Terminalden kurtulun, son kullanıcı için basitleştirildi

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
Az önce hata gitmişti ancak görüntü gelmemişti. Şimdi oldu. Sağ ol.
Tamamdır, bu arada örnek olarak Chromium'u kurmaya çalıştığında program donmuş gibi durabilir, merak etme donmadı sadece arkadan programı indiriyor o kadar, bunu bazı kişiler sorduğu için yazma gereği duydum.

GNU or NOT

Asistan
Reaksiyon puanı
999
@Ram_kafasi, bu arada haberim olmadan terminal açılmış ? Ben de diyorum ne iniyor burada. Meğersem uygulama iniyormuş :D Az daha kapatıyordum. Şu şekil bir uyarı koyarsan iyi olur.

Şu anda uygulamanız iniyor. Terminali kapatmayınız.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
@Ram_kafasi, bu arada haberim olmadan terminal açılmış ? Ben de diyorum ne iniyor burada. Meğersem uygulama iniyormuş :D Az daha kapatıyordum. Şu şekil bir uyarı koyarsan iyi olur.

Şu anda uygulamanız iniyor. Terminali kapatmayınız.

Normalde terminal gizlendiği için onu koymama gerek yok, uygulamayı terminalden açmadığın sürece terminal ekranını görmeyeceksin bile.

GNU or NOT

Asistan
Reaksiyon puanı
999
@Ram_kafasi, Bu aralar GTK ile uğraşıyorum. Eğer gelişirsem uygulamanı GTK haline getirebilirim. Yani temalar ve sistemle uyumlu ve stabil :)

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
@Ram_kafasi, Bu aralar GTK ile uğraşıyorum. Eğer gelişirsem uygulamanı GTK haline getirebilirim. Yani temalar ve sistemle uyumlu ve stabil :)
GTK'yı benim işimi çok daha fazla yavaşlatacağı için tercih etmedim doğrusu, en hızlısı Tkinter olduğundan onla yaptım, sen yap ben programı güncellerim. :D

46imt

Asistan
Reaksiyon puanı
577
Pisi için bu uygulamayı baştan yazman gerekir yalnız, sadece paketi .deb'den .pisi'ye çevirmek ile bitmiyor iş.
Aslında gerekmiyor dosyalara baktım sadece bazı ufak tefek değişiklikler ve bazılarını kaldırmam gerekiyor ama yapmıyacağım pisi tarafında kullanması çok kolay bir paket yöneticisi var ?

Ama bu senin dosyalarla oyna yapacağım bazı şeyleri kolaylaştırmak için kullanacağım.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
Aslında gerekmiyor dosyalara baktım sadece bazı ufak tefek işlemler bazılarını kaldırmam gerekiyor ama yapmıyacağım pisi tarafında kullanması çok kolay bir paket yöneticisi var ?
Zaten o ufak tefek değişiklikler programın %80'lik kısımını oluşturuyor. :D

46imt

Asistan
Reaksiyon puanı
577
Zaten o ufak tefek değişiklikler programın %80'lik kısımını oluşturuyor. :D
Seninkini direk aktarmak istersem %10'luk bir kısmını değiştirmem gerekiyor ama ben yapacağım işlem ile %90 gibi bir oran değiştirmem gerekecek belkide PyQt ile sıfırdan yazmam daha mantıklı olacak.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
Seninki direk aktarmak istersem %10'luk bir kısmını değiştirmem gerekiyor ama ben yapacağım işlem ile %90 gibi bir oran değiştirmem gerekecek belkide PyQt ile sıfırdan yazmam daha mantıklı olacak.
Evet, biraz zor olabilir, böyle bir işlem yaparsan konuya eklerim.

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,442
Oha efsane olmuş ama ben bir türlü çalıştıramadım Pop OS'te. Bağımlılıkların hepsi tamam synapticde'de görünüyor ama çalışmıyor, masaüstünden de denedim.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
Programı kurdum ama başlatamıyorum

Terminalden kurtulun, programını kurduktan sonra hiçbir şekilde programın çalışmadığını düşünüyorsanız öncelikle şu linkteki dosyayı indirin:

Daha sonra bu zip dosyasının içindeki dosyayı bilgisayarınızdaki masaüstü vb. bir yere atın ve çift tıklayın, programın açıldığını göreceksiniz.
Oha efsane olmuş ama ben bir türlü çalıştıramadım Pop OS'te. Bağımlılıkların hepsi tamam synapticde'de görünüyor ama çalışmıyor, masaüstünden de denedim.
Bu yazanı yaparsanız düzelecektir.

Herobrine

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,030
Bunları nasıl yapıyorsunuz? Ben de yapmak istiyorum da?.

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,442
Bu yazanı yaparsanız düzelecektir.
Ekstradan birşeyler daha lazım sanırım metin düzenleyicisi ile açılıyor
Terminaldenkurtulun.png

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
Ekstradan birşeyler daha lazım sanırım metin düzenleyicisi ile açılıyor
Ekli dosyayı görüntüle 138459
Normalde böyle olmaması gerekirdi. Terminale
Bash:
cd Masaüstü(yada hangi dizine attıysanız orayı seçin)
sudo chmod +x TerminaldenKurtulun.desktop

Komutlarını girmeyi deneyebilir misiniz? Normalde çift tıkla açılması gerekirdi.

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,442
Normalde böyle olmaması gerekirdi. Terminale
Bash:
cd Masaüstü(yada hangi dizine attıysanız orayı seçin)
sudo chmod +x TerminaldenKurtulun.desktop

Komutlarını girmeyi deneyebilir misiniz? Normalde çift tıkla açılması gerekirdi.
Yok vallaha açılmıyor. Uygulamalara gelmiş oradan da deniyorum olmadı. Yeniden başlatıp bir daha denerim klasik Türk mantığı :D

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431
Yok vallaha açılmıyor. Uygulamalara gelmiş oradan da deniyorum olmadı. Yeniden başlatıp bir daha denerim klasik Türk mantığı :D
Hiç çalışmaz ise şunu dene, bu arada python3-tk'yı kurdun değil mi?

Bash:
sudo python3 /usr/local/bin/TerminaldenKurtulun/baslat.py

Bunu yazarsan garanti açılması gerekir, bunla da açılmazsa kurulumda sıkıntı var demektir.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,431