Xperia Z2 mi Lumia 1020 mi ?

Gorthaur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar başlıkta ki telefonların birbirleriyle kıyaslama konusunda açık ara farklar olduğunu biliyorum. Asıl Mesele Android mi WP 8.1 mi ?
Z2 eğer aksaksız gelseydi elimize alacaktım. Fakat kötü yorumlar ve doğru düzgün yapılmayan açıklamalar biraz can sıkıyor. Üstüne de çok ısınıyor, yamuluyor, ekranda açıklıklar var vs gibi yorumlar fazlasıyla can sıkıcı.
1020 yi koyma sebebimde Nokia yı seviyorum. Çok hoş bir arayüz ve Kamera. Ram sıkıntısı da yok. 2 gb WP için fazla ideal. Fakat sınırlandırılmak istemiyorum. WP nin de böyle bir sistemi olduğu için elin kolun bağlanıyor.

Şimdi; oyun oynamayı seviyorum, müzik dinliyorum, interntte fazlaca uğraşıyorum, şarj konusu da öyle. Kamera da önemli. Ve bunların hepsini uzun yıllar aynı telefonda kullanmak istiyorum. Hayatım da elime 2 den fazla telefon geçmemiştir. Iphone 3gS kullanıyorum, Ipod5 im var. Iphone istemiyorum artık sıkıldığımı düşünüyorum. Android'in de bazı olumsuz yanları kafa karıştırıyor. Z2 nin bu olumsuzlukları ortadan kaldıracağını düşünüyorum fakat kendi olumsuzlukları (gördüğümüz kadarıyla) her şeyin önüne geçiyor.

Mesela; bi arkadaş Z1 im çok ısınıyor demiş sebebini sormuş. Başkası da 3g açık internette geziyorsan evet normal diyor.. Isınma konusu da Xperia serileri için bi olumsuzluk.

Bildiğimden değil, okuduklarımdan yola çıkarak yazdım her şeyi. Gerçekten bilgilendirilmek ve seçim yapmak istiyorum..

ghostmans

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kadeş kusura bakma ama burada saçmalamışsın.Şimdi bi kere neye dayanarak 1020 dedin.Hani o kadar lumia modeli içerisinden neden 1020.Bi kere bunu kendine sor.İkici olarak önceki nesil cihazı son nesil bir cihazla karşılatırmanda ayrı bir garip olmuş.Üçüncüsü iphone gibi bir işletim sisteminden sıkıldıysan wp ondan daha kapalı bir cihaz neden wp la android arasında kaldın onu da anlamadım.Ayrıca biraz araştırsaydın iki cihaz arasında 1000 mah lık bir batarya değeri olduğunun farkına varırdın.Ben bir iphone kullanıcısıyım ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki şu an o z2 canavarına hayran kaldım z2 nin içinde bulunan sistem benim laptopla eşdeğer.Androidin istediği kadar olumsuzluğu olsun eğer bu cihazda donma yaratırsa başka hiçbirşey demem.Uygulama konusunu biraz araştırsaydın (bu sistemlerin uygulama marketlerine girerek) androidin daha önde olduğunu farkederdin.Bak iphone 6 gelene kadar z2 şu ana kadar yapılmış en iyi cihaz bence.O nedenle burdaki yazından gönlünün wp a daha yakın olduğunu görerek diyorum ki bari 1520 gibi bi modelle karşılatır yada lumia nın yeni bir amiral gemisi çıkacak ona filan bak.Senin bu karşılaştırman biraz galaxy s3 ile htc one ı karşılaştırmak gibi olmuş..

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Lumia 1020 en isabetli karar. Takılma kasma olmaz, ısınma problemi çıkarmıyor nokinın telefonları.Ayrıca Wp daha bir stabil androide göre.

