Tebrikler PARDUS, Başardın !..

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Otomatik nasıl oluyor @Romantic? Senin yerine mi yazıyor nedir?

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Konunu açılma sebebi kargo ücreti olmaması. bi yanlışınız olmasın? pesimist 5 kuruş vermeden cd'yi almış. sizden veren oldu mu?

Bu arada büyük merakım olan bu konuya da girip Pardus'un neyi başardığını öğrenmiş oldum. Ya da başarmaya çalıştığını...

CD leri basıp, bizzat kargoya teslim edenlerin açıklaması şu şekildeydi.
Normalde sadece kargo ücreti ödeyecektik. Fakat kargo şirketinin kendi içindeki bir uyuşmazlığı yüzünden ilk parti gönderimden para istememişler, kargoya ücret ödendi olarak girmişler.

Normal şartlarda herkes kargo ücretini ödeyecekti ama bazı şanslılar ödemedi işte. Ben 2,35 ödeyerek aldım.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Herkes adresini versin ben Cd yakıp göndereceğim herkese tek tek:hammer:
Bu nedir ya 2,35TL yi devlet meselesi yaptınız.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Şimdi elime ulaştı CD. Ama verdik parasını. :D

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
bende ayın 21 inde sipariş vermiştim ..az önce ulaştı banada .. bende parasının ödedim... 2.35 ytl.. cd de bi sorun yok ..bazı arkadaşlar diyodu kırık falan oluyo ama benim cd sağlam...

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,164
Pardus sırf bu başlığı açtım diye fazladan kim bilir kaç tane sipariş aldı :D

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ya kargo beklenir mi :D
internetten indirdim ben 1.5 saatte sonra cd ye yaktım (abayı değil :D)

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
ya kargo beklenir mi :D
internetten indirdim ben 1.5 saatte sonra cd ye yaktım (abayı değil :D)

Onu bizde yaptık ama elimizde bir tanede orijinal baskılı cd olsun istedik.
Hatta ben hem kargoyla aldım hemde Bilim ve Teknik dergisiyle birlikte aldım, iki tane orijinal baskılı cd'im oldu.

Şimdi de dergiyi okuyordum.

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bnm cd hala gelmedi yaw çıkalı kaç gün(ay) oldu. İndircem ama cd yok :S :D

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Onu bizde yaptık ama elimizde bir tanede orijinal baskılı cd olsun istedik.
Hatta ben hem kargoyla aldım hemde Bilim ve Teknik dergisiyle birlikte aldım, iki tane orijinal baskılı cd'im oldu.

Şimdi de dergiyi okuyordum.
bende aldım bilim teknik'i :)
aslında bu ay ntv bilim almaya niyetliydim ama baskılı cd`m olsun diye bilim ve teknik'i aldım :glare::mellow::rolleyes:

WhiteHawk

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Pardus CD sini dergiden aldım.Kurdum internete bağlanamadım.Bi açıklama da yok.Kafam kızdı sildim.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Ben aynı gün Pardus ve Ubuntu siparişi verdim. Nasıl olduysa yine aynı günde Ubuntu Hollanda'dan ücretsiz, Pardus İstanbul'dan ücretli geldi. :)

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Ben aynı gün Pardus ve Ubuntu siparişi verdim. Nasıl olduysa yine aynı günde Ubuntu Hollanda'dan ücretsiz, Pardus İstanbul'dan ücretli geldi. :)
Öncelikle Pardus cd gönder projesi yeni başladı.
Ve ilk önce talep aldılar göndermeye sonradan başladılar. Siz büyük ihtimalle talep zamanında sipariş verdiğiniz için çok beklediniz.

Yine aynı şekilde Ubuntu tüm dünyada kullanılan ve bir çok kurum tarafından da desteklenen bir yapıya sahip, yani hem kullanıcısı, hem geliştiricisi hem maddi, manevi destekçisi çok.

Bunlara karşın Pardus Türk kullanıcıların istekleri ön planda tutularak, Türkiye'de kendine özgü bir şekilde geliştiriliyor. Linux dünyasında Pardus'un yenilikleri konuşuluyor.

Olur, yakında Pardus'ta bedavaya gelir.

Ubuntu bütün driverları tanıyor.Pardus maalesef.

Dünyada yüz binlerce donanım olacağı için hiç kimse, hiç bir işletim sistemi tüm donanımları tanımak için %100 garanti veremez. Ancak mümkün olduğunca, en çoğunu kurulumda tanımaya çalışırlar.

Sizin görüşünüzün aksine dünyada yapılan Pardus incelemelerinde Pardus'u sürekli tüm donanımlarımı tanıdı diye övüyorlar hatta başka Linux dağıtımlarında tanınmayan donanımlarını Pardus'un tanıdığını söylüyorlar.

Birde bilmelisiniz ki herhangi bir Linux için yazılmış bir sürücünüz varsa geriye bir iki tık yapmak kalıyor. Windows'ta sürücü yüklemek için uğraştıklarınızın yanında bu hiçbir şey.

