Sürekli hızlı şarj zararlı mı?

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Kardeşim benim telefonumda hızlı şarj özelliği yok ama ben general Mobile in GM 6 hızlı şarjını adaptörünü aldım sizce taksam bir sıkıntı olur mu sadece adaptörünü aldım kendi kablo mu kullanıyorum bir sıkıntı olur mu eğer ben böyle şarja takarsam pil ömründe veya telefonunun anakartında işlemişse bir sıkıntı olur mu lütfen söyleyin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeşim bir şey soracağım şimdi ben general Mobile GM 6'nın hızlı şarjının komple adaptörü ve kablosu ile telefonuma taksam ne gibi zararları olur söyler misiniz lütfen

Kardeşim j7 kullanıyor musun yorumu bayağı eski yazmışsın herhalde o zamandan bu zamana bu zamana kadar hızlı şarja tak duysan bir sıkıntı oldu mu olduysa nedir veya olmadı mı çünkü ben de takmayı düşünüyorum komple kablosu ve adaptörü ile general mobilin hızlı şarjı ama benim telefonum general Mobile değil hiking a20 sence bir sıkıntı olur mu

Batarya ne gibi zararlar verir
Hızlı şarj desteklemediği halde neden hızlı şarj adaptörü alıyorsunuz? O tabi ki telefona zarar verir.

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Kardeşim benim telefonumda hızlı şarj özelliği yok ama ben general Mobile in GM 6 hızlı şarjını adaptörünü aldım sizce taksam bir sıkıntı olur mu sadece adaptörünü aldım kendi kablo mu kullanıyorum bir sıkıntı olur mu eğer ben böyle şarja takarsam pil ömründe veya telefonunun anakartında işlemişse bir sıkıntı olur mu lütfen söyleyin

Kardeşim bir şey soracağım şimdi ben general Mobile GM 6'nın hızlı şarjının komple adaptörü ve kablosu ile telefonuma taksam ne gibi zararları olur söyler misiniz lütfen

Kardeşim j7 kullanıyor musun yorumu bayağı eski yazmışsın herhalde o zamandan bu zamana bu zamana kadar hızlı şarja tak duysan bir sıkıntı oldu mu olduysa nedir veya olmadı mı çünkü ben de takmayı düşünüyorum komple kablosu ve adaptörü ile general mobilin hızlı şarjı ama benim telefonum general Mobile değil hiking a20 sence bir sıkıntı olur mu

Batarya ne gibi zararlar verir
Sorun olmaz. Bataryan çekebileceği en yüksek değerle çeker daha güzel olur. Şarj adaptörü değilde kabloda genelde problem oluyor bir süre sonra tam güçle akım vermiyor. O yüzden neredeyse 9 ayda bir kablo alıyorum. Şarj adaptörü hiç almadım.

umutkoyuncu2814

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aldığın hızlı şarj adaptöründe 5V'ta kaç Amper çıkış veriyor? 5V/3A mi?

@umutkoyuncu2814
Yok 5 v 2a

İnput ta 0.5a output ta 2a

Sorun olmaz. Bataryan çekebileceği en yüksek değerle çeker daha güzel olur. Şarj adaptörü değilde kabloda genelde problem oluyor bir süre sonra tam güçle akım vermiyor. O yüzden neredeyse 9 ayda bir kablo alıyorum. Şarj adaptörü hiç almadım.
peki general Mobile adaptörü ile general mobile'in kendi şarj kablosu ile şarja taksam ne olur sıkıntı olur mu

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Yok 5 v 2a

İnput ta 0.5a output ta 2a

peki general Mobile adaptörü ile general mobile'in kendi şarj kablosu ile şarja taksam ne olur sıkıntı olur mu
GM 6'da zaten hızlı şarj desteği yok mu?

umutkoyuncu2814

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Orijinal şarj aleti kaç Volt ve Amper idi?
İnput 0.2a output 5v 1a

İnput 0.2a output 5v 1a
input ta ac yaziyo orjinal adaptorumde outputta DC yaziyo

İnput 0.2a output 5v 1a

şimdi general mobilin kullanabilir miyim sakıncası var mı bir sıkıntı yapar mı değerlerini söyledim diğerlerini söyledim

Son düzenleme:

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
İnput 0.2a output 5v 1a

Benim eski telefonumun hızlı şarj desteği yoktu. Orijinal şarj aleti 5V/1A idi. Ben yıllarca 5V/2A adaptör ile şarj ettim. Bir sorun yaşamadım. Ayrıca telefonu yaklaşık 1 yıl da hızlı şarj bir powerbank ile şarj ettim.