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
İlk olarak Xperia Z2 yi seçmelisin. Neden dersen donanım olarak zaten 10 gömlek Lumia 1020'den daha iyi tabi belki WP avantajı olabilir ama arayüzler,özellikler gün geçtikçe değişiyor WP kesinlikle ilerde daha fazla donanım isteyecektir. Ekrana gelirsek Xperia Z2 Full HD IPS Live Colour Led ekrana sahip Lumia 1020 ise HD Clear Black Led e sahip burada yine Z2 daha iyi. Ses konusunda çift hoparlöre sahip Z2 o yüzden burada yine Z2 galip. Isınma konusunda Z2'nin sıvı soğutma ile geleceği söyleniyor. Oyun ve müzik internette dolaşmayı ve şarj konusunda Z2 her halükarda daha üstün bir cihazdır. 5.2 inç ekran 3200 mah pil Snapdragon 801 ile oyun, clear audio ve stereo hoparlör ile müzik. Lumia 1020 nin tek artısı kamera diyebiliriz ama onda da fazla bir fark yok hatta Z2 nin daha iyi olduğunu söyleyen siteler var, bir de tasarımı bozan kocaman bir kameralı telefon mu kullanmak istersiniz yoksa alüminyum ince bir kasaya sahip telefon mu ?

Bana kalırsa Lumia 1020 Z2 ile kıyaslanacak bir telefon bile değil.

Gorthaur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk cümlem de zaten kıyaslama yapılmayacak telefon olduğunu söylüyorum. WP Android kıyaslaması gibi olur dedim. WP de ise en çok beğendiğim telefon 1020. O yüzden onu söyledim. Üstü kapalı olarak söylediğim çoğu şeyi bilmiyorum diye söylemişsiniz. Haklısınız burda karşı bi savunma yapmayacağım.
Sadece forumlarda fanlık fazlasıyla ön planda, bu durumda da karar vermek oldukça zor oluyor. Z2 nin canavarlığına ya da en iyisi olmadığına şüphem yok. Dedim ya telefon daha gelmedi. Görmedik bilmiyoruz. Sorunları nedir ne değildir. Onu da bi altı Z1 e göre kıyaslıyorum yanlış olsada.
1020 batarya olarak kötü, hafıza da arttırılamıyor.
Konuyu başka yere çekmemek en iyisi. Telefon almayı düşünüyorum ve kararsızım, böyle diyelim :)

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nokia yaşıyor mu yaf sony varken özellikle de z2 söz konusuyken nokia rakip bile olamaz.Z2 ateş gibi yansada gene tercihim olur Nokia'nın suratına bile bakmam.

Gorthaur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nokia yaşıyor mu yaf sony varken özellikle de z2 söz konusuyken nokia rakip bile olamaz.Z2 ateş gibi yansada gene tercihim olur Nokia'nın suratına bile bakmam.

Yani bi tarafı seçip orayı savunmak güzel. Bazen bu da gerekir ama ateş gibi de ısınmasın yani. Böyle su soğutmalı falan olsun mesela :)

bandem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lumia 1520 daha iyi bir karşılaştırma olurdu saçma olmuş

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
cep telefonu istiyorsan lumia cep bilgisayarı istiyorsan z2

S

SDN Okuru

SDN Okuru
z2 daha gelmedi. her yönden dehşet bir telefon duruyor. ama sorunları nedir diye öğrenmek istiyorsan z1 ile karşılaştıramazsın. en iyi yol çıktıktan sonraki ilk 3 ay içindeki şikayetleri takip etmektir. yani kısacası burada sony mobil fabrikasında çalışan yoksa sana eksi yönlerini sayamaz. beklemek zorundasın. 1020 ye gelince. kamerası yüzünden o donanıma çok pahalı bir cihaz. sadece kamerası için tercih edilebilir. nokia nın yeni cihazları kamera konusunda aynı olmasa da iyi seviyede.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşlar başlıkta ki telefonların birbirleriyle kıyaslama konusunda açık ara farklar olduğunu biliyorum. Asıl Mesele Android mi WP 8.1 mi ?
Z2 eğer aksaksız gelseydi elimize alacaktım. Fakat kötü yorumlar ve doğru düzgün yapılmayan açıklamalar biraz can sıkıyor. Üstüne de çok ısınıyor, yamuluyor, ekranda açıklıklar var vs gibi yorumlar fazlasıyla can sıkıcı.
1020 yi koyma sebebimde Nokia yı seviyorum. Çok hoş bir arayüz ve Kamera. Ram sıkıntısı da yok. 2 gb WP için fazla ideal. Fakat sınırlandırılmak istemiyorum. WP nin de böyle bir sistemi olduğu için elin kolun bağlanıyor.

