Şimdiye Kadar Denediğim En İyi Anti-Virüs

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
KeyVisual_Homepage_GB_2010er_01.jpg

Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz günlerde SDN'de bi makale dikkatimi çekti. Birçok A.V (antivirüs)'ün güncel sürümlerinin test edildiği ve G-Data AV'ün birici olduğu yazıyı okuyunca bende denemeye karar verdim. Bu antivirüsü chip gibi dergilerdeki test sonuçlarında hep üst sıralarda görüyodum önceleri fakat test etmek dün nasip oldu. Bence gerçektende birinciliği hak ediyor bu yazılım. Neden mi?

Bu güne kadar birçok antivirüsü denedim en güncel versiyonlarını hemde (cracksiz) Kaspersky, ESET, Antivir, Avast, Norton vs... ve hiçbirinin bulamadığı bazı virüslü dosyaları ve system information klasöründeki virüsleri (trj, spyware, malware vs.) G-Data buldu. İki farklı veritabanı kullanıyor ve gerçekten virüsleri bulma konusunda çok yüksek bir yüzdeye sahip. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Ayrıca MS'tun morrosuda gayet güzel ve başarılı bi AV diyebilirim. MS Forefront yazılımını bilenler bilir. Server sistemler için geliştirdiği birkaç firmanın virüs veritabanını kullanan yanlış hatırlamıyorsam (Avast ve Norton) ücretli bir AV yazılımı. İşte bu yazılımla aynı veritabanını kullanıyor morro. Şahsen denedim ve gördüm. Elimde deneme amaçlı tuttuğum birkaç virüslü dosya ve birkaç virüs içeren web sitede.
Sonuç olarak Free kullanıcılar için Morro gayet güzel bir program.
AV programına para vermeyi düşünen kullanıcılar içinde G-Data2010 bence en iyisi.

Sizde 30 günlük deneme sürümünü BURDAN indirip deneyebilirsiniz.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
antivirüste göreceli bir kavram olmaya başladı :) birinin sistem özellikleri iyi olur bu süper der.. diğerinin sistem özellikleri kötü olur çalışmayan antivirüse süper der :) gdata bu yolda orta yolu buldu bence ama hala eset smart security den son derece memnunum

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
antivirüste göreceli bir kavram olmaya başladı :) birinin sistem özellikleri iyi olur bu süper der.. diğerinin sistem özellikleri kötü olur çalışmayan antivirüse süper der :) gdata bu yolda orta yolu buldu bence ama hala eset smart security den son derece memnunum
+1 sisteminin özellikleri iyi ise kaspersky,değilse eset.:yes:

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7

+1 sisteminin özellikleri iyi ise kaspersky,değilse eset.:yes:
bi deneyin bence, öyle karar verin derim...

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
G-Data setup dosyasının boyutu 234,7 MB olarak gördüm. Ya hangi antivirüs programı bu kadar büyüklükte... Boyutu çok ama çok fazla.... :(

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
ben lısanlı kullanıyorum cok memnunum vıruslu dosyayı sıteyı hemen blokluyor bır deneyın oyle karar verın olmazmı boyutundan ne kadar kapsamlı oldugunu gorursunuz avast bıtfender motoruyla tarama yapıyor %99.8 vırus bulma basarısı

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ben lısanlı kullanıyorum cok memnunum vıruslu dosyayı sıteyı hemen blokluyor bır deneyın oyle karar verın olmazmı boyutundan ne kadar kapsamlı oldugunu gorursunuz avast bıtfender motoruyla tarama yapıyor %99.8 vırus bulma basarısı
Ben avast home edition kullanıyorum valla bana yetiyorda artıyor daha virüslü bir dosya indirirken %1 olmadan ötüp uyarıyor ve kesiyor bağlantıyı
Avast ve bitdefender motoru kullanıyor demişsin? İyide o motorun üstüne bide kendi yaptığı şeyi eklerse pc yavaşlamazmı normalde? Ben öyle biliyorum

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
g-data nomal ayarlarda bu basarıyı yakalıyor cok beyenılen kaspersky bıle normal ayar testlerınde dorduncu besıncı sırada oluyor kaspersky bıle ıyı bır sıstem ıstıyor kaspersky ayarlarını yuksek yaparsanız g-data ve avıra gıbı vırus bulur dıye bılıyorum ama su varkı g-data varsa pc ıcınız rahat eder rahatca sorf yapabılırsınız

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
2 tane antivirüs motoru kullanıyor bu program. Çok başarılı gerçekten.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
evet arkadaşlar kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşsınlarki bilmeyen kullanıcılar için iyi bir örnek olsun.
Ayrıca dosya boyutunun 234 MB olması kasacağı anlamına gelmiyor yanlış anlaşılma olmasın. Ram miktarınız yeterliyse Min. 1GB sorunsuz kullanabilirsiniz. Win 7 de masa üstü tool'u çok şık bu arada

Burak_58

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende panda internet security war lisansli memnunum