Aşağıdaki haberi okumanızı tavsiye ederim. Sorunuzun (hızlı şarj desteği olmayan telefonu hızlı şarj adaptör ile şarj etmek zarar verir mi?) cevabı orada var:

Yukarıda paylaştığım haber bağlantıdaki ilgili kısımlar şöyle:

Akım Değeri
Akım değerini şarj cihazınızın altındaki 5v değerinin hemen yanında görürsünüz. 1A, 1.2A,1.5A, 2A gibi değerler olacaktır. Bu değerler de şarj hızını doğrudan etkiliyor. Bu değerlerin yüksek olması cihazınızın daha yüksek hızda şarj olması anlamına geliyor. 5v cihazlarda 2.5A değeri genellikle en yüksek değer olur. Amper değeri 2.5 yerine 5 olsa dahi telefonunuz alabileceği kadarını alır. Telefonunun kapasitesinin üzerinde akım cihaza zarar vermez. Bu nedenle şarj cihazı alırken akım değerinin yüksek olması sizin her anlamda işinize gelecektir. Cihazınıza hiçbir zarar vermeden daha yüksek hızda şarj etme imkanı yakalayabilirsiniz.

Hızlı Şarj Teknolojileri
Qualcomm başta olmak üzere Samsung ve Apple gibi dev firmalar hızlı şarj teknolojilerini geliştirmekteler. Günümüzdeki pek çok cihazda bu özellik bulunuyor. Bu özelliği kullanabilmeniz içinse hem telefonun hem de şarj cihazının hızlı şarj teknolojisini desteklemesi gerekiyor. Destekleyen iki cihaz kendi arasında iletişim kurabiliyor. Bu iletişim sayesinde de voltaj değeri arttırılabiliyor. Hem voltaj hem de akım değerleri otomatik olarak değiştirilerek o an için en uygun olanı seçiliyor. Bu teknolojinin olduğu bir şarj cihazını, bu tekolojiyi desteklemeyen bir telefonda kullanmanın hiçbir zararı yok. Şarj cihazları her zaman 5 volt üzerinden elektrik iletiyor. Cihazla konuşmaya başladıktan sonra voltaj oranı 9 veya 12 olarak değiştiriliyor. Galaxy S6 ve sonraki S serileri, Note 8, LG G4, G5, G6, HTC Desire Eye, HTC 10, HTC One M8, One M9, General Mobile GM 5 Plus, General Mobile GM 6, Xiaomi Mİ 5, Mİ 5S, Mİ 6, iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X hızlı şarjı destekleyen cihazlar arasında yer alıyor. Her hızlı şarj teknolojisinin her cihazda çalışacağını söylemek yanlış olur. Qualcomm Quick Charge teknolojileri ve Samsung'un teknolojisi uyumlu olsa da Apple'da ya da bazı farklı markalarda uyumsuzluk sorunu olabilir.

Son düzenleme:

umutkoyuncu2814

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim eski telefonumun hızlı şarj desteği yoktu. Orijinal şarj aleti 5V/1A idi. Ben yıllarca 5V/2A adaptör ile şarj ettim. Bir sorun yaşamadım. Ayrıca telefonu yaklaşık 1 yıl da hızlı şarj bir powerbank ile şarj ettim.

Aşağıdaki haberi okumanızı tavsiye ederim. Sorunuzun (hızlı şarj desteği olmayan telefonu hızlı şarj adaptör ile şarj etmek zarar verir mi?) cevabı orada var:

Teşekürler şu andan ihtibaren hızlı şarşı takıyorum kablosuyla beraber bide benim bu GM 6 sarsini daha önce birisi kullanmis Bı sıkıntı uasamam degilmi

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Teşekürler şu andan ihtibaren hızlı şarşı takıyorum kablosuyla beraber bide benim bu GM 6 sarsini daha önce birisi kullanmis Bı sıkıntı uasamam degilmi
Benim bu yazıdan anladığım hızlı şarj kullanmanın veya daha yüksek amper kullanmanın zararı olmadığı şeklinde.