Şimdi; oyun oynamayı seviyorum, müzik dinliyorum, interntte fazlaca uğraşıyorum, şarj konusu da öyle. Kamera da önemli. Ve bunların hepsini uzun yıllar aynı telefonda kullanmak istiyorum. Hayatım da elime 2 den fazla telefon geçmemiştir. Iphone 3gS kullanıyorum, Ipod5 im var. Iphone istemiyorum artık sıkıldığımı düşünüyorum. Android'in de bazı olumsuz yanları kafa karıştırıyor. Z2 nin bu olumsuzlukları ortadan kaldıracağını düşünüyorum fakat kendi olumsuzlukları (gördüğümüz kadarıyla) her şeyin önüne geçiyor.

Mesela; bi arkadaş Z1 im çok ısınıyor demiş sebebini sormuş. Başkası da 3g açık internette geziyorsan evet normal diyor.. Isınma konusu da Xperia serileri için bi olumsuzluk.

Bildiğimden değil, okuduklarımdan yola çıkarak yazdım her şeyi. Gerçekten bilgilendirilmek ve seçim yapmak istiyorum..
Tek eksisi belirttiğiniz gibi ısınma konusu ama onuda zaten 3 hafta önce satışları durdurup satılan cihazları geri toplatıp sıvı soğutma sistemi ile getirip ısınma sorununa tamamen çözüm bulacağı açıklanmıştı öte yandan takip ettiğim xda da birçok konu var biriside lumia 1020 batarya olarak zaten çok geride bir cihaz z2 ye göre fakat bunun yanında en önemli özelliği olan kamerasıda çok fazla şarj yiyor
Zaten Nokiada bu cihaza fotoğrafları daha hızlı işlesin diye sırf kamerası için 2gb ram koydu fakat dediğim gibi 40mplik büyük bir sensör var ve özellikle 6 katmanlı zeiss lens kaliteli bir çekim vaad etsede sensörü büyük oranda yoruyor buda tabiki lens ısınması ve bataryayı hızlı tüketme sorunlarına yol açıyor.
Öte yandan çok başarılı bir kamerası var fakat nokia birazda çekilen fotoğraflar göze hoş gözüksün diye renklerle bir nebze de olsun oynamış
z1 e göre konuşuyorum şuan z1 ile 1020 karşılaştırmasında en gerçekçi rengi ikisi arasından z1 veriyordu bunuda dslr makineden çekilen ile karşılaştırarak yapıyorlardı fakat detay ve keskinlikte de nokia sensörünün avantajı ile öne çıkıyordu.
z2 nin kamerasına gelince bildiğim kadarıyla z2 ile aynı boyutta sensör ile geliyor fakat kameranın özel işlemcisi(BIONZ sadece sony de var)
ve G lens güncellenmiş yeni versiyonlarıyla geliyor buna ek olarak kamera algoritmalarının sıfırdan yazıldığını okudum .
Yani çekim algoritmaları z1 den kat kat daha iyi .
Müzikde zaten htc one serisini rahatlıkla geçiyor
ses kayıt konusunda da lumia 1520 ile kafa kafaya gidiyor ikisinde de 4 mikrofon var yani ses netliği üst seviyede
Wpnin artısı kapalı sistemin verdiği stabilite bu doğru fakat sonynin timescape arayüzü de birçok sitede (gsmarena , phonearena gibi) stock android arayüzüne en yakın arayüz olduğunu bu yüzdende daha performanslı olduğu ifade edildi.
Ekranda zaten önde
Artırılabilir hafızasıda daha fazla
Ram i söylemek istemiyorum çünkü işletim sistemi faktörü var fakat yukarıda açıkladım sentetik testlerde geçtiğine eminim.
1020 yerine 930 ya da 1520 yazsaydın belki karşılaştırma olurduda bu pek karşılaştırma olmadı çünkü en güncel cihazlardan birini eski nesil bir cihazla karşılaştırmak ne kadar doğru tartışılır yazı biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
ne içtiysen bende istiyom :D tabiki Z2 şaka mı bu :)

