Dizüstü bilgisayar ısınma sorunu

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İyi bayramlar arkadaşlar henüz 2 hafta önce aldıgım dizüstü bilgisayarıma test driver 2 yükledim 5 dakikada alev aldı 80 dereceye vurdu bilgisayarın sesi değişti adeta ne yapsam bilemedim yardımcı olurmusunuz acaba

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yardımcı olucak yok mu

konu güncel

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
80 bir çok dizüstü için normal bir sıcaklık.Kullandığın program bilgisayarı zorluyorsa oldukça normal... Bence endişelenme hem kışın napacaksın soğuk bilgisayarı :laugh:

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
zorlasam 90 a vuracak yanlız pc yeni la çift fanlı nasıl bu kadar çabuk ısınıyor dün loldede aynısı oldu

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Isı değeri normal değil, içini açın, toz falan varsa temizleyin, termal macun sürün. Kaliteli bir soğutu kuLLanın, Sıcaklık değeri 95 geçerse laptop yanabilir..

crazy_eagle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
asus k53sv modeli kullanıyorum ekran kartı gt540m işlemci i5 2410m ilk 2 sene oyunlarda 85 90derece max. görüyodu. şu aralar 100 dereceyi görüyo sıkıntı yok.

şuan standart kullanımda 65 derece fkt iyi bir oyun açsam minimum 85 derece oluyo...
şuda önemli fan ses seviyesi şuan hiç bir şekilde çalışıyo denmicek seviyede sessiz. 90 derece çıkarsa dvd hızlı çalıştığındaki gibi hatta daha az bi uğultu yapıyoki buda önemli bi problem değil. önemli olan soğutması ve stabil çalışması.

sana tavsiyem bu durumu pek umursama lakin pc kasası elini kolunu yakıcak şekilde ısınıyosa garantiye bi başvur kasa kalitesi okadar kötü olmamalı..

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
2 hafta önce aldım pc yi ya n550jv koskoca fan var arkasında nasıl 5 dakikada en ufaktan en sıkıntılı oyuna kadar alev alıyor anlamıs değilim

1 2 saat sonra o kadar dereceye cıksa tamamda açar açmaz kardeşim ya ayıptır günahtır acaba harddiskten mi kaynaklanıyormudur diye de düşünmüyor değilim sonuçta 5400 rpm ? ssdle çözebilirmiyim bu sorunu ?

MentorAuditore

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
...ssdle çözebilirmiyim bu sorunu ?

Kesinlikle. SSD daha hızlı,verimli ve fazla ısı vermeden çalışır. Ancak fiyatları son baktığımda biraz tuzlu idi ve genelde çok fazla büyüklükte ve sıklıkta veri transferi için kullanılıyorlar.

v2beta

Asistan
Reaksiyon puanı
0
güç denetimi - seçili olan güç denetimi büyük ihtimal dengelidir ayarları değiştire basın ve pil takılıyken işlemci gücünü %95 olarak ayarlayın.

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
240 gb bana yeterli olur aslında 500-600 tl ile sorunu çözersem iyi olur

crazy_eagle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım normal kullanımda 60 derece civarı ise pcde problem yok.
kaldıkı 4 çekirdekli bir işlemci ve 128bit ekran kartına sahip pc çok normal 100 dereceyi görse şaşırma... şuan ii günlerin :))

harddisk mouse pad sağındadır muhtemelen o bölge pek ısınmıyodur. ztn harddisk ile ısınmanın pek alakası yok yani harddisk en fazla 60-65 derece olur onuda fark etmezsin.

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
sol üs kısım ısınyor sadece diğer taraflarda problem yokta ssd le çözülmez mi bu durum ne yapmam gerekiyor o zaman sağlam bir soğutucu mu alıyım

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
1 2 saat sonra o kadar dereceye cıksa tamamda açar açmaz kardeşim ya ayıptır günahtır acaba harddiskten mi kaynaklanıyormudur diye de düşünmüyor değilim sonuçta 5400 rpm ? ssdle çözebilirmiyim bu sorunu ?

Harddiskler genellikle en ısınmayan parçalardır bakacağın son şey harddisk olsun senin sorunun cpu ve ya gpu da ;)

sol üs kısım ısınyor sadece diğer taraflarda problem yokta ssd le çözülmez mi bu durum ne yapmam gerekiyor o zaman sağlam bir soğutucu mu alıyım

http://www.piriform.com/speccy bunu indirip screen shot alırmısın bu program cpu , gpu ve harddiskin sıcaklıklarına bakar ;)

crazy_eagle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım yapıcak bişi yok 4 çekirdekli 128bit ekran kartlı bi pc ile counter strike oynasan min. 80derece bu normal hatta düşük az bile ısınıyo :)
şuan haline şukret ssd ile alakası yok
ssd pc ni hızlandırır bu ısınmaması için işlemciyi ekrankartını sökmen lazım buda mümkündeğil kaldıki parayı o ürünlere verdin. yani 100 derece görsen şu sızlanmana hakveririm sıkıntı YOK !!!

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
stabilite düşmediği sürece problem yok diyosun yani iyi bakalım oynuyalım 30 dk 1 saat inşallah patlamaz :D

crazy_eagle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır hiç bişey olmaz. pc nin bozulması için min 150 derecede 30-40dk çalışması lazım işlemcinin kısadevre yapması için :) buda imkansız fan bozulması lazım.

sana tavsiyem oyun oynarken 95-100 derece görürsen bu durumu dert et onun dışında normal kullanımda 65 70 dereceleri gecmiyosa sıkıntı yok normal bi durum senin pc donanımına göre...

