Konu Kilitlemeleri Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan POWER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bana katılıyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    46

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bu Arada Forum Saati Kafayı Yedi Saat 04:03 Gösteriyor

Şu an ise Saat 02:21

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Tamam POWER sildim Mesajı Bi An Öyle Bir His Uyandı Bende . :) Okumuşun bile ben Silmeden Önyargılı Davrandım Farkındayım Kusura Bakma

Ithamlar kaldıramadığım şeylerdir NikeSteel. Önyargılarımızdan kurtulalım :clover::flowers:

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Power Allah ını seversen başını kaldır bir kere de yüzünü görelim..Ne bu ya hep yere bakıyorsun..

:D

Bunu diyen avatarlarımda sadece kollarımı göseriyorum:D

Tutarsız mı oldum şimdi ..Evet evet..

EE dünya güzel her şey güzel sen güzelsin n..:D

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Power Allah ını seversen başını kaldır bir kere de yüzünü görelim..Ne bu ya hep yere bakıyorsun..

:D

Bunu diyen avatarlarımda sadece kollarımı göseriyorum:D

Tutarsız mı oldum şimdi ..Evet evet..

EE dünya güzel her şey güzel sen güzelsin n..:D

Oldu hadi halay çekelim :D

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Kutuplaşma yaratmayalım arkadaşlar lütfen.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Arkadaşım öncelikle sana şunu söylemek istiyorumm... Türkçe yi katletmişsin böyle türkçe kullanılmaz biraz dikkat et sizin Türkçe ve edebiyat derslerine bedencimi geliyordu?...Neyse konumuza gelince evet söylediğin bazı noktalara bende katılıyorum... Haklısın!!!...

Valla hiçbir şeye değil de şu mesaja cevap yazacağım ben. :)

Bak şu Türkçe'yi savunana. :) Sana hatalarını göstereyim de bir daha yapma. :flowers:

Türkçe yi ==> Türkçe'yi

türkçe ==> Türkçe (!!!)

edebiyat ==> Edebiyat

bedencimi ==> bedenci mi

bende ==> ben de

İlk yazdıklarım senin kelimelerin, ikinci yazdıklarım da doğru kullanımları.

Hadi diyelim ki noktalama işaretlerini unuttun. Özel isimlerin baş harflerinin büyük yazıldığını da mı unuttun? Bağlaç olan "-de" ekinin, soru eki olan "mi" ekinin ayrı yazıldığını da mı unuttun?

Hiç sevmem böyle yorumları. Türkçe'yi savunacaksan, noktasına kadar doğru kullanacaksın arkadaşım!

POWER, konunu dağıttığım için özür dilerim. :flowers:

Bu arada ben de katıldığım yönünde oy kullanmıştım ama Pesimist'in açıklamasını okuyunca karşı tarafa hak verdim.

Saygılar... :flowers:

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Yöneticilerden empati kurmalarını beklerdim ama ne mümkün. 22 üye fikrime katılmış. Bir yönetici de kalkıp yönetim adına bir cevap yazmamış.

Demek ki kayda değer bulunmadık sağlık olsun. Siz bu saatten sonra empati kurmayı, üyeleri düşünmeyi öğretecek değilim ya :)

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Haklısın , konu kitlenirken biraz daha insaflı olunabilir...

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Bu konuda paylaşmak istediğim bu konu vardı.belki yeri değil ama kilitlenen konularla alakalı olduğu için buraya yazıyorum.tartışma yaratacak,rahatsızlık vereceği düşünülen konular kilitleniyor ancak sadece konuya cevap yazılamıyor,konu yine okunuyor yada video izleniyor ve insanlar rahatsızlık duymaya devam ediyor.Konunun kilitlenme amacı hakaret içerikli mesajlarımı engellemek?Yoksa insanların rahatsızlık duymasınımı engellemek.Amaç Mesajlardan duyulan rahatsızlığı ortadan kaldırmak ise Rahatsızlık veren konu/video yayında kaldığı sürece konu kilitlemenin faydası yok gibi.Peki bu tarz konuları kilitlemek yerine tamamen silmek,insanların rahatsızlık duymasını engelleme açısından daha iyi bir çözüm olmazmı?

