LittleMonster
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 33
Bu senin sorunun 

Klasik lg malzeme kalitesi yetersiz
Kamerada özellikleri bol bol doldurup sonradan sensör hataları yaşatan
Tek güncelleme verip suratına bakmayan
Samsung özentisi arayüz ve tasarımlı bir firma önceden Sony e özenirdi şimdi samsunga geçti ben pek önermiyorum Samsungun terlik plastiğinden daha dandik malzemesi var .
Plastik kasa olduğundan dolayı zaten ısıyı dağıtamıyor ve işlemci hızı düşüyor dolayısıyla kasıyor zaten hiç önermem fiyatına aldanma lg bu sonuçta bu kadar şey saydım kim bilir daha neler neler var ha birde
ekranda kontrasta abanmışlar dolayısıyla renkler çok doygun ama gerçeklikten de bir o kadar uzak...
Gerçekleri okumak zoruna gidiyorsa okumayabilirsin zira ben seni kale almıyorumHer konuda G2 yi abarta abarta kötüleyip, Z1 in fanlığını yapma artık.
Konunun dışına çıkmalıyım lütfen . Komik olduğunu falanda düşünüyorsan yanılıyorsunDurun siz kardeşsiniz, yapmayın etmeyin.
Konuya dönersek tabiki iPhone 5.
Anlatmama gerek yok fazla, g2'nin 1 yılı varken 5'in daha 3 senesi var.
@LittleMonster Klip ne zaman geliyor? Xtina ile bile düet yaptı![]()
Konunun dışına çıkmalıyım lütfen . Komik olduğunu falanda düşünüyorsan yanılıyorsun![]()
LoL .Artpop fena flopladı, GaGa'nın kariyeri çöküşte sonra Xtina ile düet yaptı sende haklısın tabi ordan burdan çıkarıcan elemini kederini. Ne çektin be @LittleMonster Sony fanı niye oldun demiyorum, oldun da noldu diyorum? Plastik diye diye kötüledin de noldu Z1 de iPhone varken esamesi okunmuyor.![]()
yav he he. 1020 den sonra 2. kameraymış kimi kandırıyorsun sen ? Z1 varken s4 zoom varken 2. lik nere g2 nere)
s4 ü tabiki geçer işlemcisi üstün ama bir note3 ü geçebiliyormu performansta tabiki hayır)
Bu arada bloother in de hazımsızlıkları devam ediyor anlaşılan)
Konuştuğum her g2 kullanıcısının yazısını beğeniyor eh napalım gereksiz bir hayran edinmişiz ama olsun
Plastiğin ısı yayılım prensibini inceleyip konuş boş yere her lafının arkasına bol keseden atma diyorsun ya fanboyluğunu başka yerde yap ne kontrasttan anlıyorsun ne ekran teknolojilerinden almışsın bir çakma samsung bilmem oyunun kaynak kodu söyle o bu niye o oyunlar o zaman note 3 te z1 de kasmıyor da g2 de kasıyor ?
G2 de kassın diye özel kaynak kod geliştirmişler haklısın .
Takoz kadar kılıfı alınca telefonun ne inceliği kalıyor ne tasarımı.
Terlik plastiğinden telefon aldın diye seninki gibi hepside çatır çatır kırılcak diye birşey yok .
Daha ekran doygunluğundan anlamıyor adam gelmiş bana canlı parlak diyor aradaki nüans farkına bak .
Ayrıca şunuda söyliyim o cihaz 4 sene falan gitmez.
Daha Knock on u düzgün çalışamıyor klavyesini düzgün yapamamış şirketin cihazında seninle ekran , kamerasındaki frame leri tartışmak da ayrı komedi ya neyse her zamanki lg fiyaskoları .
Bir 4.4 alıp daha sonra 4 sene kullanırsın heralde bundan sonra ( kasmalarına dayanabilirsen) )
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Almışlar bir terlik plastiğinden yapılma tasarım arayüz samsung çakması cihaz boş boş konuşuyorlar.
Adamlara bilimsel konuşuyor plastik ısı dağıtımını eşit yapamaz diyorum bu yüzden ısıyı dışarıya veremediğinden işlemci ısındıkça kendi hızını düşürür ve buna paralel olarak kasma olur yok efendim eline almadan konuşma cart curt elime alıp denediğimden bile habersiz arkadaşlar...
