Linux kernel çekirdeği buldum bununla ne yapabilirim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
jj rambo ne oluyor kusura bakma biraz yorgunumda dün akşamdan beri ayaktayım
John Jay Rambo'nun kısaltması. Ama anladığım kadarıyla sen Rambo'yu tanımıyorsun. Sormam da mahsur yoksa, rumuzunda ki Rambo ismi nereden geliyor?

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
jj rambo ne oluyor kusura bakma biraz yorgunumda dün akşamdan beri ayaktayım

rambo.jpg

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
yılan hikayesi rambo berk

beni ona çok benzetirlerdee

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
gitmem gerek görüşmek üzere şu ara lfs konusuna yğunlşacağım

bu konudaki bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

iyi günler

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Bende isterim bir sistem yazmak linux çekirdekli bütün piyasaları alt üst edecek bir sistem :turned: Ama olmuyor :sleeping: :hammer:
Bütün win programlarını doğal olarak işleyip çalıştırabilen bir linux dağıtımı çıkart ortaya, micro$oftun arkasından Fatiha okutursun. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bilemiyorumki ben kernel diye indirdim içinde bi sürü klasör var ama hangisi kernel bilmiyorum

ha birde indirdiğim siteyide unuttum iyimi :huh:

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
hala tutturmuşsun kernelde kernel:)
2.6.33 çıkmış elindeki eski,eski şeyle ne yapacaksın:)
bkz: www.kernel.org

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ama ben indirdiğimde yeniydi
neyse benim kernel klasörümde bayaa byaa bi klasör var acaba bendeki sadece kernel değilde bi işletim sistemi kurmak için bi tabanmı

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
sen geç dalganı bakalım
gün ola harman ola

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@ramboberk, kimse seninle dalga geçmiyor. Sen bunu böyle yapmamızı sağlıyorsun.

Sana en büyük kernel'in 63 MB olduğu söylendi. Sendeki ise Arch kurulumu (muhtemelen) ve elinde sadece bir motorla araba yapmak istiyorsun başka hiçbir malzemen yokken. Bu durumda bizi de dinlemiyorsun, ne dememizi bekliyorsun peki?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
peki sizin dediğiniz olsun işletim sistemi yapmaktan vazgeçtim
ama şimdi farkettim linux kernel dosyası 63 mb doğru ama bu tar.gz türündeki dosyayı winrar ile çıkartınca tam 353 mb oluyor ve içinde ise söylediğim arch driver sound gibi klasörler oluyor
galiba sizin bu arch dediğiniz şeyde böyle bişey galiba o zaman arch kurunca kendi işletim sistemini kurmuş gibi oluyorsun yada lfs diye bişey var oda aynı xp modifiyesi gibi ama bu sefer sıfırdan diyebileceğimiz bi işletim sistemini kendi tercihlerine göre kurup ayarlıyorsun
aslında bu tam bana göre

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@ramboberk Daha önce verildi mi bilmiyorum ama Arch Linux'un kurulum rehberini bir incele. Eğer ingilizcen varsa vikide ki "daha ayrıntılı" kurulum rehberini incele. Ona göre karar ver. Bir başlıkta da zor bir Linux arıyordun. Orta derece de zor bir dağıtım bu Arch Linux. Eğer bunu beğenmezsen Gentoo önerebilirim. 3 günde kurarsın muhtemelen. :) Burayı bir incele.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
peki sizin dediğiniz olsun işletim sistemi yapmaktan vazgeçtim
ama şimdi farkettim linux kernel dosyası 63 mb doğru ama bu tar.gz türündeki dosyayı winrar ile çıkartınca tam 353 mb oluyor ve içinde ise söylediğim arch driver sound gibi klasörler oluyor
galiba sizin bu arch dediğiniz şeyde böyle bişey galiba o zaman arch kurunca kendi işletim sistemini kurmuş gibi oluyorsun yada lfs diye bişey var oda aynı xp modifiyesi gibi ama bu sefer sıfırdan diyebileceğimiz bi işletim sistemini kendi tercihlerine göre kurup ayarlıyorsun
aslında bu tam bana göre

işte bu son dediğin mantıklı kardeş...al bu tavsiyede benden...

