S.D.N Rock Kültür Kulübü

alperveli

Profesör
Reaksiyon puanı
48
Noluyo burda rockçılar bakıyorum kaynaşmışsınız

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Hayko bir imaj çalışmasına girmiş ve müziği'de değişti, ilk albümü Sakin olmam lazım ile yeni albümü Tanışma bitti arasında bariz farklar var. Ben Marilyn Manson havası seziyorum konsepti özenti bence. Bir şeyler yapmaya çalışıyor taktir edilir. Yanlız ilk albümü zaten başarılıydı taşları yavaş yavaş oturtmalıydı, birden değişimesi özenti yapmış olduğu izlenimi veriyor. Tamamen ticari |)

alperveli

Profesör
Reaksiyon puanı
48
Zaten albümün isminde belli "TANIŞMA BİTİ" demekki buymuş her şarkısında anlamsız bağırmalar olunca şarkı anlamını yitiriyor

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ya bence hayko kendini buldu. şu anda biçok farklı tarzda kendini değiştiren insanlar var. haykonun bu tarzıyla beraber kendini bulduğunu düşünüorum ki
şebnem ferahında bence tarzı değişti.. daha sert albümler yapıo şu anda ve bende fazla beğenmiorum bu son albümünü almadım mesela.. yani değişim herkeste var. hayko özenti diil bence. çünkü haykonun derin bir müzik eğitimi geçmişi var. yavaş yavaş kendini bulmak diorum ben onun için :)

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
EzOhİsTaN dedi ki:
ya bence hayko kendini buldu. şu anda biçok farklı tarzda kendini değiştiren insanlar var. haykonun bu tarzıyla beraber kendini bulduğunu düşünüorum ki
şebnem ferahında bence tarzı değişti.. daha sert albümler yapıo şu anda ve bende fazla beğenmiorum bu son albümünü almadım mesela.. yani değişim herkeste var. hayko özenti diil bence. çünkü haykonun derin bir müzik eğitimi geçmişi var. yavaş yavaş kendini bulmak diorum ben onun için :)

İfadeleri abatmayalım bence çünkü topu topu 2 yıl şan solfej ve armoni dersi almış, değişimesine değişir bir şey demiyorum ama bu sene ki rock n coke sahnesi özenti kokuyordu kilise çanları donn donn ya bırak allah aşkına haykooo! :)

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
haykoya laf etmeyin ben onun hayranıyımmmmmmm :D :D :D
:D
:D ama şu bi gerçek ki sahnesi en iyi olanlardan biri haykodur. korku müziği gibi bişi yapıo o kilise çanı dediğin şey :D haykoyu dinlediğimde bazen korkuorum :)

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
EzOhİsTaN dedi ki:
haykoya laf etmeyin ben onun hayranıyımmmmmmm :D :D :D
:D
:D ama şu bi gerçek ki sahnesi en iyi olanlardan biri haykodur. korku müziği gibi bişi yapıo o kilise çanı dediğin şey :D haykoyu dinlediğimde bazen korkuorum :)

Bu albümün konsepti korku zatiii ;D

alperveli

Profesör
Reaksiyon puanı
48
Hayko cepkin sevmeyen

tanismabittikapakur9.jpg

Marilyn manson dinlesin

marilyn_manson.jpg

Bu arada marilyn manson ı grafiklerde aratınca hayko çıktı

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
marilyn manson ciddi anlamda psikopat bi adam. onun bi konuşmasını izlemiştim bi müzik kanalında
sokakta oynayan çocuklar için şey demişti hiç unutamıyorum "hadi bunların kafasına şeker döküp yiyelim" garip bir espiri anlayışı var :S acaba espirimiydiki o.O
evide mahzen gibiydi..

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
[flash=400,323]http://media.imeem.com/v/liyYUPimK0/aus=false/pv=2[/flash]
Cradle Of Filth - From The Cradle to Enslave

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
hayko yu bitimişsiniz hayko bence süper bi kişilik kimseyede özenmiyor ama ilgisini cekenler olabilir

bi de ilk sayfaya kastamonu - manisa yazarsan süper olacak :)

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
RuNaL dedi ki:
<br />hayko yu bitimişsiniz hayko bence süper bi kişilik kimseyede özenmiyor ama ilgisini cekenler olabilir <br /><br />bi de ilk sayfaya kastamonu - manisa yazarsan süper olacak :)<br />
<br />
alperveli dedi ki:
<br />Abi benide balıkesir yaz :D<br />
<br /><br />Runal, Kasamonu - Manisa olarak düzenlendi.. ve ekleme yapayım hayko bitmedi :) konuşuruz ;)<br /><br />Alper, halledicez o konuyu :) ;)<br /><br />Sugarcult - Memory<br />http://www.youtube.com/watch?v=ueMJQ5OAS-4<br /><br />İyi seyirler ;)

