Kasadan Gelen Aşırı Ses ! Lütfen Bakın

ankara123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar 10 yıllık bir bilgisayara sahibim daha tek parçasını değiştirmedim.
Herhangi bir sorun yasamadım ancak su son 2 yıldır kasadan asırı ses geliyor.
Temizliğe iyi önem veririm kasanın içerisi fanlar tertemiz yani milletin bilgisayarına bakıyorum toz içinde resmen korkunç görünüyor ama kasadan hiç ses cıkmıyor.Onların fan düzeneğine bakıyorum aynı benimki nerdeyse hiç farkı yok.Kasasının konumuna bakıyorum dipte bir yere ayagının altına koymus arkasında hiç bosluk yok ama kasadan hiç şikayetci değil hiç ses cıkmıyor neredeyse kasasından kasa yeni falanda değil benimki 10 yıllıksa onun ki 6 yıllık.Dayımın bilgisayarı vardı bozulmus ondaki ram ve fanları aldım bilgisayara taktım kafama göre ama değişmedi hala aynı yani arkadaslar bende sessizlik beklemiyorum ama yani bu kadar ses hiç hosuma gitmiyor film izlerken kulaklık takıyorum yani azda olsa duyuyorum.Tekrar belirtiyorum kasamın içi tertemiz fanlar vb. yeni konumlandırdıgım 2 fan'a bakmanızı ve bana önerilerinizi bekliyorum.
Kasanın konumuda gayet iyi arkasında geniş bosluk var.Söyle birşeyde söylemek istiyorum 10 senedir bu bilgisayarı kullanıyorum gerektiği zaman format atarım 6 ayda bir olur genelde ilk formatı atarım sonra gerekli ayarlar,programlar üzerine deepfreze kurarım gayet güzel gider 6 ay - 1 yıl üniversiteyi kazanınca iyi bir laptop almaktı bu yıl son senem ve dayanamıyorum bu sese yardımlarınızı bekliyorum...

Bilgisayarım Hakkında Bilgi Raporu AIDATA64
Rapor

RESİM EKLENECEKTİR.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Gayet normal bu :) Sistemi ilk aldığın gün canavarken zaman ilerledikçe yavaş yavaş çöpe dönüşüyor :) ses çıkarması da olağan birşey :)

ankara123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tslm.jpg

8l9o.jpg

1rd6.jpg

3xzv.jpg

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ses çıkarmasının neden fanın vidalarının gevşemesi olabiliyor benim fanım çıkacak gibi olmuştu yerinden çok ses çıkarıyordu yerine tekrar tam oturttum ses kesilmişti bir bak derim

ankara123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Resimleri büyük görmek istiyorsanız resmin üzerine Sağ Tus-Resmin Konumunu Kopyala yapın.Yeni sekmede acın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ses çıkarmasının neden fanın vidalarının gevşemesi olabiliyor benim fanım çıkacak gibi olmuştu yerinden çok ses çıkarıyordu yerine tekrar tam oturttum ses kesilmişti bir bak derim
Deneyeceğim teşekkürler.

Gayet normal bu :) Sistemi ilk aldığın gün canavarken zaman ilerledikçe yavaş yavaş çöpe dönüşüyor :) ses çıkarması da olağan birşey :)
1 Yıl daha idare etmesi yeter yani herhangi parca falanda almak istemiyorum gereksiz masraf laptop için bekliyorum.İdare edecek öneriniz yok mu

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Güç ünitesindeki fan da baya ses çıkarabilir, eğer fanları çıkarıp yağlayabilirsen ses biraz olsun azalabilir. Fanın üzerindeki etiketi dikkatlice yeteri kadar kaldırarak ortasındaki deliğe 1 damla yağ damlatman sorununu çözecektir sanırım.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
Resimleri büyük görmek istiyorsanız resmin üzerine Sağ Tus-Resmin Konumunu Kopyala yapın.Yeni sekmede acın.

Deneyeceğim teşekkürler.

1 Yıl daha idare etmesi yeter yani herhangi parca falanda almak istemiyorum gereksiz masraf laptop için bekliyorum.İdare edecek öneriniz yok mu
kapağı açıp fan eksiltmeye gidebilrisiniz en alttaki 2 tane fanı çıkartabiirsiniz :)

ankara123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kapağı açıp fan eksiltmeye gidebilrisiniz en alttaki 2 tane fanı çıkartabiirsiniz :)

İnanın bana onu denedim.
O iki fanı zatan sonradan taktım ancak nafile.
Eger kapagı acarsam sesi direkt dısarı veriyor daha fazla ses oluyor ısı artısıda cabası.

