İşletim Sisteminizi Yanınızda Taşıyın - Slax Linux

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Windows da Live sürümleri mevcutKendim bizzati denemiş bulunmaktayım Özelliklede Sistemi Tamamen açılamaz kadar hasar görmüş PC ler için veri kurtarmada bire bir etkili olabiliyor...

kuyuduzu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Windows da Live sürümleri mevcutKendim bizzati denemiş bulunmaktayım Özelliklede Sistemi Tamamen açılamaz kadar hasar görmüş PC ler için veri kurtarmada bire bir etkili olabiliyor...
Zahmet olmazsa kastettiğiniz sürümlerden bu şekilde usb'den çalışabilecek bir tanesinin adını verebilir misiniz?

r-k

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Slm arkdşlr yukarıda anlatılanları aynen yapıyorum.512 mb flasdiski takıyorum.Direkt slax'ı gösteriyorum.Flaşdiske yazılım kuruluyor.Daha sonra bilgisayarımı cd den başlamaya getirip yeniden başlatıyorum.PC sırayla USB flasdiski önce olmak üzere tek tek kontrol ediyor.Ama flasdiskten başlamıyor.Sonra normal hdd den başlatıp windows açılıyor.Başlama ayarlarının hepsini USB disk gösterip tekrar deniyorum.Yine hdd den açılıyor.Yani slax ile açılmıyor.Atladığım bir şeymi var.Yardımlarınızı bekliyorum.TŞK:helpsmilie:

toraman53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki arkadslar bu işlemi portable xp cdleri ile de yapamazmıyız

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Slm arkdşlr yukarıda anlatılanları aynen yapıyorum.512 mb flasdiski takıyorum.Direkt slax'ı gösteriyorum.Flaşdiske yazılım kuruluyor.Daha sonra bilgisayarımı cd den başlamaya getirip yeniden başlatıyorum.PC sırayla USB flasdiski önce olmak üzere tek tek kontrol ediyor.Ama flasdiskten başlamıyor.Sonra normal hdd den başlatıp windows açılıyor.Başlama ayarlarının hepsini USB disk gösterip tekrar deniyorum.Yine hdd den açılıyor.Yani slax ile açılmıyor.Atladığım bir şeymi var.Yardımlarınızı bekliyorum.TŞK:helpsmilie:

Ayrıca "Harddisk Priority" (öncelik) ayarı olması lazım..Usb disk'i başa alırsanız sorun çözülecektir...

DogukanDogu84

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
9
Çok güzel bir Linux dağıtımı, Virtual PC kurmaktan kurtuldum. (VirtualBox ı kaldırdım. :) )

pala64

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgi için teşekkürler, indirme linki de olsaydı indirip denerdik.

cafgazhar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BIOS ayarlarına nasıl gireceğimi bilmiyorum
oradanFirst Boot Device seçeneğine nasıl gireceğim yardım eder misiniz lütfen...

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
Arkadaşım pardusu denedin mi? Sonuç nedir.

Slax'ı indirdim. Türkçe yoktu sadece ingilizce vardı. Türkçe için ayrı bir dosya mı indirmem gerekiyor. Kablosuz'u çalıştıramadım.

Aslında bu işletim sisteminden bir cacık olmaz. Disk bölme yazılımı bile içinde gelmiyor. sonradan kurmaylada uğraşmak istemiyorum. Pardusu USB diske kurarım daha iyi.

