En sağlam linux dağıtımı hangisi

En sağlam linux hangisi ?

• Kullanılan toplam oy
    344

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ubuntunun sürücüleri otomatik bulma özelliği çok hoşuma gitmişti ilk kez deneyeceklere ubuntuyu öneririm sürücü arama derdiniz minimum olacaktır.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Ubuntunun sürücüleri otomatik bulma özelliği çok hoşuma gitmişti ilk kez deneyeceklere ubuntuyu öneririm sürücü arama derdiniz minimum olacaktır.
o sadece ubuntuya has değil değil tüm dağıtımlar otomatik tanır donanımları

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yukarda listede yok ama PC linux OS gayet güzel...
Çok memnun kaldım.
Mint ne kadar ubuntu dan bağımsızsa pc linux os Mandrivada çok daha fazla bağımsızlaştı.
Gördüğüm kadarıyla paket deposunda herşey var. Fakaat sade... sadece kararlılar var.

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yukarda listede yok ama PC linux OS gayet güzel...
Çok memnun kaldım.
Mint ne kadar ubuntu dan bağımsızsa pc linux os Mandrivada çok daha fazla bağımsızlaştı.
Gördüğüm kadarıyla paket deposunda herşey var. Fakaat sade... sadece kararlılar var.

PcLinuxOS gerçekten stabil ve farklı: ) dün kurma fırsatım oldu. tek bir sorun yüzünden sildim. Nvidia ekran kartımı tanıtamadığım için hatta tekrar kurmayı düşünüyorum, belkide sorunu çözecebilecek arkadaşlar vardır: )

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PcLinuxOS gerçekten stabil ve farklı: ) dün kurma fırsatım oldu. tek bir sorun yüzünden sildim. Nvidia ekran kartımı tanıtamadığım için hatta tekrar kurmayı düşünüyorum, belkide sorunu çözecebilecek arkadaşlar vardır: )

Nvidia kartımı kolayca tanıttım. Daha doğrusu modelini ve markasını tanıdı. çözünürlüğü ayarlayamadı.
Zaten çözünürlük için video kartı ile ilgili kısımda (pc linux control center) configure video card başlığı altında grafik kart, monitör, ve çözünürlüğü gösteriyor. Grafik kart tanıyamamışsa grafik kartına tıklanınca seçenekler çıkıyor. NVİDİA başlığı var. onların içinde ya aynısı yada en yakın modeli seçmek lazım. Benim kinde aynısı değil ama en yakın seçenek işe yarıyor. Marka bende nvidia 8600 fakat 6100 ve sonrası başlığı benim işimi görüyor. syantic ten nvidia current ve nvidia settings dosyalarını yükleyerek deneyebilirsiniz...
Belki buralarla uğraşmıssındır. Onu bilmiyorum.

Mageia Türkiye sitesinde sitenin başlangıç sayfasının altında Pc linux OS kısmı var.Mageia ile (Mandriva)aynı tabanlı olduğu için problem çözümünde yardımcı oluyorlar. Pc linux os bilgisyar konfigurasyonu için geniş PC LİNUX CONTROL CENTER isimli alan hazırlanmış burada birçok şeyi kolay yapabiliyorsunuz.

Ben de çok garip bir şekilde Mageia defalarca yüklediğim halde herşey tıkır tıkır fakat sesi çalıştıramadım.
Genelde ses kolay tanınır ekran kartında zorluk olur. Benim tam tersi oldu...

---------- Post added at 19:03 ---------- Previous post was at 19:00 ----------

Yeni sürüm olarak çıkan pclinux os mini kde 2011.7 çok küçük 459 mb hacim var.
Sadece ihtiyacınız olan programı yükleyin. inanılmaz hızlı...
Pclinux os da beğendim bir ayrı nokta, (kde lerde genel olarak yazılarda hafif dağınıklık ve siliklik görüyorum gnome a kıyasla) yazılardaki kontrast - netlik...

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
nvidianin stesinnde driveri var linux iciin.
onu root olarak calistirirsan yuklenebiiliyo. aptt-get vb gunccellemmee destegi olan ttum surumlerde calisiyo.. tabi intternetin acik ollmmali kii ekksik bisey varsa guncellleyebiilsin.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
onu root olarak calistirirsan yuklenebiiliyo. aptt-get vb gunccellemmee destegi olan ttum surumlerde calisiyo.. tabi intternetin acik ollmmali kii ekksik bisey varsa guncellleyebiilsin.
Fakat yeterince stabil olmuyor kaynak üzerinden yüklenenler.

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Nvidia kartımı kolayca tanıttım. Daha doğrusu modelini ve markasını tanıdı. çözünürlüğü ayarlayamadı.
Zaten çözünürlük için video kartı ile ilgili kısımda (pc linux control center) configure video card başlığı altında grafik kart, monitör, ve çözünürlüğü gösteriyor. Grafik kart tanıyamamışsa grafik kartına tıklanınca seçenekler çıkıyor. NVİDİA başlığı var. onların içinde ya aynısı yada en yakın modeli seçmek lazım. Benim kinde aynısı değil ama en yakın seçenek işe yarıyor. Marka bende nvidia 8600 fakat 6100 ve sonrası başlığı benim işimi görüyor. syantic ten nvidia current ve nvidia settings dosyalarını yükleyerek deneyebilirsiniz...
Belki buralarla uğraşmıssındır. Onu bilmiyorum.

