SDN artık profesyonelleşsin

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Video incelemelerin çoğunu yapan kişi olarak, eleştirilere çok önem verdiğimi söyleyebilirim. Ne kadar sert ve yıkıcı gibi gözüktüğü değil, içinden kendime bir ders çıkarıp çıkaramadığım önemli. Kamera karşısında konuşmak çok kolay bir olay değil, ancak kendimi ilk videodan bu yana büyük ölçüde geliştirdiğimi düşünüyorum. Konuşmanın ötesinde, video inceleme hazırlamak genel olarak çok kolay değil ve tüm dünyadaki sitelere baktığımda yaptığımız işin dünya standartlarında olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca gönderilen tüm ürünlere (testler hariç) video inceleme yapan başka bir site olduğunu da sanmıyorum. Kendimize bu konuda güveniyoruz ve eleştirilere de açığız. Ancak bu eleştiriler yapıcı olmak yerine, desteksiz sadece saldırı gibi olursa, harcadığımız emek göz önünde bulundurulduğunda, tepki vermemizin de normal olduğunu düşünüyorum.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Gerilmeye gerek yok değerli SDN çalışanları :)

Biz çok iyiysek, bunu bizim değil yine okurların söylemesi lazım. Bunu hem okurlar hem de sektör söylüyorlar, siz de biliyorsunuz.

İyi olmak, çok iyi olmak, bazı fırsatları değerlendirerek yerine getirilir. Ancak her zaman en iyi kalmak gerçekten çok zor. Diğer siteler, zamanla sizin yaptıklarınızı tekrar eder, tekrar ede ede belki de daha iyi sunarlar. Aradaki kalite farkını korumamız için fırsatları kendimizin oluşturması gerekiyor. Ve bu gerçekten çok zor. Ama biz bunu yapabiliyoruz ve zor olanı yapmaya devam edeceğiz de zaten.

Her eleştiri, haklıdır yada haksızdır diyemeyiz. Zaten eleştiriyor, yargılamıyor okur. Bizim tek yapmamız gereken şey, bu önerileri toplantımızda güler yüzlü bir şekilde kendi içimizde değerlendirmek.

Art niyetl olsa bile (ben böyle olduğunu düşünmüyorum) bu bizleri yıpratmamalı. Aksine, işimizin kalitesini bir kez daha değerlendirmemize vesile olduğu için iyi tarafından bakılmalı.

Hakikaten, bir eksik yanımızı söylüyorsa o zaman okura en yetkili ağızdan da teşekkür etmeliyiz. Ne mutlu bize ki, severek yaptığımız işin daha iyi olması için zaman ayıran kişiler var.

İnsanlar, bundan daha beter eleştirileri duymak için anketçi firmalara çuvalla para veriyor :)

Her şey daha güzel olacak ;)

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
bende haberlerin 5-10 sayfaya yayılıp verilmesine fitil oluyorum :P hazır ortam gerginken yazıyım dedim :)

gerginliğe gerek yok bencede.iyiliğiniz için söylendiği düşünülsün.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
üye profil geliştirmesinde, haberleri tek sayfada görme seçeneği ekleyeceğiz. ama bu biraz zaman alacak gibi.

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
bende daha önce bu konuyu bir mesajda dile getirmiştim ama aralarda kayboldu sanırım evet videoları izlerken benimde dikkatimi çekiyor sanki kağıttan metin okur gibi sunum tanıtım vs. yapılıyor kimse buraya tanıtım vs. için tiyatrocu, oyuncu eleman alın demiyorki daha iyi olabileceğini söylüyor evet kamera karşısında olmak gerçekten zordur ama bu yapılan yorumlar birşeylerin eksik olduğunu gösterir umarım herşey çok daha güzel olur başarılar SDN ailesi ;)