Buradaki bomba Flash diske yazan program.:D

arkadaşım bi cacık olmaz demişsin ama bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor sanırım

ben bu görüşe katılmıyorum
sonradan herhangi birşey kurmadan da işletim sistemini hazırlayabilirsin
slaxin özelliği modüler olması...

ben nasıl yaptığımı sana anlatıyım
öncelikle unetbootin programına ihtiyacın yok

http://www.slax.org/build.php buradaki linkten slax indirmeden önce içinde neler olacağına kendin karar veriyorsun
istersen oyun ekle istersen ofisi çıkar yada benim yaptığım gibi içine gparted(partition magic alternatifi) ekle

istediğin şeyleri ekleyip çıkardıktan sonra sana verdiği tar dosyayı indir
flash diskin içine çıkar sonra bootints.bat dosyasına çift tıkla hepsi bu kadar
slax açıldığında senin istediğin prog.larla birlikte açılsın

benim kurmam sebebim şuydu ramden çalışınca ne kadar hızlı oluyor diye merak etmiştim
çok hızlı oluyormuş :)

edit:anlamadığın yapamadığın bi yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.

kuyuduzu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar işletim sisteminde bir açık buldum.
Benim tüm videolarım, filmlerim D:\Görüntülerim altında olur. Ancak slax ile açınca görmüyor. Diğer dizinleri görüyor ancak görüntülerim'i görmüyor. Elle yazıyorum yine girmiyor. Başka bir dizine atsam dosyalarımı belki görür ama şu anda slax'tan doğru filmlerime ulaşamıyorum, belirteyim.

cafgazhar, videodaki gibiyse bios un, bakarak yap.
Değilse büyük ihtimal benimki gibidir. Bios'a gir (bilgisayar açılırken del'e bas, o girer) üstte boot, power gibi birkaç sekem var. boot'a gel "first" veya "priority" diye kelime geçen menüye gelip entere bas.Orada:
1 hdd
2 cd-rom
3 floppy diye seçenek olur. İlkine gelip usb belleğini seç.

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Zahmet olmazsa kastettiğiniz sürümlerden bu şekilde usb'den çalışabilecek bir tanesinin adını verebilir misiniz?

Arkadaşım Google yazarsan ''Cd den Çalışan XP'' yada ''Usb den çalışan XP'' diye onlarca konu başlığı bulabilirsin

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Bence slax en iyisi.Canımı çıkardı o windowsun live sürümü.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Arkadaşım Google yazarsan ''Cd den Çalışan XP'' yada ''Usb den çalışan XP'' diye onlarca konu başlığı bulabilirsin
Tek diyeceğim yakında bu konu lvwk(Linux ve windows kavgası) olur.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
arkadaşım bi cacık olmaz demişsin ama bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor sanırım

ben bu görüşe katılmıyorum
sonradan herhangi birşey kurmadan da işletim sistemini hazırlayabilirsin
slaxin özelliği modüler olması...

ben nasıl yaptığımı sana anlatıyım
öncelikle unetbootin programına ihtiyacın yok

http://www.slax.org/build.php buradaki linkten slax indirmeden önce içinde neler olacağına kendin karar veriyorsun
istersen oyun ekle istersen ofisi çıkar yada benim yaptığım gibi içine gparted(partition magic alternatifi) ekle

istediğin şeyleri ekleyip çıkardıktan sonra sana verdiği tar dosyayı indir
flash diskin içine çıkar sonra bootints.bat dosyasına çift tıkla hepsi bu kadar
slax açıldığında senin istediğin prog.larla birlikte açılsın

benim kurmam sebebim şuydu ramden çalışınca ne kadar hızlı oluyor diye merak etmiştim
çok hızlı oluyormuş :)

edit:anlamadığın yapamadığın bi yer olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Verdiğin linki ben de incelemiştim. Özelliklerinin farkındayım. Fakat makalede verildiği gibi türkçe desteği vb. konularda hazır değil onu belirtmek istedim. Yinede teşekkürler.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88

asder55

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar ben denedim yalnız dil ingilizce türkçe olmuyor ya da ben bulamadım bilmiyorum....Birde 4-5 defa usb den açtıktan sonra açılma problemi yaşıyor.Bu arada Bios ayarlarından iyi anlamnız gerekiyor.Arkadaşın bilgisayarından açabildim ancak.Zira benim bilgisayarda USB den Boot yok bios u güncelleme yapmak lazım oda sıkıntılı bir iş.