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
:) teşekkür ederim yardımınız için arkadaşlar çok sagolun

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
150 dereceye ulaşıp da yanan bir laptop yok, Laptoplar max. 98 derece sıcaklığa dayanıklıdır, her laptopun kitapçığında bu yazar, bakabilirsiniz. Bu sıcaklık şimdi laptopa zarar vermese de eninde sonunda laptopu tahrip edecektir. Yanda ki fanlarda toz varsa içerde ki hava sirkülasyonu dışarı çıkmaz. içini açamıyosanızda yandaki fanları üfleyin. Mutlaka sağlam bir soğutucu ile kullanın. Sıcaklık devam ederse servise gönderin..

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
150 dereceye ulaşıp da yanan bir laptop yok, Laptoplar max. 98 derece sıcaklığa dayanıklıdır, her laptopun kitapçığında bu yazar, bakabilirsiniz. Bu sıcaklık şimdi laptopa zarar vermese de eninde sonunda laptopu tahrip edecektir. Yanda ki fanlarda toz varsa içerde ki hava sirkülasyonu dışarı çıkmaz. içini açamıyosanızda yandaki fanları üfleyin. Mutlaka sağlam bir soğutucu ile kullanın. Sıcaklık devam ederse servise gönderin..
usta 75 80 derecede duruyor sıcaklık en fazla 85 gördüm sıkıntı olur mu ? toz falan olucağını zannetmiyorum dediğim gibi 2 hafta oldu daha

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
usta 75 80 derecede duruyor sıcaklık en fazla 85 gördüm sıkıntı olur mu ? toz falan olucağını zannetmiyorum dediğim gibi 2 hafta oldu daha

Laptopların geneli ısınır, Bir laptop için 80 derece normal ancak, 90 derecenin üzerine çıkan bir sıcaklık laptopun içinde ki parçalara zarar verebilir, ya da laptopu yakar. Bu sıcaklığa bağlı performans düşünlüğünüde sıkça yaşarsanız. Risk etmeye değmez, kullanacağınız bir soğutucu sıcaklık değerini 10 15 derece düşürecektir.

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
150º diyen arkadaş laptop yerine tost makinesimi kullanıyor acaba :laugh:

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
cf063dd8e297f1f316a35e07dd8a4456.jpg

resimde hava girişlerine dikkat edin (resme göre alt taraf arkası) kapanmayacak şekilde bir yere koyarsanız daha düşük sıcaklıkta çalışır, ona göre de bir fan alırsanız daha düşük sıcaklıklarda çalışır
mesela ben https://www.vatanbilgisayar.com/xig...u-(2-port-usb)/productdetails.aspx?I_ID=57214
bunu kullanıyorum soğutucu olarak :)

kerem2018

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Herkese selamlar arkadaşlar
G6-2010 et notebook kullanıyorum. 128 gb. ssd taktıktan sonra makine ısınmaya ve fan çok daha fazla devreye girmeye başladı.
Sebebi nedir? Bütün temizlik ve bakım işlemleri yapılmış olmasına rağmen normal hdd kullanırken ısınma olmuyor ama
ssd ye geçtiğim için(usb soğutucu kullanmama rağmen) ısınma arttı.
Konfigürasyonum şöyle :

i7 3612 işlemci
Amd hd 7670 2 gb. paylaşımsız ekran kartı
8 gb. ddr 3 1333 mhz ram
128 samsung ssd

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ssd yazılımını falan bir guncelle istersen belki yazilimsal problem yüzünden ısınma yapıyordur

tarikk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Win 7 mi 8 mi . 7 farkli farkli sikintilar cukariyor.

emrbdr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Win 8.1 ve 8 daha kucuk ve hafif oldugu icin 7 den daha rqhat calisiyor pc yi o kdar zorlamiyor ve bu yuzden daha az isiniyor.win 8.1 de dene istersn.bide amd ve intel uyumu cok iyi olmadigi icinde fazla isiniyor olabilir

derya1978

Asistan
Reaksiyon puanı
26
s.a arkadaşlar dizüstü bilgisayarım masanın üzerinde boşluk yok giriş yerlerinde hava aşırı ısınıyor bunu nasıl engelleyebilirim birde sıcaklığı bilgisayardan nerden nasıl görürüm

Melihbzc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar benim Casper laptopum var ısısı %100 du gıttım sogutucu aldım sogutucu taktıgımda ısısını dusurdu bılgısayarın kullandım 1 gun sonra yıne 100 oldu fayda etmedı bende garantıye yolladım 100 tl ıstedıler pervanesını temızlemeye bende kendım actım temızledım aynı 1 gun fayda ettı 2 gun yıne %100 bıde ınternetı kesınce ısı dusuyo ınternetı baglayınca ısı %100 oluyor ama suana kadar %100 den sorun gormedım (yanma.patlama.) LÜTFEN YARDIM EDİN DENEMEDİĞİM YOL KALMADI

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Laptop fanının çalışıp çalışmadığını kontrol edin, Elinizi fan çıkışına koyun çalışıp çalışmadığı belli olur.

Laptoplar zamanla tozlanır, Bu tozlanma hava akışını dışarı atamadığı için kendi içine de tutup laptopun ısınmasına neden olur. Teknik sevirse gönderin, İçini temizletip, Termal macunu yenilesinler.