Nexus 6 - Saf Android Eleştirisi

Berkant Ayhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunlar alternatif uygulamalarla çözülebilir ama extra uygulamalar telefonu yavaşlatır nexus almanın avantajı olmaz ana ekranda şu özellikleri bile yok ana ekranda parmaklarınızı birbirine yaklaştırarak tüm sayfaları görürsünüüz ya o yok ana sayfayı ayarlayamıyorsunuz en baştaki ana sayfa oluyor sayfaları silemiyorsunuz bir sayfadaki tüm ikonları ve widget ları silince sayfa gidiyor yani launcher şart oluyor
Nexus asla yavaşlamaz. Zaten adı üzerinde saf Android, sadece genel Android uygulamaları var içerisinde. Sen "ben aşağılamıyorum cihazı" demişsin ama resmen öyle yapıyorsun. Resmen Nexus 6'ya boş demişsin. Nexus zaten geliştiriciler için var, Nexususun amacı aldığın gibi kullanmak değil. :) Normal biride kullanabilir, ama Android delisi olanlar genelde Nexus alır. Nexus asla kasmaz ve tüm Custom ROMlar Nexuslara çıkar. Sen Android fanboyumusun dersen, evet öyleyim. İOS'a lafım yok stabil çünkü kapalı kutu. :) (Sony kullanıyorum.)

Rivovi96

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Nexus asla yavaşlamaz. Zaten adı üzerinde saf Android, sadece genel Android uygulamaları var içerisinde. Sen "ben aşağılamıyorum cihazı" demişsin ama resmen öyle yapıyorsun. Resmen Nexus 6'ya boş demişsin. Nexus zaten geliştiriciler için var, Nexususun amacı aldığın gibi kullanmak değil. :) Normal biride kullanabilir, ama Android delisi olanlar genelde Nexus alır. Nexus asla kasmaz ve tüm Custom ROMlar Nexuslara çıkar. Sen Android fanboyumusun dersen, evet öyleyim. İOS'a lafım yok stabil çünkü kapalı kutu. :) (Sony kullanıyorum.)
Alan nexus u donmaz kasmaz diye alır ama launcher pil Manager ram manager gibi uygulamaları yükleyince istersen 5 gb ram olsun patates olur bu telefon 800-1000 TL arası olsa kabul edilebilir ama 2000 TL lik cihaz

Berkant Ayhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alan nexus u donmaz kasmaz diye alır ama launcher pil Manager ram manager gibi uygulamaları yükleyince istersen 5 gb ram olsun patates olur bu telefon 800-1000 TL arası olsa kabul edilebilir ama 2000 TL lik cihaz
Öyle saçma uygulamalar yükleyen biri Nexus almaz zaten.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91

Her işletim sistemi yavaşlar, Nexus 6 şimdi neyse 10 yıl sonrada aynı durumda olmayacak buna ios ve wp işletim sistemide dahildir.

Kasma donma ile ilgili bişi demiyorum sadece yavaşlar o kesin hiç bir telefon aldığın gün gibi aynı hızda ve performansda olamaz.

Bundan 10 yıl sonra ne nexus 6 nede iphone 5s kalıcak ha çalışıcakmı? evet ama ilk zamanlar gibi değil belki donmalar kasmalar bile olabilir fakat 5 yıl idare edicektir rahat.

Dreamlegend51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya Nexus 5 kullanıcısı olarak söylüyorum ki saf androidin tadı bir başkadır görmediğiniz hız ve stabilite var telefonda ve o arkadaşa da birşey demek isterim ki Nexus telefondan anlayanın işidir.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Nexus'u nexus yapan içinin boş olmasıdır.

Onu sizin doldurmanızı bekler.

Bu yüzden hangi androidli cihazın arayüzü stok arayüze yakınsa o kadar stabil olur. (istisnalar kaideyi bozmaz)

Beğenmiyorsanız layık olduğunuz cihaz bloatware(şişirme) yazılımlar ile donatılmış Samesunglardır.

Nexus 6'daki Snap. 805'in grafik işlemcisi Snap. 805'e uyum sağlıyor. Buna stabil bir android arayüzü dahil edildiğinde 2K nın tüm olumsuzlukları tarihe karışıyor.

Note 4 ün Snap 805 sürümü elbet nexus 6 dan kötü performans verecektir yazılımdan dolayı ama exynos versiyonu bile 2K ekrana yetmiyorsa.

Yazılım her şeyden önemlidir.

Bunu nexuslar hakkıyla yapıyor.

Nexuslar herkesin harcı değildir.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453

Boşver Nexus'u :) S4 al "keyfine" bak :D

Berkant Ayhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya Nexus 5 kullanıcısı olarak söylüyorum ki saf androidin tadı bir başkadır görmediğiniz hız ve stabilite var telefonda ve o arkadaşa da birşey demek isterim ki Nexus telefondan anlayanın işidir.

Kesinlikle haklısınız. Uzun süredir Custom ROM'larla uğraşıyorum. Uğraşmadan önce Nexus falan hiçbirşey bilmezdim ama Custom ROM işlerine başlıyınca Nexus hayranı oldum. :)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bence nexus u nexus yapan amerikadaki ucuz fiyatı idi ülkemizde pahalı olduğu için birşey diyemeyeceğim şimdi ise dev ekran amirallere yakın fiyat nexus nexusluktan çıktı bana göre ha ama bende nexus 4 te 5 te olsa seve seve kullanacak bir insanım o ayrı mesele.

assasinoO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer saf android olan Nexus serisi kısıtlıyor diyorsanız gidin HTC alın Sony alın.Android kullanan marka çok.İşte İOS ile fark da burda ortaya çıkıyor.İos kullanan tek cihaz Apple.O da baya kısıtlıyor ve Apple'dan başka İOS kullanan telefon yok.

VolkanBolat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunlar almamak için neden olamaz bence bende nexus 5 var memnunum android baydi ama note 4 xperia 2300-2400 vermektense bekler nexus 6 alırım daha iyi bu sefer on numara yapmışlar nexus 5 de hoparlör kamera sorun büyüklüğü bana itici geliyor 5 inç olsa gene kaçırmazdım