Amerika'dan alınan iPhone 6S Türkiye'deki SIM kartlarla çalışır mı?

wholelottajam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,

Hakkı Bey size bir sorum olacak.

Amerika'dan getirttiğiniz iphone 6s'i Türkiye'de operatörlerle kullanabiliyor musunuz?(Turkcell,Vodafone,Avea,..)

Eğer kullanıyorsanız, şu anda apple.com'da SIM-FREE bir versiyon bulunmadığı için, hangi opsiyondan seçerek almalıyız ki, Türkiye'ye getirdiğimizde LOCKED olmasın ve sizin gibi kullanabilelim? (Örnek: T-Mobile pay in full)

Yakın zamanda ABD'den bir akrabam gelecek ve bu yüzden Türkiye'deki SIM kartlarla çalışan bir versiyonu aldırmak istiyorum.

Teşekkür ederim

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Hmm benim içinde önemli bu bilgi cevap bekliyoruz [MENTION=2]Troy[/MENTION]

wholelottajam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=2]Troy[/MENTION] Hakkı Bey bir de bu garanti kapsamını açıklayabilir misiniz? Şu anda sizde de bulunan iphone 6s'in başına birşey geldiğinde, Türkiye'de garanti kapsamında mı? Yoksa 1 yıllık garanti içinde de olsa, Amerika'dan alındığı için Türkiye'den işlem yapılamıyor mu?

slipknot010208

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hakkı Bey yurtdışından getirttiniz tamamda imei kaydını falan siz mi yaptınız ayrıca zam geldiği söleniyordu bende yurdışından iphone 5 gelmişti 150 küsür vermiştim siz nasıl yaptınız ?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Merhaba dostlar,

Az önce sim kartı da taktım ve birincil telefon olarak kullanmaya başladım.

Herhangi bir problem yok. Garantisi de geçerli problem yok.

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Merhaba dostlar,

Az önce sim kartı da taktım ve birincil telefon olarak kullanmaya başladım.

Herhangi bir problem yok. Garantisi de geçerli problem yok.

Selam

Aradığımızda cevap buydu sanırım. Kısa zamanda UKT videosunuda bekliyoruz.

wholelottajam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=2]Troy[/MENTION] Hakkı Bey cevap için teşekkür ederim. Bir de mesajda dediğim gibi
Eğer kullanıyorsanız, şu anda apple.com'da SIM-FREE bir versiyon bulunmadığı için, hangi opsiyondan seçerek almalıyız ki, Türkiye'ye getirdiğimizde LOCKED olmasın ve sizin gibi kullanabilelim? (Örnek: T-Mobile pay in full)

Hangisini seçmeliyiz ki sizinki gibi sıkıntı olmasın? Apple.com'da T-Mobile, AT&T ve Verizon gibi firmaların "pay in full" olarak seçenekleri var. Bu konuda da cevap alabilirsek çok iyi olur.

İyi günler

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
[MENTION=2]Troy[/MENTION] Hakkı Bey cevap için teşekkür ederim. Bir de mesajda dediğim gibi

Hangisini seçmeliyiz ki sizinki gibi sıkıntı olmasın? Apple.com'da T-Mobile, AT&T ve Verizon gibi firmaların "pay in full" olarak seçenekleri var. Bu konuda da cevap alabilirsek çok iyi olur.

İyi günler

Hangi derken akraban gidecek Apple Store'a sim kilitsiz iPhone istetecek. T-Mobile, AT&T falan olmayacak.

mcanerol

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Anlamadım bu olay var. Gecen sene Amerika'dan iPhone 5s aldım unlocked versiyon. Telefonu kullandım hiç bir sıkıntı olmadı. Fakat telefonu düşürdum ve ekran yerinden çıktı on kameram gitti. Apple aradığım zaman telefonun Amerika'dan geldiği icin servise desteği vermiyoruz dedi. Ve telefonu alalı 4 ay filan olmustu. Garanti kapsamınada sokmadılar. Amerika'dan gelen cihazlara destek vermediklerini söylediler.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Oyle birsey olcagini zannetmiyorum. Cihazinizin kapanmasini istemiyorsaniz pasaporta isletin sonrada bir telfoncudan imei kaydini yaptirin. O zaman bir sikinti olmaz. Ama sim kartiniz cok eskiyse bazen sorun oluyor yenisini edinin hallolur.

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Anlamadım bu olay var. Gecen sene Amerika'dan iPhone 5s aldım unlocked versiyon. Telefonu kullandım hiç bir sıkıntı olmadı. Fakat telefonu düşürdum ve ekran yerinden çıktı on kameram gitti. Apple aradığım zaman telefonun Amerika'dan geldiği icin servise desteği vermiyoruz dedi. Ve telefonu alalı 4 ay filan olmustu. Garanti kapsamınada sokmadılar. Amerika'dan gelen cihazlara destek vermediklerini söylediler.