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Aramıza hoş geldin AC/DC ;)

flz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hayko sadece karizmadan ibaret gerisi böğürtü.Aslında normalde sakin biri gibi ama sahnedeyken bu neya nereli bu , nerden gelmiş , ne yapıyor falan oluyorsun.İnsanların karşısına geçip şekilden şekile girerek nerden çıktığı belli olmayan sesler çıkarmak şarkı söylemek deyil sadece özentidir.Zaten insan bunu nasıl dinler anlamıyorum çünkü hiç bir şey anlamıyorum.Hayran kitlesine gelince saygı duyuyorum ama 15 yaşın üstünde olduklarınıda sanmıyorum belki %5 i .

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
flz bence yanlış düşünüyosun. özentiliklede alakası yok. bu adamlar zaten türkiyenin yarısı yada hepsi keşke beni dinlesin nolur,lütfen dinleyin hayran kitlesi yapalım, ayılıyorum bayılıyorum düşüncesiyle yapmıyolar bu müziği..ve sanada gelip nolur bizi dinle, buna ihtiyacımız var diyen bi rokcçıyla karşılaşmadına eminim.. ilk önce bunu söyliyim.

ayrıca "sanat sanat içindir" "sanat toplum içindir" gibi iki kavram var. sanat sanat içindir tabiiki. sanatçı istediği şeyi, istediği duygularla üretir. biçimlendirir. beğenmezse değiştirir(sen beğenmezsen değil kendisi beğenmezse aradaki fark bu) yeniden yapar ama "o" "onun sanatıdır" benimsemekte topluma kalır. yarısı beğenir yarısı beğenmez. yada %90ı beğenmez %10u beğenir. sanat topluma sunulan ve toplumunda kendi zevkine göre seçim yapabildiği geniş bi alandır.

müzikte bi sanat olduğuna göre.. rock cı rock yapar. onun gibi hisseder, yaşar, onu benimser. türküyle uğraşan o şekilde üretir. arabesk veya popla uğraşan kendi dalıyla ilgili üretir. sanada içlerinden seçim yapmak kalır. önüne sunulan bu çeşitlilik arasından sevdiklerini seçersin.. amaaa sen türkü seçtin diye başkasını "sen niye rock seçtin?" diye yargılayamazsın.. senin hoşlanmaman yada bu müzik tarzından bişiy anlamıyor olmanı, herkeste senin gibi düşüncek diye genelleyemezsin.. bu özentilikten çok seçim meselesiyle ilgilidir.

ozaman diğer müzik tarzlarınında özenti olduğunu düşünüyorum. popçular niye hep aynıdır?

insanlar bunu nasıl dinler anlayamıyorum çünkü hiçbişey anlamıyorum demişsin bence bu müzik tarzından hoşlanmadığın için sana böyle geliyo.

mesela bende fantazi müzik veya arabesk dnlerken aynı duygulara sahip oluyorum ve sanki bütüm arabeskçiler birbirinin aynı gibi gelio hep aynı tarz hep aynı yorum. ama ben demiyorum ki özentiler. çünkü o kişi o tarzı seçmiş ve onu seviyo.. banada dinlememek kalıyo. ama ben sevmiyorum die bu müziği dinleyenler için "psikopatlar zaten ne anlıyolar bu müzikten ya bunların ruh sağlığı bozuk, 15 yaş altı bunlar" diyemem çünkü onların seçimleriyle ilgilenmiyorum benide alakadar etmez..

hayko için "hayran kitlesinin 15 yaş altı" olduğunu düşündüğünü yazmışsın. ben 20 yaşındayım. yani 15 yaşının üstündeyim. "hayran kitlesine saygı duyuyorum" demişsin ama 15 yaş altı dinlio diyede kinayeli yazmışsın. %5 lik gruptan fazla 15 yaş üstü hayranı var emin olabilirsin.

insanların sevdikleri dinledikleri müzikler herkesin zevkine hitap etmeyebilir. kimisi ayıla bayıla türk sanat müziği dinler ama ben dinlediğim zaman uykum gelio. yani en fazla 1-2 veya 3 şarkı dinleyebiliyorum.

yani artık şu rockçıları özentilikle, 15 yaş altı dinler gibi sözlerle ezmeyin ya.. herkesin dinlediği müziğe biraz saygı..