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Katılıyorum galiba o katılmıyorum diyenlerin hepsi modlar neyse size bir sorum olucak bu sitede ki modların yarısı neden çocuk

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
Yöneticilerden empati kurmalarını beklerdim ama ne mümkün. 22 üye fikrime katılmış. Bir yönetici de kalkıp yönetim adına bir cevap yazmamış.

Demek ki kayda değer bulunmadık sağlık olsun. Siz bu saatten sonra empati kurmayı, üyeleri düşünmeyi öğretecek değilim ya :)

verdiğin linkteki konuyu kitleyen yönetici açıklamalarıyla beraber mesaj yazmış ama sen okumuyorsun sanırım açtığın konuya atılan mesajları

birde çıkmış yinede yöneticileri eleştiriyorsun

Yöneticinin açıklaması
pesimist dedi ki:
Sana cevap yazmak için 10 kere yazdım sildim. Amacım senin de istediğin üzere kalbinin kırılmamasıydı.

Yazmaya karar verdiğim cevabın şu..
O verdiğin linkte kalın harf hatası, forum bölümü hatası ve başlık hatası vardı.. Bu kadar çok hata yapılan bir konuyu kilitlemek en doğal şeydir. Arkadaş orada bir foruma ilk kez üye oldum demiş ama kalın yazmayı da italik yazmayı da biliyor. Ben de ona kibar bir dille forum kurallarını okumasını ve başlığı bir daha açmasını istedim..

Yeterince açıklamış olduğumu düşünüyorum. İyi çalışmalar

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Niçin bu kadar özele indirgiyorsunuz? Ben genel bir dert yandım. ama siz hala o konu ile ilgileniyorsunuz. O konu benim sessizliğimi bozduran son olaydı.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Bence konuların birleştirilme olayı güzelmiş. Bizim zamanımızda yoktu böyle bi uygulama yapamamıştık :)

Bence yöneticiler bunu değerlendirmeli bu konuda haklısın Power...

Ama konu daha önceden açılmış bir konu olsa bile forum kuralları dahilinde olmalıdır.

Üye forum kurallarını ihlal etmemiş ama daha önce açılmış bi konuyu açmışsa ve o konuya yorum gelmişse konular birleştirilmedilir. Bana göre gayet mantıklı bi öneri ama nerdeyse verdiğimiz hiç bi öneri kabul görmediği için bu da kabul görmeyecektir !

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Bende aynı kanıdayım. Herkes aynı şeyden şikayetçi. Ama oylamaya bakılırsa bizi pek sallamıyorlar. o halde bir teklifte bulunalum "Forum Hakkında" bölümü kapatılsın ya da üyeler konu açamasın? Şimdi böyle bir oylama açasam sonuç ne çıkar acaba :)

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
http://forum.shiftdelete.net/forum-hakkinda/110133-msn-plus-kisi-listesi-sorunu.html#post971079

Bu konuyu kilitlemek yerine uygun bölüme taşıyıp üyeye yardımcı olmak yerine daha başta kaybetmek niye?

logo.gif

Bilmiyor ki benim profilimde bir sürü sordu konu nasıl açılır diye ben de elimdn geldiğince anlatmaya çalıştım lakin yanlış bölüme konuyu açmış arkadaş. Ki ilk defa forum üyeliği alıyorum diyor herneyse.

2. durum ise bu konu açılmıştı kilit! olayına. Konu kilitlemek benim yarım milyon kişilik forumu yönettiğim zamanlardan bildiğim üzere "sert" bir karardır. Niçin?

Çünkü bir insan bir konu açarken defalarca konusunu takip eder. Biri yorum yazıldığında heycanla okur. Tabi bu onun işi ise kontrol eder yardımcı olur vs.

Konuya kilit vurmak bir nevi eliniz kanadığında kalkıp kolunuzu kesmek gibi sert ve acımasızcadır.

Misal geçen bir konu actım Ezel le ilgili. Dizide geçen bir şiiri yayınladım videosu ile birlikte. Fakat bulduğum yerde şiirin adı farklı yazıldığı için forumda yaptığım aramadan sonuç elde edemedim ve direkt konu açıldı.
Daha önce verildi dendi . ARadım çıkmadı dedim ardından videolusu da var dendi ve şak kapandı!

