- Konuyu başlatan
- Reaksiyon puanı
- 23,359
Benimki daha olgun sanki. Yılların zahmeti işteKonu ne? ona gore bende fikrimi soylemek isterim ???
Benimki daha olgun sanki. Yılların zahmeti işteKonu ne? ona gore bende fikrimi soylemek isterim ???
Ben olsam zahmet etmem. O süreye para biriktirir fıstık gibi sistem dizerim.Benimki daha olgun sanki. Yılların zahmeti işte
O sürede para biriktirseydim olgunlaşamazdı şu alet.Ben olsam zahmet etmem. O süreye para biriktirir fıstık gibi sistem dizerim.
DC'n var mı?
DiscordDC ney?
Şimdi gördüm... Garip bir site üyelik olmadan bakılmıyor nasıl bir site diye.Discord
SDN Discord da var ama. Orası da güzel.Şimdi gördüm... Garip bir site üyelik olmadan bakılmıyor nasıl bir site diye.
Yok be ağa ben forumda kalmayı tercih ederim. Teklif için sağol
Abi şimdi Ahşap ev konusu varya o konuda da şaşırma ihtimaliniz var.Ahşap ev yapımı ne zaman gelecek?
Tlc de bunun programı var çok güzel evler çıkarıyorlar gerçekten ?Abi şimdi Ahşap ev konusu varya o konuda da şaşırma ihtimaliniz var.
Gerçi benden önce yaptılarda ama olsun.
Benim Ahşap ev yürümese olmaz o iş. Evet evet yürüsün. Yürüyen Evimi istediğim yere kolayca yerleştirebilirim.
İsterse Temiz oksijenli Ormanın içine, İsterse En pahalı arsaların satıldığı yere, İsterse direk İşlediğim yerin önüne.
İsterse Direk İstanbula, yada Antalya`ya. Vayy be görüyorsunuz mu?
Para harcamadan Yurtdışında ev sahibi oldum.
Avantaja bak beee ?
Ekli dosyayı görüntüle 125667
Önüme çıktı 2020 de abi şahane!Helal olsun, elinize sağlık.
Ara sıra egzos borusu çatırdıyo kasanın ?Yeterince usta olmayanlar sakın denemesin Çünkü gece sistem alev alabilir .
Sağolasın. Açık söylesem bende böyle olacağını düşünmezdim.bu işe kalkıştığınızda bu kadar mükemmel bir şey yapacağınızı beklemezdim acaba bende uğraşsam böyle bir şey yapabilir miyim tekrardan elinize kolunuza sağlık.
haklısınız tekrardan tebrik ederimSağolasın. Açık söylesem bende böyle olacağını düşünmezdim.
İşin bir tarafından başlamak gerek her zaman. Bi bakarsın Güzel bir şey çıkar ortaya.
Sağol kardeşim, Sana nasip.Ahşap kasanın güzel tarafı titreşimi azaltması oluyor. Güzel bir çalışma, elinize sağlık.
Böyle çalışmaları takip etmesi daha keyifli geliyor bana. DIY Perks çok uğraşırdı böyle işlerle Youtube üzerinde. Nihayetinde alüminyum bir kasa yapıp fanları ve soğutucuları ona göre ayarlamış ve ultra sessiz bir kasa ortaya çıkarmıştı.Sağol kardeşim, Sana nasip.
Link at izleyelim nasıl kasa olmuşBöyle çalışmaları takip etmesi daha keyifli geliyor bana. DIY Perks çok uğraşırdı böyle işlerle Youtube üzerinde. Nihayetinde alüminyum bir kasa yapıp fanları ve soğutucuları ona göre ayarlamış ve ultra sessiz bir kasa ortaya çıkarmıştı.
Sağolasın. Eh idare ediyoruz işte.Ellerinize sağlık 3 yıl olmasına rağmen hala kullanıyormusunuz ?
Link at izleyelim nasıl kasa olmuş
Sağolasın. Eh idare ediyoruz işte.
Şimdi bir değeri olmasada ben öldüğümde değerlenir belkim.
Çok adaletsiz dünya be.
