iPhone 6 mı Note 4 mü S6 mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Starbowl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Arkadaşlar bu yıl 3 telefondan birini alma ihtimalim var. Ben kamera performansı iyi, depolama alanı iyi, oyunları hızlı oynayabileceğim ve uzun süre güncelleme alabilecek olanını istiyorum.

yhatam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben iPhone 6 derim çünkü samsung sürekli yeni bi telefon cıkarıyor bude moralimi bozuyor

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Samsung'u unut isterse S16 çıkarsın Touchwiz kullanmaya devam ederse note 4'de ki gibi hala kasmaları olucaktır.

Alabileceğin en iyi telefon şu anda iphone 6, 3 değil 6 yıl bile kullanırsın düşürmeden vurdurmadan 6 yıl ilk gün gibi olmasada yinede aynı hızda kullanırsın.

Tabi farklı firmalarada bakmak lazım, 4-5 yıl güncelleme deseydiniz iphone 6 alın kesin derdim ama 3 yıl az bir süre sonyde htcde 3 yıl güncelleme ile telefonları ayakta tutabilir.

LG önermek isterdim ama hala sabıkalı benim gözümde güncelleme olarak önermiyorum şu anlık zaten G3 hayal kırıklığı oldu G Flex 2 çok güzel olucak hoşunuza giderse alabilirsiniz.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Samsung'u unut isterse S16 çıkarsın Touchwiz kullanmaya devam ederse note 4'de ki gibi hala kasmaları olucaktır.

Alabileceğin en iyi telefon şu anda iphone 6, 3 değil 6 yıl bile kullanırsın düşürmeden vurdurmadan 6 yıl ilk gün gibi olmasada yinede aynı hızda kullanırsın.

Tabi farklı firmalarada bakmak lazım, 4-5 yıl güncelleme deseydiniz iphone 6 alın kesin derdim ama 3 yıl az bir süre sonyde htcde 3 yıl güncelleme ile telefonları ayakta tutabilir.

LG önermek isterdim ama hala sabıkalı benim gözümde güncelleme olarak önermiyorum şu anlık zaten G3 hayal kırıklığı oldu G Flex 2 çok güzel olucak hoşunuza giderse alabilirsiniz.
6 yıl aynı hızda kullanmak ? :lol:
İphone 4 - 4slerin hali ortada :dirol:

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar bu yıl 3 telefondan birini alma ihtimalim var. Ben kamera performansı iyi, depolama alanı iyi, oyunları hızlı oynayabileceğim ve uzun süre güncelleme alabilecek olanını istiyorum.
bence s6 yı bekle bi çıksın duruma göre bakarsın ben iphoneları önermem....

Subzero0*

Doçent
Reaksiyon puanı
2

O küçümsediğin iphone 4sler şuan samsung s3lere taş çıkartır ki artık farklı işlemci kullanıyor iphone bilmem farkında mısın.

Ayrıca samsung kullanan biri olarak alınacak 2 marka varsa apple ve sonydir gerisi hikaye.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
O küçümsediğin iphone 4sler şuan samsung s3lere taş çıkartır ki artık farklı işlemci kullanıyor iphone bilmem farkında mısın.

Ayrıca samsung kullanan biri olarak alınacak 2 marka varsa apple ve sonydir gerisi hikaye.
Ben cihazı küçümsemiyorum üzerinden kaç nesil geçmesine rağmen uzun bi süre stabil çalıştı fakat miyadını da doldurmak üzere
Samsunga gelince zaten beğendiğim bi firma değil yukarıda moderatör arkadaşın söylediği şey gayet netti ilk günkü gibi olmasa bile hasar almazsa 6 yıl bile aynı hızda kullanırsın demeye getirdi ( hatta dedi )
bende tezini çürüttüm yoksa küçümseme gibi bi durum söz konusu değil :)
Öte yandan bende bi cihaz tercih edicek olsam şuan
Sony - Apple - HTC arasından tercihimi yaparım :dirol:

Reaksiyon puanı
10,315
Touchwiz kullanmaya devam ederse note 4'de ki gibi hala kasmaları olucaktır.

yahu note4'ü kullanan benim, iki aydır kullanıyorum, kasma falan görmedim. yağ gibi kayıp gidiyor, siz kullanmadığınız halde nerden biliyorsunuz kastığını valla anlayabilmiş değilim be viking kardeş.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
benim hiç note4'üm olmadı belkide olmiyacak samsung amca bir tane siyah verirse fikrimi beyan ederdim ama gt-s5360 ta çok kasmıyor ona note4 yada iphone4 gibi davranmıyorum note4 kasmaz bence sahibinin kasıldığı kadar.
çok kasmayın.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91

İşlemci ve grafik işlemcisi ramleri aynımı?