ByTheEfsane

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ne kadar Sony sevmesemde Z2 çok güzel.Lumia'dan bi cacık olmaz :)

Gorthaur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tek eksisi belirttiğiniz gibi ısınma konusu ama onuda zaten 3 hafta önce satışları durdurup satılan cihazları geri toplatıp sıvı soğutma sistemi ile getirip ısınma sorununa tamamen çözüm bulacağı açıklanmıştı öte yandan takip ettiğim xda da birçok konu var biriside lumia 1020 batarya olarak zaten çok geride bir cihaz z2 ye göre fakat bunun yanında en önemli özelliği olan kamerasıda çok fazla şarj yiyor
Zaten Nokiada bu cihaza fotoğrafları daha hızlı işlesin diye sırf kamerası için 2gb ram koydu fakat dediğim gibi 40mplik büyük bir sensör var ve özellikle 6 katmanlı zeiss lens kaliteli bir çekim vaad etsede sensörü büyük oranda yoruyor buda tabiki lens ısınması ve bataryayı hızlı tüketme sorunlarına yol açıyor.
Öte yandan çok başarılı bir kamerası var fakat nokia birazda çekilen fotoğraflar göze hoş gözüksün diye renklerle bir nebze de olsun oynamış
z1 e göre konuşuyorum şuan z1 ile 1020 karşılaştırmasında en gerçekçi rengi ikisi arasından z1 veriyordu bunuda dslr makineden çekilen ile karşılaştırarak yapıyorlardı fakat detay ve keskinlikte de nokia sensörünün avantajı ile öne çıkıyordu.
z2 nin kamerasına gelince bildiğim kadarıyla z2 ile aynı boyutta sensör ile geliyor fakat kameranın özel işlemcisi(BIONZ sadece sony de var)
ve G lens güncellenmiş yeni versiyonlarıyla geliyor buna ek olarak kamera algoritmalarının sıfırdan yazıldığını okudum .
Yani çekim algoritmaları z1 den kat kat daha iyi .
Müzikde zaten htc one serisini rahatlıkla geçiyor
ses kayıt konusunda da lumia 1520 ile kafa kafaya gidiyor ikisinde de 4 mikrofon var yani ses netliği üst seviyede
Wpnin artısı kapalı sistemin verdiği stabilite bu doğru fakat sonynin timescape arayüzü de birçok sitede (gsmarena , phonearena gibi) stock android arayüzüne en yakın arayüz olduğunu bu yüzdende daha performanslı olduğu ifade edildi.
Ekranda zaten önde
Artırılabilir hafızasıda daha fazla
Ram i söylemek istemiyorum çünkü işletim sistemi faktörü var fakat yukarıda açıkladım sentetik testlerde geçtiğine eminim.
1020 yerine 930 ya da 1520 yazsaydın belki karşılaştırma olurduda bu pek karşılaştırma olmadı çünkü en güncel cihazlardan birini eski nesil bir cihazla karşılaştırmak ne kadar doğru tartışılır yazı biraz uzun oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir

Eline, yüreğine sağlık diyorum :)

teokan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
konu cok güzel.
acan arkadasa tesekkür ediyorum.
cok farkli görüsler okudum,
ben söyle sormak istiyorum.
kamera yönünden hangisi daha net ve gürültüsüz FOTO cekiyor.
video istemiyorum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

z2 hala olmadigi icin bugün lumia 1020 ve z1 i deneme sansim oldu. harbi söyleyeyim nokia ile sony arasinda cektigim fotolarda daglar kadar fark var.
1020 nin eline su dökemez.
ama z2 nasil bilemiyorum
ben de nokia 930 ve z2 arasinda kaldim
inceleyip birine karar verecegim.
tabiki yurtdisinda oldugumdan daha erken deneyip tavsiyeme yazarim

leon_ur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biri android digeri windows android daha iyi bence

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
1020ye birşey diyemem wp hakkında pek bir bilgim yok. Ama z2 telefonun doruk noktasıdır

