Topladığım Bilgisayara Bakın Yorumlarınıza Göre Düzenleme Yapacağım

likable06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar arkadaşlar aşağıdaki resimdeki gibi toplamayı düşünüyorum yeni masaüstü bilgisayarımı ne dersiniz parçalar ve performansları hakkında yorumlarınıza göre ekleme yapılacaktır. Bu arada tv kartı için önerilerinizi özellikle bekliyorum..:gz:
snap11xn8.jpg

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
TV kartı olarak uydu bağlayacaksan Technisat Skystar2 öneririm. HD yayın desteklemiyor tek eksi yönü o olabilir belki. Ekran kartı olarakta Sapphire HD4850 tavsiye ederim. 8800gt ile arasındaki fark sadece 4 dolar gözüküyor ve 8800gt'den daha iyi bir kart.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Anakart; SE serisi ve orta sınıf bir anakart
İşlemci; 6 MB L2 Önbellek ve 2 çekirdek seçmişsin. C2Q 4 çekirdek ve 8 MB L2 Tavsiye ederim
Ram; OCZ yada Kingston Marka Ram öneririm
Ekran Kartı; Yukardaki arkadaşa katılıyorum
TV Kartı; Yukardaki arkadaşa katılıyorum
Klavye+Mouse; Kablosuz klavyelerde oyunda gecikme sorunu yaşanabiliyor. Kablolu Microsoft MM Kit tavsiyemdir. Hem sağlamlık hem işlevsellik açısından.

Bu sistemi topladim. TV Kartı SkyStar2 yoktu onuda eklersen seninkine yakın bir fiyat ama yüksek performans çıkıyor. Tabi bunu dahada uçurabiliriz ama sen o kadarını çıkabilirmisin bilmiyorm. Şahsen ben çıkamam :-)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
kintaRo arkadaşım sana katılıyorum ve şunu ekliyeyim :)

samsung un HDDleri çok sesli (wdl veya seagate öneririm):wacko:
samsung un dvd rw ları ilerde sorun yaratıyo yerine asus(ilk tecih):) line-on veya lg derim

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
kintaRo arkadaşım sana katılıyorum ve şunu ekliyeyim :)

samsung un HDDleri çok sesli (wdl veya seagate öneririm):wacko:
samsung un dvd rw ları ilerde sorun yaratıyo yerine asus(ilk tecih):) line-on veya lg derim

Valla bende Samsung hdd var çok büyük dosyaları(8gb+) kopyalamak dışında hiç sesini duymadım :)

likable06 yalnızca senin bilgisayarı ne amaçla kullanacağını yazman lazım. İşlemci seçiminde ne amaçla kullanacağın önemli. Daha çok oyun amaçlıysa E8400 tam aradığın model. Ama grafik tasarımı vs. yapacaksan 4 çekirdekli bir işlemciye ihtiyacın var.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
hdd ini seagate almalısın (mutlak suretle)
dvd writerını da lg aldın mı iş tamamdır.
sana ileri de problem çıkaracak donanım olarak geriye a4 tech klavye-mouse seti kalıyor.tabi onlar aslında küçük ama önemli ayrıntı.pc kullanımın da vezir de ederler rezil de... (vezir olmak çok basittir yolu microsoft.en iyi yaptıkları iş diyebilirim.bana mısın denemiyorlar.say,söv,vur,düşür maşallah ben de tık yok.)

likable06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yorumlar için öncelikle çok teşekkürler ben bilgisayarda oyun oynamayı sevmem ama kardeşlerim oynar ben photoshoptla webmasterlıkla filan uğraşıyorum. Yani çizim amaçlıda kullanacağım bilgisayarı. kintaro senin topladığın sistem gayet güzel görünüyor. Yalnız anakartta bana en iyi asus dediler kime sordumsa Msı nasıldır.?? Asustan şaşma diyen çok duydum o yüzden soruyorum iyi çalışmalar..