sdnxx

Asistan
Reaksiyon puanı
10
ilahiyatçi nickli üyenin eleştirisi saçma veya yerinde olabilir. bunu üzerine yorumda bulunmak istemiyorum. ancak şunu gördüm, troyun hoşgörüsü ve anlayışını. gerçekten bunu başarabilen bir insan inşallah önemli yerlere gelecektir. gelmenin anahtarı bu. ecevit abi eleştiriye tahammülsüz biridir demiyorum ama toleransı fazla gözükmüyor. yani; üyenin istekleri saçma olabilir, sizin onca yaptığınız şeylere tebrikde gelmeyebilir. ancak vakarınızı bozmadan üyeye daha kurumsal bir dille cevap verebilmeliydiniz. çünkü, konumuz bunu gerektiriyor.

şirket yöneticinize eleştirinizde olabilir fakat bunu buradan dile getirmek şirket için çift başlı bir görünüm sergileyeceğinden hoş bir şey değil. anlaşılan bir üyenin ( size göre asılsız ) iddialarının dikkate alınıp, yazı işleri toplantısına konu olması hoşunuza gitmemiş. üyenin isteğini anlamsız buluyorsanız, çok kibar bir dille örnekleyerek ispata gidebilirdiniz. daha farklı bir üslup seçmişsiniz. şahsen beğenmedim. ecevit abi çok iyi bir donanım editörü olabilir. ( öyledirde ) ancak iyi bir yönetici olamayacığını düşündürdü. mesela;

- " Troy forumdaki kullanıcılara inanılmaz çok değer veriyor " bu lafınız da bir iğneleme mi var. anlayamadım. amacım aranıza nifak sokma değil. sadece uçu açık, bazı ifadeler var.

burada alınacak bir ders var gibi . yazı işleri toplantınızı buraya taşımak hoş olmamış. toplantıda karar alınıp, üyeye nasıl bir karşılık verileceği belirlendikten sonra yönetici ve diğer ilgili arkadaşların açıklama yapmaları daha hoş olurdu. şimdi ise her kafadan bir ses çıkmış gibi.

---------- Post added at 06:10 ---------- Previous post was at 06:01 ----------

berkin abiyi çok özledik, inşallah dönüşü olur. troy bunu yapmalı, berkinsiz sdn eksik gibi.

D1360

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Doğru demiş arkadaş,, Liselilerin sitesi gibi burası

Zaten burasının teknoloji sitesi olduğunu söylemekte zor ,, Genelde geyik muhabbeti dönen bir yer

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
konusu açılmışken şu oyun incelemelerini biraz arttırın yaw, mmo lara da biraz önem gösterin, beta key dagıtın ne bilem güzel şeyler yapın ya bu ne ne kadar ametörsünüz yaw :)

Ah Berkin abi ahh çekicini bile özledim :)

I love SDN !

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
bir site her şeyden öte bir siteden başka bir şey değildir. hiç kimse de vazgeçilmez değildir. bizler biri bizi eleştirdiği zaman eğer gereğinden fazla bir tepki veriyorsak, bu karşı tarafça "haa, bak kendisi de biliyormuş eksik olduğunu ben söyleyince parladı" hemen gibi algılanabilir. eleştirimi dikkate alan ya da almayan tüm editörlere teşekkür ediyorum. profesyonel futbolcular top ne kadar sert gelirse gelsin göğsünde yumuşatıp güzel gollük bir şuta çevirebilirler. troy abinin yüzünü görmediği benim gibi birisinin yüzüne söylemiş gibi yaptığım eleştiriyi profesyonelce değerlendirmesini alkışlıyorum.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Dozunu kaçırmadan yapılan her yapıcı eleştirinin arkasındayım.

Videolar çekilirken uygun bir arka fon kullanılırsa sanırım daha iyi olur. Teknolojiye ve firmalara anında ulaşmak konusunda SDN diğer yayın kuruluşlarından daha önde. Bunu göremeyene ağma derim.

