kiminnesi
Asistan
- Katılım
- 27 Mayıs 2014
- Mesajlar
- 279
- Reaksiyon puanı
- 1
- Puanları
- 18
Note 4'de Exynos 5433 var. Ama S800'den daha iyi bi işlemci.
Note 4'de Exynos 5433 var. Ama S800'den daha iyi bi işlemci.
note4'ü iphone gibi kullanmıcan açık olan kullanmadığın herşeyi kapatıcan o zaman yavaşlamaz donmaz ben bunu ilgisiz olan gt-s5360'ta yapıyorum sıfır sorun bizim polar bear,s daha iyi maxiplus5'i donuyor diye şikayetçi gerçi ikisini de o seçti...
O kadar para veriyorsun bırakta arkada 5 10 bişi açık kalsın dimi?![]()
note 4 de 1600 mhz calisan 3 gb ram 32 gb hizli hafiza 16 mp 0.3 sn odakli ois kamera onde genis aci 3.7 mp camera ozel uretim soguk celik kasa yogun sartlara dayanikli hizli sarja dayanikli gelirtirilmis batarya 20 den fazla sensor 2k yeni nesil super amoled gorilla glass 4 sd cardda yuksek hizli okuma yazma kabasitesi ozel kalemi geri donusumden imal edilmis kutu ve note 4 cikinca magaza onunde 1 gun onceden biriken kalabaliga bugun degil yarin geliceksiniz lutfen evinize gidin diyecek insanlik afrikadaki abola icin 1 milyon cihaz yardimi...... samsung tarafindan uretilmis 20nm dunyanin en az isinan mobil islemcisi (az isinan dediysek isinmayan islemci yoktur) sarjin cok gitmesin diye 4 adet 1.9 4 adet 1.3 ghz 8 cekirdek performans istedigindede hepsi bir calisiyor hizli sarj icin ozel uretim adaptor.Ben fanboyluk falan yapmıyorum şunu belirteyim. Stabil olayını geçtim tamam kasa kalitesine geliyim. Note 4'ün çerçeveleri kesinlikle çok hoş ve bence kusursuz duruyor. Plastik olarak yargıladıkları arka kapağı ise bataryasını değiştirebilmek, SD kart, Sim kart takmak için falan açılabilir yapmış adamlar. Dışındaki deri kaplama hoşuma gitti ama biraz daha kaliteli plastik olabilirdi ne biliyim heh bak şimdi buldum polikarbondan olabilirdi hem daha sağlam olur hem istedikleri şekilde kapak yapabilirler. Iphone 6'ya gelicek olursak bence daha premium daha lüks havası var. Bence kasasının tek kötü tarafı, lensinin ordan yırtık çoraptan çıkan parmak gibi çıkması. Az daha uğraşıp düzeltilebilirdi ama işte incelikten kurtarmaya çalışmışlar.
Al sana fotoğrafta atıyım üstten saymaya başlarsak; Iphone 6 Plus-Note 3-Note 4-Lenovo. Note 3'ün çerçevelerinden fışkıran adiliği görüyomusun. Benim Çinden söylediğim kulaklıktaki malzeme note 3'teki çerçevelerin malzemesinden daha kaliteli. Note 4'ün çerçeveleri hoş ama Iphone 6'ya kötü diyebilir misin ?![]()
Her neyse 3000 TL demişsin ama Iphone 6 ile Note 4 aynı fiyat aralığında. Iphone 6, 600 TL'ye üretiliyorsa Samsung Note 4, 500 TL'ye üretiliyodur emin ol.
snapdragon tam bir coptur cok isinir ve uzun omurlu degildir telefon 1 sene sonra yavaslamaya baslar snapdragon 810 bi halta yaramadi ve samsungun teknolojisini kullaniyorlar .d exynos kaliteli ve dayaniklidir az isinir az enerji harcar exynos ve mediatek varken snapdragon fissPeki Exynos 5433 ile S800 aynı andamı çıktılar? Note 4'ün Snapdragon işlemcili modelindeki S ile kapıştırın bakalım hangisi daha güçlü çıkıcak?
İşlemcide Exynos Snapdragonu geçebilmesi için daha çok ekmek yemesi lazım.
5433 ile s800 performansını test etmedim ama s800 bile daha güçlüdür diye düşünüyorum.