Mageia Türkiye sitesinde sitenin başlangıç sayfasının altında Pc linux OS kısmı var.Mageia ile (Mandriva)aynı tabanlı olduğu için problem çözümünde yardımcı oluyorlar. Pc linux os bilgisyar konfigurasyonu için geniş PC LİNUX CONTROL CENTER isimli alan hazırlanmış burada birçok şeyi kolay yapabiliyorsunuz.

Ben de çok garip bir şekilde Mageia defalarca yüklediğim halde herşey tıkır tıkır fakat sesi çalıştıramadım.
Genelde ses kolay tanınır ekran kartında zorluk olur. Benim tam tersi oldu...

---------- Post added at 19:03 ---------- Previous post was at 19:00 ----------

Yeni sürüm olarak çıkan pclinux os mini kde 2011.7 çok küçük 459 mb hacim var.
Sadece ihtiyacınız olan programı yükleyin. inanılmaz hızlı...
Pclinux os da beğendim bir ayrı nokta, (kde lerde genel olarak yazılarda hafif dağınıklık ve siliklik görüyorum gnome a kıyasla) yazılardaki kontrast - netlik...

Teşekkür ederim. şimdi kuruyorum inşallah bu sefer başarabilirim: )

Teşekkür ederim. kurma işlemini bitireyim deneyeceğim :)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Arch, Debian, PCLinuxOS
Bu üçünden şaşmayacaksın. :)

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PCLINUXOS icin...... //// Bir sey daha

diyelim ki ekran karti tamam yinede efektler calismiyor cunku

sistem ayarlarindan `masaustu efektlerini etkinlestir ` i aktiflemeniz gerekiyor.
sakin senin problemin bu olmasin ///////

---------- Post added at 20:02 ---------- Previous post was at 19:58 ----------

Arch, Debian, PCLinuxOS
Bu üçünden şaşmayacaksın. :)

finix....

su slackware arch kurmasini bi ogrensem... simdilik ukde bunlar kaldi

ne ettimse kuramadim bunlari////

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Fakat yeterince stabil olmuyor kaynak üzerinden yüklenenler.
ben knoppixe yuklemistim vaktinde sorun ccikarmiyoddu.
uuyumsuz paket varsa bunlari degisincce illaa eski versionu isteyen programlar oluyo o programlarla bagllantili ssorun cikabilliyo. onuun disinda kolay kolay sorun cikmaz :turned::turned:

---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:39 ----------

sevgili arkadaşlarım tekrardan yükledim şu resimdeki şekilde ayarlı doğru mu ?

Hizliupload.com
renk ayarlarina girmeyi dene rgbb ayarlarina erisebiliyosaan opengl/mesa destegi filan tam yuklenmis demektir normalde.

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Komol evet burasını demiştim.
Kendi grafik kartının sürümünü ve ekran çözünürlüğünü kendin ayarla.
monitörün çözünürlüğü ve ekran kartının sürümünü sisteminfo danbilirsin...

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Komol ne etti merak ettim.
yükledim çalışıyor demedi.

Vazgeçti gibi geldi...

komoL

Asistan
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=39204]desperado64[/MENTION] pardus + xp : )))) pcLinuxOS bana göre; sorunsuz hızlı denemeni tavsiye ediyorum.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Arkadeşşler Pardusdan PcLinuxOs'a geçmeyi düşünüyorum sizce değer mi??

Eğer herşeyi grafik arayüzle haledebileceğini düşünüyorsan düşünme geç. Sistemde sıkıntı olunca veya konsala işin düşünce işinin zor olduğunu söylemem lazım. PCLinux'un komutlarını öğrenmen gerekebilir. Türkçe dil desteği az diye hatırlıyorum. Yani sıkıntılar seni bekliyor diyebilirim.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Zamanında bu ankette Ubuntu'yu işaretledim ama şu anda fikrim değişti diyebilirim. Özellik Ubuntu'nun Unity hamlesinden sonra iyice soğudum. Biraz uğraştan sonra kurduğum Arch sisteme aşık oldum diyebilirim. Her şeyi elle halledip sadece kullanılacak uygulamaların kurulması kadar güzel bir şey yok. Boşa kalabalık yok. Sorunsuz ve sağlam bir sistem ancak iyi kurulmuş bir Arch kadar olabilir sanırım. Tabi burada kişisel konuşuyorum. Profesyonel kullanım ayrı olabilir. Ayrıca bana katılmayanlar da olabilir elbette. Ama ne yaptığını bilen birisinin Arch sisteminin çökmesi ya da sorun çıkarması çok zor.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Mandriva kullan tabanları aynı.

Mandriva 2011'in çıkmasını bekliyorum. :)

Aslında ark kurayım dedim ama yüzüme gözüme bulaştırdım. Sonrasında windowsu kurtarmak için neler neler yaptım. Anlatsam gül gül ölürsün
pis.png
Kısaca Mandriva 2011'e kadar fantazilere ara verdim
a701958d.png

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Mandriva 2011'in çıkmasını bekliyorum. :)

Aslında ark kurayım dedim ama yüzüme gözüme bulaştırdım. Sonrasında windowsu kurtarmak için neler neler yaptım. Anlatsam gül gül ölürsün
pis.png
Kısaca Mandriva 2011'e kadar fantazilere ara verdim
a701958d.png
Chakra kullan. Arch ile aynı sayılır.