İphone 4 o donanım ile 4-5 yıl idare etti, iphone 6 veya 6 plus 5-6 yıl idare edemez mi? kat kat daha performanslı bir şekilde idare eder.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yahu note4'ü kullanan benim, iki aydır kullanıyorum, kasma falan görmedim. yağ gibi kayıp gidiyor, siz kullanmadığınız halde nerden biliyorsunuz kastığını valla anlayabilmiş değilim be viking kardeş.

Kullanıcılar şikayet ediyor ve Troy Hakkı abimizde kullandı kendisi dedi, videosu:

Dakika 7'de.

[video=youtube;SvUBEN-MnwA]http://www.youtube.com/watch?v=SvUBEN-MnwA[/video]

Kastığını sadece hakkı abimiz söylemedi bir kaç kişiden de duydum, belki arkada planda Hakkı abimiz gibi çok uygulama bırakmıyorsunuzdur kendisi daha önceden iphone kullandığından dolayı '' iphonelarda arka plandaki uygulama olayını biliyorsunuzdur sanırım? '' note 4'de kapatmadığı için böyle bir problem yaşatıyor cihaz.

Ben daha düne kadar Note serisini öneriyordum son zamanlarda bir kaç kişiden kasmalar takılmalar olduğunu duyunca ve Hakkı abininde videoda söylediğini duyunca artık önermemeye başladım.

2500 küsür TL veriyoruz istersek arka planda 100tane uygulama açık bırakırız 2.6GHz işlemcisi var o kasmayı 1 küsür GHzlik iphone bile yapmıyorsa Note 4 hiç yapmaması lazım.

Ben Note 4 kullanıcılarına hakaret etmiyorum asla, memnun olanlar olabilir sadece bu durumu yaşayan kişilerde var yani hiç yaşanmamış bir şey değil o yüzden satın alıcak kişilerinde yaşamaması için bilgi aktarımı yapıyorum kısaca görevimi yapıyorum.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Merak etmeyin o cihazlara da ilk çıktıklarında aynı şeyler deniyordu sonuç ortada sizin varsayımlarınız malesef olaya 6 yıllık bir boyut kazandırmıyor :dirol:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
bu note4 te gpu ve cpu aynı ramleri kullanıyor?

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Sony, Apple, HTC.. Gerisi boş... Kim ne derse desin. Kullanıcı deneyimi noktayı koyar.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ona bakarsaniz iphone 6'da takiliyor.

[video=youtube;fXtE7MjHv4E]https://www.youtube.com/watch?v=fXtE7MjHv4E[/video]

[video=youtube;R1aLgmzP8Cw]https://www.youtube.com/watch?v=R1aLgmzP8Cw[/video]

Hadi cikin aksini iddia edin bakalim.

Arkadas 10bin TL olan bir "bilgisayarda" bile benzer sorunlar olurken sizin bu basit islere takilmaniz bayagi bir gülünc.

Ben de yaklasik 3-4 gündür kullaniyorum Note 4 kasma sorunuyla karsilasmadim.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ona bakarsaniz iphone 6'da takiliyor.

[video=youtube;fXtE7MjHv4E]https://www.youtube.com/watch?v=fXtE7MjHv4E[/video]

[video=youtube;R1aLgmzP8Cw]https://www.youtube.com/watch?v=R1aLgmzP8Cw[/video]

Hadi cikin aksini iddia edin bakalim.

Arkadas 10bin TL olan bir "bilgisayarda" bile benzer sorunlar olurken sizin bu basit islere takilmaniz bayagi bir gülünc.

Ben de yaklasik 3-4 gündür kullaniyorum Note 4 kasma sorunuyla karsilasmadim.

İlk videoda ki sorun benim 5s'de de var ince bir noktası var ordan tutup yukarı aşağı yapınca öyle oluyor.

Diğeri ise bende yok o klavye lagı ufak bir güncelleme ile düzeltilebilinir.

Fakat samsung'un tüm telefonlarında bu sorun var yıllardır.

İkinci videoda ki sorun çoktan düzeltilmiştir diye düşünüyorum, ilk sorun bende hala devam ediyor sadece ekranın belirli yerinden yukarı aşağı yapınca oluyor ve app store uygulamasına özel bir sorun bu genel olarak değil tek bir uygulamada böyle yapıyor bu yüzden takmıyorum ben bu sorunu.

