- Konuyu başlatan
- #151
komutlar var.İşletim sistemleri bölümüne bak.JuLiuSiuS dedi ki:Linux Pardus FreeBSD ne varsa paylaşsak burada komutlar kurulum dosyaları ne varsa ne güzel olur
komutlar var.İşletim sistemleri bölümüne bak.JuLiuSiuS dedi ki:Linux Pardus FreeBSD ne varsa paylaşsak burada komutlar kurulum dosyaları ne varsa ne güzel olur
Hindistan'ın kendine özel silikon vadisi bilem var.mrakip dedi ki:Yeni aldığım msi pr300 dizüstüme vista'ya ilaveten pardus'u kurdum yarım saat sürdü. Bütün donanımları tanıdı, webcam dahil. Bu güne kadar 20 kişisel bilgisayara pardus'u kurdurttum. 2 kişi hariç hepsi memnun. Desteklemek lazım. Geleceği şekillendirmede ileri derecede ki yazılımlar çok önem arz eder. Bu gün Hindistan'da yazılımcılık Hindistan'ın ulusal politikası haline gelmiş. Binlerce kişiye istihdam sahası olmuş. Biz niye bir yerden başlamıyoruz. En azından Pardus'un dahada millileşmesine katkıda bulunalım.
Nasıl rahat mı bari?codeburn dedi ki:Mrb bende varim bende varim.. uzun süredir linux'le ugrasiyorum. ben daha cok developer tabanlı calisiyorum. denemediim sürüm kalmadi. eger derseniz ki ben her sey emrimde olsun debian kullanin derim; ama dersinizki türkçe ve koaly olsun PARDUS; ben bu meretten anlamam maymun bile kullanacak bicimde rahat olsun ubuntu serisine takilin. ben su anda kubuntu serisindeim
![]()
Yapma bunuuu.codeburn dedi ki:hemde nasil :} donanimdi programdi alayi cok rahat... hardy'leri artik papaganlar kullanacakmis
kısıtlanmış sürücü yönetimi ile denedin mituskilidi dedi ki:Şu anda bir Ubuntu macerası içerisindeyim ve ekran kartı sürücüsünü bir türlü yükleyemedim. Baya araştırdım ama olmuyor olmuyor olmuyor. Nvidia'nın sitesinden NVIDIA-Linux-x86-169.07.pkg1.run isimli dosyayı indirdim fakat yukleyemedim.
Ben de aynı sorunu yaşıyorum ama benimki daha da tuhaf.Nvidia sürücüsü kurulu değil ama "in use" kısmı bende de aktif.Sürücü kurulu olmamasına rağmen compiz'i çatır çatır kullanıyorum, nasıl iş anlamadım ;D Uzunca bir süre sürücüyü kurmaya çalıştım, olmadı.Onunla uğraşırken sesten de oldum.Ses çıkmıyor bilgisayardan.Senin de bu duruma düşmemen için fazla kurcalamamanı önermekle birlikte bir çözüm önerisi getirmeden de edemeyeceğimtuskilidi dedi ki:Şu anda bir Ubuntu macerası içerisindeyim ve ekran kartı sürücüsünü bir türlü yükleyemedim. Baya araştırdım ama olmuyor olmuyor olmuyor. Nvidia'nın sitesinden NVIDIA-Linux-x86-169.07.pkg1.run isimli dosyayı indirdim fakat yukleyemedim.
"su" debian'da kullanılıyor, ubuntu'da "sudo su" kullanılıyor onun yerine.Buna bile gerek yok aslında.Hangi "su"dan sonra hangi komutu yazacaksan onun önüne "sudo" getirmen yeterli.Örnek:tuskilidi dedi ki:Ubuntu'da Uçbirim'e 'su' yazdıktan sonra şifre istiyor, yazıyorum şifreyi fakat "su: Yetkilendirme hatası. Üzgünüm." uyarısı veriyor. Ayrıca kullanıcı_adı klasörü ve altında yer alan klasörler dışında hiçbir klasöre dosya yapıştıramıyorum.
sudo apt-get update
sudo su
apt-get update
sudo nautilus /home/tuskilidi
codeburn dedi ki:arkadaslar eger ubuntu serisinde root sifresi girmediyseniz yapacaginiz işlem şu :
konsole'u acip
"sudo passwd root" yazip enter'layin
sizden su anda aktif kullanicinizin sifresini isteyecek
yazip enterlayin. simdi root sifresini yazip enterlayin. tekrar yazip enterlayin.
artik bir root sifresi tanimladiniz.
artik konsole'da direk "su" komutunu kullanabilirsiniz...