Asus x571 model bilgisayarda aşırı ısınma ve mikrofon sorunu

znazlikadioglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese merhaba. Bu konuyu buraya açıyorum çünkü şu an firmanın müşteri hizmetleri kapalı ve başka kime danışacağımı bilemedim.

Yaklaşık iki gün önce hepsiburada.com'dan ASUS VivoBook X571lh-al118x İ5 10300H 16GB RAM 512 gb SSD'li ekran kartı GTX1650 olan bir dizüstü bilgisayarı 7900 tl'ye satın aldım.

Ürün elime ulaştığında pakette ya da açılışta pilin hızlı bitmesi dışında bir sorun yoktu. Araştırınca "performans bilgisayarı" olduğu için pilinin hızlı bitmesinin normal olduğunu öğrendim ve sorun etmedim. Windows 10 yükledim ve indirdiğim ilk oyunda (League of Legends) hem indirirken hem oynarken aşırı ısınma yaptı. CPU'da 82 dereceleri gördüm. Alalı 2 gün olduğu için herhangi bir kullanım sorunu toz birikmesi vs olduğunu düşünmüyorum. Bilenler vardır lol oldukça basit ve her türlü bilgisayarda açılan bir oyun daha bunda bu kadar ısınan bir bilgisayarın ekran kartı ne zaman yanacak düşünemiyorum bile... Ve bu durum beni çok endişelendirdi çünkü model hem oyun hem iş bilgisayarı olarak tanıtılıyor.

Bunun üstüne bilgisayarın mikrofonunu test ettiğimde sesimi karşı tarafa neredeyse hiç iletmediğini gördüm. Yüzlerce metre uzaktan bağırıyormuşum gibi bir hissiyatı var ve karşıdaki beni hiç duyamıyor. Mikrofonu kameranın yanında ve sadece kameranın dibine girip söylediğimde biraz duyulduğunu fark ettim. Sene boyunca derslerim online olacağı için bu durum beni çok endişelendirdi ve üzdü, mikrofonunun bozuk olduğunu düşündüm.

Teknoloji konusunda bilgili birisi değilim bu bilgisayarı özelliklerinden dolayı beğenip almıştım. Zaten sözel bir bölüm okuyacağım fakat online dersleri ve bazı hafif oyunları sorunsuz (aşırı ısnma ve kasma yapmadan) çalıştırması benim için önemliydi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce modelde bir sorun olma ihtimali var mı yani bana gönderilen bilgisayarda? Ya da servisi arasam bu itirazları kabul ederler mi? (Şu an cumartesi olduğundan arayamıyorum.) Ne yapmalıyım lütfen yardım edin.

TLDR; Yeni aldığım laptop aşırı ısınma yapıyor ve mikrofonu neredeyse çalışmıyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sorun mu var merak ediyorum.