Bu kadar yazdım bende Ubuntu'ya yereyim. Kendisi çok başarılı olmasına rağmen, kurulum bittikten hemen sonra Ubuntu ile film izleyemez, müzik dinleyemezsiniz, çünkü hiçbir kodek yüklü gelmez, ayrıca yüklemek zorundasınızdır oysa Pardus'ta bilinen tüm kodekler yüklü gelir.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Öncelikle Pardus cd gönder projesi yeni başladı.
Ve ilk önce talep aldılar göndermeye sonradan başladılar. Siz büyük ihtimalle talep zamanında sipariş verdiğiniz için çok beklediniz.

Yine aynı şekilde Ubuntu tüm dünyada kullanılan ve bir çok kurum tarafından da desteklenen bir yapıya sahip, yani hem kullanıcısı, hem geliştiricisi hem maddi, manevi destekçisi çok.

Bunlara karşın Pardus Türk kullanıcıların istekleri ön planda tutularak, Türkiye'de kendine özgü bir şekilde geliştiriliyor. Linux dünyasında Pardus'un yenilikleri konuşuluyor.

Olur, yakında Pardus'ta bedavaya gelir.

Dünyada yüz binlerce donanım olacağı için hiç kimse, hiç bir işletim sistemi tüm donanımları tanımak için %100 garanti veremez. Ancak mümkün olduğunca, en çoğunu kurulumda tanımaya çalışırlar.

Sizin görüşünüzün aksine dünyada yapılan Pardus incelemelerinde Pardus'u sürekli tüm donanımlarımı tanıdı diye övüyorlar hatta başka Linux dağıtımlarında tanınmayan donanımlarını Pardus'un tanıdığını söylüyorlar.

Birde bilmelisiniz ki herhangi bir Linux için yazılmış bir sürücünüz varsa geriye bir iki tık yapmak kalıyor. Windows'ta sürücü yüklemek için uğraştıklarınızın yanında bu hiçbir şey.

Bu kadar yazdım bende Ubuntu'ya yereyim. Kendisi çok başarılı olmasına rağmen, kurulum bittikten hemen sonra Ubuntu ile film izleyemez, müzik dinleyemezsiniz, çünkü hiçbir kodek yüklü gelmez, ayrıca yüklemek zorundasınızdır oysa Pardus'ta bilinen tüm kodekler yüklü gelir.

Aynı mesaja iki cevap bana iki sonlu dizi,filmleri hatırlattı :cool:

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Aynı mesaja iki cevap bana iki sonlu dizi,filmleri hatırlattı :cool:
Ya aslında aynı mesaja iki cevap değildi, iki mesaja, iki farklı ileti göndererek ayrı ayrı cevap vermiştim, sonra yöneticiler mesajlarımı birleştirmiş, birleştirirken mesajımın içindeki alıntı metinlerinin ikisine de tek mesaj koymuş. Şimdi düzelttim.

emrykn

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Pardus Cd im geliyor :D Bugun mail geldi.. Yoldaymış. Heralde yarın burda olur. Pardus çıktığı günden bu gene kadar anca geliyor ...

gretna989

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Benimki de yoldaymış. Yarın burda olur sanırsam.. Teşekkürler Pardus.

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Başvurdum gönderdiler ve kargo ücretinide aldılar. Sorun etmiyorum zira CD elime geçti gerisi teferruat.

Cybernetic

Asistan
Reaksiyon puanı
0
agustosun 25 inde cd başvurusunda bulunmuştum 4 eylulde cd elimdeydi :)

xp ye alıstıgımız icin pardus biraz ( hatta cok ) karmasık geldi

xp+pardus kurulu pc me arada ögrenmeye calısıyorum pardusa :)

vocal_house

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://www.pardus.org.tr/
pardus ana sayfasından "kurulan iso" yu indirip bir cd-rom a yazdırmak bu kadar zor olmasa gerek mp3 cd yapamak kadar kolay.
kotalı bile olsa internetiniz 686mb lık bir dosya bu.
neden kargo parası var neden yok tartışmalarında yazılanları okuyana kadar zaten tıkladığınız link inmiş oluyor :D
amacınız ne şimdiden baltalamak mı yoksa desteklemek mi?
bunları bırakın da kullanmayı öğrenip ÖzgürYazılımDünyasının keyfini çıkartmaya çalışın.
kurulum yapmakta zorlanacağınızı düşünüyorsanız bile işte size yardımcı linkler

http://www.pardus.org.tr/kilavuz/

http://www.pardus.org.tr/belgeler/iso_nasil.html

http://www.pardus.org.tr/kurulum/ekran-goruntuleri/1/

http://tr.pardus-wiki.org/Kurulum:%C4%B0%C3%A7indekiler

http://www.ozgurlukicin.com/forum/

image cd yazdırmak için de ücretsiz yazılımınız İmageBurn
http://www.imgburn.com/index.php?act=download