Bir efsanenin doğuşu:ZaurAklımda uzun süreydi kasa projesi vardı ahanda zamanı geldi dedim
Böyle sessiz mi sessiz, Havalandırmasız kasalı Projeye İmza atmayı planlıyorum.
Köşeleri sarı kapakla çizip, Degobajla kesip zımparalıyorum. Yumuşak köşeli
Elimde Her alet var o yönden kafam rahat. Nasıl yapacam demiyorum direk yapıyorum yaniBizimkiler beni rahat bıraksa başka işe yönlendirmeseler hızlıca bitire bilirim kasayı. İlla beni çağırıp bi yere göndermeliler Allah kahretmesin.
Hee 3 Tahtayı birbirine tutturup Ön, Üst ve Alt Paneli yaptım.
Kafaya koydum bu işi yapıcam arkadaş o tarafı bu tarafı yok İlla yapmalıyım
Üst panel.Zımpara yapınca beyazlıyor. Yani nasıl söylesem Şöyle siyah bölgeler azalıcak.
Bazı zımpara işlerinden sonra sonunda bugün birbirine tutturdum bu zımbırtıyı
Vidaları çöl tarafta görünmesini istemediğimden dolayı, Küçücük delikler açıp Kibrit çöpleri ile tutturuyrum. Tam yapmıyorum. Sökmeli gibi yaptım en sonda Tutkal kullanıcam. Şimdilik Ölçüleri Belli olsun diye tuttura tuttura zımparalayıp Kasanın görünüşün yerine oturtmak lazım.
Keskin Köşeyi yumuşaltıp daire yapıcam zımpara ile. Onu sonlara saklıyorum.
Tahtaları iç taraftan ön kısıma Vida ile nasıl tutturduğumu görüyorsunuz. Vida Tahtadan uzun olduğuna göre başka ensiz Tahta ile kesip tuuturdum.
Böylelikle Vida tahtanı delip Öbür yüzüne çıkmadı.
Böylelikle kasa İlk kez ayak üstüne durmayı başardı.
Küçük zımpara işlerinden sonra bugünlük işimi sonlandırdım ve aletlerimi topladım bir kenara
Bu gün de Kasanın iç tasarımı üzerinde çalışayım dedim. Ölçüleri ölçene kadar inanın insan sinir oluyor
Kasanın Güç kaynağı bölümünü kapatma fikri düştü beynimeHemde kasa içi temiz ferah görünür diye.
Yarım santim eninde olan tahtadan kullanıyorum. Çok işime yarıyorZımpara yapınca da beyazlıyor.
Vidaladım ve çölden görüntüsü.
Bide İçten görüntü. Vidaların yeri
Anakart olduğu bölgenin tahtasın kestim Şimdi vidalıyorum sabredinSonra ölçüsün götürüp kablo deliklerin ve anakart bağlantı deliklerin yerini delicem.
Kasa Şekilleniyor azdan çoktan.
Gittim Tutkal ve İnce degobaj dişi aldım. Tutkalın adı PUR 501, İki ayrı tahtayı tutkalladım Kombinin sıcağında 10-15 dakika beklettim Sonuç harika. Sanki Ayrı-Ayrı Tahta değillerdi. Taş gibi yapıştılar mübarek tahtalar
Uyarıyorum Bal gibi görüntüsü var tutkalın. Tahta arasına ince vuruyorsunuz Kurudukca köpüklenip şişiyor tutkal. Muhteşem bişey. Sakın ola kullanınca az diye diye çok ilave etmiyesiniz. Şişip etrafa dağılıyo
Bu gün işe uğradığımdan pek birşey yapamadım. Eve döndüğümde hava soğuk olduğundan evde azcık zımpara işleri ile uğraştım.
Psu bölümünü anakart bölümünden ayıran tahtaları birbirine tutkal ile yapıştırdım.Bekliyorlar kombi üstünde. Taş gibi olucak yarım saate.
Sonunda Ayırıcı Levhayı Parket şeklinde yapıştırdım zımparaladım ve Sadece Kibrit çöpleriyle tuutturdum.
