Telefon alacağım yardım. (max.2000TL)

aykutt13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar 2000 altı telefon bakıyorum kafamda LG G4 ve Z3 Compact var.
_Kameraya önem veriyorum ki bu anlamda G4'e tav olmuş durumdayım. ( Z3 Compact varsa kamera performansına değinebilir mi? )
_Batarya süresi de önemli tabii -e bu konuda da Sony kral. ( G4 kullanan da batarya performansına değinse? :) )
_İnternette vakit geçirip telefondan video izlemeyi seviyorum ve G4'ün ekranının büyük olması bu açıdan cezbedici. Compact hem küçük hem de sanal tuşlarla iyice küçülüyor. ( Z3 düşünmüyorum fiyatı yüksek ve Compact kadar iyi bir cihaz değil kanımca.)
_Tasarım konusunda da Sony aşığıyım, G4'te deri tasarımı henüz göremedim ve 2000 verip plastik telefon almak istemiyorum.
_Performans ikisinde de beni fazlasıyla tatmin ederi sanırım. Zaten oyun falan oynamam telefonda.
Özetle kafam karışık beni aydınlatabilecek var mı?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
G4'ün kamerası otomatikte de manuelde de mükemmel fotoğraflar çekiyor. Ama Xperia Z ailesindeki cihazlar genellikle manuel çekimlerde daha iyi otomatiklere nazaran

G4 batarya süresi G3'ün bir tık üzerinde.

İnternette gezerken aldığınız ssleri LG Quickmemo ile üzerine extra notları almak kesinlikle işe yarayacaktır.

Lg g4'de gerçek deri bulunuyor. Eli terletmiyor hissiyatı çok iyi. Kavisli yapısı sayesinde darbelerin şiddetini %30'a kadar düşürüyor. Plastik denilen kapağın pil yuvasına bakan kısmı. Ama Sony omnibalance çizgisi gerçekten güzel olmasına karşın LG her serisi için ayrı bir tasarım çizgisinde ilerliyor. Bu özellik bile iddialı bence. Çünkü Samsung'un yaptığı ayni tasarım çizgisindeki malzemeyi değişmek, hTC'nin herhangi yaptığı bir şey yok. Sony çerçeveleri inceltip kalınlığı azaltmak. LG ise her amiral gemisinde farklı bir tasarım çizgisinde gidiyor.

Performans olarak S801 S808 aşağısında olmasına rağmen 720p ekranı sayesinde üstün performans gösteriyor.

Ama S808'in yeni jenerasyon,64 bit ve ısınmama avantajı var.

SEMİH!!

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekranın büyük olamsı hoşuna gidiyorsa ve kamera önemli ise g4 alacağın tek telefon ama küçük sağlam performanslı bişey istiyorsan z3 compact bana göre z3 compact niye

2gb ram
adreno 330 cpu
snapdragon 801
ıps hd ekran
4.6 inç evet biraz küçük kapestif tuşlar çok küçültüyor ama telefon aşırı sağlam berkin abi zor kırdı ukt sağlamlığını konuştu g4 ün bu kadar dayanaklı olacağını sanmam

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
2000 tl verebiliyosan 100 tl daha koy z3 al batarya performansi g4 u 2 ye katlar kamerasida guzel otomatikte guzel cekiyo manuel de dehset cekiyo ama ayarlamayi bilmek lazim. Performans olarakda z3 g4 den ondedir 64 bit artısı var bitek g4 ün. Ben olsam kesinlikle z3 alırdım

SEMİH!!