Ha bu testleri Note 4 vs G2 olarak düşünmeyin işlemcileri karşılaştırıyoruz telefonlarda nasıl çalıştıklarını değil.
note 4 de 1600 mhz calisan 3 gb ram 32 gb hizli hafiza 16 mp 0.3 sn odakli ois kamera onde genis aci 3.7 mp camera ozel uretim soguk celik kasa yogun sartlara dayanikli hizli sarja dayanikli gelirtirilmis batarya 20 den fazla sensor 2k yeni nesil super amoled gorilla glass 4 sd cardda yuksek hizli okuma yazma kabasitesi ozel kalemi geri donusumden imal edilmis kutu ve note 4 cikinca magaza onunde 1 gun onceden biriken kalabaliga bugun degil yarin geliceksiniz lutfen evinize gidin diyecek insanlik afrikadaki abola icin 1 milyon cihaz yardimi...... samsung tarafindan uretilmis 20nm dunyanin en az isinan mobil islemcisi (az isinan dediysek isinmayan islemci yoktur) sarjin cok gitmesin diye 4 adet 1.9 4 adet 1.3 ghz 8 cekirdek performans istedigindede hepsi bir calisiyor hizli sarj icin ozel uretim adaptor.
iphone 6ti 1333 mhz hizinda calisan 1 gb ram 16 32 128 hizli hafiza secenegi ( sd card yok) arkada 8mp kamera inde 1.9 cihaz ince olasun diye inceltilmis 1. sinif aluminyum ( inceltince alüminyum folyodan farki yoktur) ozel uretim bukule bilen kasa 1334x750 hd ekran gorilla glass3 / saphire ekran koruyucu 1.3 ghz 2 cekirdek islemci ( bu ekranda performansi iyi olur tabi) duracelle gelistirilmis minik batarya milleti 1 hafta oncede magaza basinda bekletme kamp kurdurma ve buna bisi dememeleri he bide AIDS icin sadece logoyu kirmiziya cevirme ( buyuk basari guvenlik gorevlisi paintten yapmis )
simdi sen soyle kardesim hangi cihazin uretimi daha pahali olur allah askina yahu yapmayin kimsemi gormuyor
ben apple cihazlara karsiyim hepsi asiri pahali
stabil calismasi felan umrumda degil ben bir cihaza hak ettigi kadar para veririm hemde oyle agim sahim bir stabillikte yok benim elimde note 2 i var ayni donem cikmis iphonedon daha stabil ve guncelleme gelince donmuyor apple konusunu aksa.a kadar tartisirim .d
snapdragon tam bir coptur cok isinir ve uzun omurlu degildir telefon 1 sene sonra yavaslamaya baslar snapdragon 810 bi halta yaramadi ve samsungun teknolojisini kullaniyorlar .d exynos kaliteli ve dayaniklidir az isinir az enerji harcar exynos ve mediatek varken snapdragon fiss
bende var note 2 suan ondan yaziyorum bu gune kadar 1 kere donmadi surekli elimde muzik dinliyorum oyun oynuyorum video izliyorum sizde c. lik var heralde .d.d. snapdragon 810 cikmadan diyorsunda neden cikmadi bir arastir bakalim .d mediatek tek dedigin firma htc sony zte xiomai oppo gibi firmalarla anlasti .d biraz arastirma yap dediklerimi anlarsinBenim az yukarda belirtmis oldugum ozellikleri burda tekrar yazman ilginc. Note 2, 4.4'de bile donmalar yasayan bi telefon.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Snapdragon 810 cikmadan nasil kötü diyebiliyosun ? Qualcomm su an en büyük islemci firmasi. MTK demissin ya aman yarabbi.
Mtk da Kimmiş? Burada snapdragon ve exynos dan bahsediyoruz sen ne idüğü belirsiz bir işlemci markasını Snapdragona rakip olarak gösteriyorsan senin için söyleyecek hiçbir şey kalmamış demektir...snapdragon tam bir coptur cok isinir ve uzun omurlu degildir telefon 1 sene sonra yavaslamaya baslar snapdragon 810 bi halta yaramadi ve samsungun teknolojisini kullaniyorlar .d exynos kaliteli ve dayaniklidir az isinir az enerji harcar exynos ve mediatek varken snapdragon fiss
mtk mi kim .d snapdragon kim asil daha cikardigi islemciyi adam gibi yapamamis bir sirket mtk dedigin sirket buyuk telefon firmalariyla anlasmia bir sirket hemen cin sirketi diye yabana atmayinMtk da Kimmiş? Burada snapdragon ve exynos dan bahsediyoruz sen ne idüğü belirsiz bir işlemci markasını Snapdragona rakip olarak gösteriyorsan senin için söyleyecek hiçbir şey kalmamış demektir...
