iPhone 7 Türkiye'de çalışması hakkında

spawnsas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,

Arkadaşım Amerika'da şuanda ve ona iPhone 7 aldırtabilirim tabi aşağıda yazıcağım soruıları sağlıklı cevaplayabilirseniz.

1) Şuan Apple'ın sitesinde sim-free'siz iPhone satışı yok. Bu tahmini fikriniz ne zaman açılır veya Apple lansmanında ne zaman açılıcağından bahsetti mi ?

2) Geçen seneki iphone 6s plus başlığına gözüm çarptı. Hakkı Bey isminde birisi hemen aldığına söyledi "T-Mobile" 'dan. Ve Türkiye'de çalıştığını, sim kartını taktığında hiçbir sıkıntı yaşamadığından bahsetti. Şimdi ben arkadaşıma bu 4 firmadan ( T-Mobile, Verizon, Sprint, AT&T ) birini seçip arkadaşıma aldırtsam türkiyede örneğin AVEA kullanıcısıyım, sim kartıma taktığımda bir sorun yaşayabilir miyim.

3) Arkadaşımın IMEI kaydını orada yaptırabilmesi ücretsiz ve mümkün mü ? Mümkün değilse Türkiye'ye girdiğinde IMEI kaydını nerde, nasıl, ne kadara yaptırır ?

4) Amerika eyalet vergisinden bahsediliyor. İnternette daha araştırmadım ama %8 gibi bir orandan bahsediliyor. Bunun dışında Türkiye'ye girerken unbox kutuyla girerse ekstra bir vergi vermesi gerekiyor mu? Gerekiyorsa kutuyu açıp telefonu kullanmasını söyleyebilir ve vergiden kaçabilir miyim ?

5) Eğer 2. soruda sorduğuım gibi sorun yaşarsam ( kırdırma gereksinimim varsa ) , Türkiye'de kırdırma işlemi ne kadara mal olur ?

Şuanki dolar kuruylada kabaca bir hesap yapabilip ben ve benim gibi almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olursanız sevinirim ( USD : 2,9825)

İyi Günler, Teşekkürler

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Merhaba,

Sorularına hemen yanıt vereyim;

1 - Unlock alman yeterli. Bizimkisi bu şekilde geldi.
2 - Eğer unlock aldırırsan sorun yaşamazsın.
3 - E-devlet üzerinden imei kaydı yaptırabilirsin.
4 - Türkiye'ye yanında veya bavulda getirirsen vergi yok. Tabi *okunu çıkartıp fazla getirirsen, havalimanında senden şüphelenip arayabilirler. 1 veya 2 tane getir en fazla
5 - Bilgim yok.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Benim bildiğim kadarı ile Apple ürünlerinde IMEI kırdırmak mümkün değil.