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2000 tl verebiliyosan 100 tl daha koy z3 al batarya performansi g4 u 2 ye katlar kamerasida guzel otomatikte guzel cekiyo manuel de dehset cekiyo ama ayarlamayi bilmek lazim. Performans olarakda z3 g4 den ondedir 64 bit artısı var bitek g4 ün. Ben olsam kesinlikle z3 alırdım
dediği mantıklı ama kamera da g4 affetmez z3 ün arka cam şöyle bir şikayet var durup durduk yere kırılması şarjda bırakmışlar alınca hüsran buda var deri g4 arka 10 numara olmuş

aykutt13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorumlar için teşekkürler. 100 tl daha veremem keza lg g4'ü de 1900 gibi bir fiyattan internetten alacağım z3 compact zaten 1.500 civarı. Yorumları okudukça G4'e kaydım. -compact daha sağlam olsa da :rolleyes: g4 plastik, plastik telefon almam diyordum tükürdüğümü yalayacağım galiba.- Kafama takılan G4 3.000 mAh bataryanın hakkını verebiliyor mu, batarya ömrü nasıl. Bu konuda yorumu olan?

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dediği mantıklı ama kamera da g4 affetmez z3 ün arka cam şöyle bir şikayet var durup durduk yere kırılması şarjda bırakmışlar alınca hüsran buda var deri g4 arka 10 numara olmuş
Benim dayim kullaniyo bizim evde kaliyo hic oyle bi sorunla karsilasmadi tek sıkıntı cam diye masaya felan koyunca cok kayıyor ama elde duzgun tutuluyo

SEMİH!!

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
belki az bir telefonda fabrika hatası kayma konusu tehlikeli kılıfsız ise düşme ihtimali yüksek

- - - Mesaj Güncellendi - - -

g4 lansmanında pil ömrü vurgulandı piline LG güveniyor bana görede pil performansı iyidir arayüzü sonuçta samsung gibi gereksiz şeyler yok

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Yorumlar için teşekkürler. 100 tl daha veremem keza lg g4'ü de 1900 gibi bir fiyattan internetten alacağım z3 compact zaten 1.500 civarı. Yorumları okudukça G4'e kaydım. -compact daha sağlam olsa da :rolleyes: g4 plastik, plastik telefon almam diyordum tükürdüğümü yalayacağım galiba.- Kafama takılan G4 3.000 mAh bataryanın hakkını verebiliyor mu, batarya ömrü nasıl. Bu konuda yorumu olan?
Kesinlikle G4 almalısın.

Z3'ün Z2'ye göre tek iyi özelliği kullandığı ekranın kalitesi ve soğutmalı boru sistemi.

Z3'e, Z2+ da denebilir o derece. Ama Z3+'a diyecek söz bulamıyorum. Sony'nin beklenen atağı buydu yani. Ama 2500'den aşağı çıkmaz.

G4 varken dikkatini Z3'ün dağıtmasını önermem.

Ama iş güncelleme konusuna gelince Sony eski cihazları unutmuyor, (Z/ZL/ZR) vefalı telefon üreticisi. LG ise o sene çıkmış orta seviye cihazlara atlamadan en az 1 majör geri kalanında küçük hata düzeltme, amiral gemilerine de en az 2,5 yıl destek veriyor. Örnwğin 699 TL ye satılan L Bello Lollipop'u gördü. G2 geç de olsa lollipop aldı. G3 ise lollipopu nexus dışında alan ikinci cihaz. Birinci one m8 olacaktı. Ama HTC artık Sony ve LG kadar hızlı değil. Çünkü Sony 5.1.1 listesini açıkladı. LG de yakında açıklayacak. Ama hTC'nin açıkladığı listede Desire 820 yok. Desire 820 bu senenin Desire serisinin 2. Amiral gemisi. Böyle saçmalıyor işte hTC.LG G2 çıkalı da yaklaşık bu süre olacak ve herkes G2'nin 5.1.1 alacağından umutlu.

aykutt13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese teşekkürler G4 aldım. Umarım pil performansı üzmez.