Uzun vadede batarya ömrünü etkiliyor olabilir ama.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Merhaba arkadaşlar telefonumun hızlı şarşı yok bende general mobile'nin cm 6 hızlı sars adaptorunu aldım sadece kablosunu almadım şimdi sarsa taktım bu sıkıntı olurmu acil cevap her zaman taksam bı sıkıntı olurmu
Hayır olmaz. Kablonun bir önemi yok. Adaptör kaliteli ve kullandığın telefonun markası olsun yeterli.

umutkoyuncu2814

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim bu yazıdan anladığım hızlı şarj kullanmanın veya daha yüksek amper kullanmanın zararı olmadığı şeklinde.

Uzun vadede batarya ömrünü etkiliyor olabilir ama.
Uzun vadede kullanırsam ne gibi şeyler olur hızlı cevap yazarsanız sevinirim

Hayır olmaz. Kablonun bir önemi yok. Adaptör kaliteli ve kullandığın telefonun markası olsun yeterli.
Ben general mobilin adaptörünü yani başka bir telefonun adaptörünü ve kablosunu taksam bir şey olur mu sadece bunu söyleyin Bir kere de uzun vadede kullansan da bir şey olur mu hızlıca söylerseniz sevinirim

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
hızlı cevap yazarsanız sevinirim
Yetkili servis değiliz. Cevap verme zorunluluğumuz yok ki hızlı cevap istiyorsun. Yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Aynı soru yetkili servise sorulsa "Sadece orijinal adaptörünü kullanabilirsiniz. Başka bir ürün kullanmak cihaza zarar verir/verebilir" deyip kestirip atardı.

G.Sahi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar Kablonunda Adaptorunde önemi var 2 side desteklemesi gerek. Ben hızlı sarjı acil bir durum yoksa kesinlikle önermiyorum. Bunun hakkında detaylı bir yazı yazdım. Öneriler belirttim zararlarından bahsettim.
Aşağıdaki Bağlantıya Tıklayarak Yazıma ulaşabilirsiniz
""" Hızlı Şarj Zararları ve Batarya Kullanım Önerileri """

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Arkadaşlar Kablonunda Adaptorunde önemi var 2 side desteklemesi gerek. Ben hızlı sarjı acil bir durum yoksa kesinlikle önermiyorum. Bunun hakkında detaylı bir yazı yazdım. Öneriler belirttim zararlarından bahsettim.
Aşağıdaki Bağlantıya Tıklayarak Yazıma ulaşabilirsiniz
""" Hızlı Şarj Zararları ve Batarya Kullanım Önerileri """
Çoğunu biliyordum farklı sitelerden öğrenmiştim. Hepsini derleyip toplaman güzel olmuş reis. Ellerine sağlık ✌️✌️

G.Sahi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Rica ederim. Yardımcı olduysam ne mutlu

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Bende Huawei Nova 5T var, Emui 10-Android 10 yüklü ve hızlı şarj nasıl kapanıyor bulamadım bir türlü. Kapanıp, kapanmadığından da emin değilim. Note 5'te ilk zamanlar hızlı şarjla şarj ediyordum ama ısındığını görünce, normal şarjla kullanmaya başlamıştım, bir süre sonra da hızlı şarj etmemeye başlamıştı zaten.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Bende Huawei Nova 5T var, Emui 10-Android 10 yüklü ve hızlı şarj nasıl kapanıyor bulamadım bir türlü. Kapanıp, kapanmadığından da emin değilim. Note 5'te ilk zamanlar hızlı şarjla şarj ediyordum ama ısındığını görünce, normal şarjla kullanmaya başlamıştım, bir süre sonra da hızlı şarj etmemeye başlamıştı zaten.
Bildiğim kadarıyla Huawei de hızlı şarj yerine supercharge (süper şarj) teknolojisi var.Kapatma açma olayı yok.Cihazın 1 saat 20 dk (tahminim) da doluyor.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Bildiğim kadarıyla Huawei de hızlı şarj yerine supercharge (süper şarj) teknolojisi var.Kapatma açma olayı yok.Cihazın 1 saat 20 dk (tahminim) da doluyor.
Hepsinin olayı hızlı şarj etme, isimleri değişiyor işte. Hiç ölçmedim ne kadar zamanda tam olarak doldurduğunu, ne kadar süre kaldığı yazmıyor da.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Hepsinin olayı hızlı şarj etme, isimleri değişiyor işte. Hiç ölçmedim ne kadar zamanda tam olarak doldurduğunu, ne kadar süre kaldığı yazmıyor da.
Hepsinin olayı hızlı şarj etme bu doğru ama Samsung lardaki gibi hızlı şarjı açıp kapama olayı yok.