LG G2 Kullanıcıları Kulübü

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Evet paralel ithalatcihazda sıkıntı oluştu bazen güç tuşu çalışmıyor ve arama gelince güç tuşuna bastıgında sessize alıyor ses arttırma veya azaltma tuşuna basıncada aramaya cevap veriyor. Arama esnasında ise güç tuşu çağrıyı sonlandırıyor

Donanımsal da olabilir. İlk aldığında da var mıydı bu sorunlar?

scekim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bana kim yardımcı olabilir telefon kitlenip kalıyor kendını yenıden baslatıyor özellikle mesaj kısmına girdiğimde :S

scekim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Denemedim sanırsam video resımler ve mesajlarım tamamen sıfırlanıcak o yuzden pek o yanlı degılım :(

C.A.

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Daha önce bahsi geçen mesaja istinaden:

Evet videoda gösterilen sorun için telefonum 6 Mart'tan bugüne teknik serviste. Sorun kaynağı olarak ön kapak tespiti yapılmış ve cihaz halen yedek parça bekliyor. Lg teknik servislerin işlem süreleri ile ilgili olarak sikayetvar.com'da bir kayıt oluşturdum. Ancak LG müşteri hizmetleri herhangi bir şekilde dönüş yapmadı. Daha LG web sitesinin destek kısmından müşteri hizmetlerine ulaştım. Müşteri hizmetleri, teknik servisin videoda görünen sorun için LG Yedek Parça Müdürlüğünden parça talep ettiğini, talep ettikleri parçanın önümüzdeki hafta içinde teknik servise ulaştırılacağı ve yedek parça temin süresi ile ilgili şikayetimi yedek parça müdürlüğüne ilettikleri şeklinde bana dönüş yaptı. Eğer dedikleri doğru çıkarsa, önümüzdeki hafta telefonu teslim etseler, telefon 3 hafta teknik serviste beklemiş olacak. Ayrıca kapak değişimi kesin çözüm olacak mı emin değilim. Telefon açılacak, kapak değiştirilecek, otomasyonla üretilen cihazda insan müdahalesi 1 aylık cihazın orijinalliğini bozacak.

Özetle:
-- Diğer markaları bilmiyorum ama LG satış sonrası sınıfta kalmak üzere, bundan sonra LG'ye eskisi kadar sıcak bakmam zor
-- Bu zamanda otomobillerde bile uzun zamanlı servis olacağı zaman ikame araç verilirken, akıllı telefonlara bu derece bağımlılık olan bir zamanda 2-4 hafta onarım süresi çok yetersiz.
-- LG müşteri hizmetlerini başarısız buldum. Özür dileyip olacakları söylemek bir şey ifade etmiyor. Teknik servis ağımızı geliştireceğiz, daha kısa sürelerde işlem yapmak için gerekenleri yapacağız, yedek parça stoğunu geliştireceğiz vb söylemiyorlar. LG Türkiye çok pasif ve yetkisiz. LG şu durumda yeterince teknik desteğini veremeyeceği bir pazara girmiş marka gibi.

Sonuç: teknik spesifikasyonların havalarda uçmasından ziyade görünmeyen tercih sebepleri olan satış sonrası hizmetler, marka ve modelle ilgili internette yer alan şikayetler ve bu şikayetlere firmanın yaklaşımını incelemeden alım kararı vermek böyle sıkıntılara sebep oluyor. 3 hafta telefonsuz bırakacak bir markayı almadan önce iki kez düşünün, hangisi olursa olsun. Özellikle LG'yi kastetmiyorum.

hocam sony ni desteğini veren eruroasia da böyleydi sonyi o yüzden almıyorum. Zamanında çok söyledik LG TR garantili alıyorsun aradaki farkı ne diye onların cebine sokalım diye. işte paralel almak için bir sebep daha. hem fazla falza ver LG TR garantili diye hemde böyle bir muamele gör.

scekim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayariniza yedegini alın her şeyin,sonra hard reset atın o zaman.

aynen şu an onu yapıyorum ama hard reset dediğiniz olay fabrika ayarlarına geri döndermek midir ? yönlendirebilir misiniz ?

ek olarak mesajların yedegını alabılıyor muyum ?

