İngilizce bilmek ama konuşamamak

SelonunHesabı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bu sene üniversite sınavında 650 ye girdim boğaziçi elektrik elektroniğe gitmek istiyorum ama ingilizce konuşamıyorum lakin çevirim kelime haznem epey fazla dil bilgiside bir hayli ama konuşamıyorum arkadaş sizce ingilizce bilip konuşamamak sıkıntı yaşatır mı (Not:Orta üstü kekemeyim.)

Ademdmrrrr

Asistan
Reaksiyon puanı
211
Bence yaşatmaz ama diğer kullanıcıların da fikrini almak lazım.
en_US, en_GB, en_TAXIM

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Bu sene üniversite sınavında 650 ye girdim boğaziçi elektrik elektroniğe gitmek istiyorum ama ingilizce konuşamıyorum lakin çevirim kelime haznem epey fazla dil bilgiside bir hayli ama konuşamıyorum arkadaş sizce ingilizce bilip konuşamamak sıkıntı yaşatır mı (Not:Orta üstü kekemeyim.)
o zaman bilmiyorsun

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Bence sen ingilizce forumlarda yaz. Kendin özgürce fikir bildirmeyi öğrenirsen konuşmakta sıkıntı çekmezsin.

SHKFTT

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Zaten en zorlarını aşmışsın dil bilgin iyi geriye en basit kısmı kalmış konuşmak onun için yabancılarla canlı yüz yüze konuştuğunuz uygulamalar oluyor a1 a2 b1 b2 diye seviyenizi seçiyorsunuz orada ki kişilerde seçtiğiniz seviyeye göre sizinle konuşuyor onu denemenizi tavsiye ederim uygulamanın adı aklıma gelmedi ama internette aratırsanız bulabilirsiniz.

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Hocam İngilizce mühendislik bölümü mezunuyum. Kendimi ingilizce konusunda yeterli görüyorum. Hele ki bölümü yazarsanız orada 3 kelime ingilizce bilgisi olmayan insanların bölüme girdiğini göreceksiniz. Bence tercih yapabilirsiniz. Zaten hazırlıkta speakinge yönelik de eğitimler verilecektir. İyi forumlar.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Eğer gerçekten kağıt üstünde ingilizcen iyiyse tamamen konuşmaya odaklan.
Online olarak yabancı ya da ingilizce bilen insanlar ile konusarak pratik yapabilirsin.
Konuşarak öğrenmek apayrı bir olay.

aesthetey

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Eğer gerçekten kağıt üstünde ingilizcen iyiyse tamamen konuşmaya odaklan.
Online olarak yabancı ya da ingilizce bilen insanlar ile konusarak pratik yapabilirsin.
Konuşarak öğrenmek apayrı bir olay.
Yani şu açıdan sıkıntı yaratır biriyle iletişime geçeceğiniz zaman kendinizi ifade edemezseniz, bu bir sorun. Eğer kelime ve gramer bilginiz iyiyse zaten cümle kurmakta zorluk çekmezsiniz, bu sizin için bir avantaj. Yazılı sınavlarda iyi sonuçlar alabilirsiniz. Fakat konuşmaya yönelik egzersizler yapın. Altyazılı şeyler izleyin, kendinizle ve başkalarıyla konuşun vs vs. Bunu da geliştirirseniz çok güzel olur :)

Son düzenleme:

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,767
Çekilin kenara İngilizce Öğretmeni geldi. İnanmayan olursa diplomayı da yüklerim buraya. Şimdi konuşamamak senin için bu eğitim sisteminde problem olmamalı. İstediğin bölümü rahat bir şekilde seçebilirsin. Konuşmak ise ancak pratik ile artırırsın bunun içinde Cambly gibi uygulamaları öneririm. Bir Türk ile yada İngilizce öğretmeni ile pratik yapmanı tavsiye etmem. Zira telaffuz hataları ufakta olsa olabilir. Ama yine de yanlış telaffuz bile olsa kendi arkadaşlarınla o gün içerisinde 1 saat ya da 2 saat tüm yapılacakları sadece İngilizce konuşma zorunluluğu ile anlatma iletişim kurma şeklinde de pratik yapabilirsin.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Biraz pratik yapıp, alıştırmalar yapmayı deneyebilirsin.