iPhone 6 mı Note 4 mü S6 mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Starbowl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Samsung hakkında herkes bir şey der zaten. Çok Samsung telefon kullandım şöyle bir gerçek var Samsung'un en iyi serisi Note serisidir. Şahsi düşünceme göre en iyi Note Note2'yken 4 çıktığında 2 yi tahtından etmiştir. Her zaman denmiştir yok plastik yok touchwiz takılıyor. Ben asla arka kapağı çıkmayan telefon almam kardeşim alırım yedek pilimi istediğim zaman değiştiririm. Note 2 kullanıcısıyım şuanda Diamond Rom Note 4 Edition kullanıyorum ve kullandığımdan beri touchwiz lag yaşamadım. Burda Samsung hakkında yazmamın sebebi ise tek telefon tecrübem Samsung ve onun da piri olduğumu düşünüyorum bu yüzden diğerlerine çamur atmak gibi bir niyetim yok.

Sınıfımda 2 kişide Iphone6 var ve sabahtan akşama ders olduğunda bu arkadaşların bilgisayar başından ayrılmadığını görüyorum çünkü telefonları usb ile şarj ediyorlar. Iphone'un adreslemeleri kadar mükkemmel bir adresleme sistemi yok acaip hızlı çalışıyor buna ne Windows ne de Android erişebilir. Ama şarjı beş para etmez. Note 4 kullanan arkadaşım da var ki kendisi Sony Xperia Z den Note 4 e geçti çok memnun. Çok fazla yazdım kusuruma bakmayın ama özetlemem gerekir ise;

Bana göre şu anda alınabilecek en iyi telefon Note 4 dür. He bu benim şahsi düşüncem çünkü ben Note 2 sayesinde okula defter götürmeyi 1 buçuk sene önce bıraktım. Spen'in özellikleri kadar mükemmel bir şey yok. Boş zamanınızda gidin kurcalayın burada anlatmak yazıyı daha da uzatır.

Demek istediğim, telefonu ne için alacağım sorusu çok önemli. Note 4 alıp kalemini çıkarmayan insanlar var böyle olacaksanız almayın. Iphone alıp o sorunsuz (smooth) işletim sisteminin tadını cidden çıkartmak istiyorsanız ve aynı zamanda her gittiğiniz yerde priz nerede acaba diye sormaktan sıkılmayacaksanız da alın Iphone'u. İçimden geçenleri anlatmak istedim umarım faydalı olmuştur.

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar kardeşim 2014 mayıs basında note 3 aldı cihaz ilk zamanlar kasıyodu fakat simdi arada cok az bir tekleme oluyor hatta ekran fotosu aldım ram i için 1-1.2 arası ram i bosta bir arkadaşın dediği gibi ram i bosaltmayı bilirsen sorunyok ama ben telefon alsam samsung almam arayüzü sıkıcı geliyor (ikonları filan widget ları) birde su var telefonu cok hor kullanmamasına rağmen yanlarında hafif soyulma var onun için kılıf kullanıyor. merak ediiyorum herkes samsungta 5 ay sonra kasıyor diyor demekki bizim cihaz değişik (birde note 3 türkiye versiyon n 95 değil )

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
S6 çıkmadan soru soruyorlarya. Nerden bilelim fiyaskomu olacak süper bir telefonmu olacak.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
S6 çıkmadan soru soruyorlarya. Nerden bilelim fiyaskomu olacak süper bir telefonmu olacak.
Bilinen bir şey var.

Exynos illetinin artık tamamen Snapdragon'un yerini alması.

Yoksa neden Exynos 'a 4G desteği gelsin?

Böylece Amerikan ve Koreli kullanıcıların Samsung almanın hiçbir esprisi olmadığı gördüler.

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
IPHONE 6 olmamış sony z3 al derim ben 20 gündür beyaz sony z3 aldım çok memnunum.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Ben de Z3'ü düşünmüştüm de. Z3 2.5 GHZ Note 4 2.6 GHZ.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Ya da şöyle diyim. Kamera olarak en iyisi hangisi?