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Telefonu kapatın,daha sonra güç düğmesi ve ses kısma tusuna beraberce basılı tutun,hard reset menusu cikicak,oradan ses kisma tusuyla asagiya inip hard reseti okayleyeceksiniz.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
aynen şu an onu yapıyorum ama hard reset dediğiniz olay fabrika ayarlarına geri döndermek midir ? yönlendirebilir misiniz ?

ek olarak mesajların yedegını alabılıyor muyum ?

Hard reset tam kapsamlı siliyor ilk aldığınız gibi oluyor,kalıntı kalmıyor.mesajların yedeği alınıyor diye bikiyorumama emin değilim.

scekim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cahil diyebilirsin :D sorumu soruyorum telefonun garantisini etkileyecek bir şey değil dimi ? ayrıyetten fabrika ayarları ile arasındakı fark nedır ve hard reset atınca sms bölümünü de siliyor mu ? teşekkürler :)

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
cahil diyebilirsin :D sorumu soruyorum telefonun garantisini etkileyecek bir şey değil dimi ? ayrıyetten fabrika ayarları ile arasındakı fark nedır ve hard reset atınca sms bölümünü de siliyor mu ? teşekkürler :)

Garantiyi etkilemiyor tabiki,mesajlar dahil gidiyor,ilk telefonu açınca nasılsa o hale geliyor.Muhtemelen dediğin şeye bir program sebep oluyordur hard resetle düzelir.

scekim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya ben bu Ayarlar-Uygulamalar-Mesaj kısmından durdurmaya zorla dedım ve bı cache bellegı sılmek ıcın program kurdum oda sagolsun 1 saatte tamamlayamadı bırseyı ondan sonra bu hale geldı telefon karspersky antıvırus programıda vardı ama canını sıkıyo insanın

ankebux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba;

Bahsettiğin sorunu okuyunca bende birşeyler eklemek istedim. Ben G2 telefonumu 2013 kasım ayı (309KPZ) başında aldım. Birkaç ay kullandıktan sonra şubat ayı içerisinde senin bahsettiğine benzer sorunlar benim telefonumda da oldu. Ekran üst orta kısmına basılıyormuş gibi kendi kendine mönülere girip çıkıyor, donma yapma gibi sorunlar oluştu. LG'nin İstanbul Perpa'da bulunan yetkili servisine kendim götürerek teslim ettim. Yanlış hatırlamıyorsam pazartesi günüydü. Bu arada başka tlf. ile idare ettim. İki gün sonra Çarşamba günü öğleden sonra telefonumun hazır olup teslim alabileceğimi belirten bir mesaj geldi. Hatta Lg türkiyeden müşteri hizmetlerinden bir bayan arayarak haber verdi, akşam da gidip teslim aldım. Servisteki eleman, ekran (panelin) değiştirildiğini belirtti. Panel telefona yandan bakıldığında görünen parlak kısımdan itibaren üst kısmı olarak bir bütünmüş. Bu değişimden sonra telefonum (maşallah) sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Hatta bu sayede telefonumu yere düşürdüğümde oluşan üst köşesinde ufak bir çizik/vuruk gibi bir iz vardı, bu da gitmiş oldu. Sonuç olarak ben servis hızını çok beğendim. Beklediğim iki günde de panel beklediklerini belirttiler. Servis elemanı da gayet saygılı ve yardımsever birisiydi. Hatta telefonumda radyoyu rootlayarak açmıştım. Radyoyu görünce yurtdışından mı aldığımı sordu. Kendim açtığımı belirtince tekrar sormadı bile. Birkaç ay içerisinde telefonun böyle bir arıza yapması tabiki kötü birşey. Ama elektronik cihazlarda böyle şeyler olabiliyor. Kimisi sık sık arıza verir, kimiside yıllarca sapasağlam çalışır. Elektronik sektöründe yıllarca çalıştığım için normal karşıladım.

