Laptopuma Su Döküldü Ne Yapabilirim?

PUSKAS_65

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar herkese iyi günler...Geçen hafta sonu laptop'ımın klavyesinin sol tarafının üstüne su döküldü ... Diğer tuşlar çalışıyor ama "s" harfi çalışmıyor... Ne yapmalıyım ? ( Bilgisayarımın garanti süresi devam ediyor...)

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
arkadaşlar herkese iyi günler...Geçen hafta sonu laptop'ımın klavyesinin sol tarafının üstüne su döküldü ... Diğer tuşlar çalışıyor ama "s" harfi çalışmıyor... Ne yapmalıyım ? ( Bilgisayarımın garanti süresi devam ediyor...)

gönderin garantiye sıvı teması olduğunu anlarlar büyük ihtimal ama yinede yaparlar herhal yada ücreti neyse size bildirirler ...

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Kullanıcı hatasından dolayı para alırlar.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Maalesef bunun için ücret ödemek zorunda kalacaksınız. Garantiye göndermeniz en doğru yol olur.

PUSKAS_65

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
peki arkadaşlar benim bu "s" tuşunu kendim tamir edebilme imkanım var mı ? Önerileriniz neler ? Yoksa kendim hiç ellemeyip garantiye mi yollayayım ?

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
peki arkadaşlar benim bu "s" tuşunu kendim tamir edebilme imkanım var mı ? Önerileriniz neler ? Yoksa kendim hiç ellemeyip garantiye mi yollayayım ?
Daha önce bilgisayarı açmadıysanız tamire yollayın. Ki zaten garantisi devam ediyorsa yapılacak en doğru iş olur servise yollamak çünkü siz açarsanız garanti dışı kalacak laptop ileride daha büyük bir sorun olması ihtimaline karşın yatırım olur hem de bu işler nasıl yapılıyor öğrenirsiniz.
Telefon: +90 216 524 30 00 bunu arayacaksınız, arkadaşlar sizi yönlendriecekler :)
http://www.asus.com/tr/About_ASUS/Facilities_Branches/

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Anadolu yakasında oturuyorsanız Çamlıca'da Asus teknik servisi ve düzgün işliyor genel olarak. Süreci çabuk geçirmek ve laptopu yollarda telef etmemek için bu yolu tavsiye ederim. Ama yine de bir hafta bekleme süresini gözönüne almak gerekli.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Anadolu yakasında oturuyorsanız Çamlıca'da Asus teknik servisi ve düzgün işliyor genel olarak. Süreci çabuk geçirmek ve laptopu yollarda telef etmemek için bu yolu tavsiye ederim. Ama yine de bir hafta bekleme süresini gözönüne almak gerekli.
Aynen bu arada adresi biraz açmak gerekirse Kısıklı Fidanlık'ın orda sanırım.

PUSKAS_65

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
maalesef istanbul da oturmuyorum ... Şu an yurt dışındayım ... Bayram dan önce dönmeyi düşünüyorum ... O zaman da 1 aydan fazla zaman oluyor ... Garanti da Herhangi bir sorun çıkartırlar mı ? Bu arıza ne zaman oldu gibisinden ... Günü geçmiş derler mi ?

Murat Serdar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptopa çay döküldü ilk 30 sn batarya şarj söktüm ters çevirdim ve ertesi sabaha kadar kurumasını bekledim sabah Laptop çalışıyordu ama klavye tuşları çalışmıyordu vatan tarafından garantideli olduğu için ürünü servise verdim açık açık anlattım herşeyi anakartın hasar görmediğini klavyede hasar oluştuğunu iki şey merak ediyorum sadece klavye değilse ne kadar öderim iki anakart yanmadığı halde yandı filan derler mi teşekkür ederim

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Laptop çalışıyordu derken, external bir klavye bağlayıp kullandın mı? Yarım saat / Bir saat kadar...

Bilgisayarın açılması ve Windows'un yüklenmesi anakartın sağlam olduğu anlamına gelmeyebilir.

Muhtemelen seni arızanın tutarını bildirmek için arayacaklardır. Sonuçta garantiden tamir olmayacak laptop. O noktada eğer mainboard arızalı derlerse, ve absürt bir ücret isterlerse muhtemelen Sivas'ta değil ama Ankara'da kendin yaptırmayı deneyebilirsin. İstanbul'da Yazıcığolu'nda uğraşan bir yer var ama çok da uğraşılır değil, Sivas'ta oturman nedeni ile...

Kimsenin sağlam olan mainboaaduna bu bozuk diyeceğini düşünmüyorum. İçin rahat olsun.

Murat Serdar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam gece ve sabah olmak üzere 4 5 kez açıp kullandım tuşların bazısı takılı kalıyordu bazısı hiç basmıyordu ama ekranda bir sorun yoktu hani bi daha sorun çıkarsa biz sorumlu olmayalım gibisinden değiştirme kararı verirler mi sonuçta garanti dışı sayacakalrı için o yönden sordum hocam şimdiden teşekkürler

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Yok zannetmiyorum, Sivas yerine İstanbul ya da Ankara'da olsaydın, klavyeyi piyasadan alıp değiştirebilirdin ya da değiştirtebilirdin ama Sivas'ta uğraşmaya değmez. Bozuk olmayan anakartı da sağlam değil diye seni kazıklamaya kimse uğraşmaz. Kafayı takma...

Rylad

Asistan
Reaksiyon puanı
12
sıvı teması hiç bir zaman garantiye girmez. Firma üzerinden klavye fiyatını sor oldukça pahalı derse piyasada dataservis gibi firmalardan klavye siparişi ver klavyeni değiştir.