Windows 7 Ses Bozulması Sorunu

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Evet 8 senelik hatta 9 senelik emektar bilgisayarımda uzun süredir windows 7 starter kullanıyorum. (harddisk bozulmuştu yenisini taktırttık adam starter yüklemiş o kadarda program falan yükleyip uğraştıktan sonra professional falan yüklemekle uğraşmiyim dedim. niye böyle dedim çünkü arkadaş starterde kasan oyunların professionalde kasmadığını söylemişti. tabi teknoloji işi biraz şans işi.)

Son bir haftadır seste bozulmalar olmaya başladı. Şimdi sakince anlatayım. Bilgisayar açıldı.Mesela bir diziyi sonuna kadar izleyemiyorum. 40dknin 30unda ses bozuluyor ve sonra tamamen gidiyor. Ya da mesela az önce bs player ile bi müzik açtım 1 dk sonra ses cızırtılaşmaya başladı. Kapattım. 10 dk nette takıldıktan sonra bidaha açtım ve ses komple yok sadece hoparlörün sesini sona vurduğumda normalde bişe çalmıyorken olan hoparlörün dıııt sesi var.
Ya da oyun oynarken 15 dk sonra falan konuşmalar donmaya başlıyor cızırtılı oluyor iyice. Jericho oynuyordum mesela ses cızırtılaşınca görev yöneticisini açıp oyunu alta attım sonra tekrar açtım 2-3 dk normal oldu gene bozuldu. Böyle böyle oynadım mesela yarım saat falan. Birde şu var.
Ses simgesi(sağ alttaki) gayet normalken ses yok diye bilgisayarı açtığımda ses simgesinin üzerinde çarpı işareti oluyor ve ses aygıtlarında kayıttan yürütme aygıtları hani sağ tıklayıp o iki kutucuğuda işaretlesem(devre dışı bırakılmış aygıtları göster falan) bişe gözükmüyor.Hiç bir şey hemde. Sonra ben pcyi yeniden başlatıyorum düzelsin diye. Bu sefer ses simgesi sağlam sorun yok. Açıyorum müzik çalıyor falan. Ama 1 dk geçmeden mavi ekran yiyor pc mavi ekranda en alt satırda bişey 100e kadar hızlıca atlaya atlaya sayıyor resetleniyor. Windows beklenmeyen bir kapatmadan kurtardı tarzı bi bildirim çıkıyor.

Bios pilim bittiği için(her fişten çekip tekrar taktığımda bios ayarları sıfırlanıyor. aslında iyi bişe fişi tak çıkar deneyerek overclock yapabildim her seferinde pili çıkarıp biosu sıfırlamadan çünkü fiş çıkınca zaten sıfırlanıyordu)Bios resetlendiğinde yani ses gene düzgün oluyor sonra en başa sarıyor işte aynı sorunlar.

Öncelikle Realtek AC97 kullanıyorum yani driveri falanda kurulu win7 için. Xpde sorun yoktu hiç 7dede aylardır sorun yoktu son zamanlarda yapmaya başladı böyle.
Driverler tamam yani.

Başka hoparlörde denedim. Aynı şey oldu ilk ses düzgün sonra bozulmaya başlıyor ve komple yok oluyor.
Hoparlörlerde tamam yani.

İşletim sisteminde bir sorun olduğunu düşünmüyorum aylardır bir sorun yoktu. Ayrıyetten jericho oyununu kurduktan sonra olmaya başladı ve daha öncede kurup bitirdiğim bir oyun. Daha önce böyle bir sorun yoktu.

Sistem geri yükleme yaptım oyunu yüklemeden önceki haline. Kalan dosyalarınıda sildim. Düzeldi gibi ama bir daha yaptı. Ama oyunun bozacağını sanmıyorum dediğim gibi daha önce xpde bitirdim 2 kez. İnternette oyunu yükledikten sonra böyle sorunla karşılaşan olmamış bulamadım.

Aklıma son bir şey geliyor. Ses kartımı bozuldu acaba. Ama neden ilk başta gayet güzel berrak normal bir ses varken sonradan bozuluyor. Ses kartına dokunulmadıda yani. Harddisk değişilip win7 yüklenelide en az 5 ay oluyor. Bunca zaman sorun yoktu şimdi neden oldu. Tozlandımı iyide daha öncede tozlanmıştı bilgisayar hep temizliyorduk. Ki fanlar ses yapmıyor tozlanınca yapıyordu. Sorunum nedir anlamadım yardımlarınızı bekliyorum.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Evet kendi sorunumu çözdüm sanırım. Yani yaptığımdan beri seste bi sıkıntı olmadı halada düzgün umarım bozulmaz. Evet pcyi defalarca yeniden başlatıp biosu sıfırladıktan sonra daha ilk şarkıda 1dkde sesin komple cızırtılaşıp korku filmlerindeki bozuk ses haline dönmesi ve tamamen yok olmasından sonra başlarım ama dedim açtım kasayı içini bi güzel temizledim elektrik süpürgesiyle. Öyle abartıda değil ama he üstün körü. Açtım. Bida sorun olmadı. Bu muydu yani çözümü.. hiç yoktan iyidir. Neyse oluyor ya başlık yanına çözüldü yazabilir moderatörler gerekli görürlerse.