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9

aykut 4 sorum olcak 1-nerden aldın 2-kaça aldın 3-pili nasıl en cok bu merak ettiriyor beni bende z3 veya g4 düşünüyordum ama z3 bazı oyunlarda kasması beni düşündürdü ama bende senin gibi z3ün tasarımını cok beğeniyordum 4- g4 plastik telefon ama nasıl bir hissiyat veriyor umarım cevap verirsin bende 2 arada 1 derede kaldım g4 ü inceleyebilme sansım olmadıda henüz

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
aykut 4 sorum olcak 1-nerden aldın 2-kaça aldın 3-pili nasıl en cok bu merak ettiriyor beni bende z3 veya g4 düşünüyordum ama z3 bazı oyunlarda kasması beni düşündürdü ama bende senin gibi z3ün tasarımını cok beğeniyordum 4- g4 plastik telefon ama nasıl bir hissiyat veriyor umarım cevap verirsin bende 2 arada 1 derede kaldım g4 ü inceleyebilme sansım olmadıda henüz
Z3 hangi oyunda kasiyo ? Bi oyunda kasiyosa g4 z3 e gore daha cok kasar

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Z3 hangi oyunda kasiyo ? Bi oyunda kasiyosa g4 z3 e gore daha cok kasar
Arkadaş sallamış o kesin de ben yazdığınızı anlamadım G4 mü Z3'den fazla kasıyormuş? Yoksa yanlış mı anladım sizi?

Z3'ün de G4'ün de şu an açamayacağı oyun yok. Ama G4 daha yeni bir cihaz olduğundan daha da avantajlı bu durumda. Tabi 64 bit artısını da unutmayalım G4'ün.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar 2000 altı telefon bakıyorum kafamda LG G4 ve Z3 Compact var.
_Kameraya önem veriyorum ki bu anlamda G4'e tav olmuş durumdayım. ( Z3 Compact varsa kamera performansına değinebilir mi? )
_Batarya süresi de önemli tabii -e bu konuda da Sony kral. ( G4 kullanan da batarya performansına değinse? :) )
_İnternette vakit geçirip telefondan video izlemeyi seviyorum ve G4'ün ekranının büyük olması bu açıdan cezbedici. Compact hem küçük hem de sanal tuşlarla iyice küçülüyor. ( Z3 düşünmüyorum fiyatı yüksek ve Compact kadar iyi bir cihaz değil kanımca.)
_Tasarım konusunda da Sony aşığıyım, G4'te deri tasarımı henüz göremedim ve 2000 verip plastik telefon almak istemiyorum.
_Performans ikisinde de beni fazlasıyla tatmin ederi sanırım. Zaten oyun falan oynamam telefonda.
Özetle kafam karışık beni aydınlatabilecek var mı?
bence oyun oynamıcaksan 2 side götürür ekran büyük istiyorsan g4 küçük ama güçlü diyorsan z3 compackt al compactta pil performansı çok iyi kamerada g4 çok daha iyi ekranlarda g4 iyi ama compacttakide yeterli 720 p de iyi pil gidiyor hemde işlemci performanslı 720 p de tasarımda şahsen z3 compact seçerim..

Oyuncu756

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biraz daha zorlarsan g4 al ama farklı bir telefonda alabilirsin g3 de alabilirsin açamayacağı oyun yok çok güzel telefonlar samsung s5 alabilirsin yardımcı olmuşsam ne mutlu bana.

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Arkadaş sallamış o kesin de ben yazdığınızı anlamadım G4 mü Z3'den fazla kasıyormuş? Yoksa yanlış mı anladım sizi?

Z3'ün de G4'ün de şu an açamayacağı oyun yok. Ama G4 daha yeni bir cihaz olduğundan daha da avantajlı bu durumda. Tabi 64 bit artısını da unutmayalım G4'ün.

sallamışmış bak bakalım gta s.a ı max ayarda yağ gibi oynatıyor mu ? zenfone 2 de xperia e4g bile onatabiliyor haa teelefonu alı mıyım gercekten hos güzel telefon ama fiyatı biraz falza ona göre birde simdiden bazı oyunlarda baslarsa ilerde neler olur ondan tedirginim

birde z3+ cıkınca z3 ne kadara iner sizce ?

