Bilgili99
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 252
Sağol kardeş teşekkür ederim
o sadece ubuntuya has değil değil tüm dağıtımlar otomatik tanır donanımlarıUbuntunun sürücüleri otomatik bulma özelliği çok hoşuma gitmişti ilk kez deneyeceklere ubuntuyu öneririm sürücü arama derdiniz minimum olacaktır.
Neredeyse hepsi diyelimtüm dağıtımlar otomatik tanır donanımları
Yukarda listede yok ama PC linux OS gayet güzel...
Çok memnun kaldım.
Mint ne kadar ubuntu dan bağımsızsa pc linux os Mandrivada çok daha fazla bağımsızlaştı.
Gördüğüm kadarıyla paket deposunda herşey var. Fakaat sade... sadece kararlılar var.
PcLinuxOS gerçekten stabil ve farklı: ) dün kurma fırsatım oldu. tek bir sorun yüzünden sildim. Nvidia ekran kartımı tanıtamadığım için hatta tekrar kurmayı düşünüyorum, belkide sorunu çözecebilecek arkadaşlar vardır: )
nvidianin stesinnde driveri var linux iciin.PcLinuxOS gerçekten stabil ve farklı: ) dün kurma fırsatım oldu. tek bir sorun yüzünden sildim. Nvidia ekran kartımı tanıtamadığım için hatta tekrar kurmayı düşünüyorum, belkide sorunu çözecebilecek arkadaşlar vardır: )
Fakat yeterince stabil olmuyor kaynak üzerinden yüklenenler.nvidianin stesinnde driveri var linux iciin.
onu root olarak calistirirsan yuklenebiiliyo. aptt-get vb gunccellemmee destegi olan ttum surumlerde calisiyo.. tabi intternetin acik ollmmali kii ekksik bisey varsa guncellleyebiilsin.
Nvidia kartımı kolayca tanıttım. Daha doğrusu modelini ve markasını tanıdı. çözünürlüğü ayarlayamadı.
Zaten çözünürlük için video kartı ile ilgili kısımda (pc linux control center) configure video card başlığı altında grafik kart, monitör, ve çözünürlüğü gösteriyor. Grafik kart tanıyamamışsa grafik kartına tıklanınca seçenekler çıkıyor. NVİDİA başlığı var. onların içinde ya aynısı yada en yakın modeli seçmek lazım. Benim kinde aynısı değil ama en yakın seçenek işe yarıyor. Marka bende nvidia 8600 fakat 6100 ve sonrası başlığı benim işimi görüyor. syantic ten nvidia current ve nvidia settings dosyalarını yükleyerek deneyebilirsiniz...
Belki buralarla uğraşmıssındır. Onu bilmiyorum.
Mageia Türkiye sitesinde sitenin başlangıç sayfasının altında Pc linux OS kısmı var.Mageia ile (Mandriva)aynı tabanlı olduğu için problem çözümünde yardımcı oluyorlar. Pc linux os bilgisyar konfigurasyonu için geniş PC LİNUX CONTROL CENTER isimli alan hazırlanmış burada birçok şeyi kolay yapabiliyorsunuz.
Ben de çok garip bir şekilde Mageia defalarca yüklediğim halde herşey tıkır tıkır fakat sesi çalıştıramadım.
Genelde ses kolay tanınır ekran kartında zorluk olur. Benim tam tersi oldu...
---------- Post added at 19:03 ---------- Previous post was at 19:00 ----------
Yeni sürüm olarak çıkan pclinux os mini kde 2011.7 çok küçük 459 mb hacim var.
Sadece ihtiyacınız olan programı yükleyin. inanılmaz hızlı...
Pclinux os da beğendim bir ayrı nokta, (kde lerde genel olarak yazılarda hafif dağınıklık ve siliklik görüyorum gnome a kıyasla) yazılardaki kontrast - netlik...
nvidianin stesinnde driveri var linux iciin.
onu root olarak calistirirsan yuklenebiiliyo. aptt-get vb gunccellemmee destegi olan ttum surumlerde calisiyo.. tabi intternetin acik ollmmali kii ekksik bisey varsa guncellleyebiilsin.
Arch, Debian, PCLinuxOS
Bu üçünden şaşmayacaksın.![]()
ben knoppixe yuklemistim vaktinde sorun ccikarmiyoddu.Fakat yeterince stabil olmuyor kaynak üzerinden yüklenenler.
renk ayarlarina girmeyi dene rgbb ayarlarina erisebiliyosaan opengl/mesa destegi filan tam yuklenmis demektir normalde.
Komol ne etti merak ettim.
yükledim çalışıyor demedi.
Vazgeçti gibi geldi...
@desperado64 pardus + xp : )))) pcLinuxOS bana göre; sorunsuz hızlı denemeni tavsiye ediyorum.
Arkadeşşler Pardusdan PcLinuxOs'a geçmeyi düşünüyorum sizce değer mi??
Mandriva kullan tabanları aynı.Arkadeşşler Pardusdan PcLinuxOs'a geçmeyi düşünüyorum sizce değer mi??
Mandriva kullan tabanları aynı.
Chakra kullan. Arch ile aynı sayılır.Mandriva 2011'in çıkmasını bekliyorum.![]()
Aslında ark kurayım dedim ama yüzüme gözüme bulaştırdım. Sonrasında windowsu kurtarmak için neler neler yaptım. Anlatsam gül gül ölürsünKısaca Mandriva 2011'e kadar fantazilere ara verdim![]()
![]()
Böylece hayatımda gördüğüm en kötü dağıtımları sıralarsın.Pardus ve Ubuntu derim ben.
Chakra kullan. Arch ile aynı sayılır.
Zaten Arch kuramayanlar için o. Kurduktan sonra bildiğin Arch.tamam onu deniyeyim bir de. İnşallah bunun da arch gibi çağ dışı bir kurulumu yoktur .![]()