Linux kernel çekirdeği buldum bununla ne yapabilirim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
olsun yinede hoşuma gitti kullanacağım yaptığım işlemleri her seferinde sizlerle paylaşacağım

ayrıca real dostum opensuse modifiye olayının adımlarını benimle bir döküman olarak paylaşırsan çok sevineceğim yani sitede atmam gereken adımları üye oldum zaten site biraz karışık geldi :yes:

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ramboberk bence bir ubuntu kurup 1 ay falan paket yöneticisiyle falan içli dışlı ol.
Flora isimini bende sevdim :D

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
şu an mint kullanıyorum ubuntudan daha iyi pardustan dahada iyi:yes:

ama kendi linux işletim sistemimi yapınca o zaman en büyük hayalim gerçekleşmiş olacak ve bunu başarmak içinse elimden gelen gelmeyen ne varsa yapacağım:yes:

bu arada siz sevgili linux kullanan arkadaşlarında bilgi tecrübe ve fikirlerinden de faydalanmak istiyorum:yes:

işletim sistemi adı : WİNİX

paket yöneticisi FLORA

dosya yöneticisi STELLA

masaüstü GNOME :yes:

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
memory management , disk management bunları kendin kodla halletmelisin. işletim sistemleri dersini almış olaydın çok iyi olurdu.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
yani şimdi kendi işletim sistemimi kullanamayacakmıyım:(

oysa ne hayaller kurmuştum:(

peki kod bilen arkadaşlar bna yardımcı olmazlarmı acaba:helpsmilie:

ya elimdeki çekirdek 350 mb yani içinde bayaaa bişeyler var

yani arch ın boyutu bile o kadar anca

peki bu durumda bna bir linux işletim sisteminde sıryla neler bulunur nasıl montajlanır hangi kodlama programları gerekir ve bunları yaparken hangi işletim sistemini kullanmak gerekir bu ve bu tür sorularıma içtenlikle cevap verecek bi arkadaş varmı acaba:helpsmilie:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Yapabilirsin ancak bu beni biraz aşar :D
Ekleme:Suse studio gibi servisler var birde onları dene

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
yani şimdi kendi işletim sistemimi kullanamayacakmıyım:(

oysa ne hayaller kurmuştum:(

peki kod bilen arkadaşlar bna yardımcı olmazlarmı acaba:helpsmilie:

ya elimdeki çekirdek 350 mb yani içinde bayaaa bişeyler var

yani arch ın boyutu bile o kadar anca

peki bu durumda bna bir linux işletim sisteminde sıryla neler bulunur nasıl montajlanır hangi kodlama programları gerekir ve bunları yaparken hangi işletim sistemini kullanmak gerekir bu ve bu tür sorularıma içtenlikle cevap verecek bi arkadaş varmı acaba:helpsmilie:

C, Python gibi programlama dillerini bilmen gerekir. Kendi dosya yöneticini, paket yöneticini yazman gerekir. Allah aşkına, burada sistem yazmaktan bahsediyoruz. Bak tekrar söylüyorum, bu bahsettiğin şey XP'de olduğu gibi programlar aracılığı ile yapılamaz. XP'de sen sadece yazılmış işletim sistemi üzerine program ekliyorsun, tema ekliyorsun, ayarlarını yapıyorsun ve CD'den yüklenebilir hale getiriyorsun. Şu an bahsettiğin şey ise bir dağıtım yapmak, Linux çekirdeğini kullanarak bir sistem yazmak. Bunun için de ileri düzey programlama ve sistem bilgisine ihtiyacın var. Yani programlarla olacak iş değil bu. Neden anlamak istemiyorsun ki?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ben sizi hatta hepinizi anlıyorum
tamam kabul benim istediğim şey biraz zor hata imkansız gibi görnüyor değilmi?
ama hayatta başarılmamış iş yoktur bende bu işi başarmak istiyorum
şimdi ne demek istedğimi tekrar söyleyeyim

ben suse studio gibi sistemde kullanılacak programların ve yazılımların düzenini yapayım
kodlama gibi zor kısımlarıda forumdaki kod bilen ileri düzey arkadaşlardan alayım

yani köy işi imece gibi bişey olsun mademki bn tek başıma yapamıyorum

sonuçta linux demek özgür yazılım demek bu durumda paylaşmak gerek bazı şeyleri değilmi?

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
memory management , disk management bunları kendin kodla halletmelisin. işletim sistemleri dersini almış olaydın çok iyi olurdu.

kodlama gibi zor kısımlarıda forumdaki kod bilen ileri düzey arkadaşlardan alayım

Şimdi sen forumda ileri seviye kod bilen arkadaşlara yeni bir dosya sistemi mi yazdırmak istiyorsun? Onunla da kalmayacak, bellek yönetimi gibi kernel seviyesinde kodlar yazdıracaksın. :blink:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
neden olamazmı yani

peki şööle yapsak olmazmı mesela ubuntu yada pardusu kopyalasak

bütün herşeyi onlardan alsak parça parça sonra benim kernelde birleştirsek ubuntu pardus karışımı bişey olsa

pardubuntu

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
mint bana biraz hafif geliyor ben zor işlerin adamıyım
madem öyle diyorsun bana piyasadaki en zor linux dağıtımını söylermisin hemen kurup kullanayım

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
penguin dostum sen var kod yazmak ha demek

o zaman neden bana sen yardım etmemek hı ?

