SDN Linux Kulübü

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
JuLiuSiuS dedi ki:
Linux Pardus FreeBSD ne varsa paylaşsak burada komutlar kurulum dosyaları ne varsa ne güzel olur
komutlar var.İşletim sistemleri bölümüne bak.

kodavcisi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lunix Gnome hakkında bilgisi olan varmı acil Gnomeyi anlatan farkını gösterim dökümanlar

mrakip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni aldığım msi pr300 dizüstüme vista'ya ilaveten pardus'u kurdum yarım saat sürdü. Bütün donanımları tanıdı, webcam dahil. Bu güne kadar 20 kişisel bilgisayara pardus'u kurdurttum. 2 kişi hariç hepsi memnun. Desteklemek lazım. Geleceği şekillendirmede ileri derecede ki yazılımlar çok önem arz eder. Bu gün Hindistan'da yazılımcılık Hindistan'ın ulusal politikası haline gelmiş. Binlerce kişiye istihdam sahası olmuş. Biz niye bir yerden başlamıyoruz. En azından Pardus'un dahada millileşmesine katkıda bulunalım.

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
mrakip dedi ki:
Yeni aldığım msi pr300 dizüstüme vista'ya ilaveten pardus'u kurdum yarım saat sürdü. Bütün donanımları tanıdı, webcam dahil. Bu güne kadar 20 kişisel bilgisayara pardus'u kurdurttum. 2 kişi hariç hepsi memnun. Desteklemek lazım. Geleceği şekillendirmede ileri derecede ki yazılımlar çok önem arz eder. Bu gün Hindistan'da yazılımcılık Hindistan'ın ulusal politikası haline gelmiş. Binlerce kişiye istihdam sahası olmuş. Biz niye bir yerden başlamıyoruz. En azından Pardus'un dahada millileşmesine katkıda bulunalım.
Hindistan'ın kendine özel silikon vadisi bilem var.

Reaksiyon puanı
189
Hindistan'ın kendine özel silikon vadisi bilem var.[/quote]

türkiye ye de lazım bole şeyler ben de parduscuyum bu arada.

ssss333322222

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mrb bende varim bende varim :).. uzun süredir linux'le ugrasiyorum. ben daha cok developer tabanlı calisiyorum. denemediim sürüm kalmadi. eger derseniz ki ben her sey emrimde olsun debian kullanin derim; ama dersinizki türkçe ve koaly olsun PARDUS; ben bu meretten anlamam maymun bile kullanacak bicimde rahat olsun ubuntu serisine takilin. ben su anda kubuntu serisindeim :D

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
codeburn dedi ki:
Mrb bende varim bende varim :).. uzun süredir linux'le ugrasiyorum. ben daha cok developer tabanlı calisiyorum. denemediim sürüm kalmadi. eger derseniz ki ben her sey emrimde olsun debian kullanin derim; ama dersinizki türkçe ve koaly olsun PARDUS; ben bu meretten anlamam maymun bile kullanacak bicimde rahat olsun ubuntu serisine takilin. ben su anda kubuntu serisindeim :D
Nasıl rahat mı bari? :D

ssss333322222

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hemde nasil :} donanimdi programdi alayi cok rahat... hardy'leri artik papaganlar kullanacakmis

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Şu anda bir Ubuntu macerası içerisindeyim ve ekran kartı sürücüsünü bir türlü yükleyemedim. Baya araştırdım ama olmuyor olmuyor olmuyor. Nvidia'nın sitesinden NVIDIA-Linux-x86-169.07.pkg1.run isimli dosyayı indirdim fakat yukleyemedim.

nizam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tuskilidi dedi ki:
Şu anda bir Ubuntu macerası içerisindeyim ve ekran kartı sürücüsünü bir türlü yükleyemedim. Baya araştırdım ama olmuyor olmuyor olmuyor. Nvidia'nın sitesinden NVIDIA-Linux-x86-169.07.pkg1.run isimli dosyayı indirdim fakat yukleyemedim.
kısıtlanmış sürücü yönetimi ile denedin mi

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Evet denedim ve her seferinde de bir uyarı verdi. Ancak biraz daha arastırınca Uçbirim'e kod yazıp bişeyler yaptım ve görüntüdeki sonucu elde ettim. İlk mesajı yazarken yeşil yer kırmızıydı fakat çözünürlük yüksekti ancak dediğim gibi Uçbirim'e bir kaç kod yazdıktan sonra orası yeşil oldu ama bu defada en yüksek çözünürlük 800x600 oldu.

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
tuskilidi dedi ki:
Ben de aynı sorunu yaşıyorum ama benimki daha da tuhaf.Nvidia sürücüsü kurulu değil ama "in use" kısmı bende de aktif.Sürücü kurulu olmamasına rağmen compiz'i çatır çatır kullanıyorum, nasıl iş anlamadım ;D Uzunca bir süre sürücüyü kurmaya çalıştım, olmadı.Onunla uğraşırken sesten de oldum.Ses çıkmıyor bilgisayardan.Senin de bu duruma düşmemen için fazla kurcalamamanı önermekle birlikte bir çözüm önerisi getirmeden de edemeyeceğim :) Henüz denemediysen envy ile kurmayı deneyebilirsin ama sitedeki açıklamaları iyice oku.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
16:00 dan beridir ugrasıyorum ve galiba sonunda basardım. :D Çok eğlenceli bişeymiş bu efektler.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Ubuntu'da Uçbirim'e 'su' yazdıktan sonra şifre istiyor, yazıyorum şifreyi fakat "su: Yetkilendirme hatası. Üzgünüm." uyarısı veriyor. Ayrıca kullanıcı_adı klasörü ve altında yer alan klasörler dışında hiçbir klasöre dosya yapıştıramıyorum.