Mr.Fastfinger

Doçent
Reaksiyon puanı
2
flz dedi ki:
Hayko sadece karizmadan ibaret gerisi böğürtü.Aslında normalde sakin biri gibi ama sahnedeyken bu neya nereli bu , nerden gelmiş , ne yapıyor falan oluyorsun.İnsanların karşısına geçip şekilden şekile girerek nerden çıktığı belli olmayan sesler çıkarmak şarkı söylemek deyil sadece özentidir.Zaten insan bunu nasıl dinler anlamıyorum çünkü hiç bir şey anlamıyorum.Hayran kitlesine gelince saygı duyuyorum ama 15 yaşın üstünde olduklarınıda sanmıyorum belki %5 i .

O böğürme olarak tabir ettiğin şey "Brutal Vokal"dir.Genelde Death Metal parçalarda kullanılır.Araştırma yapmadan sanata hakaret etmeyin.Hayko Çepkin alanında bir numaradır.Kimseye karalatmam yaptığı sanatı |)

Yaşım 21 ve 20 üstü birçok hayranı var Zzz

16 Senelik müzik eğitimi hakkında bilgi almak isteyenler aşağıdaki]http://tr.wikipedia.org/wiki/Hayko_Cepkin[/url]

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
biraz uzak kaldım abiler sizlerden , tekrar selamlar ve merhabalar herkezlere ...

warkortali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Merhabalar sevgili S.D.N Rock Kültürü Kulübü üyesi arkadaşarım,

Öncelikle Flz'nin yorumunu değerlendireceğim.

Flz, Hayko cepkin hakkında ki yorumunu talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Hayko ile ilgili düşüncelerini çok dar bir açıdan bakarak yazdığın fikrindeyim. Bunu Hayko'a karşı negatif hissetmen durumuna bağlıyorum. Çünkü ben biliyorum sen bir hayko seveni değilsin. Müziğinden hoşlanmadığın bir sanatçı ile ilgili bundan sonra ki yapacağın yorumlarda hassasiyetini korumanı rica ediyorum. İster bu başlıkta olsun ister diğer lütfen..

Flz Hakkında son bir şey ; Kulübümüzün yapısına zarar verebileceğin düşünülerek, aramıza dahil olma isteğin rededilmiştir. Tüm herkese duyurulur.

Ezohistan yazdıklarının %99 katılıyorum. yanlız sizde haykoyu ilah yaptınız bence hayko bir ilah değildir. Sadece sevenleri için o konumda olabilir. Bence kendini bulmamıştır Hayko kendini kaybetmiştir son çalışmasın'da!! Marilyn Manson u sevdiğini biliyoruz kendi söylüyor. Bu gibi insanlardan feyz alıyor ve bu çok belli oluyor. Sanatçı kişiliğine dil uzatanın dilini zaten ben keserim ;) ama son çalışması dediğim gibi.. (şahsi görüşümdür bu)

Mr.Fastfinger 'Böğürme' kelimesi sorunsalına el koyduğun iyi olmuş :) çok güzel bayan Brutal vokallerde var süperler :)

Bilgilendirici paylaşımın için'de teşekkürler..

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
yıllarca pop muzik yapan ayna grubunu rock budur hulen edasıyla dinleyen insanlar ne bilsin haykonun ne yaptıgını ... (sözüm meclisten dışarı )<br /><br />Godsmack- I Stand Alone<br />http://www.youtube.com/watch?v=hyc2MuyUC5k

alicia

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hayko cok tatlı bişiy ya :P
konuya balıklama atladım ama paron :P

AC/DC

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Aslında bende sevmiyorum Haykoyu, fakat resmi sitesi "Bandwidth Limit Exceeded" gibi bir hata veriyorsa bunda kişilerin müzik zevklerine ve hayran kitlelerine saygı duyacağız anlamına geliyor. Zaga programındaki konuşma tarzını aldığı eğitim ile bir tutamıyorum. "yaş ortalaması" tabirinde fly göreceli olarak haklı bir bakıma. bir çok rock barlarda dediği yaş gruplarında çok cahil ve özenti olarak rock müziği dinleyenlerin sayısı küçümsenmeyecek derecede fazla. geçen aylarda Caravan'a bile alınmadık 27 yaşında olduğumuz için. Burada işletmezilerin para hırsı bürümüş zihniyetinide anlayalım.. Ama 16 yaşında TESTAMENT dinleyen arkadaşlarda var.. Kısaca yinede herşey saygıdan va sabırdan ibaret.