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
(Bknz: Gaza getirmek.) :D

J., benim elimin altında uğraşmam gereken birkaç paket program var, onların altından kalkmadan böyle bir işe giremem. :)

Aa, ayıp ediyorsun ama. Böyle bir işe girişeceksin, benim sistem yazma hayalimi biliyorsun ve bana değil başkalarına yardım ediyorsun. Çok ayıp çok. :)

(Bkz: Durumdan faydalanmak) :D

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Şimdi sen forumda ileri seviye kod bilen arkadaşlara yeni bir dosya sistemi mi yazdırmak istiyorsun? Onunla da kalmayacak, bellek yönetimi gibi kernel seviyesinde kodlar yazdıracaksın. :blink:

Zaten forumda o işi yapabilecek adam sayısı bi elin parmaklarını geçmez.. Ve bu işi yapabilecek o adamların hiç mi işi gücü yok? Bu işler o kadar kolay mı? :) Hadi herkesi bilgisayar mühendisi yapalım o zaman diyeceğim, ama mühendis olupta bu işi yapamayacak bi sürü adam biliyorum ben. :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
keyloger, yeri değil ama mühendis deyince aklıma geldi. Bilgisayar mühendislerinin %20'si işsizmiş, geçmiş olsun. :D

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
aaaaaa keyloger galiba sen bu işten anlıyorsun

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
keyloger, yeri değil ama mühendis deyince aklıma geldi. Bilgisayar mühendislerinin %20'si işsizmiş, geçmiş olsun. :D

Ney işsiz mi? Onlar lafta mühendistir, ben görmedim bizim mezunlardan işsiz falan, havada kapılıyorlar genelde. :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Aa, ayıp ediyorsun ama. Böyle bir işe girişeceksin, benim sistem yazma hayalimi biliyorsun ve bana değil başkalarına yardım ediyorsun. Çok ayıp çok. :)

(Bkz: Durumdan faydalanmak) :D

J., senin sistem yazma hayalini biliyorum. Aslında şimdiden genetik algoritması gibi yöntemlerle, yapay zekaya sahip bir işletim sistemi çekirdeği modeli geliştirsen ve geliştirdiğin bu fikrin tasarısını kağıda döksen harika olur. Doğal olarak kullanıcı ihtiyaçlarına karşı duyarlı olan, sezgisel, hata toleransı yüksek, kararsızlıkları kendi içerisinde çözümleyebilen, ekstra program kurmayı gerektirmeyen yeni nesil bir işletim sistemi ortaya çıkar. Bu fikri özellikle burada paylaşıyorum, bizden başka kafasında benzer düşünceler olanları da teşvik etsin diye. Devletten de proje için birkaç milyon dolar teşvik kredisi alırız. (Ya da daha gerçekçi olursak, popomuza tekmeyi yeriz. :D)

:yes: :hammer: :helpsmilie:
Rambo, J. ile yürüteceğimiz projeye katıl sende. Sana da J.J.Rambo deriz. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ama şimdilik merakım lfs ye kaymış durumda bilen varmı

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
J., senin sistem yazma hayalini biliyorum. Aslında şimdiden genetik algoritması gibi yöntemlerle, yapay zekaya sahip bir işletim sistemi çekirdeği modeli geliştirsen ve geliştirdiğin bu fikrin tasarısını kağıda döksen harika olur. Doğal olarak kullanıcı ihtiyaçlarına karşı duyarlı olan, sezgisel, hata toleransı yüksek, kararsızlıkları kendi içerisinde çözümleyebilen, ekstra program kurmayı gerektirmeyen yeni nesil bir işletim sistemi ortaya çıkar. Bu fikri özellikle burada paylaşıyorum, bizden başka kafasında benzer düşünceler olanları da teşvik etsin diye. Devletten de proje için birkaç milyon dolar teşvik kredisi alırız. (Ya da daha gerçekçi olursak, popomuza tekmeyi yeriz. :D)

Çekirdeğin yapısını oluşturdum bile kafamda. :) Her dosyayı açacak ve çalıştıracak ama virüsleri çalıştıramayacak, bir virüs gördüğünde ne yapmak istediğini anlayıp ona engel olacak.

En önemli özelliği bu. Ha bir de tüm donanımları tanıyacak. Senin dediğin gibi yapay zekanın ta kendisi olacak. :)

Şu sınavı atlatınca kendimi Assembly'ye vereceğim. :) En azından okulum tekrar başlayana kadar son bir şansım olacak. 3 ayda ne kadar öğrenebilirsem benim yararıma. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74

Rambo, J. ile yürüteceğimiz projeye katıl sende. Sana da J.J.Rambo deriz. :)

jj rambo ne oluyor kusura bakma biraz yorgunumda dün akşamdan beri ayaktayım

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Şu sınavı atlatınca kendimi Assembly'ye vereceğim. :) En azından okulum tekrar başlayana kadar son bir şansım olacak. 3 ayda ne kadar öğrenebilirsem benim yararıma. :)
section .text
global _start

_start:
mov edx, len
mov ecx, msg
mov ebx, 1
mov eax, 4
int 0x80

;; Quit

mov ebx, 0
mov eax, 1
int 0x80

Assembly güzel de, en büyük dezavantajı üzerinde çalıştığı işlemciye bağımlı olması. :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Çekirdeğin yapısını oluşturdum bile kafamda. :) Her dosyayı açacak ve çalıştıracak ama virüsleri çalıştıramayacak, bir virüs gördüğünde ne yapmak istediğini anlayıp ona engel olacak.

En önemli özelliği bu. Ha bir de tüm donanımları tanıyacak. Senin dediğin gibi yapay zekanın ta kendisi olacak. :)

Bende isterim bir sistem yazmak linux çekirdekli bütün piyasaları alt üst edecek bir sistem :turned: Ama olmuyor :sleeping: :hammer:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...