Şubat ayında 5s getirttim amerikadan, mikrofon sorunlu çıktı apple la görüştüm burda servis desteği yok ya amerikaya yada herhangi bi avrupa ülkesine göndermem istendi.. amerikaya giden biriyle gönderdim test yapıldı bir sorun yok sim kart değiştirin dendi sorunum halen devam ediyor.. Hakkı beyde [MENTION=2]Troy[/MENTION] yayınlarda apple burda 1 yıl boyunca teknik destek veriyor diyor !!

mcanerol

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Şubat ayında 5s getirttim amerikadan, mikrofon sorunlu çıktı apple la görüştüm burda servis desteği yok ya amerikaya yada herhangi bi avrupa ülkesine göndermem istendi.. amerikaya giden biriyle gönderdim test yapıldı bir sorun yok sim kart değiştirin dendi sorunum halen devam ediyor.. Hakkı beyde [MENTION=2]Troy[/MENTION] yayınlarda apple burda 1 yıl boyunca teknik destek veriyor diyor !!

Aynen öyle hiç bir şekilde destek vermiyorlar. Hatta ben o zaman siz yapım ücreti ne ise veriyim dedim. Onu bile kabul etmediler hiç bir şekilde servise giremez dedi. Dediğiniz gibi ya Amerika yada diğer Avrupa ülkelerine götürün dendi.

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Aynen öyle hiç bir şekilde destek vermiyorlar. Hatta ben o zaman siz yapım ücreti ne ise veriyim dedim. Onu bile kabul etmediler hiç bir şekilde servise giremez dedi. Dediğiniz gibi ya Amerika yada diğer Avrupa ülkelerine götürün dendi.

Zorlu center ı aradım, buraya bizzat siz getiireceksiniz kargoylada olmaz dendi, ankaradayım ve engelliyim öyle istediğim yere istediğim an gidemem dedim, peki kartınızı son kez orjinal nano sim kartlla değiştirin sorun devam ederse bizi arayın dendi bakalım ne olacak .. bu yurtdışından ürün almak tamamen şans işi kahretsin

mcanerol

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Zorlu center ı aradım, buraya bizzat siz getiireceksiniz kargoylada olmaz dendi, ankaradayım ve engelliyim öyle istediğim yere istediğim an gidemem dedim, peki kartınızı son kez orjinal nano sim kartlla değiştirin sorun devam ederse bizi arayın dendi bakalım ne olacak .. bu yurtdışından ürün almak tamamen şans işi kahretsin

Aslında Ankara gibi bir yere mağaza açmaları gerekir. İstanbul'da dahi yetersiz mağaza sayısı. Ki bütün Türkiye bu mağazaları kullanıyor. Ayrıca kurumsal anlayışları güzel rezervasyon vs fakat bu şekilde randevu almak resmen intihar imkansız gibi bir şey.

S

SDN Okuru wc

SDN Okuru
uluslarası garanti diye bir şey yok mu? Apple store mu dedi bunu?

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Aslında Ankara gibi bir yere mağaza açmaları gerekir. İstanbul'da dahi yetersiz mağaza sayısı. Ki bütün Türkiye bu mağazaları kullanıyor. Ayrıca kurumsal anlayışları güzel rezervasyon vs fakat bu şekilde randevu almak resmen intihar imkansız gibi bir şey.
[MENTION=2]Troy[/MENTION] Hakkı reis ankarada store açılacağını, yerinin bile belli olduğunu söylemişti geçen bi yayında bakalım ne olacak..

alidagg3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Unlocked olmasi gerekiyor sanirim

YaseminAlci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elbette çalışır, sadece pasaport kaydı yaptırman yeterli. Bir başkasının yani, yurtdışından gelen bir kişinin pasaportunu rica edebilirsin kayıt için.

shafack86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Hakkı Bey.
Siz amerikadan iphone6s i (T-mobile ve pay in full) seçeneği ile mi aldınız?

kundfuruda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pasaporta kayıt yaptırdıktan sonra başka bir şey yapmak gerekiyor mu? imei falan demişler o nedir acaba?

S

SDN Okuru2015

SDN Okuru
Merhaba arkadaslar almanyadan iphone 6s geldi kaydini felan yapdirdim ancak sim gecerli defildir uyarisi gwlsi vodofone uzerinden alindini ogendik sonrasin dan bu olayi nasil duzeltiriz bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi ? Tesekurler.

gamermtn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, konunun üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine karşın açıklayıcı net bir cevap bulunmamaktadır. Amerikadan alacağım sim-free Iphone 6S cihazım garanti kapsamında olmuyor. Eğer Apple stroredam T-mobile cihaz alırsam 1 yıl garantisi oluyor fakat t-mobile cihaz unlocked mi Türkiyede çalışır mı bilemiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

gamermtn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çalışır, sorun olmaz.
Bazı forumlarda t-mobile ile iletişime geçmem gerektiği söyleniyordu. Sizin cevabınızdan anladığım cihazı satın aldıktan sonra hiçbir ek işlem yapmadan Türkiyede Turkcell hattım ile kurduğum zaman bir sorun olmadan kullanacağım. Teşekkür ederim.