İphone 5 ve 5c arasında kaldım.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Twin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar İp5 ve 5C arasında kararsız kaldım. Özelliklerine baktığım zaman 5C'nin işlemcisi 1300 mhz hızında çalışırken, İp5'in işlemcisi 1200 mhz hızında çalışıyor ve pil performansı olarak 5C daha iyi bir performans sergiliyor.

Sizin tavsiyeniz hangisi olur?

Birde amerikadan alınan apple cihazlar TR'de garanti kapsamında oluyor mu? Zorlu center'a apple store açıldı bildiğim kadarıyla o yüzden soruyorum.

Ben 5c'ye daha sıcak bakıyorum. Plastik yapısı sebebiyle ip5'te olduğu gibi soyulma vb bir durum olmaz diye düşünüyorum. Pimpirikli bir insanım o yüzden biraz önemli bu konu. Ama İp5'te alsam kılıf ile kullanırım 5c'de alsam aynı şekilde.

Birde 5c plastik yapısı sayesinde daha iyi bir ısı yalıtımı sağlar diye düşünüyorum. Tam olarak ifade edemedim galiba ama demek istediğim 5c ısındığı zaman ip5'ten daha kısa sürede soğur diye düşünüyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
dış görünüm olarak sorun olmazsa 5C al.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
ip5c arkadaşımda var kısa bir süre kullandım çok iyi bir telefon 0 kasma ısınma pek görmedim 5c alman daha iyi :) tabi paran varsa 5s daha iyi bir tercih

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Bence de 5c ama zorlayıp 5s alsan daha iyi olur.

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
dış görünüm olarak sorun olmazsa 5C al.

ip5c arkadaşımda var kısa bir süre kullandım çok iyi bir telefon 0 kasma ısınma pek görmedim 5c alman daha iyi :) tabi paran varsa 5s daha iyi bir tercih

Bence de 5c ama zorlayıp 5s alsan daha iyi olur.

Arkadaşlar dediğiniz gibi tabi ama ben telefona genel olarak 2.el bakıyorum. Minimum 15 ay daha garantisi olan telefonlara bakıyoru bu arada. En fazla vereceğim, vermeyi düşündüğüm rakam 1100 lira civarında. İp5S'te alırım ama ne biliyim 1500-1600 lira gibi bir meblağ biraz fazla geliyor bana :bored: Birde işlemci ve kamera harici pek fark yok diye biliyorum. Yani parmak izi okuyucu pekte önem taşımıyor benim için. Aşağı yukarı ip5'te 3 sene daha güncelleme alır diye düşünüyorum.

Bu arada ip5c'ye baktım ama sizce de biraz oyuncak havası yok mu? Bana çok basit geldi nedense telefon. O premium hissiyat yok.

Sizce gerçekten sıkıp 5S almaya değer mi? Ben arada o kadar çok fark göremediğim için soruyorum yanlış anlamayın. Birde telefonu uzun süre kullanan ve değiştirme hevesi olmayan birisi olduğum için apple yöneldim hem garanti hemde güncelleme konusunda kusursuz hizmet veriyorlar bence. 5 ve 5S telefonların soyulma harici bir kusurunu görmedim, tek hoşuma gitmeyende telefonların soyulması aslında.

Neyse arkadaşlar uzun yazdım bu saatte. Teşekkür ederim. Yine sizlere danışıyorum, düşüncelerinizi almak isterim. Bu arada sizler İp5s mi kullanıyorsunuz acaba :)

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
G2 kullanıyorum. 5s alsan daha uzun ömürlü olur telefonun.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Fiyatı zorlayabilirsen 5s al bence yoksa 5cde güzel.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Ben İPhone 5S kullanıyorum bütceni arttırırsan 5S öneririm stabil isletim sistemi tasarım güncelleme destegi ama arttıramazsan 5C alabilirsin yada İPhone 6 yı bekleyebilirsin

15963210

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amerika'dan gelen telefonların garantisi Türkiye'de olmuyor benim telefon isviçreden geldi mesela garantisi biten isviçrede geçerli ıphon 5 in en büyük özelliği parmak izi tanıması ve ekran botunun daha büyük olmasıdır ğerformansda pek bir şey değişmiyor 5c çakma gibi görünüyor biraz plastik olduğu için maddi durumun yetiyorsa 5s al ama fark etmez diyorsan 5 de sana yetecektir

famas154

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam bu satırları 5c den yazıyorum. Benim gibi asphalta abanırsan kulağa götürülmeyecek kadar ısınabilir ama cillop gib gibi tel.4s ve 5 i de denedim ama ı ıh 5c al 5s in 64 biti kimin umrunda ben asfaltı fullde oynuyorum . En az üç sene gider