tabi kardesim tabi sen alirsin ozaman snapdragon 810Araştırma yapmasam burda bi ton şey yazmam merak etme. Ayrica Sony ve Htc'nin MTK ile anlastigini nerden gördün duydun bilmiyorum ama yanlis seyler bunlar. MTK'yi sadece Çin merkezli üreticiler kullaniyor. Sony, HTC, LG, Samsung gibi firmalar Snapdragon kullanmaya devam edecekler emin ol. Hatta Lg G Flex 2 de S810 islemci var. Sony z4 modeliyle S810 ile devam edicek. Lollipop güncellemesinden sonra gelen 64 bit destegi en iyi olarak S810'da bulunuyor. MTK'yi anca replika telefonlarda kullanirlar. Qualcomm firmasini nasil bu kadar basit kücümseyebiliyosun bilmiyorum ama mobil sektörünü ayakta tutan firmalardan birisi. Biraz CES 2015'i takip edersen Qualcomm'un önemini görürsün. MTK'dan bahseden bile yok.
Kimle anlaşmış ya ne içtin bilmiyorum ama söylediğin şeyler gerçeklik ile gram alakası olmayan şeylerdir.. Mtk yi da Snapdragon ile kıyasladınya daha diyecek bir şey bulamıyorum sana.mtk mi kim .d snapdragon kim asil daha cikardigi islemciyi adam gibi yapamamis bir sirket mtk dedigin sirket buyuk telefon firmalariyla anlasmia bir sirket hemen cin sirketi diye yabana atmayin
Git bir yüzünü yıka sen ondan sonra gel konuya bence.tabi kardesim tabi sen alirsin ozaman snapdragon 810
peki kardesim haklisin snapdragon 810u yapabilsinde ilk sonra konusuruz tekrarKimle anlaşmış ya ne içtin bilmiyorum ama söylediğin şeyler gerçeklik ile gram alakası olmayan şeylerdir.. Mtk yi da Snapdragon ile kıyasladınya daha diyecek bir şey bulamıyorum sana.
ben saat 5 te kaltim sporumu yaptim coktan.) sen yikadinmiGit bir yüzünü yıka sen ondan sonra gel konuya bence.
Şimdiden testleri mevcut internette bakabilirsin..peki kardesim haklisin snapdragon 810u yapabilsinde ilk sonra konusuruz tekrar
testler onemli degilki 2 1 yil sonra cikan islemcileri bile simdiden test edebilirlerŞimdiden testleri mevcut internette bakabilirsin..
Qualcomm ile Mediatek firmasını bir araştırıp karşılaştırabilir misin rica etsem?testler onemli degilki 2 1 yil sonra cikan islemcileri bile simdiden test edebilirler
ben ikisininde ne mal oldugunu biliyorum bak snapdragon istedigi kadar guclu olsun ve istedigi kadar guclu olsun suan butun markalar kendi islemcolerini yapmaya ugrasiyor zaten snapdragon benim icin snapdragon onemli bir marka degil qualcoom demiyorum bak snapdragon diyorumQualcomm ile Mediatek firmasını bir araştırıp karşılaştırabilir misin rica etsem?
snapdragon tam bir coptur cok isinir ve uzun omurlu degildir telefon 1 sene sonra yavaslamaya baslar snapdragon 810 bi halta yaramadi ve samsungun teknolojisini kullaniyorlar .d exynos kaliteli ve dayaniklidir az isinir az enerji harcar exynos ve mediatek varken snapdragon fiss
kardesim bak snapdragon istedigi kadar guclu olsun ama kaliteli degil suan samsung'un teknolojisine gecti zaten cunki gelistirme yapamadi ve snapdragon 810 stabillik sikintilari yasiyor hatta bu yuzden cogu telefon gec cikicak yada baska islemcilerle cikicaklar ins bir an once duzeltirler cunki gelistiriciler icen bicilmis kaftandir snapdragon benim kendi gorusum mediatek exynos huawei hisilicon daha iyidir.Peki kardeşim kusura bakma ama biraz araştırma yapar mısın lütfen ondan sonra bilgini Paylaş bence. Yoksa çok eleştiri alırsın.
merak etme ben kimseyle kolay kolay kavga etmem bir yolunu bulup anlasiriz sagol .d@KadirxyL @CorvoAttano Bu gereksiz ve sonu iyiye gitmeyen tartışmayı devam ettirdiğiniz sürece mesajlarınız silinecektir.
810 bir dedikodu %80 805 ile gelecek yine .Son işlemcileri? S810 değilmiydi 64bit olan yoksa yanlışmı hatırlıyorum?
Bide MHz değil GHz![]()
nerde o gunler be kardesim keske verseler de umrumda degiller hani .dBence MTK ile Samsung sana para vermis SDN.net'te git bizi savun diye. Biraz daha arastirma yapmani öneriyorum.
810 bir dedikodu %80 805 ile gelecek yine .