SDN artık profesyonelleşsin

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
sdn de bir dizüstünün tanıtım videosunu izlerken bazı noktalar dikkatimi çekti paylaşmak istiyorum.

sunumu yapan şahıs ki ismini söyleyerek rencide etmek istemiyorum, sanki toplum önüne ilk defa çıkmış ve ömründe nadiren bir bilgisayarla karşılaşmışcasına gizli bir heyecan içindeydi. ııı lar eee ler hak getire. bilgisayardan anlamak ile bilgisayar anlatmak birbirinden farklı şeyler. SDN artık bunu anlasın lütfen. hazır yenilenme sürecine girmişken tanıtım yapan çalışanlarına biraz toplum önünde konuşma, etkili iletişim türünden dersler aldırsın. kendimi aptal yerine konulmuş hissediyorum.
bir de bilgisayarı tanıtırken yazımı kolay diyor bir taraftan bir taraftan da basacak tuş arıyor arkadaş. madem on parmak yazamıyorsun bari yazıyormuş gibi davran iki dakikalığına ne olur yani. acemiliği her yerde belli etmek zorunda mıdır insan.
SDN lütfen kendini ciddiye al. artık liselilerin girip çıktığı, boş vakit geçirilen laalettayin bir site değilsin sen. biraz profesyonelleş. konuşmasını, sunumu (prezentasyon diyorlar ya işte o) geliştir. adam yerine konulduğumuzu hissedelim.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Şu ''liseli''lafınızı bir türlü anlayamıyorum liseli olunca ne oluyor.Al bende liseliyim ama akıl yaşta değil baştadır bunu unutma.

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
valla kendi adıma inceleme lerin kamera arkasını izlemekten zevk alıyorum bunun içinde o arkadasın inceleme yapması benim açımdan güzel. SDN nin ametörlüğü samimiyetinden kaynaklanıyor bence.

Keşke SDN yi 2-3 yıl önce görseydiniz, ozaman çok daha elit ve aile vari bir okuyucu kitlesi vardı.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
valla kendi adıma inceleme lerin kamera arkasını izlemekten zevk alıyorum bunun içinde o arkadasın inceleme yapması benim açımdan güzel. SDN nin ametörlüğü samimiyetinden kaynaklanıyor bence.

Keşke SDN yi 2-3 yıl önce görseydiniz, ozaman çok daha elit ve aile vari bir okuyucu kitlesi vardı.
+ on yüz milyon baloncuk

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
bence anlatım ve sunumlar çok hoş ve samimi ama ben hep sdn nin böyle aylık bayilerde dergisi olmasını hayal etmişimdir

metin06ank

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sdn biraz acemi gibi davranıyor açıkcası bazen acayip saçma sapan haberler ve bazende çok yandaş haberler yazabiliyorlar. videolara da gelince hakkaten bir dh ye göre kalitesiz. ben asla dh,sdn diye ayrım yapmıyorum ama donanım üreticilerin alin inceleyin video yapın diye neden sdn ye göndermiyor ?, neden elit firmalardan reklam alamıyorlar ?. bunların en büyük nedenleri video incelemelere ve haberlere gerekli özeni göstermeyişidir ben yaklaşık 3 senedir hem dh hem sdn yi takip ediyorum dh nin de sdn nin de yapmış olduğu hatalar elbette var ama dh gösterdiği özen ve profesyonellik sayesinde kendini kat kat büyüttü ve donanım üreticileri tarafından saygı görür oldu, her türlü yurt dışı fuarlara adam gönderebiliyorlar. istedikleri ürüne erişebiliyorlar. ++ ben bir web yazılımcısıyım ve kulağıma sdn nin kendi bünyesinde çalıştırmış olduğu web yazılımcılarıyla aralarının hiç iyi olmadığınıda duyuyorum.

sdn nin ayakta kalabilmesi için artık kendine bir çeki düzen vermesi gerekiyor

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
arkadaşlar bu tür eleştiriler normaldir ve öz eleştiridir. Elbette incelemelerde birazcık bozukluk varsa bunlar bu öz eleştirler ile yönetimin bunları tekrar incelemesi ve değerlendirilmesi için sağlıklıdır aslında. Sonuçta konuyu açan arkadaş kötülemek için değil öz eleştiri yapmak için açmış.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Liselileri küçümseme aklı yaşta değil baştdaır :)

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
samimiyet kusurların örtüsü olmasa gerektir. madem ki sdn büyümek gelişmek istiyor artık samimiyet, sıcaklık gibi kodlar müşteri toplamakta yetersiz kalacaktır. neticede bu site reklam alıyor ve piyasaya giriyor. tamam hep aile içinde kalacaksa diyeceğim yok. hele bir tane tombul abi vardı onun gülümseyen çehresini görmek bile yetiyordu sitede kalmak için. fakat benim bahsettiğim başka bir şey forum moderatörleri umarım anlar ne demek istediğimi de biraz daha kalite gelir arayüzler değişebiliyorsa insan yüzleri de değişebilir ve gelişebilir. hazır fırsat varken yapsınlar. sdn'yi iki seneyi aşkın takip ediyorum. ama ona olan muhabbetim kusurlarını gizlemeyi değil, giderilmesi için ortaya koymayı gerektiriyor.