Kamerası desen zaten vasat üstü 60fps de dünyanın frame kayıplarını veriyor.
Ekran desen kontrastı o kadar abartmışlarki renkler gerçek tonlarından çıkmış sanıyorlarki bunlarda kontrast artınca renk doygunluğu artınca hem gerçekçi hem de güçlü renk veriyor ekran ...![]()
Heralde kendilerinde hazımsızlık sorunu mevcut anlamakta güçlük çekiyorlar .
Almışlar bir plastiği ucuz diye sonra eleştirilmeye gelemiyorlar almasaydın o zaman arkadaşım bu kadar sorunlu cihazı bu kadar basit...
Fikirlerinizin hepsine katılmamakla birlikte doğru bulduklarım var .bir terlik plastiği kullanıcısı olarak konuşuyorum. android development'i de yapan bir adamım. bu işin içinde forumlarda insanlarla çene çalmaktan çok daha derininde varım. aynı zamanda; xperia arc, samsung galaxy s3, nexus 4 ve son olarak terlik plastiği telefon kullanıcısıyım.
1. seviye adap. bunlar bir tartışmada olmazsa olmazlardır. sen ona yanaşma, o sana yanaşmasın ondan sonra bizim çocuğu neden dövdüler. e çok normal değil mi ?
2. gördüğün gibi 4 farklı markayı da (nexus'u lg yaptı ancak sadece assemble etti google ne isterse onu koydu içine) kullandım. güncelleme konusunda lg sabıkalıdır ancak nexus hariç diğerleri sabıkalı değildir demek af edersiniz eşşekliktir. kullandım biliyorum.
3. ara yüzlere gelince; samsung'un gerçekten albenili ama bir o kadar da kaynak canavarı ara yüzü ile lg'nin arayüzünü karşılaştırmak biraz zor. zira samsungun aylardır, yılladır çözemediği bir rehber sorunu var. çözdüler mi en son haberim yok. muhtemelen çözememişlerdir. nexus bütün kategorilerde performans kıstası altında hepsini ezer. ama lg'nin arayüzüne samsung çakması dediğinde neye göre çakma olduğunu belirtmen gerek. ona bakarsan ekrana app koymak java os'lerden beri geliyor. ee ne yapacağız şimdi ? yani arkadaşlar, kullanıcı alışkanlığı denen bir uzmanlık vardır bunu kafanıza göre her modelde 180 derece çeviremezsiniz. çevirirseniz kendi ayağınıza sıkmış olursunuz. sonuçta android kullanıcısının bir alışkanlığı var ve buna çok fazla müdahale edemezsiniz. bakarsanız da bütün modeller 3 aşağı 5 yukarı benzer bir birine. bu firmalar launcher yazan firmalar değil dostum bu firmalar kocaman eşşek kadar framework'e bir launcheri de dahil eden firmalar.
4. bu gün ısınıp da hızını kısmayan bir işlemci yok. bakır plakaların üstüne oturan, üzerinden pasif ve aktif (fan) gibi soğutucular ile desteklenen masaüstü bilgisayarların bile bios'una baktığında over temp control görürsün. bu kaçınılmazdır. diğer cihazlara koyulan o aleminyum gövdeler de sandığınız gibi ısı yalıtımı için değiş +300 TL almak için. (doğruya doğru konuşmak lazım. işlemci gövdeye hiçbir yerde temas etmiyor ve ısı alışverişinde sizin dediğiniz etki o kadar da fazla olmuyor. Kasma konusunda ise haklısın. Ancak android 4.3'ün ekran akışı odaklı, 4.4'ün ise burada çığır açtığını sözlerime eklerim. o senin dediğin takılmalar ısınmadan ziyada android'in kanayan yarasından kaynaklı. art ile birlikte pre-compile olayı tamamen geçildiğinde bu dedikleriniz de tarihte yer bulacak.
5. cihaz bazlı implementasyonun olmadığı bir marka varsa lütfen söyle direk ona geçeyim. hiç kasmayayım kendimi. çalıştığım bir projede htc'nin one ile birlikte değiştirdiği contact management implementasyonu nedeni ile karnıma ince sızılar girdi. bulduğumda ise htc'ye ince sızılar yolladım.
