mekanikdesign
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 2
Kızım 5 yaşındaydı,
- Hadi yavrum, savaşları durduralım!
dedim.
- Hadi baba.
dedi. Yeğenim 25 yaşındaydı,
- Hadi savaşları durduralım!
dedim.
- Nasıl?
dedi. Arkadaşım 35 yaşındaydı,
dedim.
- Bir kere de akıllı bir şey söyle Allah Aşkına…
dedi. Annem 60 yaşındaydı,
dedim.
- Oğlum bırak bu işleri sigortalı bir işe gir, çalış…
dedi…
Ve ben anladım: Meğer mevcut eğitim sistemi, 5 yaşından 65 yaşına kadar sadece imkansızı öğretiyormuş insana.
Ve ben yine anladım bugün: İnsanlar büyüyünce, kendi menfaatlerini, hiç acımadan bir ulusun menfaatlerine tercih edebileceklerini.
Ve ben az önce anladım: Yüz binlerce insanın tercihini hiçe sayarak, insanları kullanıp tatmin olanların da aynı atmosferden nefes alıp, aynı topraklardan beslendiğini.
Ve kesin olarak anladım: Demek ki içindeki o çocuk öldü mü gözü dönüyor insanın. Aklı şaşıyor. Ortaya çıkan hırs kudurtuyor insanı.
İçindeki çocuğu yaşatmak senin elinde. Onun sesine kulak ver. Ve onu asla kaybetme…
D.E.A.İ
- Hadi yavrum, savaşları durduralım!
dedim.
- Hadi baba.
dedi. Yeğenim 25 yaşındaydı,
dedim.
- Nasıl?
dedi. Arkadaşım 35 yaşındaydı,
dedim.
- Bir kere de akıllı bir şey söyle Allah Aşkına…
dedi. Annem 60 yaşındaydı,
dedim.
- Oğlum bırak bu işleri sigortalı bir işe gir, çalış…
dedi…
Ve ben anladım: Meğer mevcut eğitim sistemi, 5 yaşından 65 yaşına kadar sadece imkansızı öğretiyormuş insana.
Ve ben yine anladım bugün: İnsanlar büyüyünce, kendi menfaatlerini, hiç acımadan bir ulusun menfaatlerine tercih edebileceklerini.
Ve ben az önce anladım: Yüz binlerce insanın tercihini hiçe sayarak, insanları kullanıp tatmin olanların da aynı atmosferden nefes alıp, aynı topraklardan beslendiğini.
Ve kesin olarak anladım: Demek ki içindeki o çocuk öldü mü gözü dönüyor insanın. Aklı şaşıyor. Ortaya çıkan hırs kudurtuyor insanı.
İçindeki çocuğu yaşatmak senin elinde. Onun sesine kulak ver. Ve onu asla kaybetme…
D.E.A.İ