SDN artık profesyonelleşsin

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
İnsanlar çok acımasız ve nankör

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Bir önerim var. Halkla İlişkiler gibi bir birim oluşturabilirsiniz. Böylece editör ve yazarların bu tür eleştiri ve önerileri takip etmesi ya da cevaplaması gerekmez. Hem moralinizi bozup, pozitif enerjinizden olmamış olursunuz.

Bu birime moderatörler bağlı kalabilir lakin inceleme yapan, yazı hazırlayan, forum dışında iş yükü olan arkadaşların buraya enerji harcaması gerekmez. Ne diyorsunuz ?

Koordinatör konumunda ve yöneticilik vasfı olan tek bir kişi bu durumu rahatça üstlenebilir diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

böyle bir çalışma vardı, sizin temsilciniz olan birileri. ne oldu? :D

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bilmem, şahsen hatırlamıyorum..?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
ben o konuyu bir raştırayım, bu yapıya sahip olmayı ben de çok isterim. sizlerin temsilcisi, buyursun gelsin aramıza. hatta kendisini sdn-team e-posta grubumuza alalım. planlarımız bu şekilde idi.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
ze diyecek söz bulamıyorum o zaman :D şimdi ombudsmanı da ben seçecek değilim ama :D aslına bakarsanız seçerim ama gönül ister ki siz seçin. sizin temsilciniz olsun. hatta karar alırken, oy kullanma hakkı da olsun.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
ze diyecek söz bulamıyorum o zaman :D şimdi ombudsmanı da ben seçecek değilim ama :D aslına bakarsanız seçerim ama gönül ister ki siz seçin. sizin temsilciniz olsun. hatta karar alırken, oy kullanma hakkı da olsun.

güzel olur. aslında OnLT seçimi kazanmıştı (anket yeterli kişi sayısına ulaşmadığı için sayılmadı). o seçilirse kimse itiraz etmez

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
bir eleştiri ve bu eleştiriye verilen 2 cevap !

birincisi son derece profesyonel aklı başında ılımlı bir yaklaşım
ikincisi ise acemice bir yaklaşım eğer eleştiri kabul etmiyorsanız bu işi yapmayın
sadece olumlu eleştiri bekleyemezsiniz pohohlanmaya çok alışmayın. sizi yerden yerede vururlar göğe de çıkarırlar
paranızı kimin sayesinde kazandığınızı bir daha düşünün (sözüm meclisten dışarı troy isimli arkadaş alınmasın)

Pazartesi yapacagimiz yazi isleri toplantisinda bu elestirilerinizi dile getirecegim ve aldigimiz karari da sizlerle paylasacagim dostlar.

Daha iyi bir SDN icin dusuncelerinizi bizimle paylasmaniz buyuk firsat bizim icin.

Belki bakarsiniz Berkin de gelir bir sure sonra ;)

Duyduğum en sacma eleştiri.
Bizim videolarımız birçok siteden çok daha iyi ve doyurucu. Buna ek olarak boş da konuşulmuyor. (. hele bir tane tombul abi vardı onun gülümseyen çehresini görmek bile yetiyordu sitede kalmak için.) Ne diyeyim ben....

Kaldı ki bizler teknik insanlarız. Bizden ekran karşınızda tiyatro beklemeyin.
Bakın yurt dışındaki sitelere çok da fark yok.
Tiyatro öğrencilerle video çekimleri de gördük. USB bellek tanıtımında " Bu USB bellek Windows 7, Vitsa, Mac OS ve Linux işletim sistemine sahip" diyen adamları da.
Yapıcı eleştiriler yapın. Yoksa kendini ciddiye al, yok burası lise değil gibi laflar etmeyin. Bunu yaparsanız ilerleyemeyiz. Yoksa ben de, sen lisedeyken ürün inceliyordum derim...

Unutmadan. Bu ne ya
"++ ben bir web yazılımcısıyım ve kulağıma sdn nin kendi bünyesinde çalıştırmış olduğu web yazılımcılarıyla aralarının hiç iyi olmadığınıda duyuyorum. sdn nin ayakta kalabilmesi için artık kendine bir çeki düzen vermesi gerekiyor"

Adamın kuyruk acısı var herhalde.

Bu eleştirimi de bir kenara yaz Troy...

