Ram_kafasi
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 7,431
Tkinter kütüphanesini kullandım,hem daha az uğraştırdı hemde kolay bir şekilde işi hallettim.GTK ile mi yaptınız. Çok güzel oldu.
Tkinter kütüphanesini kullandım,hem daha az uğraştırdı hemde kolay bir şekilde işi hallettim.GTK ile mi yaptınız. Çok güzel oldu.
Grafik arayüzünü ekledinmi @Ram_kafasi
Burada zaten cevaplamıştım,bu arada grafik arayüzlü kurulumun nasıl yapıldığı hakkında aklınızda bir soru kaldıysa şu videoya bakabilirsiniz diye düşünüyorum.Sonunda son kullanıcı için işleri daha da basitleştirip daha kolay bir deneyim sunmak amacı ile Türkçe yamaya grafik arayüzlü kurma seçeneğini entegre ettik,bundan sonra daha da basitleşmiş bir kurulum ile Zoom'u daha anlaşılabilir bir şekilde kullanabileceksiniz.
Debian tabanlı dağıtımlar için terminale:
Fedora vb. dağıtımlar için:Kod:git clone https://github.com/Ramkafasi/zoomtryama.git ; apt install python3-tk ; cd zoomtryama ; cd Grafikkurulum ; chmod +x Grafikkurulum.sh ; ./Grafikkurulum.sh
Komutunu terminale girdiğinizde sizi grafik arayüzlü bir kurulum ekranı karşılayacaktır,kafanızda canlanması için size bir ekran fotoğrafı göstereyim.Kod:git clone https://github.com/Ramkafasi/zoomtryama.git ; dnf install python3-tkinter ; cd zoomtryama ; cd Grafikkurulum ; chmod +x Grafikkurulum.sh ; ./Grafikkurulum.sh
Ekli dosyayı görüntüle 136649
Mükemmel olmuş. ?Sonunda son kullanıcı için işleri daha da basitleştirip daha kolay bir deneyim sunmak amacı ile Türkçe yamaya grafik arayüzlü kurma seçeneğini entegre ettik,bundan sonra daha da basitleşmiş bir kurulum ile Zoom'u daha anlaşılabilir bir şekilde kullanabileceksiniz.
Debian tabanlı dağıtımlar için terminale:
Fedora vb. dağıtımlar için:Kod:sudo su git clone https://github.com/Ramkafasi/zoomtryama.git ; apt install python3-tk ; cd zoomtryama ; cd Grafikkurulum ; chmod +x Grafikkurulum.sh ; ./Grafikkurulum.sh
Komutunu terminale girdiğinizde sizi grafik arayüzlü bir kurulum ekranı karşılayacaktır,kafanızda canlanması için size bir ekran fotoğrafı göstereyim.Kod:sudo su git clone https://github.com/Ramkafasi/zoomtryama.git ; dnf install python3-tkinter ; cd zoomtryama ; cd Grafikkurulum ; chmod +x Grafikkurulum.sh ; ./Grafikkurulum.sh
Ekli dosyayı görüntüle 136649
Teşekkür ederiz, yama ile ilgili bir sıkıntı fark ederseniz bize bildirirseniz mutlu oluruz.Mükemmel olmuş. ?
NZXT CAM adlı uygulamayı Türkçe'ye çevirdim geçen gün,bundan sonra başka bir program çevirisini de yapabiliriz bence.Başka proje fikirleriniz var mı?
o program ne işe yarıyorNZXT CAM adlı uygulamayı Türkçe'ye çevirdim geçen gün,bundan sonra başka bir program çevirisini de yapabiliriz bence.
Bende tam olarak bilmiyorum sadece çevirsini yaptım o kadar, @GNU or NOT bir tane konuda bu programın dil dosyalarını atmıştı bende çevirmiştim.o program ne işe yarıyor
bence lutfen Sublime text adli bir kod editoru programi var onu cevirirseniz minnettar kalirim cok ihtiyacim oluyor ara siraYakın zamanda başka uygulamalar için de yamalar da yapmayı planlıyoruz,şu an sadece python üzerinden bir grafik arayüzlü Türkçe yama kurulum sistemi yaptık.
Peki,dil dosyalarını bulabilirsem çeviri yapabilirim belki.bence lutfen Sublime text adli bir kod editoru programi var onu cevirirseniz minnettar kalirim cok ihtiyacim oluyor ara sira
bekliyorumPeki,dil dosyalarını bulabilirsem çeviri yapabilirim belki.
Zaten istesek de yama olmayacak sanırım,dil dosyalarına erişim sağlayamıyorum.Kurdum şimdi programı.Sublime Text'in dil dosyalarına erişim sağlayamıyorum şu anlık.@Ayibogan01 O uygulama efsane ama Türkçe'ye gerek yok bence ben sorunsuz kullanıyorum.
ingilizcem iyidir anliyorum ama turkce ceviri olsa daha iyi olurdu kolayca anlardik :@Ayibogan01 O uygulama efsane ama Türkçe'ye gerek yok bence ben sorunsuz kullanıyorum.