Azarlar gibi eleştiri yapan arkadaşlara da, ellerinin yazdıklarına, gözleri iyice baksın diyorum.

Burada kimse çocuk değil.

SDN' i seviyorum. En çok vakit harcadığım site burası.

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bence içerikler güzelde tasarım ve logo gerçekten çok kötü,tasarımda haberler çok altta kalıyor okunma sayıları düşmüştür zaten kesin,çok dağınık ve renkleride oldukça kötü olan bir tasarım haberleriniz güzel ama tasarımdan okunmuyor artık haber okumak için girmiyorum ben mesela direk foruma giriyorum,tasarımın kesinlikle kullanılabilir ve sade bir tasarım olması lazım bence,umarım dikkate alırsınız,amacım yıkmak değil yapıcı olmak sdn sevdiğim bir site çünkü.

İyi çalışmalar

global_deejay

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Liseliyi küçümseyen arkadaş acaba liseyi bitirmiş midir ? bitirse bile liseli sayılır üniversiteyi bitirmesi lazım !

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bence içerikler güzelde tasarım ve logo gerçekten çok kötü,tasarımda haberler çok altta kalıyor okunma sayıları düşmüştür zaten kesin,çok dağınık ve renkleride oldukça kötü olan bir tasarım haberleriniz güzel ama tasarımdan okunmuyor artık haber okumak için girmiyorum ben mesela direk foruma giriyorum,tasarımın kesinlikle kullanılabilir ve sade bir tasarım olması lazım bence,umarım dikkate alırsınız,amacım yıkmak değil yapıcı olmak sdn sevdiğim bir site çünkü.

İyi çalışmalar

Ben buna katılmıyorum. 4:3 oranında monitör kullanmama rağmen bence gayet iyi. Logoda da bir sorun olmadığını düşünüyorum.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Logonun birşeye benzemesi mi gerekiyor ?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
logomuz pek güzel :D az önce de tasarım toplantısından çıktık. yeni tasarım şahane ;)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Troy sen buradayken sorayım, maskot yarışması olmuştu bir ara, o yarışmanın kazananını hiçbiryerde göremedik, kullanılacak mı? Kullanılıyor da ben mi görmüyorum?

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Evet bir anlamı olmalı,siteyle bütünleşmeki

Bu konudaki önerini merak ediyorum. Site ile bütünleşmemiş de, idareten oradaymış gibi mi duruyor?

SDN le bütünleşik bir logonun konsepti ne olmalı? Bu konuya açıklık getirebiliyor musunuz?

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bu konudaki önerini merak ediyorum. Site ile bütünleşmemiş de, idareten oradaymış gibi mi duruyor?

SDN le bütünleşik bir logonun konsepti ne olmalı? Bu konuya açıklık getirebiliyor musunuz?

Bu konuda bir önerim yok olmasıda gerekmiyor zaten,ancak benim bildiğim logo site ile alakalı olur mesela amazon.com a bakın a dan z ye bir ok var a dan z ye herşey var anlamında yani,böyle zekice hazırlanmış logolar olmalı bence

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Madem herkes bir eleştiri yapıyor dayanamadım :D SDN'yi çok seviyorum ancak benim üzüldüğüm konu bazen yandaş yayın yapması.. Örnek olarak Aylık PDF dergisinde (uyarmama rağmen) tam 4 aydır uydunet fiyatları yüksek gösterilmekte (36 TL deniyor ancak sınırsız 29 TL) bunun TTNET'i kayırmak için yapıldığını düşünüyorum çünkü TTNET'i öve öve bitiremeyen bir site görüntüsü var, kusura bakmayın ama bu beni çok rahatsız etmekte..

