Vay be...

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Evet Bu cevaba acaba fish ne diyecek. Bekliyoruz :D

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Şu an dünyada 6 milyar civarında insan yaşıyor. Her yüzyılda bir kaybolup, her yüzyılda yeniden doğan altı milyar insan. Dünya dolup dolup boşalırken değişen tek şey parmak izleri ve burun kemikleri oluyor... Savaşlar hiç bitmiyor, kavgalar tükenmiyor, insan kendini bir türlü aşamıyor. Yaşadığı süre içerisinde komplo teorileriyle kendini tüketiyor, "Kimse savaşları durduramaz" diyerek ahkamlar kesiyor. Ve hiç aklına gelmiyor dünyada savaş isteyen topu topu 20 geri zekalının olduğunu... Bu yüzden de 6 milyar insan bir türlü bir araya gelip te bu hastalıklı 20 insanı tedavi edemiyor; ama edecek inan edecek. Birgün bitecek bu savaşlar, insan aşacak kendini. Sen sadece inan. "İnanmak yetmez ki" demeye kalkışma sakın. Eğer inanmadığında (ki hep inanmadın) birşey değişmiyorsa bu sefer biraz riske gir ve inan. Kim bilir belki bir gün birşey olur ve bir yaşındaki masum bebek savaşlarda ölmez olur...

kendin sorup kendin cevaplamışsın...bana hiç iş bırakmamışsın ki...

Her yüzyılda bir kaybolup, her yüzyılda yeniden doğan altı milyar insan. Dünya dolup dolup boşalırken değişen tek şey parmak izleri ve burun kemikleri oluyor... Savaşlar hiç bitmiyor, kavgalar tükenmiyor, insan kendini bir türlü aşamıyor.

evet değişen tek şey burun kemikleri ve parmak izleri...insan hırsı , ego savaşları aynı olduğu gibi barınıyor insan ruhunda...

tek değişen parmak iziyle de bizler hiçbir şey değiştiremiyoruz...

6 milyar insanın 20 kişiyi değiştirememesi milattan önce de mevcuttu şimdi de...yüzyıl sonra da böyle olacak mekanikdesign..

ben bu konuya inançsız değil sadece gerçekci bakıyorum...malesef dünyada olmanın, bu hayatı yaşamanın bir takım sonuçları ve değiştirilemeyecek gerçekleri var....

ben çaba sarfetmeme taraftarı değilim...sadece biraz gerçekçi olalım diyorum...

mesela sen benim filistin için imza kampanyası başlattığımı bilmiyosun...bu toplanan imzaların bizzat ankarada ismini vermek istemediğim bir kurum vasıtasıyla bm ye değil israile gönderileceğini de bilmiyosun..

ben ahkam kesmiyorum çalışıyorum...ama insanın yaradılışından kaynaklanan varolma kazanma hırsınını da göz ardı edemeyecek kadar gerçekçiyim...

malesef...

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Vay benim gerçekçi arkadaşım vay, seni kutluyorum ama ondan önce,

1. Ahkam kesme kelimesini benim için kullandıysan doğru tespit ettin, ben yeri geldiğinde ahkam kesmesini bilirim, ama boş konuşmayı hiç sevmem, zamanı boşa harcamayı hiç sevmem, ağzımdan çıkan her sözün arkasındayım ve hesabını veremeyeceğim hiçbirşey de yapmam,

2. Filistin için imza toplaman beni çok etkiledi, hiç olmazsa haberleri izleyip aval aval bakmak yerine birşeyler yapmak istemişsin, gerçekçiyim diyorsun bu da iyi, şimdi senden bir isteğim var; hadi gerçekçi düşün bakalım, diyelim ki oraya 1 milyon tane imza toplayıp gönderdin, o savaşı başlatan geri zekalı adam o hiç düşünmeden kundaktaki bebeğin canını alan o ...... adam senin topladığın imzaları umarım dikkate alır.