6. telefonu dikkatli kullanmazsa başına geleceği istisnasız bütün markalarda aynıdır. düşürdüğünde ekranı kırılır, çatlar, çizilir. bu lg g2'de daha olasıdır zira. adamların yaptığı mühendislik ile 5.2" i bu boyuta sığdırdıklarından display ile body arasında nerede ise mesafe yok. ama dikkatli kullandığına bu mesafesizlik inanılmaz karizma duruyor. youtube'de bütün markaların "drop test"leri var. aç izle. kılıfsız olarak yapılan o testlerde ortaya neler çıkıyor. bir zamanlar hatırlarım, adamlar s3 ile iphone 4'ün ekran çizilmesi testlerini yapmış s3'ü ve iphone 4'ü araba arkasına bağlayıp sürüklemişlerdi. s3 orada bile oldukça stabil ve az çizilmişti. ama gerçekte ne oldu ? 75 cm'den düşürdüm. ve ekranı çizildi.
7. knock on testleri ise gerçekten acı verici. geliştirilmesi gerektiğini belirterek gireyim. ancak, yazılım camiasında "use case" diye bir kavram vardır. bir kullanıcı tester değil ise telefonu 3 saniyede 10 kere açıp kapatmaz. açar, işini görür daha sonra kapatır cebine, çantasına şurasına burasına atar. tekrarlıyorum geliştirilmesi gerekiyor ama çalışmıyor tarzında bir yorum kötü niyetlidir. (zamanlaması manidar)
8. ve artık android çok kasıyor yeaaaa sınırlarının dışına çıksın insanlar. yukarıda 4.2.2'yi anlattım. 4.3 ve 4.4'ü anlattım. 4.4'de ve sonrasında gelecek olan art ile akıcılık zirveye çıkmış olsa da google bu işi v4 ile çoktan halletmiş. sadece daha iyi hale getiriyor her versiyonda. uygulama geliştiricilerinin doğru düzgün yazmadığı kodlardan dolayı android çok takılıyor dersen takılmayan cihaz yoktur derim.
son söz; seviye ve üslup önemli.
edit : kamera konusuna değinmemişim. geliştirilmeye ihtiyacı var.
Gerçekleri okumak zoruna gidiyorsa okumayabilirsin zira ben seni kale almıyorum![]()
1.si sanl tuşlar çok yer kaplamaz.arkadaşlar z ultra veya note 3 alıcaktım bugün teknosada g2 görünce fiyattan dolayı fikrim değişti
1-)telefondaki sanal tuşlar çok yer kaplıyor mu ?
2-)sanal tuşları kaldırmak mümkün mü ? (root yapmak istemiyorum)
3-)lg g2ye ne kadar yazılım desteği verir ve güncel oyunları ne kadar süre oynayabilirim :blink:
Bence g2 ile ilgili herseyı acık acık anlatmıs hala g2 sole bole hangı daha ıyı dıyecek bırı kalmamalı . emegıne saglık.azıcık araştırın gözünüzü seveyim ya, hep aynı muhabbetler, hep aynı durumlar sorulup duruyor.. tamam burası forum, sorup öğreneceksin, yardımlaşmamız illa ki olacak ama ben burada bile 3-4 kez aynı şeyi yazdım, forum içinde aratsan yine bi dolu yazı çıkar karşına.
32gblık alırsan 25 gb, 16lık alırsan 9.5 gb boş alanın kalıyor. telefonun bana göre bir sıkıntısı yok, herşeyiyle iyi, ufak tefek sorunlarından bahsedenler var, yok plastiği gıcırdıyormuş, yok kamerasında hata varmış, yok güncelleme gelir miymiş?
