Hadis- i Şerifler

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Efendimiz Hz.Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

"Allah korkusuyla göz yaşı döken kimse, süt memeye geri dönmedikçe ateşe girmez. Bir kul üzerinde, Allah yolunda yapışan tozla, cehennemin dumanı biraraya gelmez."
(Tirmizi,1633)

"Yeryüzünde, sıla-i rahmi kesmemiş olan, Allah'tan talepte bulunan bir Müslüman yoktur ki, Allah ona dilediğini vermek veya ondan onun mislince bir günahı affetmek suretiyle icabet etmesin."
(Tirmizi, 3568)

"Gıybetin ne olduğunu biliyor musunuz?"
"Allah ve Resulü daha iyi bilir!" dediler.
Bunun üzerine:
"Birinizin, kardeşini hoşlanmayacağı şeyle anmasıdır!" açıklamasını yaptı. Orada bulunan bir adam:
"Ya benim söylediğim onda varsa, (Bu da mı gıybettir?) dedi.
Aleyhissalatu vesselam:
"Eğer söylediğin onda varsa gıybetini yapmış oldun. Eğer söylediğin onda yoksa bir de bühtanda (iftirada) bulundun demektir.
" HadisNo : 4321"

"Dünya, mü`mine hapishane, kafire cennettir."
Kuttubi Sitte HadisNo : 1968
Ravi : Ebu Hüreyre

"Kıyamet günü olduğunda şehidlerin kanı alimlerin mürekkebi ile tartılır da alimlerin mürekkebi, şehidlerin kanından ağır basar."
(Ramuz, 59/6)

"Her peygamberin peygamberlerden dostları vardır. Benim dostum, ceddim ve Rabbimin halili olan İbrahim'dir."
(Tirmizi, 2998)

"Bir Müslüman bir ağaç diker veya bir tohum eker de bunların mahsulatından bir kuş veya insan veya hayvan yiyecek olsa, bu onun için bir sadaka olur."
(Tirmizi, 1382)

"Sana günah olarak, husumeti devam ettirmen yeterlidir
(çünkü bu, gıybete kapı açar)."
(Tirmizi,1995)

"Ümmetimin cennete gireceği kapının genişliği, iyi bir atlının üç gün (veya yıl) yürüme mesafesidir. Onlar (cennet ehli) kapıdan girerken sıkışırlar da omuzları ezilecek hale gelir."
(Tirmizi, 2552)

Rasulullah Efendimiz (A.S.) abdest aldığında, Ashab-ı Kiram Rasulullah'ın abdest suyunu kapıp, yüzlerine ve vücutlarına sürüyorlardı.
Rasulullah (A.S.):

"Niçin böyle yapıyorsunuz?" diye sordu.

Dediler ki: "Bereketlenmek ve sevap kazanmak için!"

Bunun üzerine Efendimiz: "Kim Allah ve Rasulü’nün kendisini sevmesini istiyorsa (böyle şeyler yerine), konuştuğunda doğru söylesin, emanete ihanet etmesin ve komşusuna eziyet etmesin." buyurdu.

(Heysemî, Kurtubî)

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Yeryüzündeki Allah[cc]ın kullarına gönderdiği kitaplardan sonra en güzel sözler Efendimiz [sav]nin sözleridir
ya bizleri sevindirmekte ya uyarmakta yada ona layık bir ümmet olamadığımız için bizleri gözyaşlarına sevketmektedir
ilavinya ablamızdan bir ricamız var
hergün mutad olarak birkaç hadisişerifi eklesin
mehmet kardeşimiz açıklamalarda bulunsun
ve
köşemiz biiznillah cennetin köşelerinden bir köşe olsun
ilim için bir araya gelenler ilim meclisi oluşturur ve edinilecek hasene çok değerlidir

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tövbe edenlerdir.
(Sünen-i Tirmizî,Kıyâme,49)

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Allahü teala şüphesiz akıllara sığmayacak büyüklüğe sahip. hata yapanı affediyor. hadisleri okudukça insan kulluğunda utanıyor.

insanoğluna bakıldığında onun affediciliğinin, merhametinin kaçta kaçı var görmek zor.
oysa ne haddimize birilerini yargılamaya, ölçüp biçmeye, hüküm vermeye kalkmak.

ebay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kulun ahirette sevap kefesine ilk konulacak ameli, çoluk çocuğunun geçimi için yaptığı harcamalardır.
Hadis-i Şerif ( Taberani)

Zekat veren, misafire yemek yediren, felakete uğrayanlara yardımda bulunan kişi, cimrilikten kurtulmuştur.
Hadis (Taberani).

