WinX Clup üyeleri.STELLA falan grup mu bunlar![]()
WinX Clup üyeleri.STELLA falan grup mu bunlar![]()
yani şimdi kendi işletim sistemimi kullanamayacakmıyım
oysa ne hayaller kurmuştum
peki kod bilen arkadaşlar bna yardımcı olmazlarmı acaba:helpsmilie:
ya elimdeki çekirdek 350 mb yani içinde bayaaa bişeyler var
yani arch ın boyutu bile o kadar anca
peki bu durumda bna bir linux işletim sisteminde sıryla neler bulunur nasıl montajlanır hangi kodlama programları gerekir ve bunları yaparken hangi işletim sistemini kullanmak gerekir bu ve bu tür sorularıma içtenlikle cevap verecek bi arkadaş varmı acaba:helpsmilie:
memory management , disk management bunları kendin kodla halletmelisin. işletim sistemleri dersini almış olaydın çok iyi olurdu.
kodlama gibi zor kısımlarıda forumdaki kod bilen ileri düzey arkadaşlardan alayım
pardubuntu
yani şimdi bu çekirdekle bişey yapamazmıyım
(Bknz: Gaza getirmek.)penguin sen yaparsın bu işi. :w00t:
(Bknz: Gaza getirmek.)
J., benim elimin altında uğraşmam gereken birkaç paket program var, onların altından kalkmadan böyle bir işe giremem.![]()
penguin dostum sen var kod yazmak ha demek
o zaman neden bana sen yardım etmemek hı ?
Şimdi sen forumda ileri seviye kod bilen arkadaşlara yeni bir dosya sistemi mi yazdırmak istiyorsun? Onunla da kalmayacak, bellek yönetimi gibi kernel seviyesinde kodlar yazdıracaksın. :blink:
keyloger, yeri değil ama mühendis deyince aklıma geldi. Bilgisayar mühendislerinin %20'si işsizmiş, geçmiş olsun.![]()
Aa, ayıp ediyorsun ama. Böyle bir işe girişeceksin, benim sistem yazma hayalimi biliyorsun ve bana değil başkalarına yardım ediyorsun. Çok ayıp çok.
(Bkz: Durumdan faydalanmak)![]()
Rambo, J. ile yürüteceğimiz projeye katıl sende. Sana da J.J.Rambo deriz.:yes: :hammer: :helpsmilie:
ne koddan anlıyorsun ne yazılımdan çekirdekten işletim sistemi yapmanın hevesine girmişsin. yavaş biraz kardeş..
J., senin sistem yazma hayalini biliyorum. Aslında şimdiden genetik algoritması gibi yöntemlerle, yapay zekaya sahip bir işletim sistemi çekirdeği modeli geliştirsen ve geliştirdiğin bu fikrin tasarısını kağıda döksen harika olur. Doğal olarak kullanıcı ihtiyaçlarına karşı duyarlı olan, sezgisel, hata toleransı yüksek, kararsızlıkları kendi içerisinde çözümleyebilen, ekstra program kurmayı gerektirmeyen yeni nesil bir işletim sistemi ortaya çıkar. Bu fikri özellikle burada paylaşıyorum, bizden başka kafasında benzer düşünceler olanları da teşvik etsin diye. Devletten de proje için birkaç milyon dolar teşvik kredisi alırız. (Ya da daha gerçekçi olursak, popomuza tekmeyi yeriz.)
J., senin sistem yazma hayalini biliyorum. Aslında şimdiden genetik algoritması gibi yöntemlerle, yapay zekaya sahip bir işletim sistemi çekirdeği modeli geliştirsen ve geliştirdiğin bu fikrin tasarısını kağıda döksen harika olur. Doğal olarak kullanıcı ihtiyaçlarına karşı duyarlı olan, sezgisel, hata toleransı yüksek, kararsızlıkları kendi içerisinde çözümleyebilen, ekstra program kurmayı gerektirmeyen yeni nesil bir işletim sistemi ortaya çıkar. Bu fikri özellikle burada paylaşıyorum, bizden başka kafasında benzer düşünceler olanları da teşvik etsin diye. Devletten de proje için birkaç milyon dolar teşvik kredisi alırız. (Ya da daha gerçekçi olursak, popomuza tekmeyi yeriz.)
Rambo, J. ile yürüteceğimiz projeye katıl sende. Sana da J.J.Rambo deriz.![]()
section .textŞu sınavı atlatınca kendimi Assembly'ye vereceğim.En azından okulum tekrar başlayana kadar son bir şansım olacak. 3 ayda ne kadar öğrenebilirsem benim yararıma.
![]()
Bende isterim bir sistem yazmak linux çekirdekli bütün piyasaları alt üst edecek bir sistem :turned: Ama olmuyorÇekirdeğin yapısını oluşturdum bile kafamda.Her dosyayı açacak ve çalıştıracak ama virüsleri çalıştıramayacak, bir virüs gördüğünde ne yapmak istediğini anlayıp ona engel olacak.
En önemli özelliği bu. Ha bir de tüm donanımları tanıyacak. Senin dediğin gibi yapay zekanın ta kendisi olacak.
Şu sınavı atlatınca kendimi Assembly'ye vereceğim.En azından okulum tekrar başlayana kadar son bir şansım olacak. 3 ayda ne kadar öğrenebilirsem benim yararıma.
![]()