Pek heves Yoktu anakartımı Filan söküp deliklerin Ölcülerin götüreyim.
Bu arada Tutkal fena derecede işime yarıyor.
Hdd Yuvaları hazırlamak girdi aklıma. Elimde olan Alminyumdan dayağı açıp düz Levha yaptım. Bükmesi baya zahmetli olucak. Çok İnce Değil çünkü.
Zorda olsa 2 Hdd sığıcak şekilde Büküp Yandan vida deliklerinin yerini açtım
Son Öbür tarafı bükmek İki kat zahmetli oldu banaSinir oluyor insan valla
Vidalar basit şekilde Tahtanın öbür yüzüne çıkacağından dolayı Yan kol taraflara İnce tahta yapıştırdım.
En sonda Siyaha boyıyacam HDD tutma kısımın.
Bu gün Dayım yeni tahtalar getirdi, Tam ihtiyacım var derken bana süpriz gibi oldu
Alt Plakadan vidalı tutma kısımları söküp Tutkal ile yapıştırıcam plakayı
Plakayı yarın zımparalıyıp hazır yapıcam. Kuruması gerekir. Şöyle biraz düşünüyüm nasıl sığdırıcam DVD RW`yi
Kaç gündür uğraşıyorum. Zımpara nasıl kolay yaparım diye. Böyle birşey hazırladım tahtadan, Etrafına zımpara tutkalladım.
Kurumaya bıraktım
Alt Levhadan Şişman tahta çıkıntılarını ve Dışarı taşmış tutkalları rahatlıkla temizledim.
Bunu yapmasaydım Elim kırılırdı zımpara sürtmekten valla
En son hazırladığım HDD yuvasını denedim. 2 yuvalı Hdd benim işime yaramadı.
Tek yuvalı yapıcam, onun üstünde de DVD rom Yuvası.Nazik 0.5 mm tahtadan kesip yapıcam.
Ama önce Ölçülerini ayarlamam gerekir diye düşündüm.
Heee neredeyse yarım saat önce bunu çizdim. Umarım ölçüleri düzgün. Yarın filan keserim artık.
Birkaç gün önce kendime Kıl testere kolu hazırladım. Bedavaya getirdim Kolu yani, geriye kaldı testere dişi almak. Kıl Testereside çok ucuza.
Sonunda bugün elime para geçince Gittim Kıl Testere dişlerini aldım. Uzunluğunu bilmiyordum tahmini hazırlamıştım testere kolunu. Kıl Testere Şıppp diye uzunluğuna uydu
Sonunda ölçtüğüm HDD ve DVD yuvasını hazırlama üzerine işe koyuldum.
Geçirmece gibi yapmışım daha sağlam tutsun birbirlerini
Birazcık hazır gibi duruyor.Alt tarafının görünüşü.
Kalıbın Düz görünüşü.
DVD tutan kısmını yapıştırmıyorum. Yerine Oturttuktan sonra üstünü koyacağım.
HDD tutma kısmı çok sık olduHDD`ni zor geçirip çıkarıyorum olsun işte. DVD de kalıbında işte.
Kasanın altında durma tipi böyle olcak ıvır-zıvırların
Anakartı kasaya oturtmayı denedim ama birazcık uzun olduğundan standart kasalar gibi oturtamadım sinirlerim tepeme attı.
Beynim kısa devre yaptıktan sonra dedim zaten yer geniş bunu Yan yatırıyım
Anakartı sorunsuz oturttum ama bu sefer Kablo çıkış yerlerini ve ekran kartı filan takarken arka demir olan kısımı engel yaratmasın diye oranı da işaretledim ve kestim.
Ekran kartı oturamazdı o ince uzun bölgeni kesmeseydim.
Ön kısımdakı paneli yeniden söktüm parçaladım ölçüp biçip DVD RW kısımı açtım. Kestiğim ince uzun tahtayı sakladım ve DVD RW'nin açılıp kapanan kapağına yapıştırdım.
Üst panelde kapak açtım anakarta kablo takıp çıkarmak için. Ama elimde pek bağlantı demiri olmadığına göre sadece arka kısıma bağladım. Beğenmedim aslında.
