• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 7 ve 8

-MuzaffeR-

Adult games: dating for spicy meetups
Reaksiyon puanı
4
yav arkadaş bu 8 harbiden bayağı hızlıymış.kullanıyorum comsumer prewiewi bir süredir. kardeşim ben yokken formatı çakmış 7 ye dönmüş :cursing: herneyse indirdim yeniden şimdi flasha atıyorumda dosyalarını 8de olsa şimiye kadar 10 kez atardı herhalde ...:crying:

Reaksiyon puanı
189
Flash belleğe dosya kopyalamanız tamamen donanımın veri yolu genişliği ile alakalı. W7 yada W8 olması öyle aman aman bir fark yaratmaz...

Windows - Linux dersen bir nebze fark olur ama W7 ile W8 arasında fark olmaz...

-MuzaffeR-

Reaksiyon puanı
4
kisisel gozlemlerime gore soyledigim gibi buyuk bi fark var

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
CHIP'in testine göre dosya işlemlerinde hızlanma var ama arkadaşın da dediği gibi çok çok da farketmez. Donanımsal yönü daha baskın...

-MuzaffeR-

Reaksiyon puanı
4
2,5 gblık dosyada yaklaşık 2 dakika fark var...

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Adobe InDesign CS5 ile çalışıyorum Windows 8 ile çalışma hızı ve performansı Windows 7 Ultimate ile çalışmasından daha hızlı ve diğer programların çoğunda da aynı hız var Windows 8 istatistiğe göre olmasa da görünürde daha hızlı şimdilik tek sorun İngilizce olması.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Bu farkı görmenizin sebebi, iki kopyalama sırasındaki diğer işlemlerdir.Örneğin windows 7 de kopyalama yaparken tarayıcı, msn vb. gibi programlar açıktır.Kısacası bellek tüketimi daha çoktur.Fakat windows 8 de ise daha azdır o anda.Bu yüzden bu farkı görmüşsünüzdür.Her zaman hissetmezsiniz bunu.

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Evet ilk denediğimde Windows üzerinden kurulum yapmıştım ve bir iki defa maos hariç laptop tümden donmuştu ve hiç bir tuşa cevap vermiyordu temiz bir kurulum yaptıktan sonra çok stabil çalışıyor.Benim donanımsal özellikler normal

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Windows 8 daha iyi... Ama sı var birde beta ve ya en iyisi tam sürüm çıkmadan windows 8 i şimdilik yüklemek bazıları için iyi olmayabilir çünkü kullandıkları programlar uyumsuz olabilir ve türkçe değil. Bunları ve metro arayüzü dert edicekler şu an için windows 7 de kalsınlar daha iyi. Ama ben windows 7 de duramıyorum çünkü 8 gerçekten hızlı. 8 saniyede açılıya ya pc :D

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
Windows 8 daha iyi... Ama sı var birde beta ve ya en iyisi tam sürüm çıkmadan windows 8 i şimdilik yüklemek bazıları için iyi olmayabilir çünkü kullandıkları programlar uyumsuz olabilir ve türkçe değil. Bunları ve metro arayüzü dert edicekler şu an için windows 7 de kalsınlar daha iyi. Ama ben windows 7 de duramıyorum çünkü 8 gerçekten hızlı. 8 saniyede açılıya ya pc :D
Aynen açılması çok hızlı :D
Benim Win7'de kullandığım programlar Win8'de de çalışıyor.İngilizce olmasına da alıştım.Benim için sorun değil :D

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Benim anlamadığım Win. sadece bir dağıtımda hızlı açılmayı başarmış e onuda yine tekelci adımlar ile zarr zor ve yıllar sonra başarmış millet öve öve bitiremedi Linux kullanmayıca böyle oluyor işte keçinin olmadığı yerde koyuna evliya çelebi derler mantığında bir hareket Linux Dağıtımları yıllardır hızlı açılıp hızlı kapanıyor zaten sadece Win. geriden geldi tetişmek üzere. Yok o değil bilmesem cidden bu Win. iyi bir şey diyeceğim. :D :tt2:

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Linuxuda kurdum ve windows 8 in yanına bile yaklaşamadı süre tuttuğumda. Nedendir acaba ? Linuxu kötülemiyorum merak ettim.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Windows 8'i SSD ile kullandığımda Windows 7'ye göre açılış süresi yarı yarıya farketti. Hatta sadece sistem açılışı da değil program açılışlarında da hızlanma var. Eğer yavaş bir bilgisayarda deniyorsanız işlemci kullanımında da geliştirmeler olduğunu farkedebilirsiniz. Şimdilik çoğu insan için Windows 8'in tek kötü tarafı Metro arayüzü olarak görünüyor. Bana ise normal başlat menüsünden çok daha kullanışlı geldi. Normal başlat menüsünde program açacakken arayıp dururken Metro arayüzünde en çok kullandığım programları ana penceree tutarak iki tıkla kolayca açabiliyordum.

Linuxuda kurdum ve windows 8 in yanına bile yaklaşamadı süre tuttuğumda. Nedendir acaba ? Linuxu kötülemiyorum merak ettim.

Windows 8'in açılıştaki hızının sebebi açılışta kullanılacak sistem dosyalarını sistemi kurarken oluşturulan ayrı bir kısımda tutması. Windows 7'de de bu özellik mevcut fakat Windows 8'de hem o alan genişletildi hem de bu özellik daha iyi tasarlandı. Linux konusunda ise kullandığınız dağıtımla alakalıdır diyebilirim. Özellikle Ubuntu'nun son sürümlerini kullanıyorsanız eskiye göre açılış hızında çok fazla düşüş var. Sistemimde kullandığım Arch Linux ise Windows 8 ile aynı hızlarda açılabiliyor.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
UEFI denen bir sistem var yeni anakartlarda ve sadece Windos ile çalışıyor Linux kuramıyorsun ve onun çalışma prensibi normal BIOS gibi değil bu da bir sebep hızlı açılmasına ve arkadaşımızın dediği gibi Linux denince akla hemen Ubuntu gelmesin çok dağıttı o saçmaladı o acayip şekilde Arch yada Debian daha iyi örnek olabilir açılış hızına

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Öve öve bitiremediniz win 8'i, insan merak ediyor şimdi. :D rc sürüme kadar bekleyeceğim demiştim ama biraz daha övgü gelirse kurarım :D

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Öve öve bitiremediniz win 8'i, insan merak ediyor şimdi. :D rc sürüme kadar bekleyeceğim demiştim ama biraz daha övgü gelirse kurarım :D
Önce driverlarına bak çıkmışmı sonra kur.:) Benim touchpad driverı çıkmamış ama kullanmadığım için sorun yoktu. Tek kurduğum driver Nvidia onada belki gerek yoktu ama oyuna girerken sorun olabilir diye kurdum.

Buradan bakabilirsin program uyumluluğuna.
http://www.microsoft.com/en-us/windows/compatibility/en-US/CompatCenter/Home

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Önce driverlarına bak çıkmışmı sonra kur.:) Benim touchpad driverı çıkmamış ama kullanmadığım için sorun yoktu. Tek kurduğum driver Nvidia onada belki gerek yoktu ama oyuna girerken sorun olabilir diye kurdum.

Buradan bakabilirsin program uyumluluğuna.
http://www.microsoft.com/en-us/windows/compatibility/en-US/CompatCenter/Home
Teşekkürler hocam,
Rc sürümünü beklemeyi düşünüyorum, ingilizcem hiç yok, bilmediğimiz özellikleri kullanma konusunda sıkıntı yaşarım ben.
En iyisi rc sürümünü bekleyip Türkçe kurmak.

RC sürümü ne zaman çıkacak herhangi bir bilgi var mı?

orhuntus81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler hocam,
Rc sürümünü beklemeyi düşünüyorum, ingilizcem hiç yok, bilmediğimiz özellikleri kullanma konusunda sıkıntı yaşarım ben.
En iyisi rc sürümünü bekleyip Türkçe kurmak.

RC sürümü ne zaman çıkacak herhangi bir bilgi var mı?

haziranın ilk haftası çıkıyor arkadaşım...