3. Çok karamsar görüyorum seni, hem bişeyler yapmak istiyorsun hem yapsam da boş diyorsun ben bunu anlamadım

4. Asla umudunu kaybetme...

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
mekanikdesign aşağıdaki yorumunun 2. maddesi ile 3. maddesi arasında çelişkili durumu anlayabilirsen ben de sana cevap yazma gereği duyarım..aksi halde anlayamayacak durumda isen kaale almayacağım...

bu konuyu burada bitireceğim..

hem bana karamsar diyip ahkam kesmekle suçluyorsun beni, hem de sana yaptığım işten bahsettiğim halde arkadaşım eline sağlık diyeceğine umarım dikkate alınır diyip dalga geçiyorsun...karamsar davranıyorsun...

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

burada yorum yazmaktaki amacın bana laf yetiştirmek mi yoksa çok istediğin ve olması gerekir diye savunduğun düşünce tartma eylemini gerçekleştirmek mi..??

aşağıdaki yorumun bana daha çok birinciyi tercih ettiğini gösteriyor gibi geldi zira düşünmeden yazmışsın..

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yaptığın işle dalga geçmedim aksine tebrik ettim, boş durmak yerine çabaladığını ve orda sapa saçma birşey uğruna savaşan ve hayatını kaybeden insanları düşündüğünden hatta iyi dileklerimi sunarak umarım dikkate alınacağından bahsettim. Dalga geçmek bunun neresinde? Sanırım sen okurken yanlış okudun.

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
bana pek öyle gelmedi mekanikdesign...ne hikmetse şu ana kadar hiçbir yorumunu yanlış anlamadım da bi bunu anladım ilginç :innocent:

sen birbiri ile çelişen cümlelerini bitirene kadar ben cevap yazmayacağım...zira karışır durum...

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Vaz geçmek yok, pes etmek yok, ümitsizliğe kapılmak hiç yok. Bakın size bir hikaye anlatayım.

Ot yiyen zavallı bir hayvandı o aslında. Lakin dünyanın en yavaşıydı. Üç yüzyıl yaşaması da yavaş olmasının ödülü gibiydi.

Sağlam, kaya gibi bir yuvası olmalıydı ki üç yüzyıllık bu uzun ömründe kurda kuşa yem olmasın. Dedesinin babası ömrünü sağlam bir yuva yapmaya adadı. Ancak üç asırlık hayatı boyunca sadece temel atabildi. Sonra dedesi üç yüzyılda ancak duvarlarını örebildi bu sağlam yuvanın. Ardından babası da üç asır yaşadı. Bütün hayatını yavrusuna miras olarak bırakacağı bu yuvanın iç dekoruna adadı.

Dokuz yüzyılın sonunda yavrusuna teslim etti bu muhteşem yuvayı.

Mutlu yavru daha yerleşmemişti ki aptal bir fil oradan geçerken tam dokuz asırda hazırlanan şaheseri yanlışlıkla ezdi ve yerle bir etti.

Felek dayanamadı ve bu inanılmaz azmi ödüllendirdi. Bir yuva inşa etti yavrunun sırtına. Sarsılmaz ve akıl almaz bir yuva. Dokuz yüzyıllık emeği yerle bir eden fil dahil olmak üzere bir daha da hiç kimse yıkamadı kaplumbağanın evini.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
mekanikdesign verdiğin bu güzel paylaşım için teşekkürler. Dünyayı yapan insaların karamsar düşünceleri tekrar teşekkürler.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
İçindeki çocuğu yaşatmak senin elinde. Onun sesine kulak ver. Ve onu asla kaybetme
Gerçek hayatta yaşatılamıyor ölüyor

engin azaklı

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Burdaki yazılan yalnışları yazmaya ve ıspat etmeye kalksam bir ayım gider.

carpenokte

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İçimizdeki çocuk mu, bırakın bu Freud laflarını.:innocent: Hayat insanı daha gerçekçi yapıyor, cocuksu düşüncelere kimi zaman ihtiyaç olsada verilen örnek ve mesaj pek alakasız.