Saygılar...

savasyasar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladığımız kadarıyla telefonlarımızda ortaya çıkan sorun benzer ancak teknik servislerimiz farklı. Siz doğrudan LG Türkiye'nin kendi teknik servisine götürmüşsünüz ben de ulaşımı kolay diye Mecidiyeköy Meydandaki Vintek Ltd'ye bıraktım. Sizin telefonunuzu doğrudan teknisyen teslim almış, benimkini arıza kabul görevlisi aldı. Arızayı yazılımda arayıp zaman kaybetmesinler diye fabrika ayarlarına döndürerek verdiğim halde teşhis koymaları 1 hafta sürdü. Çözüm olarak buldukları işlemin çözeceğinden de emin değilim. Süreçlerimizle ilgili farklılıklar, bu durumda teknik servis noktasından, teknisyenden, telefonu servise bıraktığımız zamandan vs kaynaklanıyor olabilir. Siz telefonun Türkiye pazarına yeni girdiği ve stokların daha taze olduğu bir zamanda servise gitmişsiniz, ben telefon piyasada 6 ayını doldurmuşken götürdüm. Stok durumları, arıza sıklıklarına göre teknik servis yaklaşımları değişmiş olabilir. Beklenilenden çok sıkıntı olmuştur, stoklar boşalmıştır vs, vs... Başlarda sorunları değişimle çözme meyili daha fazlaymıştır, çok sorun gelince buraya kısıt gelmiş olabilir.

Sonuçta sürecin sonuçlanmasını beklemem gerekiyor, sonuçlanınca son durumu da buradan paylaşıyor olacağım.

scekim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamamdır halloldu ya hard reset değilde fabrika ayarlarına dönderdim şükür sorunsuz şu an muhtemelen kurdugum programlarla ılgılı bır sorun yasadım :(

mamiko

Asistan
Reaksiyon puanı
1
[MENTION=374275]Bloother[/MENTION]
Yok ya hard reset yaptım gene aynı

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Hard reset tam kapsamlı siliyor ilk aldığınız gibi oluyor,kalıntı kalmıyor.mesajların yedeği alınıyor diye bikiyorumama emin değilim.
hyr hard reset telefonun download bluetooth vs gibi klasörlere dokunmaz, onun hericinde herşeyi siler, ama fabrika ayarları herşeyi siler

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arama geldiğinde ses azartma veya arttırma tuşlarına basnca otomatikmen cevap veriyor ve konuşma sırasnda güç tuşuna basnca direk kapatıyor aramayı
yüklü uygulamarı ayarlar-uygulamalar dan bakarmısın bi, mümkünse atabilirsin bana resim olrak, bi de root var mı ?

mamiko

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hyr hard reset telefonun download bluetooth vs gibi klasörlere dokunmaz, onun hericinde herşeyi siler, ama fabrika ayarları herşeyi siler

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yüklü uygulamarı ayarlar-uygulamalar dan bakarmısın bi, mümkünse atabilirsin bana resim olrak, bi de root var mı ?

Hayır root yok ama tapatalkta yok paylaşamıyorum ama benim uygulamalarım standarttır öncedende aynıları vardı hala aynıları var sanmıyorum uygulamarda bi sıkıntı olduğunu

kamilsen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dostum telefona ingiltere romu yüklemeye uğraşıyorum ama herşeyi harfiyen yapmama rağmen sıra dil seçme bölümüne geldiğinde pencere açılmıyor. senin bu işi ayrıntılı bir şekilde anlattığın ya da anlatıldığını bildiğin bir sayfa var mı? nerede hata yapıyorum anlamıyorum. ayrıca flashtool programı da çok sağlıklı çalışmıyor gibi geldi bana. bazı simgeleri gözükmüyor.. pc 64bit olduğundan olabilir mi yoksa başka bir sıkıntı mı aramalıyım

frost2121

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dostum telefona ingiltere romu yüklemeye uğraşıyorum ama herşeyi harfiyen yapmama rağmen sıra dil seçme bölümüne geldiğinde pencere açılmıyor. senin bu işi ayrıntılı bir şekilde anlattığın ya da anlatıldığını bildiğin bir sayfa var mı? nerede hata yapıyorum anlamıyorum. ayrıca flashtool programı da çok sağlıklı çalışmıyor gibi geldi bana. bazı simgeleri gözükmüyor.. pc 64bit olduğundan olabilir mi yoksa başka bir sıkıntı mı aramalıyım

http://forum.shiftdelete.net/showthread.php?t=364123
Burada da yazdığım gibi. Dil seçmene gerek yok. Devam et yükler

kamilsen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://forum.shiftdelete.net/showthread.php?t=364123
Burada da yazdığım gibi. Dil seçmene gerek yok. Devam et yükler
edit
Automatic Offline Procedure programını yüklerken böyle bir hata alıyorum. ve otomatik açılması gereken program açılmıyor. https://drive.google.com/file/d/0B5yKWotB8cIiTmkzdkNlbzk0MXc/edit?usp=sharing