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
yapıcı eleştiriye bir örnek olması için başlıkta bahsettiğim işin nasıl yapılabileceğine dair müsaadenizle kendi tavsiyelerimi de koyayım ki bir işe yarasın. (bu arada sanki birisinden müsade alıyormuşum gibi yazıyorum işe bak)
videosunu siteye koyacak editör arkadaş, bu olayı ciddiye alarak kendine bir senaryo oluşturur. [yani biz ciddiye almıyoruz öyle mi diyen içinizdeki sesi birazcık susturun lütfen bu yazıyı okuduktan sonra konuşsun] adım adım hangi aşamaların anlatılacağının taslağı zihne kazınır. gerekirse kamera arkasındaki metin okunarak videoda görüntüdeki cızırtı gibi çıkan ve dinleyicinin kulağına çakan ııı, eee sesleri kaybedilir.
yaw kardeşim bu kadarlığını da hoş gör diyorsanız ben zaten hoş gördüğüm kusurların olmaması için eleştiriyorum. aksi olsa amaaan deyip çekip giderdim. ama her nedense arkadaşların da bahsettiği gibi arkadaşça dostça bir ortam var sitede. yardım istendiğinde yardım eden menfaat beklemeden emeğini harcayan insanlar gördüm. videolar için gösterilen emeğe duyduğum saygı bu emeklerin saygısızca küçümsenmemesi için dostça tavsiyelerde bulunuyorum. böyle yapmak inanın kalitenizi bir üst seviyeye çıkaracaktır. sdn eski sdn değil artık. dostlukları büyüdüğü kadar düşmanları da oluşmaya başladı.alakasız platformlarda "amaaan boşversene daha konuşmasını bilmiyorlar" gibi bilinçsizce cümlelerle negatif reklam yapılması bizim de kanımıza dokunur.
dostun attığı gül yaraladığı gibi, insan sevdiğinin yüzündeki bene de aşık olabilir. ben diyorum ki yüzünüzde ben var. bu haliyle sizi kabul eden sevdiklerinizle mutlu olmak yerine elinizde imkan varken kusurlarınızı güzel gösteren ifadeler kadar, sizin yükselmenizi isteyen ve sizi olduğunuz gibi gören acı konuşan dostlarınıza da kulak verin. acizane yüzünüzdeki beni gösteriyorum ben. kararınıza da elbette saygı duyuyorum. neticede son sözü söyleyecek sizsiniz.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
video çekim ve montaj konusunda keşke bize yardım edebilecek arkadaşlar olsa istanbul'dan.

bu konuda sizden veya tanıdığınız birileri var mıdır? görüldüğü üzere çok ihtiyacımız var.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
yaptım olacak:biggrin::biggrin::biggrin:

Benim en büyük sorunum site tasarımının kullanışsız olması. Siteye girdiğimde heryer dağınık. Tasarım felaket diyebilirim..

2inci sorunum ise bu sitede koyulan videoların geç açılması ve kendi tasarımınız olan medya oynatıcısı. gerçekten yavaş ve hatalı bir çalışma...

İlk önce tasarımı elden geçirin çok büyük bir sorun. Logonuzuda değiştirmenizi öneririm. Oyundan alıntı logo size yakışmıyor.

Ben10 nun dönüştüğü yuvarlak topda bunun gibi. Eşsiz ve tek olsun.
aynen öyle... site tasarımı berbat anasayfa ortalanmamış gibi.. ondan sonra foruma giriyorum bişey okicam. 2 mesaj oku sayfa atla, 2 mesaj oku sayfa atla. arkadaşım açılan bir konunun altına 4-5 mesaj yazıyoruz 2. sayfaya geçiyo. sonra 3 sonra 5 dağ oluyo kopuyo bitiyo.

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
istanbul'da bu işe odaklı yüzlerce ajans var değerli yönetim. bence bu bu kadar abartılacak ya da çözümlenemeyecek bir problem değil. toplum önünde söz söyleme vb. kişisel gelişim kursları da var. kurum içi eğitimle çok rahat aşılabilir bu sorunlar.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
varsa bu işi yaparım diyen ajanslar, yönlendirin bize dostlar. bu konuda çok ciddiyim.

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Aslında videolarda troy sen yer almalısın eskiden senle berkin anlatırdı.Şimdiki videolardan da gerçekten çok daha kaliteliydi.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Olur, ben daha fazla yer almak için elimden geleni yaparım ama şu anda benim üstlendiğim görev koordinasyon. Yani bunun içinde şirketimizin finans yönetimi, insan kaynağımızın idaresi, içerik kalitesinin yükseltilmesi, altyapının geliştirilmesi ve bakımı, içerik ortaklıkları vs gibi görevlerim var. Bunlardan arta kalan zamanda severek yaptığım iş olan içerik üretmeye çalışıyorum.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Şimdi Eski SDN ci olarak Yorum yazma İcap Etti Konuya!

Şimdi Her İnsanın Algısı Farklıdır Her İnsanın Hitap Yeteneği Farklı Olduğu Gibi . İlk Önce Amaç Ne o Seçilmeli Bir Ürünün Vida Boyutlarına Kadar İncelersek O Video En Az 20 Dakikalık Olur Ve Biz Millet Olarak 4 Dakikadan Uzun Videoları Açmıyoruz Bile ! Ürünü Genelini Göstermek Kısacası Özelliklerinden Bahsedip Ürünü Keşfetmeyi Kullanıcının Kendisine Bırakmak Bana Göre En İyi Tarifidir . Cihazı Keşfettikçe Sevdiğimizi Unutmamak Gerekir . SDN nin Hadi Video Çekelim Mantığı Nedir Bilemem Ama Ben Amatör Ruhu Tarafını Seviyorum Videolarında Bütün Videolarınıda İzlerim ! Yoksa 3 Saat Kayıt Yapıp Daha Sonra Fragman Boyutuna Küçülecek Bir Video da Ortaya Çıkabilir . !