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Hersey 64 bit degil yazilimla alakali videolari izleyin g4 le z3 un hemen hemen ayni sayilir ama z3 bi tik onde gider g4 de 2k ekran olmasini dezavantaj olarak goruyorum gerek pil gerek performans anlaminda g4 un tek ustunlugu bence kamerasi.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Hersey 64 bit degil yazilimla alakali videolari izleyin g4 le z3 un hemen hemen ayni sayilir ama z3 bi tik onde gider g4 de 2k ekran olmasini dezavantaj olarak goruyorum gerek pil gerek performans anlaminda g4 un tek ustunlugu bence kamerasi.

Ben size katılmıyorum acikcası. G4 icin 2K performansa o kadar da olumsuz yansımıyor. Aksine oyun zevkini arttırıyor. Açıkçası tabi ki gerek var mı yok ama olsa kötü mü olur yani.

fatihrednight1

Doçent
Reaksiyon puanı
1

Hayırlı olsun. En doğru tercihi yapmışsınız.

pinterest ve yasinayaz23,
En büyük silah yazılımdır. G4'ün ağırlıklı olarak donanımı sayesinde oyun performansı çok iyi. Neden böyle söylüyorum? Çünkü, LG yazılım işini doğru düzgün beceremiyor. Ama, Sony bu işi gayet iyi beceriyor. (Sadece bariz olarak kamera konusunda problemleri var.) Z3'e gelelim; hem yazılım hem donanım sayesinde oyun performansı çok iyi. Yakında çoğu oyunun veya hepsinin 2K olarak çalışabilecek duruma geleceğini düşünürsek performans konusunda muhakkak galip Z3'tür. Aslında bu konuya pek takılmamak gerek. Sonuçta neredeyse hepimiz oyun canavarı değiliz. Birkaç oyunu sorunsuz oynasa da yeter bizlere :)

Yanlış anlamayın, açıklama gereği hissettim kendimde ve açıklayayım dedim.

aykutt13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=403405]xxmeeminxx[/MENTION] N11.com 'dan aldim. 1800~ liraya - maxipuan bilmem ne ile 100~ lira daha düştü - batarya biraz korktuğum gibi, çok iyi sayılmaz yani ama tabii şu sıra elimden pek düşmüyor. (lys2 yalan oldu :D) pil tüketiminde ekran %60~ gösteriyor genelde keşke 2K değil de full hd olsaydı. Bu açıdan ekran telefonun hem güçlü hem de zayıf yönü olmuş oluyor sanırım. Deri modeli aldığım için plastik hissiyatı daha az -ya da o kadar para verince kendimi kandırıyorum - En nihayetinde batarya güncelleme ile iyilestirilirse tadından yenmez.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya arkadaşlar kusura bakmayın ama kafama takılan bir durum var bu atasay iletişimde samsung galaxy s6 birebir olup fiyatı 699TL satıyor aranızda kullanan varmı veya alan ? yardımcı olursanız sevinirim

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
@xxmeeminxx N11.com 'dan aldim. 1800~ liraya - maxipuan bilmem ne ile 100~ lira daha düştü - batarya biraz korktuğum gibi, çok iyi sayılmaz yani ama tabii şu sıra elimden pek düşmüyor. (lys2 yalan oldu :D) pil tüketiminde ekran %60~ gösteriyor genelde keşke 2K değil de full hd olsaydı. Bu açıdan ekran telefonun hem güçlü hem de zayıf yönü olmuş oluyor sanırım. Deri modeli aldığım için plastik hissiyatı daha az -ya da o kadar para verince kendimi kandırıyorum - En nihayetinde batarya güncelleme ile iyilestirilirse tadından yenmez.

bende lys 2 den sonra kararımı vercem :D bir bakıyom z3 bir bakıyom g4 diyom bilemedim

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Ya arkadaşlar kusura bakmayın ama kafama takılan bir durum var bu atasay iletişimde samsung galaxy s6 birebir olup fiyatı 699TL satıyor aranızda kullanan varmı veya alan ? yardımcı olursanız sevinirim
O telefonlara güvenmeyin. Sar değerleri 2'nin üzerinde.

699 TL ye GM android one ya da daha güvenilir Xperia e4G yi tavsiye ederim.