Şimdi konu kapamak çok kolay. Seçeneklere gir konuyu kapat. Basit bir şey fakat ben o konuyu açarken şiirin ve videonun etkisi ile ağlıyordum duygulanmıştım. Şimdi bize ne yahu biz nerden bilelim diyen de çıkar şüphem yok! Ama burası bir forum kuralları uygularken "İnsanları" hedef aldığımızı unutmamamız gerekir.

"Konuyu kilitlemeden önce SAYGI niyetine kısa da olsa bir cümle yazılabilir"

Ya da konuları "Birleştirme" Fonksiyonu kullanılarak extra konu kalmamış, kirlilik olmamış,konuyu açan üyenin kalbi kırılmamış, konuya yorum yapan üyelerin yorumları boşa gitmemiş olur!

Bunlar benim düşüncelerim. FAkat yönetici sıfatını taşımak kolay değildir o kadarı düşünülebilmelidir.

SAygılar sevgiler

POWER

Ercan DEDE

Not : konuya anket ekledim. Anket açık olacaktır. Görüşüme katılanlar "Katılıyorum" u katılmayanlar "katılmıyorum" u seçsin lütfen!

Dediklerine %100 katılıyorum..Unutmamak gerek ki kurallar hayatı kolaylaştırmak için kullanılan bir araçtır, amaç değildir.
Bir de şu forum kuralları okuyun olayı bana pek inandırıcı gelmiyor..Eminim ki Pesimist, Emubaltacı, Alia da dahil olmak üzere bir Allah'ın kulu o bir sayfalık yazıyı baştan sona okumamıştır..İnsanlar noterde taşıt kat'i satış sözleşmesi yaparken bile onca yazıyı okumuyorlar, neden bir soru sormak içim girdikleri sitede bir sayfalık yazıyı okusunlar ki?
Tamam yanlış yapanları ve kurallara uymayanları uyaralım ama, kuralları da putlaştırmayalım..

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,122
O kuralları biz yazdık, ne okumamasından bahsediyorsun?

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
O kuralları biz yazdık, ne okumamasından bahsediyorsun?
söylediğin gibi, kuralları kendiniz yazdığınız için biliyorsunuz. peki üyesi olduğunuz başka sitelerde 2 sayfalık kuralları okuyormusunuz? Veya program yüklerken ki yarım sayfalık kullanım koşullarını?

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
zorhak dedi ki:
Yalannnn Söylüyorsun!!!
bir yöneticiyi yalancılıkla suçlayamazsınız. bilir bilmez konuşmayalım. kuralları yazanlar arasında pesimistte vardır. konuşmalarında daha dikkatli ol lütfen ve yalancılıkla suçladığın kişiden özür dile

söylediğin gibi, kuralları kendiniz yazdığınız için biliyorsunuz. peki üyesi olduğunuz başka sitelerde 2 sayfalık kuralları okuyormusunuz? Veya program yüklerken ki yarım sayfalık kullanım koşullarını?

forum kurallarımız sadece 13 madde ve tek sayfa okunması o kadar zor değil.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
bir yöneticiyi yalancılıkla suçlayamazsınız. bilir bilmez konuşmayalım. kuralları yazanlar arasında pesimistte vardır. konuşmalarında daha dikkatli ol lütfen ve yalancılıkla suçladığın kişiden özür dile

Heheh yanlış anlamanız benim hatam..Yaban adlı skeçten alıntı yapıp yazmıştım..

Yalanın sonundaki 'n' leri uzatınca anlarsınız sandım ama diyorum ya benim hatam belirtmeliydim.:)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
D
Bir de şu forum kuralları okuyun olayı bana pek inandırıcı gelmiyor..Eminim ki Pesimist, Emubaltacı, Alia da dahil olmak üzere bir Allah'ın kulu o bir sayfalık yazıyı baştan sona okumamıştır..İnsanlar noterde taşıt kat'i satış sözleşmesi yaparken bile onca yazıyı okumuyorlar, neden bir soru sormak içim girdikleri sitede bir sayfalık yazıyı okusunlar ki?
Bize yönetici olduğumuzda ilk söylenen forum kurallarını ezbere bilmek zorundasın cümlesiydi. Okumayı geç, oradaki maddeleri çok önceden yuttuk biz.

İşimizi iyi yapmaya gayret ediyoruz. O yüzden bu şekilde yanlış ithamlarda bulunmayalım.