Zaten istesek de yama olmayacak sanırım,dil dosyalarına erişim sağlayamıyorum.Kurdum şimdi programı.Sublime Text'in dil dosyalarına erişim sağlayamıyorum şu anlık.
Teşekkür ederiz,yama ile ilgili bir problemle karşılaşırsanız geri bildirimde bulunursanız seviniriz.Elinize sağlık.
aslinda sublime text degilde sublime text te eklentiler sizde bir eklentiyi cevirebilirsiniz bazi eklentiler acik kaynak kodluZaten istesek de yama olmayacak sanırım,dil dosyalarına erişim sağlayamıyorum.Kurdum şimdi programı.Sublime Text'in dil dosyalarına erişim sağlayamıyorum şu anlık.
O eklentilerin adlarını özelden at bana da bakayım,neymiş onlar? Neyse konunun dışına çıkmayalım,burayı boşuna doldurmayalım.aslinda sublime text degilde sublime text te eklentiler sizde bir eklentiyi cevirebilirsiniz bazi eklentiler acik kaynak kodlu
tamam bekleyiniz de bu yazismalara bu konudan devam etmesekmi baska bir konumu acsanO eklentileri özelden at bana da bakayım,neymiş onlar?
sudo apt install python3-tk
Hocam korkuyorum denemeyi. Ingilizce de kullanırdım ama destek olmak için uğraştım bayağı. Neyse şimdilik Ubuntu'yu da bozmayalım kolay gelsin size.Merhabalar,Zoom Türkçe yama projesinde artık yamayı kullanmak isteyen kullanıcıları terminal ekranında bırakmak istemediğimizden dolayı artık deb formatında paketleme yaptık(paketin çalışması için python3-tk adlı paket gerekmektedir.)
Zoom Türkçe yamasının 64 bit kurulum paketi için:
Zoom Türkçe yama 64 bit
Zoom Türkçe yamasının 32 bit kurulum paketi için:
Zoom Türkçe yama 32 bit
Sitesinden yama dosyasının deb formatındaki dosyasını indirebilirsiniz.
Python3-tk paketinin kurulumu için:
Terminalden yapılmak istenirse:
kodunu giriyoruz.Kod:sudo apt install python3-tk
Paket olarak kurmak istenirse:
Python3-tk paketinin indirme linki
Sitesine girip paketi indirebilirsiniz.
İyi günler dileriz.
Çalıştırma sıkıntısını çözdük aslında böyle yaparak, bunu denerseniz açılabilir. Kurduktan sonra açmanız gereken programın adı grafik kurulum'dur.Hocam korkuyorum denemeyi. Ingilizce de kullanırdım ama destek olmak için uğraştım bayağı. Neyse şimdilik Ubuntu'yu da bozmayalım kolay gelsin size.
sh /usr/local/bin/Grafikkurulum/Grafikkurulum.sh
Şuradan sunucuyu bulabilirsiniz:Discord gurubunuz gözükmüyor hocam bakabilir misiniz?
O zaman İngilizce dil dosyalarını da değiştirmemiz gerekir, yapabileceğimiz en mantıklı şey dil menüsündeki Almanca yazısını Türkçe olarak değiştirmek olabilir bence.@GNU or NOT Benim aklıma bir fikir geldi yamayı kullanmak için Deutsch olarak seçiyoruz ya dili Zoom varsayılan olarak ingilizce ile geliyor ingilizce dil dosyasının içinde Deutsch yazan yere Türkçe veya Turkish yazsan daha mantıklı olmazmı acaba.
Evet bende bu diyorum ingilizce dil dosyalarını değiştirsin almanca yerine türkçe yazar bence bu daha mantıklıO zaman İngilizce dil dosyalarını da değiştirmemiz gerekir, yapabileceğimiz en mantıklı şey dil menüsündeki Almanca yazısını Türkçe olarak değiştirmek olabilir bence.
Onu denemiştim. Yani de.qm dosyasını tr.qm yapmıştım ancak Zoom desteklemiyor. Ek olarak kendileri ekleyebilirler. Zoom'un kurulu olduğu dizin üzerinde bir çok arama yaptım ancak nasıl değiştirileceğini bulamadım.@GNU or NOT Benim aklıma bir fikir geldi yamayı kullanmak için Deutsch olarak seçiyoruz ya dili Zoom varsayılan olarak ingilizce ile geliyor ingilizce dil dosyasının içinde Deutsch yazan yere Türkçe veya Turkish yazsan daha mantıklı olmazmı acaba.