kuyuduzu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar ben denedim yalnız dil ingilizce türkçe olmuyor ya da ben bulamadım bilmiyorum....Birde 4-5 defa usb den açtıktan sonra açılma problemi yaşıyor.Bu arada Bios ayarlarından iyi anlamnız gerekiyor.Arkadaşın bilgisayarından açabildim ancak.Zira benim bilgisayarda USB den Boot yok bios u güncelleme yapmak lazım oda sıkıntılı bir iş.
Bios'u güncelleyince oluyorsa yine şanslısınız. Güncelleyin ya da bilene yaptırın.

Açılınca sağ altta dilleri görebilirsin. Varsayılan olarak ingilizce geliyor. Sağ tıkladığında bir kaç tane dil var. Sağ tıklayıp (hangisiydi unuttum ama çok seçenek yok) properties diye bir şey olması lazım, ona yakın bir seçenek. Gelen pencerede soldakiler desteklenen diller sağdakiler kısayola eklenmiş diller. Soldan Türkçe'yi bulup sağ tarafa "add language" ile ekle. Tamam deyip kapat. Şimdi sağ alttan dile sağ tıklayıp dilimizi seç.

pdr42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
arkadaslar ben iki programıda indirdim once unibotu kurdum .. sonra da slaxı ama sorun suki tekrar dosya indirmeye kalkıyor ve de cok buyuk bir dosya.. burada bazı arkadaslar. unibot dosyasına gerek yok diyorlar. bu sorun ondanmı kaynaklanıyor acaba ..bir diğer husus ise bunu flash bellegin icinde acıp oradamı kurmak gerekiyor acaba ben hatay oradamı yapıyorum. . ben usb secenegini secerek indirmsitim unibot dosyasına o yuzden mi gerek olmuyor ....

kuyuduzu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaslar ben iki programıda indirdim once unibotu kurdum .. sonra da slaxı ama sorun suki tekrar dosya indirmeye kalkıyor ve de cok buyuk bir dosya.. burada bazı arkadaslar. unibot dosyasına gerek yok diyorlar. bu sorun ondanmı kaynaklanıyor acaba ..bir diğer husus ise bunu flash bellegin icinde acıp oradamı kurmak gerekiyor acaba ben hatay oradamı yapıyorum. . ben usb secenegini secerek indirmsitim unibot dosyasına o yuzden mi gerek olmuyor ....

Videoda anlatılanı yap arkadaşım.
Verilen sitede download bölümünde ".tar" uzantılı dosyayı indir (yaında for usb yazıyor zaten). Sonra unitboot mu nedir onu indir. Açınca
distribitio kısmında "slax"ı seç, diskimage kısmından "iso"yu seç ve .tar uzantılı dosyası hemen yanındaki kısımdan seç, en altta "type" var orada usb drive'yi seç, sürücü adını seç ve "ok"a tıkla. Tüm bunlardan önce usb'ni fat olarak biçimlendir. Naşka bir şey olarak biçimlendirene rastlamadım. Ntfs oluyor ama normal şartlarda olmuyor, yani bildiğin biçimlendirme yap usb'ne, tamamdır. fat, fat32 farketmiyor.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18

iso dosyasını indirmenizi tavsiye ederim. hem CD'ye yazdırabilirsiniz hem de unetbootin programı ile USB belleğe yükleyebilirsiniz..