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Bu uyarıyı nerede yaptınız acaba? Bize hiç böyle bir uyarı gelmedi. Bunun yandaşlıkla ilgisi yok, o listede TTNET'ten ucuz servis sağlayacılarda bulunuyor. O sayfayla ilgili bize ne zaman e posta gelse hemen ilgilenip düzeltiriyoruz bir sonraki sayıya. Aynı şekilde dediğiniz hata da yeni sayımızda bulunmayacak.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bu uyarıyı nerede yaptınız acaba? Bize hiç böyle bir uyarı gelmedi. Bunun yandaşlıkla ilgisi yok, o listede TTNET'ten ucuz servis sağlayacılarda bulunuyor. O sayfayla ilgili bize ne zaman e posta gelse hemen ilgilenip düzeltiriyoruz bir sonraki sayıya. Aynı şekilde dediğiniz hata da yeni sayımızda bulunmayacak.

Uyarıyı mail atarak yapmadım, aynen böyle bir konuda dile getirmiştim.. Ancak "Bu uyarıyı nerede yaptınız acaba?" gibi suçlayıcı sözü size yakıştıramadım.. Yani yalan mı söylemekteyim ? Demek ki uyarıda yapmamak gerekiyormuş.. Kolay gelsin.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
neden bozuluyorsunuz dostlar, şimdi bize alakasız bir konu altında bir mesaj içinde şikayet bildirirseniz nereden görelim? iletişim sayfalarımızda hepimizin özel sayfası var, info@ mail adresimiz var, telefonumuz bile var. bu arada telefon dedim de, bi allah'ın kulu aramıyor bizi :D neden nedennn?

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
neden bozuluyorsunuz dostlar, şimdi bize alakasız bir konu altında bir mesaj içinde şikayet bildirirseniz nereden görelim? iletişim sayfalarımızda hepimizin özel sayfası var, info@ mail adresimiz var, telefonumuz bile var. bu arada telefon dedim de, bi allah'ın kulu aramıyor bizi :D neden nedennn?

Tamam mail atmayarak hatam olmuş olabilir ama böyle rencide etmeye de gerek yok.. Sonuçta sizin iyiliğiniz için uyarıyorum.. Arkadaş boş bulunmuş belli ki ;) şimdi öğrendim ya mail atmayı yandınız :P :D

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Uyarıyı mail atarak yapmadım, aynen böyle bir konuda dile getirmiştim.. Ancak "Bu uyarıyı nerede yaptınız acaba?" gibi suçlayıcı sözü size yakıştıramadım.. Yani yalan mı söylemekteyim ? Demek ki uyarıda yapmamak gerekiyormuş.. Kolay gelsin.

Bu konuda gele e postalara cevap veriyoruz. Bizden birine mail atmadan ya da özel mesaj atmadan bizim bir uyarıyı ya da eleştiriyi görmemiz zor. Sürekli her konuyu okumamız gerekiyor çünkü. Bu suçlayıcı bir şöz değil, siz demişsiniz ki sizi uyardım umursamadınız TTNET'i kayırıyorsunuz diye. Tarafsız bir yayın için bu çok ağır bir eleştiri ben de karşılığında nereden uyardınız benim elime geçmedi o uyarı diye sordum. Burada üyelerimizi suçlamak gibi bir niyetimiz yok ya da onları terslemek. Ancak sorunların çözülmesi için daha geniş bir bakış açısıyla her yanından incelemek gerekir.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bir önerim var. Halkla İlişkiler gibi bir birim oluşturabilirsiniz. Böylece editör ve yazarların bu tür eleştiri ve önerileri takip etmesi ya da cevaplaması gerekmez. Hem moralinizi bozup, pozitif enerjinizden olmamış olursunuz.

Bu birime moderatörler bağlı kalabilir lakin inceleme yapan, yazı hazırlayan, forum dışında iş yükü olan arkadaşların buraya enerji harcaması gerekmez. Ne diyorsunuz ?

Koordinatör konumunda ve yöneticilik vasfı olan tek bir kişi bu durumu rahatça üstlenebilir diye düşünüyorum. Kolay gelsin.