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Kintaro arkadaşın yukarıda belirttiği sisteme katılmakla beraber ek olarak;

* anakartı Asus al, hiç şaşma valla kim ne derse desin, en iyi anakarttır.

* hdd'de seagate'den şaşma, samsung kullandım ben performans olarak Seagate'le kıyaslanmaz bence, bir de samsunglar çok sorun çıkarıyor.
320gb Seagate NCQ Sata 2 7200.10 var bende, çok memnunum, sende bunun 7200.11 versiyonun alırsın hatta geçen hafta SDN'de incelemesi de vardı.

* dvd sürücüde ya Asus al ya da ikinci tercih olarak Lg olabilir ama öncelik Asusta kalsın derim.

Sistemin genel fiyatı da gayet uygun bence. Ekran kartını 8800 yerine 4850 al çok daha üstün bir kart.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yalnız anakartta bana en iyi asus dediler kime sordumsa Msı nasıldır.?? Asustan şaşma diyen çok duydum o yüzden soruyorum iyi çalışmalar..

En iyi Asus, en kötü Gigabyte vs. diye birşey yoktur. Adam Asus almıştır yıllarca kullanmıştır o yüzden Asus'tan şaşma der. Benim P4P800-X anakartım vardı. İki kere Güney Köprüsü patladı. Ama bu demek olmuyor ki Asus kötü bir anakart. Asus çok iyidir ama her zaman derim önemli olan Chipset (G31, i945 vb.), Ram slotları, pasif soğutma (güney ve kuzey köprüsü için), kutu içeriği ne bileyim. Bileşenleri önemli yani. MSI, Asus, Gigabyte, Foxconn, Abit bunlar sağlam markalardır. Korkmadan alabilirsin :-)

likable06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar güzel yorumlar için teşekkkürler bu yorumlara dayanarak bir sistem daha yaptım birde buna bakarsanız yalnız burada kime sordumsa anakartı beğenmedi asusla değiştir anakartı diyorlar siz ne dersiniz.??
topladmpcun4.jpg

Fastboy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Samsung HDD kullandım çok memnunum .Biraz şaşırdım 1gb dururken 512 mb niye almayı düşünüyorsun.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Dediğimiz gibi anakartını Asus yap, bir de harddiski 16mb önbellekli değilde 32mb olanını seç, arasında 6 dolar fark var. O kadar para vermişken 6 dolar daha ver çok daha performanslı harddisk al.

Geriye kalan parçalar çok güzel. Şimdiden hayırlı olsun derim.

likable06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
önerilerinize göre şu sistem nasıl peki..??
toplamapc2qn8.jpg

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Çok kral olmuş bu sistem işte. PSU'da güzelmiş. Hayırlı olsun şimdiden. Düşünmeden al :-)

likable06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar çok teşekkür ederim benim bilgisayarcıya gönderdim fiyat çıkaracak kısmetse alacam bu pc yi önerileriniz için çok teşekkürler...

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
walla sistem çok hoşuma gitti bende almak isterdim ama para yok :D
hayırlı olsun:kiss::)

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Hadi hayırlı olsun dostum, bende bilgisayarı değiştirmeyi düşünüyorum ama önce bunu satmam lazım :D

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar arkadaşlar aşağıdaki resimdeki gibi toplamayı düşünüyorum yeni masaüstü bilgisayarımı ne dersiniz parçalar ve performansları hakkında yorumlarınıza göre ekleme yapılacaktır. Bu arada tv kartı için önerilerinizi özellikle bekliyorum..:gz:
snap11xn8.jpg

Benzer bir sistem kullanıyorum.. Gigabyte p35c-Ds3R anakart kullanıyorum oldukça uyumlu.. Anakart konusunda iyice düşünmeni öneririm..

Benim tavsiyem gigabyte p35 serisi..

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
asus p5ld2 anakart kullanıyorum gayette memnunum.alırsan gönül rahatlığı ile kullanabilirsin