı.
VoiceMate
Siri ve SVoice çakması fakat çok başarılı bulmadığım sesle kontrol aracı.
Dosya Yöneticisi
LG, G2ye aynı Optimus Gde olduğu gibi bir dosya yöneticisi koymuş.
QuickTranslator
Aynı Microsoftun Bing üzerinden çalışan Translator uygulaması gibi çalışan fakat başarısız olan bir uygulama. Türkçe-İngilizce tanımada sınıfta kalıyor.
Sözlük
LG bize Türkçe-İngilizce sözlüğü hediye etmiş fakat diğerleri ücretli. Markette çok sağlam sözlükler varken buna gerek olduğunu düşünmüyorum.
Ara yüz konusunda da LG güzel bir iş çıkartmış diyebilirim. Her ne kadar bir Sense 5 gibi tasarım bütünlüğü olmasa da göze hoş gelen bir görüntüsü var. Pek çok farklı markanın güzel özelliklerinden esinlenmişler gibi bence gayet de iyi olmuş, hepsinin harmanlandığı güzel bir ara yüz.Ayrıca reklamlarda kullanılan arka plan da iğrenç bence, ilk gördüğümde bende çok kötü bir his uyandırmıştı.
Değerlendirme
Geldik en güzel yere, LG G2 ile turnayı gözünden vurdu ve fiyata oynamaya başladı. Oldukça dengeli özelliklerin bir arada bulunduğu G2nin 16GB modeli 1.600TLden satışta. 32GB modeli ise 1.800TLden satışta olacak. Rakipleri 2.000 barajını da aşıp gitmişken LG çok güzel bir gol atıyor gerçekten. Ben fazla yorum yapmaya gerek duymuyorum, eğer anlattıklarım sizi tatmin ettiyse ve kafanıza yattıysa, cebinizde de paranız varsa gidip alabilirsiniz.
- Tasarım: 9/10
- Donanım: 10/10
- Performans: 9/10
- İnternet Deneyimi: 10/10
- Multi Tasking: 10/10
- Malzeme Kalitesi: 7/10
- Ses: 8/10
- Kamera: 8/10
- Pil: 9/10
- Hafıza: 8/10
- Ergonomi: 9/10
- Fiyat: 9/10
- Fiyat/Performans: 8/10
Teknik Detaylar
Fiziksel Özellik | 138.5 x 70.9 x 8.9 mm |
Ağırlık | 143gr |
Bağlantı | 802.1a/b/g/n/ac ,bluetooth 4.0,3G, 4G,LTE-A, NFC,Kızıl ötesi |
Ekran | 5.2,True HD IPS, Çizilmeye Dayanıklı Cam,1080x1776,423ppi |
Hafıza | 16-32GB, MicroSD: Yok |
Kamera | Ön:2.1MP, Arka: F/2.4, 13MP+OIS 1080p @60fps |
İşlemci | Snapdragon 800 (2.26Ghz) |
GPU | Adreno 330 |
Batarya | 3000mAh |
Android Sürümü | 4.2.2 (29.10.2013) |
Sim | Micro Sim |
Renk | Siyah-Beyaz |
OTG | Var |
Sar (Avrupa) | 0.41 W/kg (baş) 0.47 W/kg (vücut) |
Bekleme Süresi | 900 saat 3G bekleme, 17.5 saat 3G konuşma |
Galeri
##LG G2 Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayın##
Kaynak: İyisimi.Org / Diğer Tüm İncelemeler İçin Tıklayınız