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Morro kurdum yetiyor. Sistem ile de fulle entegre olduğu için kasma da yapmıyor. Ki kurulu olan bilgisayarda 256mb ram varken.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Morro kurdum yetiyor. Sistem ile de fulle entegre olduğu için kasma da yapmıyor. Ki kurulu olan bilgisayarda 256mb ram varken.
bende morroyu kullanıyorum şuan win 7 de :cool:
Bu arada G-Data da boot cd si oluşturma özelliği var. AV güncel haldeyken bu cd yi oluşturun daha sonra cd den boot edin. Basit bir linux arayüzünde sisteminiz açılacak ve G-Data AV'ün tüm özelliklerini kullanarak sisteminizi linux ortamında taratabilirsiniz. Bence çok ama çok güzel bir özellik. Tavsiyem böyle bir cd oluşturup elinizin altında bulundurun. İlerde başınız virüsle derde girdiğinde (sistem açılmaması yada sistemin virüsten sebep kilitlenmesi durumunda) bu yöntemle virüslerden çok kolayca kurtulabilirsiniz.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bir çok Antivirüs Programını Kullandım Aylarca Test ettim . Sürekli Crack sitelerinde Cirit Atarım .! En Başarılısı ESET bana göre Ama ben Kaspersky Kullanıyorum Sadece Ebeveyn denetimi Yüzünden . Kişiden kişiye Kullandığı Alanlara Göre Anti Virüsler Değişir . Ama Gördüğüm Kadarıyla En sert Önlemleri Kaspersky alıyor .! ESET Biraz Daha Soft Ama Başarılı

megatron bu Antivirüsüde Deniyecem 1 ay Boyunca Bakalım bu neler yapabiliyor
Yazın için ayrıyeten Teşekkürler

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Kaspersky'den gerisi yalan

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bir çok Antivirüs Programını Kullandım Aylarca Test ettim . Sürekli Crack sitelerinde Cirit Atarım .! En Başarılısı ESET bana göre Ama ben Kaspersky Kullanıyorum Sadece Ebeveyn denetimi Yüzünden . Kişiden kişiye Kullandığı Alanlara Göre Anti Virüsler Değişir . Ama Gördüğüm Kadarıyla En sert Önlemleri Kaspersky alıyor .! ESET Biraz Daha Soft Ama Başarılı

megatron bu Antivirüsüde Deniyecem 1 ay Boyunca Bakalım bu neler yapabiliyor
Yazın için ayrıyeten Teşekkürler
Rica ederim. Sadece yaşadıklarımı edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmak istedim. Umrarım bir faydası dokunur.

Ayrıca şu antivirüsten başkası yalan yok bu en iyisi başka tanımam tarzı yaklaşımlara anlam veremiyorum. Bu zamanla değişebilir bir durum. Bir yazılım ilelebet 1 numara kalamaz.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
F-Secure'ye geçin derim korumayı yüksek yapınca F-Secure'de iyi bir sistem istiyor ama normal yapıyorum ve benim sistemde sadece tarama yaparken kasıyor ama 150-200 mb arası ram yiyor görev yöneticisinde 10-15 tane f securenin değişik uygulaması çalışıyor.6 aylık ücretsiz lisansını kullanıyorum herkese tavsiye ederim.

Hemde türkçe.

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Kaspersky'den gerisi yalan
kaspersky cok ıyı ama g-data denemenı onerırım normal ayarlarda g-data mukemmel koruma saglıyor kaspersky yuksek ayarlarda g-data yaklasır oda sıstemı yorar g-data 2010 urunlerını deneyın derım vıruslu steyı hemen bloklar acmaz dosya ındırmez dırek boklar avıra webguard yuzunden gozumden dustu kolay gelsın

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
30 Günlük kullanım için değermi???... Birde zaten boyutuda çok büyük ...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
235 mb yuh kasperky 2010 derim.:)

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
sanırım yuh diyenler kotadan sebep yuh diyorlar ! çünkü program tahmin ettiğiniz gibi hantal bir yapıya sahip değil

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
sanırım yuh diyenler kotadan sebep yuh diyorlar ! çünkü program tahmin ettiğiniz gibi hantal bir yapıya sahip değil
programı deneyın gorun bakalım vırus gırıyormu bılgısayara normal ayarlarda %99.8 vırus bulma oranı avast ve bıtfender muhtesem ıkılı olusturuyor bırısı kacırsa bırısı buluyor fıyatıda ıyı g-data ınternet securıty 2010 95 tl 3 kullanıcılı

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
megatron arkadasım bızım gordugumuzu arkadaslarda gorse ne guzel olur

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
G-Data setup dosyasının boyutu 234,7 MB olarak gördüm. Ya hangi antivirüs programı bu kadar büyüklükte... Boyutu çok ama çok fazla.... :(
Boyutunun okadar büyük olmasıda içinde çift motorun olması. gdata avast ve bitdefender motorlarını kullanarak bütün virüsleri halleceğini sanıyor ama bence bu imkansız çünkü bunun için hergün güncelleme yapması gerek hemde avast motoru kullanılması saçma. Ama genede ben kullanıyorum bende kasmıyor ama sistemin iyi olması gerekir. :cool:

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Boyutunun okadar büyük olmasıda içinde çift motorun olması. gdata avast ve bitdefender motorlarını kullanarak bütün virüsleri halleceğini sanıyor ama bence bu imkansız çünkü bunun için hergün güncelleme yapması gerek hemde avast motoru kullanılması saçma. Ama genede ben kullanıyorum bende kasmıyor ama sistemin iyi olması gerekir. :cool:
av testlerınde vırus programları normal ayarlarda test edılıyor g-data normal ayarlarda %99.8 vırus bulma basarısı gosterıyor ve 3 yıldırda bırıncı durumda goturuyor kaspersky yuksek ayarlarda kurmazsanız verım elde edemezsınız testlerdekı gıbı dorduncu besıncı sıralarda gorebılırsınız g-data 2010 surumlerı cok daha ıyı bılgısayarınızda g-data kuruluysa vıruslerı unutun kolay gelsın