Arkadaşlar bu belge benim 2007 yılında yazdığım bir belgedir, tabii üzerine bayağı eklemeler yapılmış, bugün üye oldum ve tesadüfen görünce bayağı şaşırdım, doğru kaynak gösterilmesini isterdim ama sorun değil sonuçta amacına ulaştığını görmek beni sevindirdi. Ulaştıranlara teşekkür ediyorum. Ekran görüntüleriyle falan daha güzel olmuş elinize sağlık.
Bu belgenin üzerinden 2 güncelleme yaptım, zira yanlış olduğunu fark ettiğim yerler vardı, son halini (3.sürümünü) http://groups.google.com.tr/group/antalya_linux/files adresinden indirebilirsiniz. Vaktim olursa bu yıl içinde daha da geliştirmeyi düşünüyorum.
çok emek verilmiş gerçekten hazırlayan ve burda paylaşan arkadaşlara teşekkürler
slm oreiso ve diğer pardus severler arkadaşlar 1 yıldır acemi olarak 2. işletim sistemi olarak pardus kullanmaktayım şirketimizin lisanslı bir muhasebe programı var dos tabanlı windovsta çalışıyor bunu pardusta bir türlü ben çalıştıramadım wineyle denedim olmadı dosbox denen dos oyunlarını çalıştıran programla çalıştı hasbel kadar ancak yazıcı desteği dosboxda olmadığı için işlerimi görmedi bu sorunu nasıl aşacağımı bilmiyorum bu konularda iyi olan arkadaşlar lütfen çok acil yardım gerekli mail yada iletişim bilgilerini veriseniz sizlerle irtibata geçmek isterim
ayrıca bir sorun gördüm yada bana öyle geldi
pardus 2009 2.işletim sistemi olarak kurmuştum aradan 15 gün geçti pc açtığımda pardus2009+pardus 2.6.... sayılarla 2.bir pardus yaması çıktı bu sayılı olana girdim bana söylenen çekirdek güncellemesiymiş yanlışlıkla pardus 2009 yazanı kaldırmıştım biraz bunu kurcalayınca alttaki menü barı değişti sağ altta olan saat ortaya geldi hoparlör kayboldu msn ikanu siyahlaşıp görünmez oldu firefoxu açıp sitede gezip altta attığımda kayboluyor birde ilk gün kurduğuğumda pardus 100/100 verimli çalışırdı msn açmak yada internete girmek istediğimde anında tepki verirdi şimdi 10/15 sn bekliyor bayağı kasıılmış gibi yapıyor
pc çift çekirdek 1 gb ram pardusa ayırdığım alan 15 gb neden yapar anlamadım şimdiden teşkler
yardımlarınız için mertbeyim66@hotmail.com
padusu hiç bilmeyen bile bu bilgilerle pardus prosu olur
Gel Vatandaş Pardus A Gel
Gerek kalmadıÇok güzel bilgiler var teşekkürler.
Ancak benim gibi linux cahillerine daha fazlası lazım galiba
Opera chrome ve kullanışlı bir dock programı kurmak istiyorum pardus a ancak paket yöneticisinde bulamadım paylaşmış olduğunuz konudan paket harici yükleme ile ilgili olan bölümü okudum o yönetemi denedim yine olmadı..
İlgilenebilirseniz çok sevinirim..
Dock içinÇok güzel bilgiler var teşekkürler.
Ancak benim gibi linux cahillerine daha fazlası lazım galiba
Opera chrome ve kullanışlı bir dock programı kurmak istiyorum pardus a ancak paket yöneticisinde bulamadım paylaşmış olduğunuz konudan paket harici yükleme ile ilgili olan bölümü okudum o yönetemi denedim yine olmadı..
İlgilenebilirseniz çok sevinirim..
Birkaç sorum var.
1) Ben Windows'umun yanına Pardus'u kurarken, Pardus'un kendi sistem önyükleyicisini kurmazsam, Windows'un önyükleyicisi Pardus'u oto. tanır mı yoksa ayarlama mı yapmam gerekir?
2) Diyelim ki ben Pardus'u önyükleyicisi olmadan kurdum ve daha sonra kaldırdım. O zaman Windows'un önyükleyicisiyle ilgili bir sorun oluşmaz değil mi?
3) Pardus'u kuracağım disk bölümünün formatının ne olması gerekiyor? Benim kurmayı düşündüğüm bölüm NTSC formatındaki 20 GB'lık bir bölüm.
Bu cevapların pek net gelmedi bana.
Windows'un önyükleyicisinin Pardus'u otomatik olarak tanır mı yoksa Windows önyükleyicisinde ek ayarlama yapmam mı gerekir diye sordum. Sen de bana: "Tanımıyor çünkü dosya sistemini tanımıyor.", dedin. Otomatik olarak mı tanımıyor yoksa hiç mi tanımıyor, yani Pardus'un önyükleyicisini kullanmak zorunda mıyım?
Windows'unkini (önyükleyicisini) kurmam gerekir diyorsun. Yani ben Pardus'u önyükleyicisi olmadan yüklesem ve daha sonra Pardus'u kaldırmaya kalksam Windows'un önyükleyicisi silinecek mi? İyi de Windows'un önyükleyicisi silinirse Pardus'u sildikten sonra Windows'a nasıl gireceğim?
Benim için bir tek üçüncü cevap netti.
Pardus gayet güzel.Oyun merakınız yoksa kurun.İlk kez linux kullanana pardus iyi olur.Donanımları tanıyor.HP yazıcılar dışında pek donanım sorunu yok.Linux kullanımının artık windowstan pek farkı kalmadı gibi.Ayrıca pardus görsel bir linux.Pardus her sürümünde daha da iyiye gidiyor.
pardus 2011.1 de nvidia geforce 7300 ekran kartını tanıtamamıştım 2011.2 de durum nasıl?
Pardus gayet güzel.Oyun merakınız yoksa kurun.İlk kez linux kullanana pardus iyi olur.Donanımları tanıyor.HP yazıcılar dışında pek donanım sorunu yok.Linux kullanımının artık windowstan pek farkı kalmadı gibi.Ayrıca pardus görsel bir linux.Pardus her sürümünde daha da iyiye gidiyor.
Denemek lazım.İnşallah sorun çıkarmaz.oyunlarla işim yok.
yazıcı da kullanmıyorum.
ancak ekran kartım baya eski.sorun çıkabilir mi? nvidia geforce2 mx 400
xp de sorunsuzdu ama win7 de sorun çıkardı bana bu kartın driveri.
acaba pardus'a geçsem aynı şey olur mu?
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71_2.html driver'ın linki burada.
linux seçeneğini göremedim?