TeknoTakip
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 444
konu değiştikçe yanıtlar da değişir.Bu konuyu neden aktif ettiniz ya hergun yıllık konular aktif olmak zorunda mı ?
konu değiştikçe yanıtlar da değişir.Bu konuyu neden aktif ettiniz ya hergun yıllık konular aktif olmak zorunda mı ?
Şuanda 2020 den 2021 e giriyoz ben 2021 de şubat ayında iphone 12 pro alsam türkiyeden almaya göre ne avantaj ve dez avantajım olur kayıt ucretı vs bana ne kadar girer kar zarar olarak?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Alan birisi varsa cevaplarsa güzel olur
aynen garanti yokHocam benim merak ettiğim bu sahibinden vb yurt dışı iphone 12 pro satıyorlar daha uygun fiyata. Şimdi ben bunu alsam ve pasaport kaydı yaptırsam herşeye tamamız fakat garanti olayı nasıl oluyor ? Garantisiz mi oluyor hocam. O zaman pek bi anlamı yok demektir çünkü İphone en güzel tarafı garanti.
aynen garanti yok
IMEI olayını iPhone'lar için de yapılabiliyor diye biliyorum ancak x ve sonrası için durum nedir bilemiyorum. Öncesi için yapılıyordu diye aklımda kalmış.Hocam imei sorun olmuyor mu sonradan?
Yanlış hatırlamıyorsam 1 ay içinde olması lazım , eğer süre değişmediyse, yurt dışından gelen birinin pasaportuna cihazı kaydettirmeniz lazım. Ücret var mıydı hatırlamıyorum.Arkadaslar ben almanyada arkadasin kullandigi eski iphone telefonunu ondan alicam . Turkiyeye gelirken getiricek , onu burda nasıl actirtip kullana bilirim ? (Pasaportum yok)
Hocam merhaba, süreç hakkında bilgilenceğiniz şekilde yazı paylaşayım.Merhaba iyi forumlar herkese. Benim yurt dışından iphone getirme ile ilgili bir sorum olacak. Ay sonu annem İspanyaya gidiyor ve oradan bana Iphone getirmesini istiyorum ama Türkiye'de 2732 lira harci ödeyerek bile kullanmam da engel teşkil eden bir husus var mı ? Garanti veriliyor mu ? Garanti gerekmesi durumunda aynen Apple Turkiye'ye kargoya verme durumumda cihazı onarırlar mi ? Ne annem ne ben yurt dışından daha önce hiç cihaz getirmedim.
Model numarasını Apple TR hattını arayarak sordum fakat verdiği model numaraları iPhone 14 Pro, Pro Max modellerine ait değildi. Getirceğin modeli Apple TR hattını arayarak Türkiyede garantisi olanların model numarasını talep edip alırken o model numarasına ait olan cihazı alırsınız. Kutunun arkasında yazıyor diye biliyorum model numaraları.Teşekkürler cevabınız için. Garanti olayında model numarasına bakın deniyor onu nasıl öğrenebiliriz. Bir de e-sim olan modeller Türkiye'de çalışır mi yoksa normal sim slotlu mu almak lazım. Son olarak 4 ay verilen geçici Imei süresini beklemek mantıksiz görünüyor çünkü tahmin ediyorum yılbaşında 2732 TL olan Imei kayıt harcı rekor bir zamla karşılaşabilir.
ben ablamın pasaportuna 3 yıl kayıt yaptırdım bir de ablamın adına yeni hat aldık ilk defa kendi telefon numaramı seçtim 2013'ten beri kullandığım hat ise babamın eski hattıydı numarayı ben seçmemiştim bile eski hattımı çok aktif kullanmıyorum.Bneim son 3 telefonum yurt dışıydı 13 prp max , 14 pro max 14 plus gayet memnundum ve kpandıktan sonra da müşteri buldum .imei kayıt yaptırmadım .