Hem o klavye lag'i aşırı hızlı yazınca oluyor normal yazarken olmuyor baksanıza patır patır durmadan basıyor elbette düzeltilir ama normal kullanımda böyle sorunla karşılmaz.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION]

Hocam öyle ufak tefek seylere fazla takilmamak lazim. Buradakilerin kaci aldigi telefonu bir seneden fazla kullaniyor ki?

Birak Note 4'de, S2'de bile bahsettiginiz sorunlarin hicbiri yoktu. Bilmiyorum bunlarin telefonda yüklü olan rom ile alakasi var mi ama, benzer sorunlarla karsilasmadim.

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
iphone derdim ama batarya konusu hep canımı sıkıyor. Yani Sony HTC gibi markaların yanında iPhone şarjı su gibi akıp gidiyor. Teknik özellikler bence bir yere kadar. Çünkü kullanmaya başladıktan bir sure sonra kafan sürekli pil olayına takılıyor. Harici batarya falan alman gerekiyor ya da sürekli fiş arayacaksın. Samsung kasmıyor diyenler telefon kullanmayı bilen arkadaşlar bence. Telefonu gerektiği gibi düzenli temizlersen, ram boşaltırsan hic bisey olmaz ama bunu yapmadan da rahatca yağ gibi akan telefonlar varken Samsung tercih edilesi değil. Note 4 de bence oyonga setinin hakkını veremiyor. 2 küsür ghz hızında çalışan telefonlarda bu olmamalı. Akrabanın note3 ü sırf hareketli 3d bi tema yüzünden kasılıyor ki kendim şahit oldum. Markaların dışında fiyat konusu da var. Geçenlerde Apple tüm ürünlere 100 liraya yakın zam yaptı Türkiye de. İlk çıktığı zaman alınabilir diyordum belki ama su an acayip sogudum. 100 liradan bir şey olmaz demeyin oluyor. Bunu yaninda diğer markalar çok mu ucuz? Hayır o yüzden su an alırsam zenphone 2 alırım. Umarım gelir Türkiye' ye düzgün bi fiyatla.

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Iphone 6 + para sorunu yoksa alın, hep aynı şeyi söylerim paranız varsa diğer modellere bakmaya gerek yok gidin son model Iphone alın
Android isterseniz Note 4 Edge, hem aldığınız zaman bir süre keçmiş olacak ve telefonda kasma felan olmadığını göreceksiniz zaten

S6 daha çıkmadı belki çok daha iyi donanımı olacak onun için birşey söylenemez, belki de S serisinin en iyisi olabilir

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Tabi 4 ve 4S ler yavaş şu an için.

4S ios 8.1 ile biraz daha düzeldi. Düşünün eski cihazı bile diriltebildi Apple. Samsung şu an S2'ye lollipop verse ne olur. Cihaz kendi kendine hard brick yapar. Neden ünlü Samsung bloatwareleri ve touchwiz illetinden dolayı.

Ayrıca 64 bit sayesinde 5S ve üstü daha uzun ömürlü olacak.

Uzun ömürlü bir cihaz derken;

Yazılım : htc ve Apple
Sağlamlık : Sony.

Samsung'u tercih etmeni önermem. Ancak dahili hafıza olarak Note 4 32 GB ile satılırken i6'nın 16/64 GB versiyonları var. 64 GB lık versiyonu alacaksan kesinlikle i6 al ama yok çok pahalı dersen i5S 32 GB ya da Z3 (32 GB)/one m8(32 GB)'den birini al.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Tamam hepinize teşekkür ederim.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Tabi 4 ve 4S ler yavaş şu an için.

4S ios 8.1 ile biraz daha düzeldi. Düşünün eski cihazı bile diriltebildi Apple. Samsung şu an S2'ye lollipop verse ne olur. Cihaz kendi kendine hard brick yapar. Neden ünlü Samsung bloatwareleri ve touchwiz illetinden dolayı.

Ayrıca 64 bit sayesinde 5S ve üstü daha uzun ömürlü olacak.

Uzun ömürlü bir cihaz derken;

Yazılım : htc ve Apple
Sağlamlık : Sony.

Samsung'u tercih etmeni önermem. Ancak dahili hafıza olarak Note 4 32 GB ile satılırken i6'nın 16/64 GB versiyonları var. 64 GB lık versiyonu alacaksan kesinlikle i6 al ama yok çok pahalı dersen i5S 32 GB ya da Z3 (32 GB)/one m8(32 GB)'den birini al.
Z3 ün 32gb modeli sadece Verizon ile NTT Docomoda satılıyor :dirol:

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Z3 ün 32gb modeli sadece Verizon ile NTT Docomoda satılıyor :dirol:

Bunu bilmiyordum.