Güç ünitesindeki fan da baya ses çıkarabilir, eğer fanları çıkarıp yağlayabilirsen ses biraz olsun azalabilir. Fanın üzerindeki etiketi dikkatlice yeteri kadar kaldırarak ortasındaki deliğe 1 damla yağ damlatman sorununu çözecektir sanırım.
Deneyeceğim.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
İnanın bana onu denedim.
O iki fanı zatan sonradan taktım ancak nafile.
Eger kapagı acarsam sesi direkt dısarı veriyor daha fazla ses oluyor ısı artısıda cabası.

Deneyeceğim.

Tamamı kalın harfle mesaj yazmak yasak buna dikkat edersek güzel olur :)

fanların hepsini çıkartıp cpu için fansız pasif soğutucu alabilrisin :)

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=105356]Mert Ahmet[/MENTION] in mantık güzel pasif cpu soğutucu ile sesi azaltabilirsin

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4

ankara123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fanların vidalarını kontrol ettim.
Fanlara yağ damlattım bilgisayar asırı derecede ısındı 26 dereceyken 29-30'ları buldu bende klasik yöntem denedim hep işe yarar.
Kasanın içine donmus su dolu sise koydum sesi nerdeyse hiç yok gayet güzel neyse belkide yağın alısması lazım fan sonra düzelir gibime geliyor.
Ayrıca arkadaslar hiç masraf yapmak istemiyorum eski bir bilgisyar için 1 yıl idare etmesi yeterli olcak...

ankara123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu asırı sesi çözemedim beyler speedfan programını indirip ses cıkaran fanın hızını düşürdüm hem ses azaldı hemde kasa üzerindeki derecede düşüş oldu arkadaslar bildiginiz bagırıyordu bilgisayar ucak motoru mübarek.

Bu değerler nasıl beyler ?
qk581.bmp

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ekran karti cok isiniyor gibime geldi eger oyun veya grafik islem yapan bi program acik degilse. Islemci %30 kullanim icin normal sayilabilcek bir isida

l4N1M3l

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim ki de ses çıkarıyo vırn vırn sanki araba ama ben üstüne yumruğu bi koyuyom düzeliyo ama sen koyma mutlaka fan dır benim ki fandan dı sen bilgisayarcılara bi götür tanıdıga götür yada bi baksın ama bence FAN da sorun var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim yazını okurken hafif vurdum ve ses kesildi. klasik bi yöntem eyvallah !!! :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeş benimkide daha 3 yıllık cpu yeni ekran kartı takdık ses çıakrıyor arada kesiyor üstüne vuruna bazen kesiyor ölede ben napa bilirim ama yorumları okudum bi denicem belki kesilir :thumbup: :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgisayardan gırrrrrrrrr gibi bir ses geliyor ama her açışımda bu bir uyarı türü olabilimi acaba?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Eski yöntem yeni yöntemleri döver :D vurduğum gibi sustu sağolun :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kasanın arkasındaki fanın hava alma yerine çubuk yardımıyla durdurup yeniden çalışmasını sağlayın düzeliyor :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ses yarıya düştü gibi dayak cenetten çıkma boşu dememişler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı sorun benim bilgisayarımdada olmuştu dediklerinizin hepsini denedim asıl çözüm fanların tam ortasında bir yapışkan bant var onu kavlatınca altında bir yağ haznesi çıkıyor bu haznenin içine yeterince yağ koyarsan an az 2 yıl daha ses çıkarmaz bu işlemi yaptıktan sonra bu benim 3 üncü yılım çıt yok ama bunu tüm fanlara uygula

zKillerPT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şunu bi dene ; Öncelikle Corsair Link Diye bir Uygulama var Onu indir ve 100Tl lik bir ek parça sı var o parçayı Çoğu yerde 50 yada 15 TL'ye satıyorlar.O parçayı Fanların Arkasına Tak ve Uygulamayı Aç Uygulama Artık Çalışır Parçayı Tanıt Ve Yukardaki Profile butonuna bas fanlarının hızını istediğin gibi ayarla ses ederken performanceye al ve 20dk bekle sonra balanceye yada normala alabilirsin bendede oldu hatta şimdi yaptım ve artık ses çıkmıyor!!!!!

---- Mesajlar birleştirildi ----

fakat bu bilgisayar yöntemi laptopta çalışmaz bu arada bilgisayardan bilgisayara değişir Biraz Pahalı Yani Kaliteli bilgisayarlarda kolay olur ama normallerde 30dk sürer benimki 10dk sürdü çünkü (10.000TL)LİK BİR BİLGİSAYAR

Bu arada Bilgisayarınız Açılırken Göz Şekli Yada Ulliminati Çıkarsa Artık Sıçtınız Demektir Amerika Tarafından yapılan bir gözleme virüsüdür artık kredi kartı bilgilerinizi yazmayın demektir!!!o şekilin çıkma nedeni Virüsün Proglamlanma Esnasında yapılan bir hatadır

bide bilgisayar okadar sakinki şuan rüzgar esmiyor aq