Cenaze namazı kıldığınızda, ölen için gönülden ve samimi dua ediniz.
Hadis-i Şerif (Ebu Davud).

İnsanların içinde geğirmekten uzak dur. Şüphesiz dünyada en çok tok olanlar, ahirette en uzun açlığı çekeceklerdir.
Hadis (Tirmizi).

Günahlar rızkı azaltmaz. Sevaplar da rızkı çoğaltmaz. Duayı terketmek ise günahtır.
Hadis (Mu cemu s-sağir).

Bir kötülük işlediğinde peşinden hemen bir iyilik yap ki, o kötülüğü silsin.
Hadis-i Şerif (Tirmizi).

Elbiselerinizi yıkayınız. Saçlarınızın fazlalıklarını kesiniz. Misvak kullanınız. (Diş temizliğine özen gösteriniz.) Süsleniniz ve temizleniniz. Çünkü İsrailoğulları bunu yapmadıkları için, kadınları (onlardan tiksinip soğumuşlar ve) meşru olmayan ilişkilere yönelmişlerdir.
Hadis (İbn-i Asakir)

böyle güzel konu bir konu açtığınız için teşekkürler..

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
arkadaşlar bu hızla devam ederseniz üç dört site var önümüzde onlarda cemaatlerin ihtisas siteleri onlarıda zorlayacağız
mrhmet kardeşimizden bölümümüz için öneri tekliflerini bekliyoruz

hakimebu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
“Allah tövbenizi kabul edip sizi affetti.”[ Bakara 2/187.]

“O, kullarının tövbesini kabul eden ve kötülüklerini affedendir...”[ Şura 42/25.]

ebay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abdullah bin Ömer -radiyallahu anhümâ-dan rivayet edilen bir Hadis-i şerif'lerinde Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurmuştur:

"Şu beş şey sizin aranızda vuku bulsa nasıl olursunuz? Onların aranızda vuku bulmasından veya onlara ulaşmanızdan Allah'a sığınırım.
Bir toplulukta kötülükler ortaya çıktığı, fuhuş açıktan yapıldığı zaman, orada tâun ve geçmiş nesillerde görülmeyen hastalıklar ortaya çıkar.
Bir topluluk zekât vermeye mâni olduğunda, gökyüzünden gelen yağmur onlardan kesilir. Hayvanlar olmasaydı hiç yağmur yüzü görmezlerdi.
Bir topluluk ölçü ve tartıyı eksik tuttuklarında, kıtlık, geçim sıkıntısı ve zâlim idareci ile cezalandırılırlar.
Âmirleri Allah'ın indirdiğinden başka şeylerle hükmettiklerinde Allah, onların üzerlerine düşmanları musallat kılar ve ellerinde bulunan şeylerin bir kısmını tüketir.Allah'ın kitabını ve Resulullah'ın sünnetlerini bir kenara bıraktıklarında, Allah birbirine düşürür." (İbn-i Mâce: 4019)

Hadis-i şerif'in açıklaması:

"Bir toplulukta kötülükler ortaya çıktığı, fuhuş açıktan yapıldığı zaman, orada tâun ve geçmiş nesillerde görülmeyen hastalıklar ortaya çıkar."
Şimdiki zaman tarif ediliyor. Öyle hastalıklar var ki, ismi bile belli değil. Bir ahlâksızlık başgösterdiği zaman Allah-u Teâlâ bir hastalık musallat ediyor.
•
"Bir topluluk zekât vermeye mâni olduğunda, gökyüzünden gelen yağmur onlardan kesilir. Hayvanlar olmasaydı hiç yağmur yüzü görmezlerdi."
Zamanımızdaki bütün bölücüler fakirin kapısını kapatıp hakkını gasp ediyorlar. Zekâtı kendileri toplayıp, aralarında bölüyorlar. Zekât paraları ile bina kuruyorlar, lüks ve refah içinde yaşıyorlar. Bu ise büyük bir hıyanettir, gadab-ı ilâhî'ye vesiledir.
Bunun içindir ki kuraklık, harp, zelzele gibi çeşitli ibtilâlara, âfatlara bu millet maruz kalabilir.
Ve nihayetinde de Allah-u Teâlâ bunları yapanların kökünü keser. Şimdilik onlara ruhsat veriyor.
Halk hâlâ bunları müslüman zannediyor. Çünkü halk da balık otu yutmuş.
•
"Bir topluluk ölçü ve tartıyı eksik tuttuklarında, kıtlık, geçim sıkıntısı ve zâlim idareci ile cezalandırılırlar."
İşte bugün olduğu gibi.
Bir Hadis-i kudsî'de de şöyle buyuruluyor:

"Ben Allah'ım! Benden başka ilâh yoktur. Sizi idare edenlerin sahibi ve meliklerin Melik'iyim. Onların kalpleri benim kudret elimdedir.
Eğer kullar bana itaat ederlerse, ben de onları onlara rahmet kılarım, merhamet ve şefkatle muamele ederler.
Yok eğer kullar bana isyan ederlerse; ben de onları onlara belâ ederim, kalplerini kin ve gazapla onlara çeviririm, en kötü azap ile azap ederler.
Binaenaleyh sizi idare edenlere karşı sövmekle bedduâ etmekle meşgul olmayınız. Fakat nefislerinizi beni zikretmekle, bana duâ ve tazarru ile meşgul ediniz. Böylece ben de onların hakkından gelirim, sizi onların şerrinden korurum." (Mişkâtü'l-Mesâbîh)

Bugün müslümanların eziyet altında oluşu, sefahat, gaflet ve kabahat içinde oluşlarından ileri geliyor. Eğer biz samimi olarak Hazret-i Allah'a sığınsak, Hazret-i Allah onlara bu fırsatı vermez. Sefahat içinde yaşadığımız için başımıza bu haller geliyor. Biz bu hale suçumuzdan ötürü düşmüş oluyoruz. Bu felâketleri kendi ellerimizle hazırlamışızdır.
Demek oluyor ki; insanlar, yaratıcı ve yaşatıcı olan Allah-u Teâlâ'dan, O'nun emir ve nehiylerinden ayrıldıkları zaman, onlara hakettikleri ceza olarak başlarına zâlim idareci veriyor. Onlar da en şiddetli azap ile halka zulmederler.
•
"Âmirleri Allah'ın indirdiğinden başka şeylerle hükmettiklerinde Allah, onların üzerlerine düşmanları musallat kılar ve ellerinde bulunan şeylerin bir kısmını tüketir."
Aynı bugün olduğu gibi.
Bir Hadis-i şerif'te de şöyle buyurulmaktadır:
"Bir toplulukta devlet malından hırsızlık zuhur ederse, Allah o topluluğun kalplerine korku salar." (Muvatta'. Cihad 26)
Midelerine haram girince, kalplerini korku sarar ve düşmanlarıyla karşılaşmak istemezler. Düşmanları da onlara galebe çalar.
•
"Allah'ın kitabını ve Resulullah'ın sünnetlerini bir kenara bıraktıklarında, Allah onları birbirine düşürür." (İbn-i Mâce: 4019)
Bugün olduğu gibi müslümanlar paramparça olmuşlar, herkes kendi dinini kendi partisini kuvvetlendirmek ve ayakta tutmak için çalışıyor. İslâm dini umurunda bile değil, İslâm dini ile onun hiçbir ilgisi yok.

Rabbülalemin sonumuzu hayr eyleye...Gayret ve dua ile...Selamunaleykum

http://www.payidar.net/islami-bilgi-ve-kaynaklar

ebay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kişinin henüz hayatta (canlı ve sağlıklı) iken servetinden bir dirhemi sadaka olarak vermesi; vefat ederken yüz dirhemi sadaka olarak dağıtmasından daha sevaplıdır vehayırlıdır.
Hadis-i Şerif (Ebu Davud).

Cuma günü, bana çok salavat getirin. Çünkü Cuma günü, şahitlerin hazır olduğu bir gündür. Yani o günde melekler, (ibadet edenlerin yanında) hazır bulunurlar. Sizden biriniz bana salavat getirdiğinde, (bitirinceye kadar) salavatı melekler tarafından bana sunulur.
Hadis (İbn-i Mace)

Üç kişiyi Allah sevmez.
1- harab olmuş, yıkılması söz konusu olan evde konaklayan kişi
2- sel yolunda konaklayan kişi
3- Hayvanını başıboş salıp da sonra onu koruması için Allaha dua eden kişi.

Hadis-i Şerif

Allah Resülü: Herc artmadıkça kıyamet kopmaz,buyurdu.Herc nedir, ya Resulallah?diye soruldu. Allah Resulu: Herc,ölüm demektir... Cevabını verdi
Hadis-i Şerif (Ramuz).

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
"Âlim olmayan veya ilim öğrenmeye çalışmayan bizden değildir."
(Beyhaki)

ebay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kinden (düşmanlıktan) uzak durun. Zira bu, öldürücüdür.
Hadis (Ramuz).