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Note 4 yeni partileri snapdragon 805 ile geliyor ve 2.5 mhz , Z3 de sd 801 ve 2.5 mhz... Ortada buyuk fark yok her ikisi qualcommun son işlemcileri, artı sony arayuzuyle telefonu yormuyor ama note serilerinin de arayuzu yorur diyemem

Kamera konusunda sony her zaman önde bana göre en iyisi sony lensleri

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Note 4 yeni partileri snapdragon 805 ile geliyor ve 2.5 mhz , Z3 de sd 801 ve 2.5 mhz... Ortada buyuk fark yok her ikisi qualcommun son işlemcileri, artı sony arayuzuyle telefonu yormuyor ama note serilerinin de arayuzu yorur diyemem

Kamera konusunda sony her zaman önde bana göre en iyisi sony lensleri

Son işlemcileri? S810 değilmiydi 64bit olan yoksa yanlışmı hatırlıyorum?

Bide MHz değil GHz :)

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Ben iPhone 6 düşünüyorum.

Gabriel.N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim İPhone al gerçekten daha Mutlu Olursun İPhone la ben androidciyim hepsini denedim samsung da güzel ama en güzeli İPhone 6 benimki gelicek 1.5 ay sonra İPhone al kardeşim

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Abi kaç yaşındasın? Merak ettiğim için sordum.

Rivovi96

Asistan
Reaksiyon puanı
5
kardeş bu sene bende bu cihazlardan birini alıcam fiziksel home tuşu kessinlikle olmalı çünkü lg g2 kullanıyorum ve ekranaki tuşlar sinirimi bozuyor ama sana tavsiyem samsung dan uzak tur adamlar alpha nın üretimini durdurdu saçma sapan telefonlar çıkarıyolar bir borsa haberinde okumuştum samsung un bileşen üreten çip vs gibi şirketi olmasa telekom bölümü batabilirmiş satışları çok düştü 4-5 sene ye kadar nokia olucak benim tahminim samsung mobile batarken lg yükselicek 2014 yılında dünyada pazar payını yükselten 2 cihaz var apple ve lg he alıp 1 sene kullanıcam dersen ne farkeder bende s6 yı bekliyorum güzel çıkarsa alabilirim çünkü fiziksel home tuşu olan 2 kulvar var iphone ve samsung. ama sana tavsiyem sony alma 2. el fiyatı çok düşüyor paran çöp olur bide şunuda anlamıyorum iphone 6+ a phablet sınıfında çok pahalı diyolar ama note 4 ü öneriyolar arasında 200 tl fark var :D birisi kırılınca yenisini veriyor diğerinden umudu kes

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] şu an s810 64 bit işlemcili telefon yok, i6 nın A8 64 bit işlemcisini android'in sdragon'uyla kıyaslamak anlamsız olur

Mhz olayı yanlış olmuş 2500 mhz yazmalıydım

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Sene olmuş 2015 halen neyi tartışıyoruz..

AsiSehirli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fiyatları uçuk olan malzemelerden bahsetmişsin :) s6yı bilmiyorum en son kasasını gördüm fena değil. Alphayı bi düşün istersen o da bayağı pahalı telefon

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Halil abi peki iPhone 7 mi S6 mı? Bi de iPhone 6 mı S6 mı? Bu attığın linkteki özelliklere göre.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Arkadaşlar bu yıl 3 telefondan birini alma ihtimalim var. Ben kamera performansı iyi, depolama alanı iyi, oyunları hızlı oynayabileceğim ve uzun süre güncelleme alabilecek olanını istiyorum.