2 demir kolu olsa Yan tarafa açılır yapıcam daha iyi olur.
Çok ilerleme yaşadım kasada ama resimlerini çekmedim. Güç kaynağına özel nazik arka tahtası kestim.
Küçücük gizli güç düğmesi yaptım tahtadan ve Her köşesini zımparalayıp yumuşak eğimli köşe yaptım. Güzel görünüme girdi bunun sayesinde.
Güç düğmesinin içten ayarlama maceram biraz uzun sürdü.
Dvd ni yerine oturttum ve gizli bölge gibi görüntü verdim. Küçük tahta düğmeye dokunduğunda tahta kapak açılıveriyor
Konu güncel. 2el Aldığım anakartı deneyip aldım. Sizede tavsiyem Çalışmasını gözünüz görmeyene kadar birşey almayın ikinci elden.
Haydi Bismillah deyip Formata geçtim
Bu arada aldığım anakart modeli Elitegroup G31T-M
Deneme amaçlı kasayı toplıyım dedim. Çalışmama gibi sıkıntısı olsa bulurum belki dedim.
Neyse eski anakarta göre kestiğim kablolama yerleri uyumlu gelmedi yeni anakarta. Aldığım anakart eni büyük az da olsa yani kablolama yerleri açma için kasayı yeniden söktüm.
PSU + CPU + GPU Fanlarını hepsinin kablolarını kestim 7 volt olarak güç kaynağına bağladım. Traktör sesiden kurtuldum.
CPU 4pin kablosu çok kısaydı Psu eski olduğuna göre. 4pin kabloyu kestim neredeyse 70 santim uzattım. Anakartın etrafından dolandırdım.
Resimde akra kısımın karmakarışık olduğunu görebilirsiniz
DVD İde bağlantısını da anakarta bağayıp arka kapağı zar zor bağladımHehuehuhe
Forumda benim gibi kablolama yapan BABAYİĞİT arıyorum
Kasanın yandan duruşu. Arka kısımdakı büyük delikten kasanın içine geçicek Kablolar.
Bu yan kapağı da bağladım. Kapalı mobilya kutu oldu
Kasanın üstten görünüşü. Ucuza Led bulursam kasa içine eklerim. Ledi de 7 volt ile bağlarım belki, çok ışıklı olmasın hani.
Kasa üstüne de Yana Açılır kapak ekledim mi TamamdurrrrSonra söküp zımpara yapıp boyarım şeffaf renk ile.
7 Volt bağladığım fanlar mis gibi çalışıyor. Sıcaklıklar eskisi gibi çok normal. Sistem açılırken hata almadım nasıl formatladımsa öyle açıldı.
Üst kapak için zorda bulunsa gittim menteşe aldım.
Sonra üst kapağa kulp da aldım
Üst kapağı yerini ayarladım. Ancak küçük sarı vidalar almak aklımdan çıktı kapak montajını bitirmem için
Küçük sarı vidalar da aldım menteşeyi bağlamak için.
Az çok kapak köşeleri kasa yapısının üstüne çıktı. Onu da zımparalayıp kasa seviyyesine saldım. Resimde hala zımparalanmamış vaziyyeti.
Usb flash veya kablo bağlarken açılacak Üst kapağın görüntüsü. Menteşeler düzgün şekilde bağlanmış demek, çok rahatça açılıyor kapak.
Yan kapağın tahta aralarında küçük deliklerini kötü kalan yüzeyini tutkal vurup yeniden zımparalama işine koyuldum. Biri hazır diğeri yarına kaldı artık. Şeffaf boyaya hazır duruma getiriyorum.
Kasayı da güzelce zımparalarsam işi bitiririm.
Menteşe almaya gittiğimde Ledler gördüm. Bilgisayar için olanlar hep çok pahalı dedi satıcı hemde yoktu.
Basit 220v ile çalışanını aldım.
Şerit ledi silikon koruyucu içinden kesip çıkardım. Şeffaf ince bantla sardım ekektrik çarpmasın el değdiğindeoldu bana şerit led hemde ucuza.