gıcırtı ve güncelleme konularına katılmıyorum, ufacık bişi çıkt mı veryansın et, koskoca ios saat değişikliğini takvimle senkronizasyon yapmayı unutmuş, iphone la yaşayanlar işe geç kalmışlar.. bundan bahseden sayısı az, ama lgde gıcırdama var, yıkalım forumu diye yazanlar var, ilk alan adama hayırlı olsundan önce gıcırdıo mu telefonun diye soran bir milletimiz var
gelelim sorularına:
sanal tuş konusunu sormuşsun, gidip inceledin mi telefonu? teknosada siyah tshirt lü g2 yazan kişiler geziyor, onlara danışıp oyun açtın mı? ya da sağına soluna bakıp, eline oturuyor mu, baş parmağın ekranın hepsine hükmedebiliyor mu diye inceledin mi? kamerasıyla 3-5 saçmasapan resim çekip baktın mı? bunları yapmamışsın gibi geliyor bana.. gideceğin zaman at telefonuna mp3leri git at telefona, ses seviyesine bak (az gelip gelmediğini ölçersin), video konusunda sıkıntın mı var? 1080p videoyu kes 3-5 dakikalık, teknosanın ortasında at bluetooth la g2 ye, dene gör, takılıyor mu, sanal tuşların durumu nedir diye incele.. bana göre hiç yer kaplamıyor, telefona alıştıktan sonra iphone 5i eline alınca oyuncak gibi geliyor (eğer g2 yi alırsan 1-2 hafta sonra ne demek istediğimi anlarsın) 5.2 koskoca ekran var.. kendini belli ediyor.
sanal tuşlara neden bu kadar takıldın anlamıyorum, sanal tuşları kaldırırsan nasıl kullanmayı düşünüyorsun telefonu? oyundan nasıl çıkacaksın, görev yöneticisine girip açıkta kalan işlemleri nasıl kapatacaksın? bu kadar büyütme sanal tuş olayını, göze batmıyor o kadar. herkes kameranın odaklayamama problemine takmışken sen sanal tuş konusunda kalmışsın, daha çok karşılaşıcaz galiba seninle
son soruna gelince, 4.4 ü alacağı söyleniyor. ben bu güncelleme deliliğini anlamıyorum, senin için değil genel anlamda söylüyorum, dead trigger 4.2.2 de de oynanıyor, benim 4.0 ice cream tabletimde de oynanıyor. neden yani bu güncelleme deliliği? bunu iphone bu sene abarttı, açık kapatıyoruz diye 7.0.1, 7.0.2, 7.0.3 diye gidiyor.. androidi güncellemek öyle kolay değil, ios u kullanan sadece iphone, ama androidi kullanan sony var, general mobile var, samsung var lg var.. yazılımı buna uyarlama var, donanım desteğine göre düzenleme var var oğlu var. ayrı bir zaman ayırmak gerekiyor, üstüne üstük bir de telefon çıkarıyorlar 3-4 ayda bir.. adamlar yazılım mı güncelleyecek yoksa telefon mu çıkaracak? samsung ace modeline 4.4 ü verirse telefon eskidi diye satan olmaz ki.. adamlar onun hesabını da yapmışlar. lg güncelleme vermezse ne olur? ben sana söyleyeyim çıkarılan romları yüklersin ilerleyen zamanda.. tamam garantiden çıktığı söyleniyor ama, geriye döndürebilme durumları da var, teknik servise giden her telefon garanti testine sokulmuyor ki.. hemen hemen çoğu telefon sokulmuyor.. rootlu mu, değil mi, buna yazılım yüklenmiş mi, kerneliyle oynanmış mı diye zaman mı harcayacak birde? zaten sadece senin telefonun oraya gitmiyor, yüzlerce belki de binlerce telefon geliyor, hepsinin derdi sıkıntısı ayrı.. lg güncelleme vermezse rom yüklersin, istediğin sürüme geçersin, bununla uğraşan telefona daha fazla özgürlük vermek isteyen kişiler mevcut.. benim eski nokia 5800 a bile bi kamyon rom yükledim.. nokia desteği kesti, forumdan bu işlerle uğraşanlar ümidi kesmedi, symbian olmasına rağmen hala yeni bişeyler çıkaranlar var.. lafın kısası lg destek versin yada vermesin, sen bu donanımla (snapdragon 800 işlemci ve adreno 330 ekran kartıyla) çoğu oyunu oynarsın.. ama unutma oyunlar deli gibi şarj yiyor, benzinli arabanın 90ı geçince çift enjeksiyona geçmesi gibi birşey.. su gibi içiyor şarjıama çok rahat 1 günü tamamlıyor telefon, "yahu oynayım da bitsin, şarja takayım" diye düşündüğünde şarjı bitmeyenlerden.. iphonelar artık yanında taşınabilir batarya taşır oldular, g2 de 3000 MA pil kapasitesi var, yetecektir..
![]()