Kamera performansı neredeyse tüm markaların amiral gemilerinin güzel. Renk farkları olsa da kamerayı beğenip beğenmemek senin elinde. Vasat kamera çoğu modelde görmedim. Ama aralarında kıyaslama yaparsak Note 4'ün kamerasını çekilen aldığı ışık konusunda daha başarılı buluyorum. Öncelikle kullanmak istediğin işletim sistemini seçmelisin. Ya Android OS ya da IOS. Depolama alanı iyi olsun demişsin. Bu yüzden Iphone 6'yı eleyebilirsin veya sana ne kadar hafıza gerekli onu bilemem ama 128 GB veya daha fazlası hafıza kartı destekleyen bir model bu konuda kafanı rahatlatacaktır. Iphone 6'nın 128GB'lık versiyonu için o kadar fark ödemek istersen sana kalmış. Ayrıca ekranı çok hassas, düşürmelere karşı dikkatli olman gerekir. Samsung'un da ettiği zararı ve piyasadaki düşüşünü göz önünde bulundurursak güzel bir S6 çıkaracağını düşünüyorum. Yine de HTC One M9 ve LG G4'ü görmeden telefon almak iyi olmaz. Artan vergilerden dolayı fiyatlar 200-300 lira fazla olacaktır. Güncelleme konusuna gelirsek bunu en iyi yapan Apple. Android OS'de güncellemeleri uzun süre almak istiyorsan ya nexus 6 alacaksın yada bir sonraki nexus modelini bekleyeceksin. Andorid OS'li cihaz satan firmalar ne kadar büyük olursa olsun güncelleme konusunda al birini vur ötekine. En fazla 2 sene sonrasında güncelleme beklemek anlamsız. Teknoloji çok hızlı bir şekilde ilerliyor zaten. 2 Sene sonra ne cihazlar çıkabileceğini kimse bilemez.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Haklısın.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Son işlemcileri? S810 değilmiydi 64bit olan yoksa yanlışmı hatırlıyorum?

Bide MHz değil GHz :)
Ben de dediğiniz gibi biliyorum hatta sadece korede satılacak olan versiyon olacak bu.

LTE-A versiyonu olacaktı.

Türkiye ve birçok ülkede Exy
Amerika Kore Snap 805

Snap810 var yani. Ve Snap 805 versiyonu 2,7 Ghz.

Yanlışlık olmuş herhalde.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
S6 zaten Project Zero diye geçiyordu. Güzel bir model olabilir.

KadirxyL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
s6yi bekle derim iphone tavsiye etmem malzemelerine bakinca 600 liralik telefon ama 3000 liraya satiliyor parana yazik. ( lutfen bu yoruma o ozelliklerle cok daha hizli yazmayin cunki ben burda maliyetten bahsediyorum hizdan degil)

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Abi Desire Eye iyi güzel telefonda 5.2 inc Full HD bi telefona 2400 mAh pil koymaya utanmıyolar mı ? Allasen z3 compact'ta 4.6 inc hd ekran 2600 mAh. Exynos 5433 puanlamalara göre çok yüksek bi puan alıyor ama Note 4'te 5.7 inc ve QHD ekran mevcut, o ekran özellikleri performansı kötü etkiliyor. Ama Iphone 6, 4.7 inc ve bana sorarsan hatta herkese göre kimse bunu inkar edemez Iphone 6, Note 4'den daha stabil. Yok 3 Gb ram yok 8 çekirdek falan demesin kimse. Note 4 ve Iphone 6 farklı aletler. Note 4 phaplet, ekranı çalıştırcam diye işlemciyi zorluyor, kendini yoruyor. Iphone 6 kendini zorlamıyor ve elde daha rahat kullanılıyor. Ayrıca S6'yı listeden çıkar. 5.5 inc ile gelicek ve Note 4'den farkı olmaz. Note 4'ün kalem fazlalığı var en azından onu kullanırsın :D Sonuç olarak diyeceğim şu ki büyük ekran seviyorum diyosan Note 4 al. Büyük ekranın canı cehenneme cebime sığsın en stabil şekilde işlerimi görsün diyosan iPhone 6 al.

KadirxyL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abi Desire Eye iyi güzel telefonda 5.2 inc Full HD bi telefona 2400 mAh pil koymaya utanmıyolar mı ? Allasen z3 compact'ta 4.6 inc hd ekran 2600 mAh. Exynos 5433 puanlamalara göre çok yüksek bi puan alıyor ama Note 4'te 5.7 inc ve QHD ekran mevcut, o ekran özellikleri performansı kötü etkiliyor. Ama Iphone 6, 4.7 inc ve bana sorarsan hatta herkese göre kimse bunu inkar edemez Iphone 6, Note 4'den daha stabil. Yok 3 Gb ram yok 8 çekirdek falan demesin kimse. Note 4 ve Iphone 6 farklı aletler. Note 4 phaplet, ekranı çalıştırcam diye işlemciyi zorluyor, kendini yoruyor. Iphone 6 kendini zorlamıyor ve elde daha rahat kullanılıyor. Ayrıca S6'yı listeden çıkar. 5.5 inc ile gelicek ve Note 4'den farkı olmaz. Note 4'ün kalem fazlalığı var en azından onu kullanırsın :D Sonuç olarak diyeceğim şu ki büyük ekran seviyorum diyosan Note 4 al. Büyük ekranın canı cehenneme cebime sığsın en stabil şekilde işlerimi görsün diyosan iPhone 6 al.
dogru stabillik icin 1000 liralik cihaza 3000 lira verelim .d verin yahu verin apple bak yeni ozel binalar yapiyor .d