Sony yaptın yine yapacağını.

16 GB dahili hafızalı bir android ile nasıl rahat edilir bilemiyorum.Hafıza kartı girişi olsa dahi.

One m8 alsın arkadaş,ya da i5S 32 GB.

Android ve iOS'dan öğrendiğim şey bu.

Hafıza kartıymış falan hiç önemli değil önemli olan cihaz hafızasının yüksek olması.32 GB'da taban olmalı bence.Amiral gemisi cihazlar için söylüyorum.32 gb'dan aşağısı 700 TL seviyesinden fazla parayı hak etmiyor gözümde.Zaten Apple ürünlerinde bilindiği üzere hafıza kartı girişi yok.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Bunu bilmiyordum.

16 GB dahili hafızalı bir android ile nasıl rahat edilir bilemiyorum.Hafıza kartı girişi olsa dahi.

Hafıza kartıymış falan hiç önemli değil önemli olan cihaz hafızasının yüksek olması.32 GB'da taban olmalı bence.Amiral gemisi cihazlar için söylüyorum.32 gb'dan aşağısı 700 TL seviyesinden fazla parayı hak etmiyor gözümde.Zaten Apple ürünlerinde bilindiği üzere hafıza kartı girişi yok.
doğru diyorsun yalnız üreticinin bazı salaklıkları 8gb dahili hafızası olan androitli cihazı kullanılmaz yapıyor bizde iki dark tablet var biri 3g m7200 bunun hafızası o kadar uyduruk yapılmış ki 1gb ötesi hiç birşey kurulmuyor 32gb hafıza kartını da kullanmıyor benim dark 3g m7220 de 8gb o da aynı bunlar kansorejan cihazlar satın alan salağa 8gb yetmez onun bir salaklığı çıkar dedim dinlemedi...

Nyks o7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Bence ne olursa olsun Samsung'dan uzak dur. Android alıcaksan Sony ya da HTC almalısın.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Bunu bilmiyordum.

Çoğuna katılmamakla birlikte bence de 32gb olarak gelmeliydi öte yandan hafıza kartı desteğinden dolayı pek sorun yaratacağını sanmam
Sonuçta burada 8gblık İphone gerçeği de var :dirol:

Subzero0*

Doçent
Reaksiyon puanı
2

Zaten ilk 2 3 aylık kullanımda değil daha uzun zaman sonra ortaya çıkıyor.
S4 note 2 note 3 kullandım hepsinde de birkaç aydan sonra kasılma takılma donma sorunları oluyor sadece bende değil samsung kullanan çoğu kişide bu sorunlar var iki ayda tabi kendini göstermez.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Çoğuna katılmamakla birlikte bence de 32gb olarak gelmeliydi öte yandan hafıza kartı desteğinden dolayı pek sorun yaratacağını sanmam
Sonuçta burada 8gblık İphone gerçeği de var :dirol:
Mesela senin benim gibi teknolojiye meraklı biri gidip de 4K video çekerse ne olur?

Zaten SONY'nin illede dahili hafızada çekin diye tutturması var 4K videonun.

Sony en son Xperia S'de 32 GB dahili hafızayı kullandı diye biliyorum Z3'e kadar.

Çok mu pahalı şu dahili hafızanın yüksek tutulması.

Apple hakkında dediğine sonuna kadar katılıyorum ve şunu ekleyerek yazımı bitiriyorum.

İ6 + Apple Çingeneliği = 32 GB dahili hafıza üretmiyoruz. Çünkü 64 GB'a olan rağbet düşüyor. Kullanıcılar daha pahalı ürünlere teşvik et(-tiril)meli.

Sony Z3'ü keşke sırf 32 GB olarak sunsaydı.

Ama gerçekten ben hafıza kartından çok cihazın kendi dahili depolamasının fazla tutulması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir hafıza kartının hızıyla bir dahili depolama biriminin hızını bir tutamıyoruz.

Zaten

G ile Z yi karşılaştırırken ilk baktığım ve hüsrana uğradığım şey G'nin 32 GB, Z'nin 16 GB olmasıydı.

G2 ile Z1 i karşılaştırdığımda sırf bu özelliğinden dolayı Z1'e soğuk bakmıştım.

G3 ile Z2 kıyaslanamaz o ayrı.

LG ve hTC bu konuda bonkör.

Samsung ise yalnızca Note serisinde bonkör S serisinde ilk 16 gb çıkar sonra 32 gb versiyon çıkar.

Sony ve Apple'a bu yüzden kızgınım. Yoksa o prestiji verebilecek bir Sony bir Apple bir hTC var.