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
tuskilidi dedi ki:
Ubuntu'da Uçbirim'e 'su' yazdıktan sonra şifre istiyor, yazıyorum şifreyi fakat "su: Yetkilendirme hatası. Üzgünüm." uyarısı veriyor. Ayrıca kullanıcı_adı klasörü ve altında yer alan klasörler dışında hiçbir klasöre dosya yapıştıramıyorum.
"su" debian'da kullanılıyor, ubuntu'da "sudo su" kullanılıyor onun yerine.Buna bile gerek yok aslında.Hangi "su"dan sonra hangi komutu yazacaksan onun önüne "sudo" getirmen yeterli.Örnek:
Kod:
sudo apt-get update
=
Kod:
sudo su
+
Kod:
apt-get update
;)

Yapıştırma yapamamanın nedeni güvenlik, sorun değil yani.Bunun da çözümü var.Mesela /home/tuskilidi klasörüne bir şey yapıştırmak için şu komutu gir:
Kod:
sudo nautilus /home/tuskilidi
"tuskilidi" klasörü açılacak ve orada istediğin gibi kopyala-yapıştır yapabileceksin :)

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Zaten

/home/tuskilidi/xxx

olanlara dosya yuapıştırabiliyordum ama aynı kodu diğerleri için uygulayınca oldu.

sudo nautilus /xxx/xxx/xxx

işe yarıyor yani teşekkürler. Ama bunu sürekli olarak yapmaktan kurtulmanın bir yolu yok mu peki ? Yani ubuntudaki kullanıcı şifrem sadece belli bir yere değilde tüm klasörlere yazma izni almamı sağlayamaz mı?

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Teşekkür ederin elektr10. Bende bu konuyu araştırırken "su" komutuyla karşılaştım. Anlatan Ubuntuda tam yetkili olmak için falan diye başlamış lafa ve "su" komutundan bahsetmiş.

Alex1024

Asistan
Reaksiyon puanı
4
sudo bash
ile root yetkilerine sahip bir kabuk başlatabilirsiniz. mc programı kullanmanızı öneririm.
apt-get install mc
ile kurabilirsiniz.

ssss333322222

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar eger ubuntu serisinde root sifresi girmediyseniz yapacaginiz işlem şu :
konsole'u acip
"sudo passwd root" yazip enter'layin
sizden su anda aktif kullanicinizin sifresini isteyecek
yazip enterlayin. simdi root sifresini yazip enterlayin. tekrar yazip enterlayin.
artik bir root sifresi tanimladiniz.
artik konsole'da direk "su" komutunu kullanabilirsiniz...

cacar

Profesör
Reaksiyon puanı
13
codeburn dedi ki:
arkadaslar eger ubuntu serisinde root sifresi girmediyseniz yapacaginiz işlem şu :
konsole'u acip
"sudo passwd root" yazip enter'layin
sizden su anda aktif kullanicinizin sifresini isteyecek
yazip enterlayin. simdi root sifresini yazip enterlayin. tekrar yazip enterlayin.
artik bir root sifresi tanimladiniz.
artik konsole'da direk "su" komutunu kullanabilirsiniz...

suse den ubuntu ya geçtiğimde en afalladığım konu bu olmuştu ;(

Jemand

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bende iki gün önce ubuntuyu kurdum beryl pencere yöneticisinide kurdum dehset bisi
Vista halt etmis yaninda :) bi tek Webcam i tanitmak kaldi onu nasil yapcam bilmiyorum..

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Merhabalar bende geldim.. Pardus kullanmaya başlayalı 1 gün bile olmadı ama acayip sevdim. :)

spider_9600

Asistan
Reaksiyon puanı
0
beyler ben geçende ubuntuya geçmeyi düşünüyodum.ve sonunda yükledim fakat unbuntu 7.10 da beryl yi yükleyemedim.çünkü paket yöneticisinde bulamadım.ara tara yok.sinirden pc ye kafa atcaktım.delircem 2 günden beri onla uğraşuyom.ayrıca ati x1250 grafik kartım var. grafik kartı yüklemeyi de anlatırsanız (çok açık bir şekilde) çok büyük sevaba girersiniz herkes yardım edebilir :S

opelt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar iyi diyonuzda bende dün Pardus 2007,3 lynx kurdum...

Pardus Ethernet kartımı (On Board Realtek 8139) görüyor/tanıyor lakin internete bağlanamıyorum..

Sildim ağ bağlantısını tekrar yükledim..
Sonra bir forumda sölenen şekilde konsole açtım "su" yazdım, şifre istedi yazdım, sonra "modprobe 8139too" yazdım ve bilgisayarı tekrar başlatıım olmadı :(

ayrıca xp kullanıyorum ve problem yokkkkk..

Sorun nedir?????????????

Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim :$

delikurt_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende pardus kullanıcısıyım kesinlikle harika ve son derece kararlı bir işletim sistemi. ancak flash diskten çalışan küçük bir sürüm yapsalar çok sevineceğim...