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dogru stabillik icin 1000 liralik cihaza 3000 lira verelim .d verin yahu verin apple bak yeni ozel binalar yapiyor .d

Ben fanboyluk falan yapmıyorum şunu belirteyim. Stabil olayını geçtim tamam kasa kalitesine geliyim. Note 4'ün çerçeveleri kesinlikle çok hoş ve bence kusursuz duruyor. Plastik olarak yargıladıkları arka kapağı ise bataryasını değiştirebilmek, SD kart, Sim kart takmak için falan açılabilir yapmış adamlar. Dışındaki deri kaplama hoşuma gitti ama biraz daha kaliteli plastik olabilirdi ne biliyim heh bak şimdi buldum polikarbondan olabilirdi hem daha sağlam olur hem istedikleri şekilde kapak yapabilirler. Iphone 6'ya gelicek olursak bence daha premium daha lüks havası var. Bence kasasının tek kötü tarafı, lensinin ordan yırtık çoraptan çıkan parmak gibi çıkması. Az daha uğraşıp düzeltilebilirdi ama işte incelikten kurtarmaya çalışmışlar.
gsmarena_012.jpg
Al sana fotoğrafta atıyım üstten saymaya başlarsak; Iphone 6 Plus-Note 3-Note 4-Lenovo. Note 3'ün çerçevelerinden fışkıran adiliği görüyomusun. Benim Çinden söylediğim kulaklıktaki malzeme note 3'teki çerçevelerin malzemesinden daha kaliteli. Note 4'ün çerçeveleri hoş ama Iphone 6'ya kötü diyebilir misin ?
Her neyse 3000 TL demişsin ama Iphone 6 ile Note 4 aynı fiyat aralığında. Iphone 6, 600 TL'ye üretiliyorsa Samsung Note 4, 500 TL'ye üretiliyodur emin ol.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Şu an açık ara en iyi telefon iphone 6 dır. 6s çıkana kadar... Kim ne derse desin. Herkes rakamların kölesi olmuş..

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Şu an açık ara en iyi telefon iphone 6 dır. 6s çıkana kadar... Kim ne derse desin. Herkes rakamların kölesi olmuş..

Note 4 ve 6+ iyi kapışıyordu fakat donmalar takılmalarla ilgili söylentiler çoğaldıkça ve Hakkı abimizin Desire 820 kutusundan çıkıyor videosunda dakika 7:00'dan sonra Note 4 hakkında söylediklerinden sonra note serisini pek önermemeye başladım.

Ablamda note 3 var neden donma olmuyor baya kurcalıyorum bize geldiğinde fakat yok yavaş çalıştığı oluyor fakat donma takılma olmuyor.

Mesela hızlıca onu açtın bunu kapattın ana ekrana döndün tak diye dönmüyor 1 saniye geçikmeli dönüyor sanki ping var telefonda komutları geç algıladığı oluyor onun haricinde bir sorunu yok, s800 işlemcili modeli olduğu içinmi böyle güzel çalışıyor diyecem ama note 4'de de snapdragon var anlamadım gitti.

Alınırmı? elbette alınır hatta bazı konularda 6+yı bile ezebilir ama iki telefonu alıcaksam paramı Apple'a vermeyi tercih ederdim daha kaliteli, yılda 1 telefon çıkartması elindeki telefonu hemen değersiz kılmıyor ve uzun ömürlü stabil olması benim içinde en önemlisi Jailbreak yapılabilmesi için 6+ seçerdim.