İyilik insanlar arasında kesintiye uğrayabilir. Fakat iyiliği yapanla, Allah arasında hiçbir kesinti olmaz.
Hadis-i Şerif

ebay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben tebliğci olarak gönderildim. Zorlaştırıcı olarak değil
Hadis-i Şerif .(Müslim).

Kim her gece Yasin süresini okursa, küçük günahları bağışlanır.
Hadis (Beyhaki).

ebay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kim ki, güneş batıdan doğmadıkça tövbe ederse, Allah onun tövbesini kabul eder.
Hadis (Müslim).

dergah yolu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"Hıristiyanların Meryem oğlu İsa’yı aşırı surette methettikleri gibi, sakın sizler de beni methederken aşırı gitmeyiniz. Şüphesiz ki, ben sadece bir ku­lum. Onun için bana (sadece) Allah'ın kulu ve resûlü deyiniz." (Buhârî, Enbiyâ,
http://www.cubbeliahmethoca.tv/index.php

ebay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben tebliğci olarak gönderildim. Zorlaştırıcı olarak değil.
Hadis-i Şerif (Müslim).

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Efendimiz Hz.Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

"Kardeşine zalim de olsa mazlum da olsa

yardım et" "Mazlumsa yardım ederim, zalim nasıl yardım ederim?" diye

sorulmuştu. "Onu zulümden alıkoyarsın, bu da ona yardımdır" buyurdu.

(Kaynak: Buhari, Mezalim 4, İkrah 7; Tirmizi, Fiten 68, (2256 ))

"Akrabalık haklarını tam anlamıyla gözeten kimse; yakınları akrabalık bağlarını ondan kestikleri halde, o onlardan alaka ve yardımını kesmeyen kimsedir."
(Müslim, 1003)

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ashaptan Muğire anlatıyor: Bir gün sarımsak yedim, Allah Resulünün namaz kıldığı yere geldim; baktım ki bir rekat kılmışlar. Mescide girdiğimde (bendeki) sarımsak kokusu (etraftan) hissedildi, namazını tamamlayınca, Allah Resulu şöyle buyurdu: Kim bu bitkiden yerse, kokusu kendinden iyice gitmedikçe bize yaklaşmasın. Namazı kılıp Resulullah'ın yanına geldim. Bana elini ver! dedim. Elini alıp gömleğimin yeninden sokarak ta göğsüme kadar götürdüm. Göğsümdeki çarpıntıyı görünce, Allah Resulü şöyle buyurdu: Sen sarımsak yemekte haklısın, çünkü özrün var.
Hadis (Ebu Davud)

angoren

Doçent
Reaksiyon puanı
5
kardeşim paylaşım ve hatırlatma için teşekkürler.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Geçimini sağlamakla yükümlü olduğu insanları ihmal etmek, kişiye günah olarak yeter.
Hadis (Ebu Davud).

Mehmet_Tahir

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ademoğlu için iki vadi dolusu mal olsaydı, mutlaka bir üçüncüyü isterdi. Ademoğlunun iç boşluğunu ancak toprak doldurur. Allah tevbe edenleri affeder."

HadisNo:1668

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
"Allah’a ve ahiret gününe imân eden kimse, komşusuna eziyet etmesin. Allah’a ve ahiret gününe imân eden misafirine ikramda bulunsun. Allah’a ve ahiret gününe imân eden kimse, ya hayır söylesin veya sussun.”
(Buhârî, Müslim)

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Allah dünyada insanlara işkence edenlere, kıyamet günü büyük ceza verir.
Hadis-i Şerif (Müslim).

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
"Yeryüzünde, sıla-i rahmi kesmemiş olan, Allah'tan talepte bulunan bir Müslüman yoktur ki, Allah ona dilediğini vermek veya ondan onun mislince bir günahı affetmek suretiyle icabet etmesin."
(Tirmizi, 3568)

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
"İnsanlara eziyeti dokunmayan kimseyi Allah kabir azabından uzak kılar."
(Taberani)

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
"Kıyamet günü olduğunda şehidlerin kanı alimlerin mürekkebi ile tartılır da alimlerin mürekkebi, şehidlerin kanından ağır basar."
(Ramuz, 59/6)

Allah Razı Olsun çok şaşırdımm açıkcası Alimleri mertebesini çok yüksekmiş

çok hoşuma giden bir söz

''İman aşkı mumdan gemiyle ateşten denizi geçmektir'' (Mevlana)

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Birinizin elbisesi eskidiği gibi, göğsündeki imanı da eskir. Öyle ise, Allah'tan, kalbinizdeki imanın yenilenmesini isteyiniz.
Hadis-i Şerif (Taberani).