pdr42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Videoda anlatılanı yap arkadaşım.
Verilen sitede download bölümünde ".tar" uzantılı dosyayı indir (yaında for usb yazıyor zaten). Sonra unitboot mu nedir onu indir. Açınca
distribitio kısmında "slax"ı seç, diskimage kısmından "iso"yu seç ve .tar uzantılı dosyası hemen yanındaki kısımdan seç, en altta "type" var orada usb drive'yi seç, sürücü adını seç ve "ok"a tıkla. Tüm bunlardan önce usb'ni fat olarak biçimlendir. Naşka bir şey olarak biçimlendirene rastlamadım. Ntfs oluyor ama normal şartlarda olmuyor, yani bildiğin biçimlendirme yap usb'ne, tamamdır. fat, fat32 farketmiyor.
emre tesekkürler ben bu dedikelrini aynen yaptım ama bi turlu olmadı . simdi bi daha denedim( usb 4 gb ve fat 32 sekilinde bicimlendirdim) suan oluyor ama bilmiyorum acıkcası daha denemedim ama suan oluyor gibi.
EVET OLDU arkadaslar yalnız usb bellegin kendi icine dosya atamıyormuyuz yada ben yapamadım. ornegin bilgisyar goctu bilgileri krutarmak icin susbden boot ettim sonra dosyaalrımı usb ye kopyalamk istiyorum sanırım bunu yapmıyor anladıgım kadarı ile .. bakalım arastırmaya devam. birde soyle birsey yapmak istiyorum bir virus programı kurup icinde virus taraması yapabilrimiyim yukarıda arkadaslar bolumlemeden soz etmişler c yi bolme sanırım bu tam incelemedim yoksa farklı birseymi

pdr42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
evet arkadaslar incelemem devam ediyor ama cok acamisiyim bu sistemin. öncelikle size sorum bu slax ilk acılısta 4 5 tane secenek sunuyor yok server yok grafik secenegi ben grafik secenegi ile acıyorum serverlede actım degisen bieşy gormedim. yalnız internete baglanamadım wi fi ayarını yapıp giremedim bu nasıl oluyo bilen var mı bir diger husus dilini turkceye ceviriyorum sag alt kosede turkce ikonu gorunuyo ama turkce olmuyor hatta dil listesinden tum dilleri kaldrıdım sadece turkceyi koydum yiende kar etmedi siz turkcede nasıl kulalnyıosunuz. internete baglandım demişti arkadasın biri ben neden baglanamadım eksik olan sey ne . birde bilgisayarı kapatmak isterken yanlıslıkla lock session a bastım benden parola istedi bende rasgele yazdım olmadıı bu ne sonra new user diyerek girebildim . bu arada buraya sadece benmi yazıyorum acaba :=)

kuyuduzu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
pdr42,
Diğer sorunlarına yardımcı olamayacağım; ancak ben ethernet ile internete sistem dili Türkçe olarak rahatlıkla girip çıkabiliyorum.
İlk açılıştaki dört beş seçenekten (sanırım) üçüncü sırada içinde to ram kelimesi geçen (sanırım copy to ram yazıyordu) satırı seçersen slax, videoda anlatıldığı gibi belleğe (ram'e) kopyalanarak açılır ve daha hızlı olur.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
aa ne yararlı bişimiş ya :)

saxo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok güzel ama bunu kullanarak D sürücüsünde bulunan bütüm bilgilerim silinmiş bulunuyor
ve geri yükleme ile de gelmiyor bunun nasıl olabilecegini anlatacak birisi varmıdır acaba
veya dosyaları nasıl geri getirebilecegimi söyliyecek D sürücüsünde Recycled adında 1 klasör var ve giden bilgiler önemli ve yedeği olmayan bilgiler

kuyuduzu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
çok güzel ama bunu kullanarak D sürücüsünde bulunan bütüm bilgilerim silinmiş bulunuyor
ve geri yükleme ile de gelmiyor bunun nasıl olabilecegini anlatacak birisi varmıdır acaba
veya dosyaları nasıl geri getirebilecegimi söyliyecek D sürücüsünde Recycled adında 1 klasör var ve giden bilgiler önemli ve yedeği olmayan bilgiler
Bilgilerinizin gitmesinin slax ile alakası yok. Kurtarma yazılımları ile şansınızı deneyiniz.