Üst kapağın da delik deşiklerin doldurduktan sonra ince zımpara attım. Cam gibi yüzey oldu.
Dvd ve disket okuyucu parçalamıştım. İçinden küçücük düğme çıkmıştı yumşak basılıyor.
Bastığında yanıyor çektiğinde sönüyor.
Küçücük düğmeye 1adet küçücük vida bağlamam ile o düğmeni ters düğme yaptım. Bastığında sönüyor çektiğinde yanıyor.
Bu düğmeni de kapağ altına montajlıyacam. Kapak açılınca led işıklar içeriyi işıklandırsın. Kapattığımda sönsün içeriyi ısıtmasın.
Bu düğmeyi ters düğme yapmam tam 1 günümü aldı. İçi çok küçük çünkü.
Lehim yapmam için aldığım alet ve silikon tabançam hayat kurtaran gibi birşey oldu benim için
Kasayı zımparalamaktan elimde tüy bittidelik deşiği tutkalla + bırak kurusun + şişen tutkalı zımparala. Bu iş 3 - 4 gün zamanımı aldı. Sonda komple ince zımpara yap. İnsan bıkıyor.
Veeee mutlu son. Bin türlü zorluklardan sonra Şeffaf boya atınca Ahşapın desenleri üze çıktı
İki defa kuruduktan sonra yine boya attım cam gibi oldu. Işık yansıyor hetta
Ne zamandır bunu bekliyordum.
Bu gün toplamaya çalışacağım. Şeffaf boya Kurumuş sanırım. Kapı aralarına yumuşak şerit yapıştırılıyor ya hava geçmesin. Ondan 1 metre aldım kısa oldu ancak birazdaha alırsam iyi olur.
Çünkü Yan kapakları kapatınca ister istemez tam düz olmadığına göre Köşe tarafta Vidaladığım bölgenin ortalarında boşluklar kalıyordu. Bununla boşlukların kötü görünmesini önledim. Hemde tam kasa görünümünü aldım.
Bir zamanlar elime geçen Çift taraflı bant çok işime yaradı. Kabloları ve Ledi üst tarafa yapıştırdım.
Sistemi Topladım yenidenPffff Bıktım ya sök tak sök tak
Led`i de yapıştırdım üst kata
Led Butonunu da yapıştırdığım bölge temiz. Kapak açılınca LED yanıyor
Kapaklar filan Tamam.Kasa eve uyumlu hale geldi
Sistem topladım, Herşey tamam yine sorun çıktı ama. Kapak açıyorum led yanıyor ama düğmeye bastığımda Sistem çalışmıyordu. Ölü gibi sanki Tık yok.
Tornavida İle kısa devre yaptım anakarta çalıştı. Dedim budefa da gel butonu sök. Hey Allahım... Gelde geri sök kapakları Bunun da kapakları zülüm valla. Vidalama yerlerinin birini yalama yaptım zar zor bağlaya bildim.
Butonu da değiştirmek yarim saatimi aldı Şimdi herşey Mis gibi çalışıyor.
Üst Kapağı ve yan kapakları Kapalı konumda Sıcaklık testi yaptım. Yani kasa Tam kapalı. OCCT programını kullandım.
Boştakı Durum. Tüm sistem Fanlarını Molexe 7 volt bağladığımı unutmayalım. CPU + GPU + PSU = Fan 7Volt
Cpu Testi yapamadım Ram`ın 1GB olması yüzünden test başlatılmadı.
Ancak GPU testi yaptım Garip kısımı GPU`nu yarim saat yük testine tuttum 68 Derecenin üstüne çıkmadı
Yarim saat değerleri.
Bus hızı
Cpu Kullanım
FPS
Cpu frekans
Ram Kullanımı
Temperatur Core 0
Temperature Core 1
Temperature GPU
Voltage-+5V VCCH
Voltage-+5V
Voltage-CPU VCORE
Voltage-DRAM
Voltage-VIN1
Voltage-VIN2
Şimdiye kadar Yangın çıkmadığı için şanslıyım adahdghdaaKasa Duruyomu 4 yıl olmuşta