Reaksiyon puanı
189
Ben video incelemeleri yapan arkadaşlara bir şey söylemek istiyorum. Yapılan video incelemelerde konuşan arkadaşların vurgulardan ve noktalamadan haberi yokmuş gibi dümdüz bir anlatım sergiliyorlar. Kamera karşısında durmak eminim zor bir şeydir ama vurgusuz anlatılan bir şeyi dinlemeyi bir çok dinleyici sevmez. Bunu da yapıcı bir eleştiri olarak kabul ederlerse sevinirim...

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Daha profesyonel bir hizmet için;
1- SDN şirketleşsin,hisselerini alıp satabilelim
2-foruma kayıtta TC no,adres,telefon ve vesikalık alınsın
3-2.şartın tam anlamıyla yerine getirilebilmesi, profesyonel çekimler yapılabilmesi,profesyonel hizmet için kayıtta ve aylık ücret alınsın:)
4-müşteri hizmetleri hattı kurulsun
5-büyük illerde ve belirli ülkelerin başkentlerinde irtibat büroları açılsın
6-her ay çekilişle 2 üye bi yerlere yollansın:)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Pazartesi yapacagimiz yazi isleri toplantisinda bu elestirilerinizi dile getirecegim ve aldigimiz karari da sizlerle paylasacagim dostlar.

Daha iyi bir SDN icin dusuncelerinizi bizimle paylasmaniz buyuk firsat bizim icin.

Belki bakarsiniz Berkin de gelir bir sure sonra ;)

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
amatör ruh iyidir

sadece bıraz daha detaya inilmeli yakın çekimlere özen gösterilmeli ve ürünler kıyaslanmalı misal iphone 4 ün ekran kalitesini anlamak için ekran kalitesiyle bilinen başka bir ürünle aynı ekranda gösterilmeli

tabi herşey imkanlarla alakalı

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
Daha profesyonel bir hizmet için;
1- SDN şirketleşsin,hisselerini alıp satabilelim
2-foruma kayıtta TC no,adres,telefon ve vesikalık alınsın
3-2.şartın tam anlamıyla yerine getirilebilmesi, profesyonel çekimler yapılabilmesi,profesyonel hizmet için kayıtta ve aylık ücret alınsın:)
4-müşteri hizmetleri hattı kurulsun
5-büyük illerde ve belirli ülkelerin başkentlerinde irtibat büroları açılsın
6-her ay çekilişle 2 üye bi yerlere yollansın:)

süper fikir bu :):):)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Biz Amatör ruhlu Profesyonel gençleriz.. .(:

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
aylardır dıyorum cocukların forumda ne ısı var dıye

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Duyduğum en sacma eleştiri.
Bizim videolarımız birçok siteden çok daha iyi ve doyurucu. Buna ek olarak boş da konuşulmuyor. (. hele bir tane tombul abi vardı onun gülümseyen çehresini görmek bile yetiyordu sitede kalmak için.) Ne diyeyim ben....

Kaldı ki bizler teknik insanlarız. Bizden ekran karşınızda tiyatro beklemeyin.
Bakın yurt dışındaki sitelere çok da fark yok.
Tiyatro öğrencilerle video çekimleri de gördük. USB bellek tanıtımında " Bu USB bellek Windows 7, Vitsa, Mac OS ve Linux işletim sistemine sahip" diyen adamları da.
Yapıcı eleştiriler yapın. Yoksa kendini ciddiye al, yok burası lise değil gibi laflar etmeyin. Bunu yaparsanız ilerleyemeyiz. Yoksa ben de, sen lisedeyken ürün inceliyordum derim...

Unutmadan. Bu ne ya
"++ ben bir web yazılımcısıyım ve kulağıma sdn nin kendi bünyesinde çalıştırmış olduğu web yazılımcılarıyla aralarının hiç iyi olmadığınıda duyuyorum. sdn nin ayakta kalabilmesi için artık kendine bir çeki düzen vermesi gerekiyor"

Adamın kuyruk acısı var herhalde.

Bu eleştirimi de bir kenara yaz Troy...

