nsgnc
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 10
SDN farkı. Bir gün ofislerine de gidecemHaha video süper![]()

SDN farkı. Bir gün ofislerine de gidecemHaha video süper![]()
Zahmet olmazsa kastettiğiniz sürümlerden bu şekilde usb'den çalışabilecek bir tanesinin adını verebilir misiniz?Windows da Live sürümleri mevcutKendim bizzati denemiş bulunmaktayım Özelliklede Sistemi Tamamen açılamaz kadar hasar görmüş PC ler için veri kurtarmada bire bir etkili olabiliyor...
Slm arkdşlr yukarıda anlatılanları aynen yapıyorum.512 mb flasdiski takıyorum.Direkt slax'ı gösteriyorum.Flaşdiske yazılım kuruluyor.Daha sonra bilgisayarımı cd den başlamaya getirip yeniden başlatıyorum.PC sırayla USB flasdiski önce olmak üzere tek tek kontrol ediyor.Ama flasdiskten başlamıyor.Sonra normal hdd den başlatıp windows açılıyor.Başlama ayarlarının hepsini USB disk gösterip tekrar deniyorum.Yine hdd den açılıyor.Yani slax ile açılmıyor.Atladığım bir şeymi var.Yardımlarınızı bekliyorum.TŞK:helpsmilie:
Ayrıca "Harddisk Priority" (öncelik) ayarı olması lazım..Usb disk'i başa alırsanız sorun çözülecektir...
Arkadaşım pardusu denedin mi? Sonuç nedir.
Slax'ı indirdim. Türkçe yoktu sadece ingilizce vardı. Türkçe için ayrı bir dosya mı indirmem gerekiyor. Kablosuz'u çalıştıramadım.
Aslında bu işletim sisteminden bir cacık olmaz. Disk bölme yazılımı bile içinde gelmiyor. sonradan kurmaylada uğraşmak istemiyorum. Pardusu USB diske kurarım daha iyi.
Buradaki bomba Flash diske yazan program.![]()
Zahmet olmazsa kastettiğiniz sürümlerden bu şekilde usb'den çalışabilecek bir tanesinin adını verebilir misiniz?
Bence slax en iyisi.Canımı çıkardı o windowsun live sürümü.Windows da Live sürümleri mevcutKendim bizzati denemiş bulunmaktayım Özelliklede Sistemi Tamamen açılamaz kadar hasar görmüş PC ler için veri kurtarmada bire bir etkili olabiliyor...
Tek diyeceğim yakında bu konu lvwk(Linux ve windows kavgası) olur.Arkadaşım Google yazarsan ''Cd den Çalışan XP'' yada ''Usb den çalışan XP'' diye onlarca konu başlığı bulabilirsin
http://www.slax.org/build.php buradaki linkten slax indirmeden önce içinde neler olacağına kendin karar veriyorsun
istersen oyun ekle istersen ofisi çıkar yada benim yaptığım gibi içine gparted(partition magic alternatifi) ekle]
Bende bunu arıyordum![]()
arkadaşım bi cacık olmaz demişsin ama bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor sanırım
ben bu görüşe katılmıyorum
sonradan herhangi birşey kurmadan da işletim sistemini hazırlayabilirsin
slaxin özelliği modüler olması...
ben nasıl yaptığımı sana anlatıyım
öncelikle unetbootin programına ihtiyacın yok
http://www.slax.org/build.php buradaki linkten slax indirmeden önce içinde neler olacağına kendin karar veriyorsun
istersen oyun ekle istersen ofisi çıkar yada benim yaptığım gibi içine gparted(partition magic alternatifi) ekle
istediğin şeyleri ekleyip çıkardıktan sonra sana verdiği tar dosyayı indir
flash diskin içine çıkar sonra bootints.bat dosyasına çift tıkla hepsi bu kadar
slax açıldığında senin istediğin prog.larla birlikte açılsın
benim kurmam sebebim şuydu ramden çalışınca ne kadar hızlı oluyor diye merak etmiştim
çok hızlı oluyormuş
edit:anlamadığın yapamadığın bi yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.
istersen oyun ekle istersen ofisi çıkar yada benim yaptığım gibi içine gparted(partition magic alternatifi) ekle]
Bende bunu arıyordum![]()
neyse ki bilgiler birilerinin işine yaramış![]()
Bios'u güncelleyince oluyorsa yine şanslısınız. Güncelleyin ya da bilene yaptırın.Arkadaşlar ben denedim yalnız dil ingilizce türkçe olmuyor ya da ben bulamadım bilmiyorum....Birde 4-5 defa usb den açtıktan sonra açılma problemi yaşıyor.Bu arada Bios ayarlarından iyi anlamnız gerekiyor.Arkadaşın bilgisayarından açabildim ancak.Zira benim bilgisayarda USB den Boot yok bios u güncelleme yapmak lazım oda sıkıntılı bir iş.
arkadaslar ben iki programıda indirdim once unibotu kurdum .. sonra da slaxı ama sorun suki tekrar dosya indirmeye kalkıyor ve de cok buyuk bir dosya.. burada bazı arkadaslar. unibot dosyasına gerek yok diyorlar. bu sorun ondanmı kaynaklanıyor acaba ..bir diğer husus ise bunu flash bellegin icinde acıp oradamı kurmak gerekiyor acaba ben hatay oradamı yapıyorum. . ben usb secenegini secerek indirmsitim unibot dosyasına o yuzden mi gerek olmuyor ....
arkadaslar ben iki programıda indirdim once unibotu kurdum .. sonra da slaxı ama sorun suki tekrar dosya indirmeye kalkıyor ve de cok buyuk bir dosya.. burada bazı arkadaslar. unibot dosyasına gerek yok diyorlar. bu sorun ondanmı kaynaklanıyor acaba ..bir diğer husus ise bunu flash bellegin icinde acıp oradamı kurmak gerekiyor acaba ben hatay oradamı yapıyorum. . ben usb secenegini secerek indirmsitim unibot dosyasına o yuzden mi gerek olmuyor ....
emre tesekkürler ben bu dedikelrini aynen yaptım ama bi turlu olmadı . simdi bi daha denedim( usb 4 gb ve fat 32 sekilinde bicimlendirdim) suan oluyor ama bilmiyorum acıkcası daha denemedim ama suan oluyor gibi.Videoda anlatılanı yap arkadaşım.
Verilen sitede download bölümünde ".tar" uzantılı dosyayı indir (yaında for usb yazıyor zaten). Sonra unitboot mu nedir onu indir. Açınca
distribitio kısmında "slax"ı seç, diskimage kısmından "iso"yu seç ve .tar uzantılı dosyası hemen yanındaki kısımdan seç, en altta "type" var orada usb drive'yi seç, sürücü adını seç ve "ok"a tıkla. Tüm bunlardan önce usb'ni fat olarak biçimlendir. Naşka bir şey olarak biçimlendirene rastlamadım. Ntfs oluyor ama normal şartlarda olmuyor, yani bildiğin biçimlendirme yap usb'ne, tamamdır. fat, fat32 farketmiyor.
Bilgilerinizin gitmesinin slax ile alakası yok. Kurtarma yazılımları ile şansınızı deneyiniz.çok güzel ama bunu kullanarak D sürücüsünde bulunan bütüm bilgilerim silinmiş bulunuyor
ve geri yükleme ile de gelmiyor bunun nasıl olabilecegini anlatacak birisi varmıdır acaba
veya dosyaları nasıl geri getirebilecegimi söyliyecek D sürücüsünde Recycled adında 1 klasör var ve giden bilgiler önemli ve yedeği olmayan bilgiler