S4 de anlamsız sorun

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DgCn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DgCn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar elime bi tane s4 geçti. Telefonu aldığımda arkadaşlar oyun yükle zevkli oluyor falan dediler. Neyse yükledik işte sonra baktım hafıza doldu falan dedi öyle pek bişeyde yüklemedim. Uygulamalara giriyorum yüklenene bakıyorum aşağıda 8.3 GB boş yazıyor, sd karta geçiyorum toplam 0.90 Gb 500 MB boş diyor. Dosya yöneticisine bakıncada SD kart var 0.90 hafızalı. SD kart 2 var (oda benim taktığım normal hafıza kartı) 4gb toplam alan var diyor. Direk 8.3 lük dahiliye atmıyor indirdiklerimi SD karta attığı için büyük çaplı uygulamalar inmiyor. Şuna bi el atın veren arkadaşın kafasında kırasım geldi telefonu. Allahtan para vermedik :blink::blink:

DgCn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Garantisi yoktu root attırsam ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Fabrika ayarlarına döndük hala aynı. Değişen bişey yok. SD kart 0.90 gb.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar elime bi tane s4 geçti. Telefonu aldığımda arkadaşlar oyun yükle zevkli oluyor falan dediler. Neyse yükledik işte sonra baktım hafıza doldu falan dedi öyle pek bişeyde yüklemedim. Uygulamalara giriyorum yüklenene bakıyorum aşağıda 8.3 GB boş yazıyor, sd karta geçiyorum toplam 0.90 Gb 500 MB boş diyor. Dosya yöneticisine bakıncada SD kart var 0.90 hafızalı. SD kart 2 var (oda benim taktığım normal hafıza kartı) 4gb toplam alan var diyor. Direk 8.3 lük dahiliye atmıyor indirdiklerimi SD karta attığı için büyük çaplı uygulamalar inmiyor. Şuna bi el atın veren arkadaşın kafasında kırasım geldi telefonu. Allahtan para vermedik :blink::blink:
vallaha ben pek bişey anlamadım anlattıgından bence bir fabrika ayarına dön sonra bi daha dene yine olmassa bir teknik servise ver...

realdgnc

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Anlatımından şu sonucu çıkardım: Yüklediğin uygulamalar telefon hafızasına değil de SD karta gidiyor. Doğru mu?

DgCn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şöyle anlatıyım. Mesela google play storeden bir oyun yüklemek istiyorsun. Kapladığı alan 1 gb. Hafıza dolu uyarısı geliyor. Dahili bellekte 8.3 gb boş olmasına rağmen. Benim anlamadığım nokta şu. Telefonda 1 tane sd kart takılı olmasına rağmen iki tane görüyor. 1.sini telefon kendi hafızası olarak görüyor ve 900 MB. 2.side benim taktığım hafıza kartı oda 4GB. Bu 1. sd karta nasıl çözüm bula bilirim diyorum.

scofield3599

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şöyle anlatıyım. Mesela google play storeden bir oyun yüklemek istiyorsun. Kapladığı alan 1 gb. Hafıza dolu uyarısı geliyor. Dahili bellekte 8.3 gb boş olmasına rağmen. Benim anlamadığım nokta şu. Telefonda 1 tane sd kart takılı olmasına rağmen iki tane görüyor. 1.sini telefon kendi hafızası olarak görüyor ve 900 MB. 2.side benim taktığım hafıza kartı oda 4GB. Bu 1. sd karta nasıl çözüm bula bilirim diyorum.

Fabrika ayarlarına dönmene rağmen halen düzelmediyse,senin yapabileceğin pek birşeyin olduğunu sanmam en kısa zamanda servise göndermelisin.

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
hafıza kartının ikiye bölmüşmüydün partition wizard diye bir program ile

balaban6162

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Telefonun tepolama hafızasını zaten sdkart olarak adlandırır. Telefonun garantisi yok demişsin, muhtemelen yurt dışı telefonudur. Orjinal s4 olmayabilir, replika olabilir. Varsayalım orjinal olsun telefonun 8GB modeli ise bunun tamamı size kalmaz 5gb gbii bir bölümü size kalır ki bu 5gb olan bölümede uygulama yükleyemezsiniz. google play uygulamalarına ne kadar bir bölüm ayırdı bilemem ama bende s2 16gb modeli var ve google play uygulamalarına 2gb ayırmış sistem, yüklediğin uygulamaları hafıza kartına taşı öyle dene birde.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yapacağın şu, kimse kullanmıyor anlaşılan samsung, samsung sd kart dediği şey telefonun dahili hafızası, sdcard1 ya da sdcardExt olarak geçen senin taktığın hafıza kartı. Bu kadar basit çözümü, telefonun hafızası dolmuş. Uygulama yöneticiye gir ordan oyunlarından bir kaç tanesini sd karta taşı de ve sorun halloldu... Bu kadar basit. Taşıma yok ise direkt siliceksin mecburen. Fotoğraflarını , mp3 lerini sd karta taşı, kamera menüsünden de fotoğrafları sd karta kaydetmesini seç. Çözümün budur [MENTION=383307]DgCn[/MENTION] kardeş

DgCn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonun yurt dışı çıktığını anlamış oldum formattan sonraki e-mail siliminden sonra :) Olayın çözümü hafıza kartı almakmış arkadaşlar onuda çözdüm :) 15 gb hafıza kartı aldım hallettim olayı. Sağolasınız yardım etmeye çalıştığınız için :) :clap:

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Orjinalinde made in vietnam yazıyor :) kore malıdır o büyük ihtimal replika cihaz çünkü s4 gibi bir telefonu kafada kırmak için deli olmak gerekir benim de cihazım s4

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bütün orjinal S4'lerde aynı şey yazmıyor. Çin'de de, Kore'de de, Vietnam'da da üretilebilir. Replikalar da aynı şekilde. Buna bakarak orjinal mi replika mı olduğuna karar veremeyiz.

byffd47

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kore malı😄😄😜😜😜

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar benim bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.
Telefonunun hafızasında 500 mb boş hafıza var diyelim 600 mb lık bi oyun indirmeye çalışıyorum iniyo gibi görünüyo sonlarına doğru da "yetersiz hafıza" şeklinde bi uyarı veriyo fakat hafızada hiç boş bi yer kalmıyo....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya bendede uygulama inerken hata verip indirmeyi iptal ediyo fakat iptal ettiğinde inen kısım kalıyor. Silemiyorumda telefonda yer kaplıyor nasıl çözücem ?