Ben SDN nin Ürün Tanıtımlarında Eksik Araç Gereç Kullandığı Kanısındayım Bir Notebook'un Projeksiyon Özelliğinden Bahsediyorsan 5 Saniyelikte olsa Projeksiyona Takip Gösterilmesi Gerekir! Mesela Bir Katı Meyve Sıkacağı Videosu Vardı (Sonuçta 3 Aşağı 5 Yukarı nasıl bir Alet Biliyoruz ) Ama Posanın Kuru Olmasının Önemli Olduğunu Ben Bilmiyordum Bak! Yani Çok Önemli ve O Ürünü Öne Çıkaran Özelliği Öne Çıkarılmalı Onun Üzerinden uzun Uzun Durulmalı .! Örnek: Hakkı'nın Sony Vaio Z1 nin Videosunda Ekran Kartını Kapatma Özelliği Gibi . !

Kısacası Benim Öz Düşüncem (Tamamen Beni Bağlar) Budur

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
Şimdi Eski SDN ci olarak Yorum yazma İcap Etti Konuya!

Şimdi Her İnsanın Algısı Farklıdır Her İnsanın Hitap Yeteneği Farklı Olduğu Gibi . İlk Önce Amaç Ne o Seçilmeli Bir Ürünün Vida Boyutlarına Kadar İncelersek O Video En Az 20 Dakikalık Olur Ve Biz Millet Olarak 4 Dakikadan Uzun Videoları Açmıyoruz Bile ! Ürünü Genelini Göstermek Kısacası Özelliklerinden Bahsedip Ürünü Keşfetmeyi Kullanıcının Kendisine Bırakmak Bana Göre En İyi Tarifidir . Cihazı Keşfettikçe Sevdiğimizi Unutmamak Gerekir . SDN nin Hadi Video Çekelim Mantığı Nedir Bilemem Ama Ben Amatör Ruhu Tarafını Seviyorum Videolarında Bütün Videolarınıda İzlerim ! Yoksa 3 Saat Kayıt Yapıp Daha Sonra Fragman Boyutuna Küçülecek Bir Video da Ortaya Çıkabilir . !

Ben SDN nin Ürün Tanıtımlarında Eksik Araç Gereç Kullandığı Kanısındayım Bir Notebook'un Projeksiyon Özelliğinden Bahsediyorsan 5 Saniyelikte olsa Projeksiyona Takip Gösterilmesi Gerekir! Mesela Bir Katı Meyve Sıkacağı Videosu Vardı (Sonuçta 3 Aşağı 5 Yukarı nasıl bir Alet Biliyoruz ) Ama Posanın Kuru Olmasının Önemli Olduğunu Ben Bilmiyordum Bak! Yani Çok Önemli ve O Ürünü Öne Çıkaran Özelliği Öne Çıkarılmalı Onun Üzerinden uzun Uzun Durulmalı .! Örnek: Hakkı'nın Sony Vaio Z1 nin Videosunda Ekran Kartını Kapatma Özelliği Gibi . !

Kısacası Benim Öz Düşüncem (Tamamen Beni Bağlar) Budur

biz toplum olarak 4 satırdan uzun yazılarıda okumuyoruz :)ama ben inat ettim okudum ve altna imzamı atarım tamamen katılıyorum

Headhunter

Doçent
Reaksiyon puanı
8
konuyu yeni gördüm. konuyu açan arkadaş gerçektende güzel bir noktaya değinmiş. çok fazla okuyamadım ama video incelemelerin kısa oluşunu savunan yöneticiler ve üyeler var. ben size katılmıyorum.bakın şu iki şeyi birbirinden ayıralım. siz ürün inceleme mi yapıyorsunuz yoksa ürün tanıtım mı? bence tanıtım çünkü orda yapılan şey ürünün teknik özelliklerinin ve fiyatının aktarılmasından öteye geçemiyor. sözlerimi kimseyi kırmak için demiyorum ama kaç senedir sdndeyim ve çok seviyorum. video incelemelerin biraz daha uzun tutulması lazım. öyle 15 20 dk değilde en azsından 6 7 dk gibi. ayrıyetten isim vermek istemiyorum bazı ürün tanıtıcıları çok gergin ve donuk inceleme yapıyorlar. biraz daha samimi ve rahat olursalar izlerken daha çok zevk alacağımızdan eminim.

umarım kırıcı olmamışmdır.