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Ecevit, bence yazdıkların olmadı. Diğer bir admin olan Troy'a da eleştirir gibi bunuda yaz bir kenera demen yakışık almamış bence. Daha yumuşak daha tatlı bir şekilde içini dökebilirdin bence.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Gerilmenin bir anlamı yok

Arkadaşlar fikirlerini yazmış yanlışları düzeltmek istemiş.

Kimse üstüne alınmasın.

İstenirse çok güzel işler ortaya çıkacaktır.

Yeter ki kırılmayalım, birbirimizi incitecek sözlerden uzak duralım.

Ben Sdn nin hala bir aile olduğunu düşünüyorum.

Okuyucuların bir kısmı yaş olarak küçük olabilir ama akıl yaşta değil ama baştadır.

FBI

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
liseli olunca ne oluyo onu anlamadım.
bence forum üyeliği eski haline dönsün, yani davetiye sistemine.
her önüne gelen üye oluyor.

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
liseli olunca ne oluyo onu anlamadım.
bence forum üyeliği eski haline dönsün, yani davetiye sistemine.
her önüne gelen üye oluyor.

evet her önüne gelen üye olamasın örneğin; sdn facebook sayfasında üyelikler belirli gün ve saatlerde verilsin

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Liseli kavramına en iyi örnek benim herhalde :D iyi anlamda.

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
kabul ediyorum başkasından iğne yemek kadar insana acı veren bir şey yoktur. ama bütün hemşireler ellerinde iğnelerle dolaşıyor ve onlar hasta etmiyorlar insanları iyi etmek için uğraşıyorlar. özellikle isim vermedim ve bu söylediğim her video için geçerli değil. ama diyorum ki bu işin bir standardı olsun. sdn'nin bir ofisi var bir odası bu işe ayrılabilir özel olarak donanımlandırılarak. kimsenin üstüne alınmasına gerek yok. tekrar ifade etmek zorundayım kimsenin teknik elemanlığına bir diyeceğimiz yok desek de dediğimizle kalırız kimse tınmaz. herkes kendini bilir. tarife gerek yok.
ama derdimi lütfen doğru anlayınız. bir iş yapılacaksa biraz daha profesyonelce yapılsın. şimdi siz samimi ortam diye videoda ofiste söylediğiniz her şeyi söyleyemezsiniz. her ortam kendi lugatini konuşturur. sdn değişse ne değişmese ne. bana faydası mı olacak zararı mı olacak. hayır. ama istiyorum ki mademki bir iş yapılıyor değer üretiliyor usulünce yapılsın. sdn bunu yapabilir. bunu yanlış anlamanın gereği yok.

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Olmamış olan ne? Adamın biri gelip atıp tutuyor. SDN ailesini yerden yere vuruyor ben de açıklama yaptıgımda olmamış mı diyorsunuz?
Ben eleştiriye karşı değilim. Ama eleştiri yapıyorsanız, bunu düzgün yapın.

Troy forumdaki kullanıcılara inanılmaz çok değer veriyor ve dinliyor. SDN'nin en büyük farkı da bu. Ben de forum kullanıcısı olarak bu özelliği kullanmak istedim.
Yorum yaparak konuyu başka yerlere çekmeyin.

Şunu da soylemeden edemeyeceğim: Intel 6 çekirdek işlemcisini ilk biz inceledik türkiyede, GTX470 in testleri ilk bizdeydi, HD6870 hiç zaman kaybetmeden yayınladık. Biz bu kadar emek veriyorken birinin çıkıp "ciddiye al SDN" demesinin neresi bir eleştiri. Böyle birinin eleştirisi benim gözümde nasıl bir değer olabilir ki?

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Hatalar eksiklikler olabilir ama 10 dk lık bir inceleme yapmak çok kolay değil,bir hece bile yanlış söyleseniz bile alt üst oluyordur eminim.Yapacaklarını ezberleyerek de yapamazsın incelemelerde.Doğal olan neyse o şekilde olması gerekir bence.İzleyen kişiye tarafsız bir şekilde anlatabilirse sorun yoktur bence.

needforspeed

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benim en büyük sorunum site tasarımının kullanışsız olması. Siteye girdiğimde heryer dağınık. Tasarım felaket diyebilirim..

2inci sorunum ise bu sitede koyulan videoların geç açılması ve kendi tasarımınız olan medya oynatıcısı. gerçekten yavaş ve hatalı bir çalışma...

İlk önce tasarımı elden geçirin çok büyük bir sorun. Logonuzuda değiştirmenizi öneririm. Oyundan alıntı logo size yakışmıyor.

Ben10 nun dönüştüğü yuvarlak topda bunun gibi. Eşsiz ve tek olsun.