Gorthaur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konu cok güzel.
acan arkadasa tesekkür ediyorum.
cok farkli görüsler okudum,
ben söyle sormak istiyorum.
kamera yönünden hangisi daha net ve gürültüsüz FOTO cekiyor.
video istemiyorum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

z2 hala olmadigi icin bugün lumia 1020 ve z1 i deneme sansim oldu. harbi söyleyeyim nokia ile sony arasinda cektigim fotolarda daglar kadar fark var.
1020 nin eline su dökemez.
ama z2 nasil bilemiyorum
ben de nokia 930 ve z2 arasinda kaldim
inceleyip birine karar verecegim.
tabiki yurtdisinda oldugumdan daha erken deneyip tavsiyeme yazarim

Burda Z2 ile çekilmiş bir kaç foto var.. Bence gayet iyi. http://www.pocket-lint.com/review/128493-sony-xperia-z2-review/gallery

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2500-2550 civarı olacak diye tahmin ediyorum.. Sony temsilcilerinin dediğine göre tabi.
Param olsaydı alırdım da şimdi para olmayınca z1 Compact 1550ye daha cazip 400-500 lira fark olsa gene değer ama 1000 lira büyük fark.Gerçi elimdeki g2de iyi cihaz ama sony çekiyor kendine bide yedeklemede tüm dosyalar gidince lgden soğudum bir sonraki telefonum ya z1 Compact yada z2 olacak bakalım hayırlısı :)

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Lumia 1020 Z2'ye göre çok geride Z2 almak çok daha mantıklı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaş cihaz sıvı ile soğutulacak kadar ısınıyorsa sorunlu demektir marifet çıkan ısıyı gizlemek değil hiç ısınmamasını sağlamaktır ayrıca kameraya laf atmayın telefon tarihinde Bi telefonun görüp göreceği en kral kameralardan biri var telefonda hem l1020 snapdragon s4 ile s801e yetişiyor yani lafa lüzum yok lumia kraldır gerisi yalandır

teokan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
evet nokia gercekten cok süper.
1020 yi gec benim 920 bile z1 den daha iyi foto ceker.

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim g2 bile 920den güzel çekiyor siz neyin kafasını yaşıyosunuz anlamadım hani bizzat kendim test ettim kaldı ki z1den güzel çekecek hadi çekti o ekranla istediği kadar güzel çeksin bi halta yaramaz.Hadi lumia 1520 desen eyw ama 920 nedir yaf.Mardin gibi bir yer tam herkes nokia manyağıydı bir zamanlar ama
şimdi sadece 1 kızın elinde gördüm lumia artık Nokia'nın suratına tüküren yok.Nokianın hiçbir telefonu z2ye rakip olamaz pil desen pil performans desen performans ses desen ses tasarım desen tasarım artı su geçirmezlik ve androidle WP arasında dağlar kadar fark var.Z2 bu yılın telefonu nokiayı rakip bile göremiyorum ona karşı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
var ya yorumlar tam komedi. neymis z2 cok isiniyormus, zaten sorunluymus falan da filan. hayatinda teknolojiyi sadece parayla satin alip gorebilen, kendi fikri olmayan, hep soyleymis boyleymis diye baskalarinin kullandikleri asagilayanlari gordukce sanki ``dikkat sahan cikabilir`` den bir parodi izliyormus hissine kapiliyorum. nedense benim yasadigim yerde son kullanicilar boyle degil. gerci uretici firmalar icin ayni seyi soyleyemeyecegim ama bu satis bolumundekilerle ilgili bir bir sorun. neyse elmayla armudu kiyaslarsaniz koprunun uzerindeki iki keci gibi asagi dusene kadar didisip durursunuz. biri elmayi yemis biri armudu, geri kalanlarda yok armut daha lezzetliydi yok elma. bir baskasi da yok sunda su vitamin varmis, yok bunda bu vitamin. ama somut bir sey yok. bos laf.

bu arada 1020 cok pahali. bu da kamerasi yuzunden. kamera almak istiyorsaniz, kamera alin. o paraya daha komple ozelliklere sahip cihazlar alinabilinir. ama illa da ben iyi kamerali telefonu istiyorum gerisi bos diyorsaniz ona denecek lafim yok. ama birakin baskalarina camur atmayi.