kullandığın dağıtıma masaüstlerini kur dene,Türkçe dil paketlerini,codec,başka uygulamalar vs kur,depoları ekle,paket yöneticileri dene,indir jdownloader gb bi java uygulama,onu çalıştırmayı dene,masaüstüne bunun linkini koyacağım hangi java ile şurdaki şu dosyayı çalıştır komutu gerek onu bul,sistem süreçlerini öğren,misal KDE kullanıyon gnome network manager kur KDEninkini nasıl neleri kapatıp kde üstünde onu devreye sokarsın onu öğren,sonra yavaş yavaş CLI uygulamalara gir htop yükle öğren,amsnni bile konsoldan baslat-ctrl-c ile kapat misal,
disk boyutlarını nasıl görürsün df komutlarını -h eklersen ne olur?
xterm,konsole,terminator vs vs gb konsolları yükle,konsoldan acaba nasıl müzik dinlerim irc kanallara baglanırım de,uygulamalar varmı öğren,
sonra ctrl-alt-f1 de bak ne oluyor?kaç konsol var orda?alt-f7ile gerçekten çıkılırmı?sonra box masaüstleri dene,fluxboxa nasıl masaüstüne resim ekleyecen?openbox kurdun görev çubugu yok ne kullana bilirim de?bunların menüler ne nasıl configure edilir?sonra crunchbang dene,kur,Allah Allah bu nasıl birşey de,firefoxu güncellemeye calıs depoda yoktu en son...
metin editöründe millet fluxbox menuyu zor konfigüre ediyor,wallpaper ekleyince saçmasapan uyarılar çıkıyor nasıl düzeltilir?linuxda uygulamalar neler?disk nasıl baglanır okuma yazma hakkı verilir?konsolla?ntfs-config uygulaması neymiş?

bunların hiç birini bilmeden elinde tornavida ben araba yapacağım demek gb birşey isteğin,bende isterim ama dalga geçerler yaw... adıma özel dağıtım olusturmak ama bu saydıklarımın hepsini biliyorum ama bi crunchbangde firefox3.6ya güncelleyemedim,geçtim güncellemeyi indirdim tar.gz kurdum firefox diyince 3.2 çalısıyor firefox3.6 diyince javasız flassız3.6 çalısıyor,firefox budur diye yaptım ettim firefox diyince3.6calıstı ama hani flash???

...artı bir dağıtım olusturdunmu kardeş deposu gerek sitesi gerek teknikdestek forum gerek güncellemek gerek...bakma sen windowsta yama-driver-güncelleme-tema ekleyen uygulamalar var...windows mantıgından kurtulmak gerek,windowsta pencerenin kenarında3 düğme var benim KDE'mde 8düğme var...
amma döktürmüşüm...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
az soluklan be dostum tamam benden iyisin linux konusunda anladık
bende zaten hemen şimdi demedimki zamanla yavaş yavaş

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
mint bana biraz hafif geliyor ben zor işlerin adamıyım
madem öyle diyorsun bana piyasadaki en zor linux dağıtımını söylermisin hemen kurup kullanayım

burdaki lünüx kullanıcıları zor dağıtım önerecek kadar zor görmedikleri için sana zor dağıtım öneremezler, gentoo kur stage 1 ile başla zorlarsa stage 2 oda zorladı stage 3 e geç oda zorlarsa slackware kur

yldrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Size göre değil bu işler. Önce kısa pantolon giymeyi bırakın. Sonra Tanenbaum'un "Modern Operating Systems" ve "Operating Systems Design and Implementation" kitaplarını okuyun.

---------- saat 00:01 eklendi ---------- önceki mesaj saat 00:00 eklenmişti ----------

ha bi de HapS gibi noob lardan uzak durun stage 1 in tarih öncesinde kaldığından bihaber insandan ne fayda gelir.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Tanenbaum'un "Modern Operating Systems" ve "Operating Systems Design and Implementation" kitaplarını okuyun.

Aslında bu öneriyi oldukça beğendim. Kendisi öyle sanıyorum ki halen Hollanda'da ki Vrije Üniversitesi'nde işletim sistemleri dersi veriyor. Sadece eğitimlerde kullanmak üzere geliştirdiği Minix işletim sistemini de incelemeniz mümkün. En son Avrupa Birliği'nin fon desteğiyle yeni bir işletim sistemi ortaya çıkartmak istediklerini duymuştum. Kendisine bu projede destek olabilecek doktora öğrencileri arıyordu. Şu an proje ne durumda bilmiyorum.

yldrm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tanenbaum için gay diyorlar ama kitapları çok iyi.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ya bu gentoo neden bu kadar küçük 100 mb

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
burdaki lünüx kullanıcıları zor dağıtım önerecek kadar zor görmedikleri için sana zor dağıtım öneremezler, gentoo kur stage 1 ile başla zorlarsa stage 2 oda zorladı stage 3 e geç oda zorlarsa slackware kur
Herkesin kendine has bir dağıtımı vardır.Ubuntu kurarsın olur biter.Eğer gelişmek istersen yol sana açık :devil2:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
çalışıyoruz finix iş güç yoğun geçiyor günler

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
(Sohbete daldık hemen :D) Bende bir gün giriyorum 3 gün yokum öyle olduk askerden geldikten sonra rahat yok bana

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...